sadece anneler baksın.İçimde hiç annelik duygusu yok

Psikolojik destek almalı mıyım?

• Ankete Katılan
    184
Yaw cocugunuz olmadan once nasil bir hayat yasiyordunuz ki "cocugumdan once ben hicmisim,hic yasamamisim,bosa gecirmisim" gibi seyler soyluyorsunuz allasen?
Cidden 2 cocuk annesi olarak cok saskinim.
Saskin olacak bisey yok hayat herkese adil davranmiyor mutlu degildim ama simdi cok mutluyum iyiki var diyorum ve cok anlam yukluyorum bende neye bu kadar sasirdiginizi anlamadim evlat kelimesi sizde bi duygu uyandirmiyor mu ???

Çocuk sevgisiyle dolup taşıyor diye mi doktorluk oldu adam ?

Her türlü sevginin fazlası abartı.Daha doğrusu her türlü duygunun fazlası diyelim.
Bu kadar ısrarcı olmak ve devamlı psikolojik baskı kurmak doğru mu?
Ara ara da değil devamlı durumu buymuş bana normal gelmedi.

Arkadaslar,boşanın diyenlere genel cevabımdır.yani valla saçma sapan konuşuyorsunuz.boşan ne demek ya.deliler gibi sevdiğim bi aşkım,beni deliler gibi seven bi eşim,herkesin imrendiği bi hayatımız var.ne demek boşan.gerekli medeniyet görmüş insanlardan yapmam gerekenleri öğrendim.bi psikologa gidicem anne olmak istememem normal bi durum mu diye danışcam,ki büyük ihtimalle normal diyecekmiş.giden arkadasların söylediği.konuyu nerelerden nerelere getirdiniz.boşanmak kelimesini birdaha açan insanlara tek bir laf etmeyeceğim.

Eşimle de konuştum,çocuk istemiyorum dedim son kez,isteyene kadar beklerim dedi konuyu kapattık.
Benim kararım benim seçimim.sadece psikolojik destek almalı mıyım,bu hislerim normal mi diye sordum,beddua eden bile çıktı yani.

Her türlü sevginin fazlası abartı.Daha doğrusu her türlü duygunun fazlası diyelim.
Bu kadar ısrarcı olmak ve devamlı psikolojik baskı kurmak doğru mu?
Ara ara da değil devamlı durumu buymuş bana normal gelmedi.

O zaman konu sahibi de doktorluk..
Çünkü bu duygu da abartı
Bu kadar istememe, nefret vs vs

O zaman konu sahibi de doktorluk..
Çünkü bu duygu da abartı
Bu kadar istememe, nefret vs vs

Konu sahibi bunları kendi içinde yaşıyo ama.Kimseye bu konuda bi baskı kurmuyo, zararı yok kendinden başkasına.Neden çocuk sahibi istemeyen insanlara uzaylı muamelesi yapıyosunuz.Benim de nefret ettiğim çocuk türleri var ve bigün öyle bi çocuğum olursa naparım diye kara kara düşünüyorum.Çocuk sahibi olmak zannedilenin aksine bin kere oturulup düşünülüp karar verilmesi gereken çok meşakkatli ve hayat boyu özveri isteyen bişey.Bişeyi istemek kolaydır ama asıl zor olan istememektir bence.Bişeyi istemediğini insan çok kolay bilir kafasında gerekçeleri vardır ve bunlar düşünülüp karar verilmiş şeylerdir.Halbuki istemek öyle değildir, bişeyi isteyip elde ettiğin andan sonra onu neden istemiş olduğunu düşünür çoğu insan.

Tabi ki bir insan evladıyla kıyaslanamaz ama şöyle bi örnek veriyim.Hayvanseverler facete hep birbirini gazlar kedi almayı düşünen insanlar yazar gruba, alsam mı diye herkes al şöyle iyi böyle güzel der.Ama kimse anlatmaz o kedinin evde bütün gün put gibi durmadığını, sağı solu yırttığını, dışkısının koktuğunı, hergün kumunun temizlenmesi gerektiğini, aşılarının pahalı olduğunu, deli gibi tüy dökeceğini vs vs..Bunları bilmeden ve araştırıp düşünmeden kedi alan insanlar da çoğu zaman kedilerine 2-3 ay bakıp sokağa atarlar kedi bi yeri yırtttı mı.

İşte ülkedeki çoğu insan da böyle, el bebek gül bebek mutlu mesut çocuk büyüteceğini sanıp iş büyük sorumluluklara, çocuk büyütmek değil de çocuk yetiştirme safhasına geldi mi zamanında bu sorumlulukları, ebeveynlik görevlerini, maddiyatı, aile ortamını planlamadığı için etraf büyümüş ama yetişememiş insan kaynıyor.

Yani doğurmak kolay bişey, demek ki kendinde bu sorumlulukları alacak cesareti bulamamış, bi insanın bunun üstüne düşünüp kafa yorup istemediğine karar verebilmesi saygı duyulması ve takdir edilmesi gereken bişeydir.

