sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184
Konumu düzenleyerek Çok sorulan soruları en alt paragrafta cevaplamak istiyorum.

merhaba herkese.arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim.eşime ilk görüşte aşık oldum ,aşkım o gündür bugündür de artarak devam ediyor.yani aşkımı çokk seviyorum.çok mutlu bir evliliğimiz var.buraya kadar her şey yolunda.

Ama evlendiğim günden beri korunuyorum,kesinlikle anne olmak istemiyorum.eşim artık üzüntüsünden ağlıyor,her gördüğü bebeğe öpücükler atıp onları sevmeye çalışıyor.bebek bezi reklamlarında bile gözleri doluyor,bizim de bebeğimiz olsun diye bana sarılıyor.inanın bana abartısız her gün bana bebek istediğini,baba olmak istediğini,cocukları çok sevdiğini söylüyor.lütfen sen de anne olmak iste diye beni ikna etmeye calısıyor.ben de üstüme geliyorsun diye kaçıyorum.bazen yemeden içmeden kesiliyorum.benim içimde de çocuklara karşı sevgi var ama sadece uzaktan seviyorum.yani ,öyle sanıyorum ki ömrüm boyunca çocuğum olmasa asla aramam gibime geliyor çünkü hamile kalcam diye aklım çıkıyor.ya hamileysem diye düşündüğümde nefesim kesilecek gibi oluyor.
Hayattaki en büyük korkum anne olmak.çocuğum olmasın diye dualar bile ettiğim oluyor.daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum.kısaca bu şekilde özetledim.

Eşim de artık acaba bende psikolojik bazı sorunlar mı var diye düşünmeye başladı.açıkcası eleştiriye çok açık bir insanımdır.olabilir mi acaba diye anne adaylarına ve annelere bunu sormak istedim.belki aramıZda psikolog da vardır bana yol gösterir.
Benim bu durumum normal mi,anormal mi acaba?

Buradan alacağım tepkilere göre uzman psikolog veya psikiyatrdan yardım almayı planlıyorum.

Anne olmayı istememek kötü bir şey mi arkadaşlar? Bu arada yaşım 27

En Çok sorulan sorulara cevabım,
***eşimle cocuk konusunu evlenmeden önce konusmadık.onun bukadar cocuk isteyebileceği ve benİm bukadar istemeyecegimi tahmin etmiyordum.evlendikten sonra cocuklardan tamamen soğudum.okadar istemiyorum ki,biri bana anne olamayacaksın dese dünyaları bana vercek gibime geliyor.

* **durum ciddi olmasa buraya yazmazdım.eşim artık beni bebegi gibi sevmeye basladı.hatta isterseniz alay edin ama BACAKLARINDA SALLAMAYA BİLE KALKIYOR.göğsüne yattıgım zaman "e bebeğim ee eee " ninni gibi olan o şeyleri söyleyip sırtımı sıvazlıyor.o an yüzüne bakabilseniz siz bile üzülürsünüz.daha nasıl anlatabılırım bılmıyorum.resmen cocuk sevgisini bende atmaya calısıyor cok üzülüyorum ona .kalbim acıyor,anne olmak isteyim diye duygusal vıdeolar bıle izliyorum ama tam aksı izledikce hepten nefret ediyorum.

Bu yüzden anormal miyim diye düşünmeye basladım.anormal isem bu durumun üstüne gitmeyi planlıyorum eşim için.

Ayrıca hepinize yürekten teşekkür ederim.

Bazen bende bu konuda duygusuzlasiyorum

Yani ne bir bebek gorunce icim ciz ediyor nede bi bebek magzasi onunden gecince kotu oluyorum nede hamile bi kadin gorunce ozenerek bakiyorum
Sanirim psikolijik bisey demek yanliz degilmisim
Umarim gecici biseydir cunku esim istiyor

Son düzenleme:
yazmadan geçemiycem isterseniz milyon eleştiri yapın , yahu bir bebek ile kedi köpeği aynı kefeye nasıl koyuyorsunuz..ok bebek istemeyebilirsiniz bunu anlarım da ,benim kedim var 3 tane bana yeter o yok efendim bahçemde patili dostlarım var , hayvan sevgisi ile evlat sevgisi arasında dünya kadar fark var yahu idrak edin şunu .bu sitede bir hayli gördüm bunu ve ayar oluyorum...benimde 2 evladım ve bir kedim var evde.gayet hepsinede bakıyorum.ama bana tercih yap deseler ayy olmaz hepsi benim çocuğum demem.tabiki hayvanada bağlanıyorsunuz o ayrı .kılına zarar gelsin istemem.hasta olsa ilaci içim ecza depolarını alt üst ederim.ama evlat kadar sevemem.dünyanın en büyük nimeti.Rabbimin en güzel mucizesi..

