sade yaşam

kızlar ben nerdeyse her sabah ütü yapıyorum ya :KK43:
kapalıyım esarp şal hergün ütülüyorum assam da kırışıyor bazen de panik oluyorum fişi çektim mi diye tekrar tekrar bakıyorum :KK43:

E ama oldumu çikolata şimdi.Sade yaşama aykırı bir davranış biçimi bu yaptığın:KK48: Kız modası geçer napcan o kadar ayakkabıyı dağıt ferahla.İşte bu yüzden evlere sıgmıyoruz.:KK53:

Modası geçenleri ya da çok aykırı olanları çoktan çıkardım elden. Yazlıkları kaldırıp kışlıkları çıkartırken eleyemedim bir türlü, hepsini bir şekilde giyiyorum çünkü. Hemde beğenerek giyiyorum. En iyisi daha almamak. :)

Canım benimki alt model bişey.Biraz daha bütçe ayırırsan çok süperleri var.Mesela eminim philipsin buhar kazanlı modelleri daha iyidir.Ama benim bütçem buna yetti.Bazı çok pamuklu nevresimlerri açmiyo mesela benimki.Ama elbiselrerde diğer kumaslarda iyi
Kuzenim ceyizine 750tl aldi
Bendeki dandik bisi ama iyi isimi gordu simdiye kadar
Biraz daha arastirim bende sagol cnm

Kızlar ütü almak istiyorum. Ütüm çeyizimden. 16 yıldır kullanıyorum. Memnun kaldığınız markalatı yazar mısınız. Çok teşekkürler

Gazella ev tipi ütü. Kazanlı ütü, türk malı, bozulduğunda bizzat servisi yedek parça takıyor ve diğer markalar gibi pahalı değil. 15 yıldır annem kullanıyor, bende çeyizime aldım. Çok memnunuz. Normal ütü fiyatına, kazanlı ütü, en kırışık parçaları bile jilet gibi yapıyor. Kendimi tanıtımcı gibi hissettim ama konumuz sade yaşam olunca az paraya en iyisi olsun değil mi ? :)

kızlar ben nerdeyse her sabah ütü yapıyorum ya :KK43:
kapalıyım esarp şal hergün ütülüyorum assam da kırışıyor bazen de panik oluyorum fişi çektim mi diye tekrar tekrar bakıyorum :KK43:
Canım ben eşarplarımın hepsini ütüledikten sonra kilim çırpar gibi hafif bir çırpıyorum soğuması için ,ondan sonrada eşarp askısına asıyorum kat izi filan olmuyor.Ayrıca belli bir süre yerinden kıpırdatılmayınca kendi kendini kapatan ütüler var artık öyle bir ütü al bence .

10 tane var sanırım. Fazlasıyla yetiyor. Hediye edin bence de.

Benim bazamın altı bile dolu değil. 3 tane battaniyem vardı hiç kullanmadığım birini yolladım. İki yorgan 4 yastık var. Kalabalık misafir gelince yastıksız yatıyoruz ev sahibi olarak bazen : ) Yatak odamızda halı yok.

Giyinme odası farklı gardropa başka bir odada. Yatak odası da boş ve rahat, sabahları sakin uyanmayı etkilediğine inanıyorum.

bana da kayınv. 'dem 8 tane yastık yapmış ben zaten kendime 4 -5 tane silikonlu yer kaplamayacak şekilde olan yastıkalrdan almıştım. ve bir sürü tencere takımım vardı.fazla fazla alınmış zamanında .

benim planım sadece kullanacagım kadarını acmaktı yerim de yetersizdi , insanların ceyiz serme cahilliği yüzünden
tüm paketli ürünlerin ambalajını kutusunu actılar herseyimi cıkardılar o kadar cok insan vardı ki o gün sinir oldum herkese

sonra hepsini toplayıp fazla olan herşeyi annemlere geri götürdüm o sergilenen eşyaları toplamak tam bir ayımı aldı
kayınv.dem eşimin taaa bekarlıkta giydiği , uzun zamandır giymediği her şeyi biriktirmiş , hepsini toz bezi yaptım
halen sadeleşme olayım bitmedi cnm sıkıldıkca fazlalıkları dagıtıyorum . gereksizleri toz bezi yapıyorum

giymediğim kıyafetleri cevremde dağıtıyorum , hatta bu hafta sonu yine şöyle bir bahar temizliği yapayım ben

bana da kayınv. 'dem 8 tane yastık yapmış ben zaten kendime 4 -5 tane silikonlu yer kaplamayacak şekilde olan yastıkalrdan almıştım. ve bir sürü tencere takımım vardı.fazla fazla alınmış zamanında .

