Bir buçuk iki saate bir kalkıyo ama ben çok ayılamıyorum. kulağıyla oynayınca emmeye devam ediyor ama ben uykuya geçtiği and abırakıyorum sonrabi bakıyorum birdaha aglıyo. Az az emiyo. bu gece saat kurup sagım yapayım. Çünkü pijamama akıyo süt birde artık manuel makinem sağmıyo göğsü elle sağıyorum o şekilded egöğsümün üst kısımları sürtünmeden baya yaralar oluştu küçük küçük birsürüGece emzirmesi bol.yagli oluyoruyanmiyorsa sağım yapın o süt ziyan olmasın
Canım üstteki yorumda bunu demedim. Olayı gene yanlış anladınız Siz ekstra verdiğiniz mamadan kaynaklı sütünüz azalır çünkü bebek verdiğinizde doyar ve emzirme aralığı uzar sütte o oranda olur zaten. Mamayı pat diye kesince diğer aydan az kilo alması çok normal .emzirmeyi siklastirin emzirmeden sonra sağım yapın. Elektrikli bir makina edinin .Sütünüz artar. Ayrıca sadece emzirmeyle gayet güzel almış siz devam edinEvet bu üstekine uyuyor 900 alırken 500 aldı bu ay. Bugün fark etitmki ben her emmeden sonr akaşıklada ekstra besliyordum artık onu bırakmıştım. Keşke bırkamasaydım emmeden sonra kaşıkla süt cerince almaya devam ediyor. Demekki memeyi istemiyor erkendne bırakıyor. Geçen ay bunu yaparak 900 gram aldı muhtemelen.
Canım üstteki yorumda bunu demedim. Olayı gene yanlış anladınız Siz ekstra verdiğiniz mamadan kaynaklı sütünüz azalır çünkü bebek verdiğinizde doyar ve emzirme aralığı uzar sütte o oranda olur zaten. Mamayı pat diye kesince diğer aydan az kilo alması çok normal .emzirmeyi siklastirin emzirmeden sonra sağım yapın. Elektrikli bir makina edinin .Sütünüz artar. Ayrıca sadece emzirmeyle gayet güzel almış siz devam edin
Fakat bence siz bu kilo mevzusuna çok takmissiniz. İlk önce bundan uzaklaşın. Bebekler in persentil aralığında olduğu süre normal kilo alımı sayılır. Bunu en güzel size bir çocuk doktoru açıklar. Lütfen iyilik yapıp kendinize ve bebeğinize bir çocuk doktoruyla bu mevzuları
bebek mamayla beslenmediki hiç sadece denemeler yaptık bir kere felan içmiştir mamayı. Yani deneme süresinded eemzirdim ayrıca ben hep sagım yapıyordum zaten dolaba devamlı süt koyuyordum.
Baya oldu dışarı çıakrken dolapttan süt çıkardım aldım araçta veririm diye baktım almıyo eve gleince yine süt çıkardım biberonu tutmuyo. Tekrar yeniden sagdım yine tutmuyor. Sütü kaşıkla verebiliyorum ama mamayı kaşıklada almıyor. Hani sütümde azalma geçen ay oldu evet ama şuan öyle bir durum yok hatta hala kıyafetleirm süt içinde kalır. Ancak yağlı değil gibiönceki süt hep ypaış yapış upuzun olurdu. Ay bu niye böyle oldu düzeltemedim neyse
Ne bu kendini ispatlama çabası yaAllah senin gibi insanlardan asıl korusun. Bebekler normalde de kusarlar fazla sütü kusar reflüsü olur kusar benim ki mamayı çıkartıyor gidip emdiği miltarı komple çıkarıyor demiyorum. Valla gerçektne insnaı delirtirsiniz he. Buraya görsel ekleniyorsa mamanın dolu halini atıyımde bakmak istediğin yerinle bakar yorumlamak isteidğin yeirneldeyorumlarsın yine tarihi geçti yine agzına kadar dolu kutu.