haa birde biri demiş ya çocuk vızıltısı olmadan gezeriz diye,sizde bir zamanlar çocuktunuz ve vızıldıyordunuz.dilerim rabbim sizi o vızıltıdan mahrum bırakmaz başınız şişer ama yinede çok ama çok seversiniz kendinizden bile çok..
Benim için nefes alan tüm canlılar aynı değerdedir,hayvan diye bir diğerinden daha az değerli değildir.tüm canlılar bü dünyada adil yaşamalı,biri insan diye dAha üstün değil.hepimiz yaradılmış özenilmiş varlıklarız.hayvanları insanlardan daha cok sevdiğim de doğrudur.beni de allah böyle yaratmıs :) hayvanları daha cok seviyorum.

Anneligi tatmayan birisi zaten bi bebek mağazasının önünden geçerken duygusallasmaz ki. Yani hani istemiyor olabilirsiniz ama ancak insan kendi canından kanından bir varlığı o kiyafetlerin içinde hayal edince değerli yoksa iki parça kıyafet hiç bi kadını deliye döndürmez. Şuan kızımı sallıyarak yazıyorum bu yorumu evlat tan öte hiç birşey yok şu dünyada. Allah onu içinde olduğunu hissettiğiniz anda öyle güçlü bir sevgi bahşediyor ki zorlamayla olan bişey değil bu. Ki işi erkek yönünden düşününce de bi erkeğin baba olmak kadar doğal bi hakkı yok. Ki bunu ondan Esirgemek büyük bencillik bence.

Bencillik bu yaptığın. evlilik cinsellik ilk amaci üremek . eşine yazık bide ağlıyormus. ben olsam kiyamazdim :D
yas geçtikçe fikrin değişir çocuk yaparsın bu sefer çocugunla arandaki yas farki çok olur büyük teyze olursun:KK53:
yaslandikca da baskalarinin ailelerini kiskanabilir yankiz kalabilirsin. ve asik olduğun adam senden ilerde nefret edebilir. Aşk saygı varsa çocuk yuvanizin tadini arttırır. :KK15: üzme kendini. duygulu annelik hikayeleri oku

Anne olmayı isteyip istememek kişinin kendi fikridir kimse bunun normalligini ya da anormalligini tartışmaz bence, Ben istemem sen istersin, Sen istemezsin ben isterim her insan farklıdır farklı diye de anormal olmaz sizin durumumuza anormal olan tek şey eşinizin ve sizin ilişkiniz bence siz çift terapisine gidin ve aranızdaki problemi uzatmadan Çözün çünkü bence bu iş boşanmaya kadar gider bir taraf çocuk için ölüp bitiyor bir taraf da olmasın diye ölüp bitiyor garip olan bu

Sizin aile iliskileriniz nasildi? Ozellikle annenizle olan iliskinizi merak ediyorum.
Bilincaltinda sizi annelikten sogutan birsey olabilir.

Sizin aile iliskileriniz nasildi? Ozellikle annenizle olan iliskinizi merak ediyorum.
Merhaba.daha önce diğer arkadaslar da sormuştu önceki sayfalarda anlatmıştım.ama yine yazabılırım.annem ve babamla aram çok iyi.arkadastan öte bi ilişkimiz var ikisiyle de.ikisi tarafından da sevgi dolu büyüdüm.tek bir azar bile işittiğimi hatırlamam.annem anaokul öğretmeni,beni çok büyük bi sevgi ve merhametle yetiştirdi.belli bi dönem annem ve babam ayrılmışlardı ama o zamanda da herhangi bi mahrumiyet yaşamadım.allaha şükür ki eşim de öyle,sevgi dolu mükemmel bi insan.

Sanırım benim için yapılacak hiç bir şey yok.diğer arkadaslar da sağolsunlar çok ilgilendiler,psikologa gitsem dahi sanırım fıkırlerım değişmeyecek gibi anladım.