benim planım sadece kullanacagım kadarını acmaktı yerim de yetersizdi , insanların ceyiz serme cahilliği yüzünden
tüm paketli ürünlerin ambalajını kutusunu actılar herseyimi cıkardılar o kadar cok insan vardı ki o gün sinir oldum herkese

sonra hepsini toplayıp fazla olan herşeyi annemlere geri götürdüm o sergilenen eşyaları toplamak tam bir ayımı aldı
kayınv.dem eşimin taaa bekarlıkta giydiği , uzun zamandır giymediği her şeyi biriktirmiş , hepsini toz bezi yaptım
halen sadeleşme olayım bitmedi cnm sıkıldıkca fazlalıkları dagıtıyorum . gereksizleri toz bezi yapıyorum

giymediğim kıyafetleri cevremde dağıtıyorum , hatta bu hafta sonu yine şöyle bir bahar temizliği yapayım ben

Anılarımız çok benziyor :)
benimde eşimin kıyafetleri geldi ya insan koymaya utanır. zaten ben onlara gidiyodum eşimin kıyafetlerini giyip temizlik yapıyolardı haliyle camasır suyu oluyodu.
yani onları bile koymuşlar geri gönderdim. İnsan 1-2 yeni birşey alır koyar
neyse sonra 3-4 ay eşime alışveriş yaptım :KK51:

Ben atmayı seviyorum sanırım. Toz bezim bile sınırlı sayıdadır. Hiçbir şeyin fazlasını sevmiyorum ben. Kılık kıyafet mutfak araç gereçleri v.s.

Hafifliyorum. Sonra lazım olur mantığı sıfır ben de. Param olsun sonrası için kafi.

Bir tek çiçekleri ve kitapları çok seviyorum onları fazlalık olarak görmüyorum.

ben de
Ben çeyiz serme, bohça v.s gibi ananeleri gereksiz bulduğum için hiç birini yapmadım. O yüzden fazlalık pek bir şeyim zaten yoktu.

sevmiyordum ama bu karar bana kalmadı , k.validem ayıp olur bizim uzaktan akrabalarımız gelecek bakacak f,ilan dedi
hatta yatagın ustune kendi aldıgı yatak ortusunu sermişler ki ben başka bir ortu serecektim , 2 takım bornozum oldu var oldugunu bildikleri halde almışlar 3 -4 yorganım vardı dolapların üstüne tıkıştırdılar , hiç sevmem yüklük gibi üst üste eşya

hatta kendi sectikleri bornoz takını alıp 70 - 80 derece yıkamışlar kendince bize hazırlamışlar ama 70 derece bana göre mahvolmuş , ben kimsenin evine , kullanacagı eşyasına karışmıyorum ilgilenmiyorum . onlara göre hiç bişeye karışmadılar

bak şimdi sinirlendim yine anılarım deptesti akşam eve gideyim de şu fazlalıkları dağıtayım haftasonu

opilos opilos fazla yorganın falan yokmu misafirin geldiğinde kullanabilecekleri şeyleri nereye koyuyorsun benim o tip şeylerin bazamin altinda ....
olayda bu zaten benim bazamın altı hatıra bölümü seninde misafir yorganı muhafaza bölümü demek ki.ben evimi misafirime göre değil kendime göre hazırladım.yatılı misafir benim için istisnai bir durum tüm yakınlarımızla aynı şehirdeyiz. benim evimde 2 yorganım var bana ait olan. birini zaten kullanıyorum. diğerinide öbürünü yıkarsam yedekte dursun diye hurc içinde çarşaflarım battaniyelerimi koyduğun dolaba kaldırıyorum. anlıycağın onlar içinde ayırdıgım bir bölme var. evimde yatılı misafir ağırlama ihitimalim olabilir diye düşünüp yorgan basamam evime. bu benim için gereksiz ve tercih meselesi diye düşünüyorum. evimde yatılı misafirde ağırladım (tabiki 10 kişi değil benim eviminde bir kapasitesi var çünkü). yedek yorganım gayette iş gördü.