Yoksa kedi köpek de dört ayak üstünde durana kadar yavrusuna bakıyo, çoğu insan da ebeveynliği bundan ibaret görüyo bu ülkede.Etraf hırsız tecavüzcü dolu.Bu insanların hepsi isteyip istemediğini bile bilmeden çocuk doğuran tipler.Etrafına vatanına zararlı olacak yetiştirilemeyecek bir insan dünyaya getirmektense hiç getirmemek daha iyi.

Konu sahibi bunları kendi içinde yaşıyo ama.Kimseye bu konuda bi baskı kurmuyo, zararı yok kendinden başkasına.Neden çocuk sahibi istemeyen insanlara uzaylı muamelesi yapıyosunuz.Benim de nefret ettiğim çocuk türleri var ve bigün öyle bi çocuğum olursa naparım diye kara kara düşünüyorum.Çocuk sahibi olmak zannedilenin aksine bin kere oturulup düşünülüp karar verilmesi gereken çok meşakkatli ve hayat boyu özveri isteyen bişey.Bişeyi istemek kolaydır ama asıl zor olan istememektir bence.Bişeyi istemediğini insan çok kolay bilir kafasında gerekçeleri vardır ve bunlar düşünülüp karar verilmiş şeylerdir.Halbuki istemek öyle değildir, bişeyi isteyip elde ettiğin andan sonra onu neden istemiş olduğunu düşünür çoğu insan.

Tabi ki bir insan evladıyla kıyaslanamaz ama şöyle bi örnek veriyim.Hayvanseverler facete hep birbirini gazlar kedi almayı düşünen insanlar yazar gruba, alsam mı diye herkes al şöyle iyi böyle güzel der.Ama kimse anlatmaz o kedinin evde bütün gün put gibi durmadığını, sağı solu yırttığını, dışkısının koktuğunı, hergün kumunun temizlenmesi gerektiğini, aşılarının pahalı olduğunu, deli gibi tüy dökeceğini vs vs..Bunları bilmeden ve araştırıp düşünmeden kedi alan insanlar da çoğu zaman kedilerine 2-3 ay bakıp sokağa atarlar kedi bi yeri yırtttı mı.

İşte ülkedeki çoğu insan da böyle, el bebek gül bebek mutlu mesut çocuk büyüteceğini sanıp iş büyük sorumluluklara, çocuk büyütmek değil de çocuk yetiştirme safhasına geldi mi zamanında bu sorumlulukları, ebeveynlik görevlerini, maddiyatı, aile ortamını planlamadığı için etraf büyümüş ama yetişememiş insan kaynıyor.

Yani doğurmak kolay bişey, demek ki kendinde bu sorumlulukları alacak cesareti bulamamış, bi insanın bunun üstüne düşünüp kafa yorup istemediğine karar verebilmesi saygı duyulması ve takdir edilmesi gereken bişeydir.

Yoksa kedi köpek de dört ayak üstünde durana kadar yavrusuna bakıyo, çoğu insan da ebeveynliği bundan ibaret görüyo bu ülkede.Etraf hırsız tecavüzcü dolu.Bu insanların hepsi isteyip istemediğini bile bilmeden çocuk doğuran tipler.Etrafına vatanına zararlı olacak yetiştirilemeyecek bir insan dünyaya getirmektense hiç getirmemek daha iyi.

Yorumunuzun sadece başını okudum
geri kalanını okumadım
Çocuk sahibi olmak istemeyene uZaylı muamelesi yapmıyorum. Bana göre gayet normal. Hatta o çocuğun iyiliği için konu sahibi anne olmamlı

Benim karşı çıktığım şey yaptığınız çifte standart. Ya da Nasıl adlandırırsanız artık.

Kimseye baskı yapmıyor derken? Eşiyle bu konuyu evlenmeden konuşmamış ve şimdi onu çocuk sahibi olmamak için baskılıyor. Çocuk sahibi olalım demek baskıysa, olmayalım demekte baskı.

Tekrar ediyorum herkes anne olmalı gibi bir düşüncem asla yok. Sadece çocuk istemeyen kadına gösterilen anlayış çocuk isteyen adama gösterilmiyor. Bu beni rahatsız etti.

Adam doktorluksa kadında doktorluk
Adam baskı yapıyorsa, kadın da yapıyor.
Fark yok. Çünkü evlenilmeden anlaşılmamış konuşulmamış

Bence bir yardım almalısınız.Anne olmak senden bir parçayı büyütmek ve onun ilklerini yaşamak o kadar güzel bir duygu ki tarifi yok..

Yorumunuzun sadece başını okudum
geri kalanını okumadım
Çocuk sahibi olmak istemeyene uZaylı muamelesi yapmıyorum. Bana göre gayet normal. Hatta o çocuğun iyiliği için konu sahibi anne olmamlı

Benim karşı çıktığım şey yaptığınız çifte standart. Ya da Nasıl adlandırırsanız artık.