Anne olmayı isteyip istememek kişinin kendi fikridir kimse bunun normalligini ya da anormalligini tartışmaz bence, Ben istemem sen istersin, Sen istemezsin ben isterim her insan farklıdır farklı diye de anormal olmaz sizin durumumuza anormal olan tek şey eşinizin ve sizin ilişkiniz bence siz çift terapisine gidin ve aranızdaki problemi uzatmadan Çözün çünkü bence bu iş boşanmaya kadar gider bir taraf çocuk için ölüp bitiyor bir taraf da olmasın diye ölüp bitiyor garip olan bu
Evet haklısınız

Bence gayet normalsin kimse doğurmak zorunda değil.
Psikoloğa gitmesi gereken eşin.

Ne cins insanlar var yahu herkes doğurmak bütün hayatını çocuğuna süpürge etmek zorunda mı herkes o kadar mutlu da neden iki güne bi çocuğuyla ilgili dertlerini anlatıyo millet burda o zaman.

insallah olmaz o zaman aminn:KK66:
ayrıca sen çok fesat bi insansın.kıskanç ve fesatsın.gerçek hayatında da eminim ki çoğu insan için kıskançlıktan çatlayan bi yapın vardır.daha fazla benİm konuma yorum yapıp durma.senin gibi bi insanın öğütleri benİm hayatımda zerre kadar yer tutamaz

Ne cins insanlar var yahu herkes doğurmak bütün hayatını çocuğuna süpürge etmek zorunda mı herkes o kadar mutlu da neden iki güne bi çocuğuyla ilgili dertlerini anlatıyo millet burda o zaman.
Valla ben sadece durumum normal mi anormal mi diye sordum,millet başladı tuhaf tuhaf şeyler anlatmaya.kimse benim kararımı sorgulayamaz,ben sadece danışmak istedim,ağzı olan konuştu.boşan diyen bile oldu.yuva yıkmak ne kadar da basitmiş.

konu sahibine yazdığınız bu soru beni de düşündürdü

benim annem çok fedakardı
sık sık "ben çocuklarım için yaşıyorum" derdi
benim hayatım bitti sizin için varım derdi
ne yapıyorsam sizin için falan....

sanırım ben bu yüzden istemiyorum
anneciğimin evlat sevgisi beni korkutmuş galiba

konu sahibine yazdığınız bu soru beni de düşündürdü

benim annem çok fedakardı
sık sık "ben çocuklarım için yaşıyorum" derdi
benim hayatım bitti sizin için varım derdi
ne yapıyorsam sizin için falan....

sanırım ben bu yüzden istemiyorum
anneciğimin evlat sevgisi beni korkutmuş galiba
Benim annem de aynı anlattığınız gibiydi :( hala da öyle,hep sizler için varım diyor

Benim annem de aynı anlattığınız gibiydi :KK43: hala da öyle,hep sizler için varım diyor

size de çocuktan sonra kadının hayatı bitiyor da çocukları için yaşamaya başlıyor gibi mi empoze edildi?
ben bu bakış açım yüzünden çocuğum olmadan şunu da yaşasam bunu da yapsam korkusu yaşıyorum yıllardır.

Valla ben sadece durumum normal mi anormal mi diye sordum,millet başladı tuhaf tuhaf şeyler anlatmaya.kimse benim kararımı sorgulayamaz,ben sadece danışmak istedim,ağzı olan konuştu.boşan diyen bile oldu.yuva yıkmak ne kadar da basitmiş.

Sen takma canım burda belirli bir kesim hariç evlililiğinde korkunç mutsuz hayatını kocasına köleliğe adamış evin hizmetçisi olarak mutsuzluktan sürünen insanlar yazıyor genelde.Bunun doğruluğunu da bitmek üzere olan evliliğinde ısrarla hamile kalıp doğurmaya devam eden tiplerin iki güne bir açtığı konulardan anlayabilirsin.

Geçenlerde biri paylaşmıştı kim bilemiyorum ben de araştırıp baktım sonrasında.Evli kadınlar üzerinde yapılan bir araştırmada evli kadınların çocukları olmadan önce çok daha mutlu olduklarını söylediği bir araştırma yapılmış.Bu kadınlar çocuklarını çok seviyorlar bir sorun yok fakat eskiden çocukları olmadığı zamanlarda daha özgür ve mutlu bir hayatları olduğunu ifade etmişler.

Bilim yalan söylemez, sen bakma.

Back
X