Her ay kilo alımı ayni olmaz zaten oda insan neticede . Dişi çıkar, hasta olur , bazen iştahlı, bazen iştahsız olur . Büyüdüğünde çok ozleyeceksiniz bu hallerini , tadını çıkarın.Ay gidip alayım ya sağolun valla. Ben normald ekarşılaştırmam ama her gelen giden bakıyo sütünü giydiriyorum mesela eşofmanının bel kısmı çok bol zaten 9-12 ay giyidiryorum bak belleri bol geliyo diyo bazısıda dar geliyo lastikleirni söktüm. Bak işte bizimki 2 aylıkken böyleydi şöyleydi artık deidm acaba ben fark etmiyorumd açocuk gerçekten zayıf mı kaldı
Gece emzirmesi sütü arttırır derdi benim hemşire emzirme danışmanlığı yaptırırken. Babası da yardımcı olsun size kalkmaniza, konuşursun sizi falan.Bir buçuk iki saate bir kalkıyo ama ben çok ayılamıyorum. kulağıyla oynayınca emmeye devam ediyor ama ben uykuya geçtiği and abırakıyorum sonrabi bakıyorum birdaha aglıyo. Az az emiyo. bu gece saat kurup sagım yapayım. Çünkü pijamama akıyo süt birde artık manuel makinem sağmıyo göğsü elle sağıyorum o şekilded egöğsümün üst kısımları sürtünmeden baya yaralar oluştu küçük küçük birsürü
Sağım makinesi kiralayablrsnz şifa olsunBir buçuk iki saate bir kalkıyo ama ben çok ayılamıyorum. kulağıyla oynayınca emmeye devam ediyor ama ben uykuya geçtiği and abırakıyorum sonrabi bakıyorum birdaha aglıyo. Az az emiyo. bu gece saat kurup sagım yapayım. Çünkü pijamama akıyo süt birde artık manuel makinem sağmıyo göğsü elle sağıyorum o şekilded egöğsümün üst kısımları sürtünmeden baya yaralar oluştu küçük küçük birsürü
Valla bu yaşıma geldim sokakta kavga eden insanalr görünce kınardım ama şimdi anlıyorum o kavgaların sebebini şimdi sen laftan anlamıyosun yolda biriyle böyle konuşsan kadın atlar tabi üstüne normali bu yani. Durduk yere iftira atıp bu şekild einsanlara saldırman hiç hayrı alamet değil senin belliki sorunların var önce onları çöz sonra bir anneye gidip mamayla çocuk. Şişirmek gibi itamlarda bulun.Ne bu kendini ispatlama çabası ya
Ay bu çocuk zayıf dendi diye doktorun normal dediği çocuğu mamayla şişirip ( çocuğu kusturma pahasına) elaleme ispat etme çabası
Yok bana mama resmî atıp ispat etme çabası
Yaw hiç mi aklı başında biri yok ne yapıyorsun sen demiyor o bebeği almıyor elinden yazık vallahi yazık
Önümüzdeki ay biri ay bu bebek çok kilo almış obez olacak derse de aç mı bırakacaksın bebeği
Kapalı kapılar ardında bebeler nelere maruz kalıyor yazıklar olsun ne zaman bitecek bu cehalet
Eşim gece çalışıyor. Artık gündüze geçiş yaptı işinde şükür. Çok yardımcı oluyo. Bi ara belim çok fena tutuldu bebek sadece ayaktayken emiyordu her defasında gelip beneği göğsümde tutar emzirmeme yardımcı olurdu sağolsun.Gece emzirmesi sütü arttırır derdi benim hemşire emzirme danışmanlığı yaptırırken. Babası da yardımcı olsun size kalkmaniza, konuşursun sizi falan.
Hijyenik gelmiyor bana aslında da şimdi bi daha bakıcamSağım makinesi kiralayablrsnz şifa olsun
He hee aynenValla bu yaşıma geldim sokakta kavga eden insanalr görünce kınardım ama şimdi anlıyorum o kavgaların sebebini şimdi sen laftan anlamıyosun yolda biriyle böyle konuşsan kadın atlar tabi üstüne normali bu yani. Durduk yere iftira atıp bu şekild einsanlara saldırman hiç hayrı alamet değil senin belliki sorunların var önce onları çöz sonra bir anneye gidip mamayla çocuk. Şişirmek gibi itamlarda bulun.
