sade yaşam

Evet trllellicim tek derdimiz Çürüyen domates olsa
Ben de çok yıprandım
İnsanlar biraz yumuşak yüzlü goruversin kendinde her şeyi deme hakkı buluyor
Hoslanmadigim bir insan var apartmanda hani derler ya kötülüğü yüzüne yansımış
Üst üste aradı acmadim
Sonunda birinde açtım kahveye gelcem dedi.kibarca reddetti
Sonraki gün bahçede gördü
Ogleden sonraya geliyorum dedi
Zorla geldi
Benim kızımın durumunu bazı arkadaşlar bilir sağlık problemi ile doğdu.ama apartmanda kimseye anlatmadım
Neyse hanımefendi kahvesini içti
Kızını gozlemledim sonra internetten arastirdim senin kız ya down sendromlu ya otistik dedi
Şok oldum yine soğukkanlı kaldım ki iyi ki adet dönemime denk gelmedi fena şekilde kovardim evden
Lafını verip gönderdim
İnsanlar o kadar acımasız ve zalim olmuş ki başkalarının acisindan zevk alıyorlar
Bu da iyi ders oldu bana demek ki tam mesafe koyamamisim dedim

Her konuda hak veriyorum ama kızınızın durumunda belkide art niyet yoktur. Kendi başıma geldiği için bu şekilde yapıyorum. Bende bir tanıdığımızda bu durumu fark ettim. Yokladım biraz konduramıyorlardı bu durumu çocuklarına. Ama o yavrunun suçu günahı ne ne diye geç kalınsın diye düşündüm ısrarla müdahale ettim. Terslendimde doktor önerdim. Benimle görüşmeyi kestiler. Sonra durumu kabullendiler beraber doktora da gittik. Biraz geç kalınmış oldu. şimdi yavrucakda daha çok sıkıntı içinde ailesi de.
Sizinde durumu konduramadığınızı düşündüğü için farketmenizi istemiştir belki iyi niyetli olarak.. Ya da tamamiyle samimiyetsizce bir tavırdır bilemem. Paylaşmak istedim sadece.

Ben de çok yıprandım
Üst üste aradı acmadim
Zorla geldi
Benim kızımın durumunu bazı arkadaşlar bilir sağlık problemi ile doğdu.ama apartmanda kimseye anlatmadım
Kızını gozlemledim sonra internetten arastirdim senin kız ya down sendromlu ya otistik dedi
Şok oldum yine soğukkanlı kaldım ki iyi ki adet dönemime denk gelmedi fena şekilde kovardim evden
Lafını verip gönderdim
İnsanlar o kadar acımasız ve zalim olmuş ki başkalarının acisindan zevk alıyorlar
Hadsiz!
İzin verme canım böyle insanlarin seni uzmesine.
Birak kendini bisi saniyo desinler birak havali desinler ne derse desinler
Kimse huzurundan,kizindan,yuvandan önemli degil

Benimde var ama bu bi abla benden yasca buyuk.
Sabahin 9unda kahveye gelicem diye ariyo ki ben uyuyo oluyorum oglum uyuyo.
Ben mutfagi seviyorum pasta borek vs bolca yaparim
Gunum var bana yapsana diyo
Telefon ediyo canim sunu cekti yapsana diyo bu ne rahatlik piskinlik ya
Hani gel bende yap yada tarif falanda yok.
Ben evde yapip goturcekmisim.

İnsanlari tanimayı, cozmeye calismayi biraktim ben artik.

Ariyolar ya acmiyorum niye bakmadin donmedin diyolar tlf kapandi aramalara diyorum.

Niye gelmiyosun diyilolar
Evde durmuyorum geziyorum diyorum.

Israrla ben istemedigim halde gelmek isteyenleri gecistirebildigim kadar gecistiriyorum(pek basaramasamda en azindan ogreniyorum)

Gormemezlige geldiklerim var
Goruyorum ama okadar gereksizlerki gormesemde olur diyorum.

Selam vermek,selam almak,selamlasmak,komsuluk hepsi guzel seyler ama hak etmeyen insanlar bolca var.

En sevdigim kaslarimi catarak yurumek :)

Sevmedigim bi kadinla yolda denk gelip kaslarimi catip bakip kadini kaldirima cikarmisligim var :)

Sevmediklerime pencelerimi cikaririm ben sevdiklerime ,yuvama, evladima dokundurtmam.