beyin sadeleştirme; bu da benim en zorlandığım kısımdı bir zamanlar. herşeyi takmaktan beynimi tüm kötülüklerden arındırmak zordu. kafama birşeyler takmamayı bırakmak için kendime söylediğim tek cümle ''ben değerliyim,benim fikirlerim değerli,kendime saygı duyuyorum (sen kendine saygı duymazsan kimse sana saygı duymaz) beni üzen herşeyi beynimden atıyorum'' bunu inanarak söylemeye başladığım gün hiçbirşeyi takmamayı öğrendim. ayşe hanım teyze bana bunumu söyledi ,şunumu söyledi. tek içimden geçen cümle'' o onun çirkin yorumu saygı duyuyorum beynimi bununla kirletmiycem''. herkes yalnızdır bu hayatta benimle birlikte kimse ölmiycek benim günahlarımdan kimse sorumlu değil hacı teyze cennete giderken beni yanında götürmiycek eee o zaman onun ne söylediğini takmaya, senin hakkında ne düşündüğünü takmaya değermi. diğer bir konu ''bu hayatta istemediğin hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsin'' bu benim en sık kullandığım cümle. seni üzen insanlar mı var görüşmiyceksin! (sadeleştir gitsin:-) )örnek ''kaynanamla sorunumlarım var eşim yüzünden gitmek zorunda kalıyorum'' yanlış cümle zorunda değilsin eşini yalnız bırakmak istemediğin için eş olduğun için eşlik ediyorsun. peki bu istemediğin kişiyle görüşmek mi oluyor? hayır eşlik et görmek istemediğini görme, konuşma , duyma. biliyorum başta zor oluyor ama inan alışınca öyle kolaylaşıyor ki hayat. eskiden kayınvalideme her gittiğimde o gece sabaha kadar uyuyamazdım bana öyle şeyler söylerdi ki eşimin başının etini yerdim sabaha kadar. annen bunu yapıyor şunu yapıyor diye. onu görmemeyi öğrendiğimden beri kıymet görüyorum ne bana kötü bir söz ne de beni üzen hiçbirşeyi yapmıyor. bu arkadaş çevren içinde geçerli merhabalık arkadaşlarım ve hoş sohbet yakınlarım olmak üzere 2 bölüme ayırdığım insanlar var. enerjimi düşüren insanlar sürekli dert yananlar.özellikle en tehlikelileri kendini temizlik manyağı gibi gösterenler;her aramada camları sildim yağmur yağdı, ay şunun evine gittim birşey yiyemedim kadın pismi temizmi güvenemedim diye bıla bıla ....yakınan tipler, eşlerini herkesten kıskanan kadınlar vuuuu bunlarda tehlike gurubunun başındalar bu gibi insanlar enerjimi düşüren insanlar merhabalıklar buda çevremde yapmış olduğum sadeleştirmeden bir örnek.

Günaydın hanımlar
Namaza kalktım. Kılıp yatacağım. Ama saban sabah opilos opilos un yazısı çok iyi geldi. Yüreğine sağlık. Nasıl da güzel anlatmışsın.
Eskiden ben de çok takardım ve insanlara hayır diyemezdim. Bu nedenle de olmak istemediğim yerler de Zaman'ımın ve enerjimin Sömürülmesine izin verirdim.
Şu anda değerli olduğunun farkındayım.
Hayattan şikayet eden, sürekli negatif olan, dedikodu yapan, bana hava atarak egosunu tatmin etmeye çalışan, kendisini yetiştirememiş onun bunub yaptığını takip eden insanlardan uzak duruyorum. Bazen yalan da söylüyorum. Ama bu hakimden memnunum.
Kv yi eskiden çok takardım. Akşam Oray'a gidilecekse akşama kadar stres içinde olurdum. Şimdi yılda Bayram'larda dahil en fazla 3-4 kere gittiğim için takmıyorum. Eşim için yapıyorum diyorum o kadar.

ben de

sevmiyordum ama bu karar bana kalmadı , k.validem ayıp olur bizim uzaktan akrabalarımız gelecek bakacak f,ilan dedi
hatta yatagın ustune kendi aldıgı yatak ortusunu sermişler ki ben başka bir ortu serecektim , 2 takım bornozum oldu var oldugunu bildikleri halde almışlar 3 -4 yorganım vardı dolapların üstüne tıkıştırdılar , hiç sevmem yüklük gibi üst üste eşya

hatta kendi sectikleri bornoz takını alıp 70 - 80 derece yıkamışlar kendince bize hazırlamışlar ama 70 derece bana göre mahvolmuş , ben kimsenin evine , kullanacagı eşyasına karışmıyorum ilgilenmiyorum . onlara göre hiç bişeye karışmadılar

bak şimdi sinirlendim yine anılarım deptesti akşam eve gideyim de şu fazlalıkları dağıtayım haftasonu

,Kullanma kız onların aldıkları bornoz takımını. Sen yine şanslısın, hem sana hem eşine almışlar takım halinde. Eşimin annesi 1 adet bornoz almış kutulu falan da değil, poşetle oturma grubunun altına yerleştirmiş, o sırada annem odadaymış annem bakınca "oğlumun bu evlenince giyer demiş" Daha evlenmeden ayrımcılık başladı.Tabiki biz, benim aldığım takımı kullanıyoruz. Hoş zaten o bornozu da eşim kendi almış bu evde tek çöpleri yok, o yüzden kafam rahat :)

X