Kimseye baskı yapmıyor derken? Eşiyle bu konuyu evlenmeden konuşmamış ve şimdi onu çocuk sahibi olmamak için baskılıyor. Çocuk sahibi olalım demek baskıysa, olmayalım demekte baskı.

Tekrar ediyorum herkes anne olmalı gibi bir düşüncem asla yok. Sadece çocuk istemeyen kadına gösterilen anlayış çocuk isteyen adama gösterilmiyor. Bu beni rahatsız etti.

Adam doktorluksa kadında doktorluk
Adam baskı yapıyorsa, kadın da yapıyor.
Fark yok. Çünkü evlenilmeden anlaşılmamış konuşulmamış

Ben de senin hiçbi yazdığını okumadım.önce saygı duy sadece konuşuyosun az dinlemeyi öğren

Evli değilim annede değilim çocuğum gibi gördüğüm kedim var kendimi onun annesi gibi hissediyorum çok mutlu oluyorum bide evlenip çocuğum olduğunu düşünemiyorum sevdiğim adamla ikimizin meyvesini :)
Ama bu da bi tercihtir saygı duyarım :)

Benim eşim de bana bu kadar baskı yapsa ben de istemezdim. Çok tuhaf davranıyor adam. Kolay gelsin sana :)

Ben de senin hiçbi yazdığını okumadım.önce saygı duy sadece konuşuyosun az dinlemeyi öğren

Bu lafları söyleyip saygıdan bahsetmen ironik
Sende önce okuduğunu anlamayı öğren
Saygı hakedene gösterilir
Herkes anne olmalı demişim gibi algı operasyonu yaptın ama yemedi.

Bu lafları söyleyip saygıdan bahsetmen ironik
Sende önce okuduğunu anlamayı öğren
Saygı hakedene gösterilir
Herkes anne olmalı demişim gibi algı operasyonu yaptın ama yemedi.

lütfedip okumadığın şeyleri alıntılayıp cevap da verme
dinlenmek istiyosan dinlemeyi de öğrenmen lazım
asıl ironik olan sabredip iki cümle karşıt görüş okuyamayan senin gibi birinin büyük özveri ve sabır isteyen bebek dünyaya getirme olayını bu denli savunması.kendi bebeğine de mi böyle davranıyosun acaba.ya da olunca böyle davranma aman ha diyim.

lütfedip okumadığın şeyleri alıntılayıp cevap da verme
dinlenmek istiyosan dinlemeyi de öğrenmen lazım
asıl ironik olan sabredip iki cümle karşıt görüş okuyamayan senin gibi birinin büyük özveri ve sabır isteyen bebek dünyaya getirme olayını bu denli savunması.kendi bebeğine de mi böyle davranıyosun acaba.ya da olunca böyle davranma aman ha diyim.

Hala algı operasyonuna devam ediyorsun
Ya da ciddi bir algı problemin var. Anlamıyorsun okuduklarını
Hiç bir cümlemde herkes anne olmaşı demedim. İspatlayamayacağın yerlerden yürüme ;)
Haksız iftira atıyorsun.
Ama okuduğunu anlama yeteneği gelişmemiş biriyle daha fazla konuşamayacağım.
Ne gariptir ki ben herkes anne olmamalı dedikçe, siz herkes anne olmalı anlıyorsunuz
Üzüldüm size. Bir de ben üstünüze gelmeyeceğim :(

Hala algı operasyonuna devam ediyorsun
Ya da ciddi bir algı problemin var. Anlamıyorsun okuduklarını
Hiç bir cümlemde herkes anne olmaşı demedim. İspatlayamayacağın yerlerden yürüme :KK66:
Haksız iftira atıyorsun.
Ama okuduğunu anlama yeteneği gelişmemiş biriyle daha fazla konuşamayacağım.
Ne gariptir ki ben herkes anne olmamalı dedikçe, siz herkes anne olmalı anlıyorsunuz
Üzüldüm size. Bir de ben üstünüze gelmeyeceğim :KK43:

ben sana herkes anne olmalı dedin demedim.çocuğu deli gibi isteyen insanları normal buluyosanız deli gibi istemeyen insanları da uzaylı gibi görmeyin dedim.seni kibledim.muhattap olmaya değmezsin.

Size bu güzel şeyleri yazdığınız için teşekkür ediyorum,ayrıca sizin gibi insanların toplumda var olduğunu bilmek bana ayrı bir mutluluk veriyor.yaşınız kaç bilmiyorum ama çoğu insana yol gösterebilecek ve örnek olabilecek davranışlarınızın olduğu ve hayat bakış açınızın çoğu insana iyi gelebilecek seviyede olduğuna inanıyorum.

Size tam 5 paragraf yazı yazmıstım ama yollamadan sildim.cunku gereksiz yere kibleniyorum ve ceza alıyorum anlamadım.
Benim yazdıklarım da sizin söylediklerinizi tasdikler nitelikteydi.

bebek istemiyorsan kesinlikle yapma. herkes anne olmak zorunda değil. ama eşine başka alternatifler sunmalısın. çünkü o istiyor. mesela başka birinden bebek yapmasına izin vermek gibi.

Back
X