Her konuda hak veriyorum ama kızınızın durumunda belkide art niyet yoktur. Kendi başıma geldiği için bu şekilde yapıyorum. Bende bir tanıdığımızda bu durumu fark ettim. Yokladım biraz konduramıyorlardı bu durumu çocuklarına. Ama o yavrunun suçu günahı ne ne diye geç kalınsın diye düşündüm ısrarla müdahale ettim. Terslendimde doktor önerdim. Benimle görüşmeyi kestiler. Sonra durumu kabullendiler beraber doktora da gittik. Biraz geç kalınmış oldu. şimdi yavrucakda daha çok sıkıntı içinde ailesi de.
Sizinde durumu konduramadığınızı düşündüğü için farketmenizi istemiştir belki iyi niyetli olarak.. Ya da tamamiyle samimiyetsizce bir tavırdır bilemem. Paylaşmak istedim sadece.
Cnm benim eşim özel eğitim öğretmeni.biz dogdugundan beri nöroloji Prof götürüyoruz.alay eder şekilde söylenmesi sana aciyarak bakması insana dokunuyor.

Ve durumu konduramayavaş kadar yakinligimiz yok.ben de öğretmenim.kızımı la zaten en iyi şekilde ilgileniyoruz.herkesin evinde internet var.ben de o zaman tüm komşu çocuklarını gozlemledim netten araştırıp Dr teşhisi koyayim

Hadsiz!

Ariyolar ya acmiyorum niye bakmadin donmedin diyolar tlf kapandi aramalara diyorum.

Israrla ben istemedigim halde gelmek isteyenleri gecistirebildigim kadar gecistiriyorum(pek basaramasamda en azindan ogreniyorum)

Selam vermek,selam almak,selamlasmak,komsuluk hepsi guzel seyler ama hak etmeyen insanlar bolca var.

Sevmedigim bi kadinla yolda denk gelip kaslarimi catip bakip kadini kaldirima cikarmisligim var :)

Sevmediklerime pencelerimi cikaririm ben sevdiklerime ,yuvama, evladima dokundurtmam.
Aynen cnm
İnsanlar ne kadar mutlu oluyorlar bir masum bebegin annesine acımasız davranarak

Simdi sade yasamla ilgili neler yaptım yapiyorum ona deginiyim

Benim cok parcali gumusluk hic zevkim olmayan konsol hic tarzim olmayan masa ve oturma gurubum vardi diger evimdeyken (3+1 ozaman ev)
Esim ozaman iyi bir rakama almıs onları(zevksiz :63: ) birde oturma gurubu cekyat falan ekoseli ayy nasil avam.
Ama piril piril yepisyeniler 3senelik falan

Evlencemiz zaman attirmaya ona buna vermeye kiyamadim esya degil mi ya degisir dedim icime sinmesede 7sene icinde oturdum
Sonra 2+1ev bahane oldu ekoseli oturma odasini birini verdim komple
Masayi baskasina
Gumuslugu baskasina derken derken koltuklar kaldi sadece
Simdi onuda degistiricez bunu esim istiyo ama ben idare ediyorum bi sekilde ama hic rahat degilmis ya bunlar diyo bilmem kac sene sonra totosunun kiymetini anladi.

Gumuslukler nasil goz yoruyo nasil insan yoruyo toz al sil diz izle
Baska da bi halta yaramiyolar.

Simdi bi supur sil toz al bitti.
Yok kristalleri cikar yika toz al dantel yika utule diz sil yerlestir
Camina el degdi bi daha sil.

Amannn hic bana gore degil.
Stor perde kullanmiyorum ben 2ay da bir tul perde yikiyorum 1senede canina okurum onun.
Bi tul bi guneslik yika as mis.
Yemisim gösterisini,guzel durmasini vs vs

Yatak odamda yatak basinkomidini bile yok 1cekmece ve uzerinde envai cesit bisiler yada.oda darligidan ust uste konan neidugu belirsiz amacsiz bisi

Cekmeceli dolap aldim butun ic camasirlari orda.
Hic gece lambam olmadi mesela
Kitap okucaksam kitap lambam var minik.
Ben isikta uyuyamam kullanmadigim bisi sus diyede koymam evime
Tencerelerim 11senelik ceyizimden
Yanmadigi ,kirilmadigi surecede atmam.
Hala iyi durumdalar 20.senesinide gorurum. Yeni cikan renkli yok granit yok bilmem bisi almam suan kirilirsa yanarsa ozaman yenileyince ancak.