Satın alablrsnz momojo idi sanırım benim kullandığım çok memnun kalmstm ebebekten almstmHijyenik gelmiyor bana aslında da şimdi bi daha bakıcam
Bebeğiniz mamayı sevmediği için değil fazla beslendiği için kusuyor. Kilosu çok iyi günde 5 6 çişli bez çıkarıyorsa zorlamayın ve sütünüz yettiği halde boşuna mama vermeyinBen bebeği kusturmuyorum bebek zaten gün içinde kusar. Bende gece çabuk uykuya geçiyor diye gündüz mamaya alıştırıp gece mama vermeyi denemek istedim. Ama bebek bi marka mamayı alınca kustu danıştım görüştüm araştırdım. Hiç bir bebek x markayı kusmaz ona başla deidler. Onuda kustu birdaha değiştim. Hiç birini kabul etmedi. Süt sağdım dolaba koydum onu deneyeyim dedim bu sefer biberonu almıyor kaşıkla vermek çok uzun ve uykudayken kaşıkla veremem ben de geldim çocugum bu ay az kilo almış bunları öncedne denedim olmadı ne yapmam gerekir diye yazdım siz saldırın diye değil
Bebeğin kilosu normal sakın kimseyi dinleme, sadece emzir...Bebeğim her ay aldığı kilodan az kilo almış. 6600 kg şu an. 4. Ayımızdayız. Mama vereyim diyorum kusuyo. O gün hep kusuyo sütü de kusuyo.
500 gram gibi bi şey aldı bu ay. Herkes zayıf zayıf diyo çok üzülüyorum. Zaten uzamış sarılık vardı üstüne korana oldu. Sürekli elim çocugun üstünde. kaşıkla da besliyorum. Biberon almıyo artık öğürüyo. şırıngayla veriyorum yutmuyo. Gecede az emip saatte bir kalkıyo. Bu çocuk bir aya toparlamazsa benim iyice norlaim bozulacak. Ne yapmam lazım.
Milleti dinlersen bebeğine yazık edersin , zavallı bebek daha 4 aylık, benim kızım 4 aylıkken 5 buçuk kiloydu buna rağmen doktor iyi diyordu, zamanla ek gıdaya başlayınca daha da toparladı, kimseyi duyma...Doktorum bi kere çok güzel bakıyorsun dedi rutinimi söylediğimde. Herkes dediki yoook bu çocuk zayıf iki bu kadar olmalıydı. O moralin bozulmasın diye öyle diyorvs. Ortalamanın altında değil gelişimi ama o kadar çok zatıf zayıf dedilerki üzülüyorum artık
Ben görmüyorum ki bebeklerini görüşmediğim insanlar var yani tanımıyorum yan komşumuz felan var bi üst sokakta oturan var. Onlar gidiyorlar evlerine. Ben bi tek bi tanıdıgımla sabah akşam mesjalaşıyorum bizden 10 gün büyük bebeği var çok bilinçli bir anne bilgi alışveirşi ypaıyoruz ama o da il dışında. Dediğim gibi bebek bana iri bir bebekmiş gibi geliyordu çünkü hep o ilk dogudugu zamanlarla karşıalştırıp ne kadar hızlı büyüdüğünü kıyafetleirnin küçüldüğünü gördüm. Gelen giden herkes zayıf bizimkiler bu aylıkken iki bu kadardı ek gıdayamı başlasan. Bu çocuk aç kalıyo. Doktor kilosuna ne dedi az gibi. Böyle böyle konuştukça deidm demekki ben birşeyleri görmüyorum bu kadar insan niy ebunu söylesin.Kimsenin bebeğinizin yeterli kiloda olduğuna sizi ikna edebileceğini sanmıyorum. Baya takmışsınız. Etraftakiler dedi diye değil, büyük ihtimalle siz karşılaştırıyorsunuz sizinle aynı zamanda doğuranlarla.
Ben bebeğim obez olsun demiyorum dışarıdan sağlıksız zayıf bir bebek görünümdeyse eğer bu kadar insan söylüyorsa bugün kolumu kesip verebileceğim canımın parçası olan evladıma daha fazla ne yapabilirim diye gelip buraya yazdım benim çocuguma garezim yok. Bak saat 6.30 da burda ayagımd asallarken yazıyorum bir saat sonra uyanmam gerekiyor sabahladım yani hiç biriniz benim çocugumu bende çok düşünemezsiniz. Ben bu çocugun kötülüğünü isteyecek en son kişi bile değilim durduk yere aaa çocugu şişirmek istiyo obez etmek istiyo tü kaka yaparsanız ben gelip burda ekstra ekstra size “hayır bakın çocuğun annesiyim” diye açıklama yapmak zorunda hissediyorum. bilmiyorum cevrenizdeki anneler nasıllar onlardan feyizlenerekmi yazıyorunuz ama bizim burda anne den başka kimse çocuk için bu konuma gelemez.İnsanlardaki bu bebeklerı cocukları obez yapma takıntısını hıcbırzaman anlayamıyorum…