Cay tabalarimin bardaklari kirildi desenliydi tabaklar telle cifledim boyasini desenini kazidim simdi her bardakla kullaniyorum.

Kasiklarim,catallarim 12ser tane bana yetiyolar hepsi ceyizimden.

Dusjelini biraktik duru mavi sabun kullaniyoruz kokusunu cok sevdik.

Aklıma geldikce yazarım

"Acını al ve onu harika bir şeye dönüştür. Enerjini hayatını iyileştirmeye ve yeni başlangıçlara harca."
çok sevdiğim bir söz :KK66:
kendine dön, insanları unut, inan değmiyor. düşünürkenki beynine, zamanına, moraline, psikolojine yazık :KK19:
M Mistik Kedi ,Tesekkur ederim gercekten cok guzel bir soz,kulagima kupe olsun :)

royem royem canım bende 5yıldır boyleyim
Daha önceside yok öyle demesinler, yok en iyi sekilde agırlim, yok icime atim ,idare edim vs vs diye diye kedi hayatımi kendime zindan etmisim resmen.

Simdi sahsima karsi saygisizlik! Ukalalik! Dedikodu!,ufacik biside gorsem hemen duvar örüyorum.
Ve görmüyorum, yok sayiyorum.
İnan uzerinden bir yük kalkiyo
Ve ben esimin ailesi, kendi ailem, arkadasim diye ayrim yapmiyorum.

Kendi ailemdede yanlis gordugumde gitmiyorum gelmiyorum telf acmıyorum.
Zerrede umrumda degiller
Arkamdan konusanlarin canı cehenneme

Sınanıyoruz canım.
Sen onları harcamazsan harcanıyosun!

İnan kafam cok rahat.
Dedikodu yapanida dinlemiyorum artik.
Ben dinlemek istemiyorum bilmek istemiyorum diyorum.

İnsanlar beni cok yoruyo artik esim emekli olsada gidip domates,maydanoz,kıvircik eksem ve tek derdim curuyen domateslerim
Olsa.
Amin.
tr_lelli tr_lelli ,ne guzel bunu basrabilmissin.insallah benimde katedecegim cok yolum var.
Hayallerinde insallah gerceklesir,bizler zaten hayallerimizin pesinden kosuyoruz,onlar olmasa ne yapardik....

Ben de çok yıprandım
Üst üste aradı acmadim
Zorla geldi
Lafını verip gönderdim
pis kadin,acik arayan kotu yurekli insanlardan Allah hepimizi korusun.

ya kızlar okudukça aklıma gelenler oldu,:KK11: cinlendim:)

bizde ilçeden ile taşındık apartmana tabi ,ilçede annem çok yardımsever. komşuluklarda başka.
neyse apartmanda annemle teyzeler tanışıyo.eyvallah ,bi gun işten geldim. bu arada taşınalı 1 hafta olmuş ancak.
karşı komşu bizde ve anneme mantı açtırıyor:KK62:. kadın yaşlıyım diye köşede oturuyor.
neyse bir gün sonra annem aynı kadına bizim evde turşu kuruyor...
çektim kenara annemi konuştum. kızdım hatta enayi misin diye...
sonraki günde gelmiş belim ağrıyo evimi bir çektirsene demiş:KK62:

ya insanlar ne yüzsüz arsız olmuş.
tamamen insanları kullanmaya yönelik...

sonra sükür annem anladıda biraz araya mesafe koydu şuan hiç konuşmuyor kadın...

Simdi sade yasamla ilgili neler yaptım yapiyorum ona deginiyim

Benim cok parcali gumusluk hic zevkim olmayan konsol hic tarzim olmayan masa ve oturma gurubum vardi diger evimdeyken (3+1 ozaman ev)
Esim ozaman iyi bir rakama almıs onları(zevksiz :63: ) birde oturma gurubu cekyat falan ekoseli ayy nasil avam.
Ama piril piril yepisyeniler 3senelik falan

Evlencemiz zaman attirmaya ona buna vermeye kiyamadim esya degil mi ya degisir dedim icime sinmesede 7sene icinde oturdum
Sonra 2+1ev bahane oldu ekoseli oturma odasini birini verdim komple
Masayi baskasina
Gumuslugu baskasina derken derken koltuklar kaldi sadece
Simdi onuda degistiricez bunu esim istiyo ama ben idare ediyorum bi sekilde ama hic rahat degilmis ya bunlar diyo bilmem kac sene sonra totosunun kiymetini anladi.

Gumuslukler nasil goz yoruyo nasil insan yoruyo toz al sil diz izle
Baska da bi halta yaramiyolar.

Simdi bi supur sil toz al bitti.
Yok kristalleri cikar yika toz al dantel yika utule diz sil yerlestir
Camina el degdi bi daha sil.

Amannn hic bana gore degil.
Stor perde kullanmiyorum ben 2ay da bir tul perde yikiyorum 1senede canina okurum onun.
Bi tul bi guneslik yika as mis.
Yemisim gösterisini,guzel durmasini vs vs

Yatak odamda yatak basinkomidini bile yok 1cekmece ve uzerinde envai cesit bisiler yada.oda darligidan ust uste konan neidugu belirsiz amacsiz bisi

Cekmeceli dolap aldim butun ic camasirlari orda.
Hic gece lambam olmadi mesela
Kitap okucaksam kitap lambam var minik.
Ben isikta uyuyamam kullanmadigim bisi sus diyede koymam evime
Tencerelerim 11senelik ceyizimden
Yanmadigi ,kirilmadigi surecede atmam.
Hala iyi durumdalar 20.senesinide gorurum. Yeni cikan renkli yok granit yok bilmem bisi almam suan kirilirsa yanarsa ozaman yenileyince ancak.

Cay tabalarimin bardaklari kirildi desenliydi tabaklar telle cifledim boyasini desenini kazidim simdi her bardakla kullaniyorum.

Kasiklarim,catallarim 12ser tane bana yetiyolar hepsi ceyizimden.

Dusjelini biraktik duru mavi sabun kullaniyoruz kokusunu cok sevdik.

Aklıma geldikce yazarım
seviyorum senin bu hallerini :) gerksizleri ayirmak,kullanilmayacagin esyayi evde tutmak gercekten cok yuk.
kizim sagolsun ha bire kiriyor birseyleri :) cani sagolsun.ama kirilanin yerine yenisini almayi dusunmuyorum.
Evimi oldukca sadelestirdim,zaten surekli kullandigim esyalarim var.Fazlaliklari verdim gitti zaten.
gösteris meselesine gelince,evimi baskalari icin degilde kendim icin Dekore etmeyi cok seviyorum.Kiraci oldugum icin,Hazir alinmis perdelerim var mesela,insallah bir gun kendi evimiz olursa yapmak istedigim cok sey var.kendi evimiz az esyali,kullanisli,iceri girince bir sicakligi olmali ama az da gosterisli olmali.Bizim gibi genc ruhlu olmali,ayni zamanda ,cocugumda rahat yasayabilmeli o evde.Bakalim hayallerimi kurup evrene yolladim :)) ne Zaman gerceklesir Allah büyuk :)

ya kızlar okudukça aklıma gelenler oldu,:KK11: cinlendim:)

bizde ilçeden ile taşındık apartmana tabi ,ilçede annem çok yardımsever. komşuluklarda başka.
neyse apartmanda annemle teyzeler tanışıyo.eyvallah ,bi gun işten geldim. bu arada taşınalı 1 hafta olmuş ancak.
karşı komşu bizde ve anneme mantı açtırıyor:KK62:. kadın yaşlıyım diye köşede oturuyor.
neyse bir gün sonra annem aynı kadına bizim evde turşu kuruyor...
çektim kenara annemi konuştum. kızdım hatta enayi misin diye...
sonraki günde gelmiş belim ağrıyo evimi bir çektirsene demiş:KK62:

ya insanlar ne yüzsüz arsız olmuş.
tamamen insanları kullanmaya yönelik...

sonra sükür annem anladıda biraz araya mesafe koydu şuan hiç konuşmuyor kadın...
ayy ne fena komsu...simdi sen yazinca aklima geldi.Benimde annemin bir komsusu vardi,ne lazimsa annemden isterdi.hic unutmadigim hep annmeden balkonlari yikamak icin el supurgesi isterdi,bir gun balkonu hizli hizli yikarken yakaladim,aa abla aldin mi diyede sormustum.ne insanlar var ya....

pis kadin,acik arayan kotu yurekli insanlardan Allah hepimizi korusun.
amin cnm

kızlar bugün tam gün temizlikçi aldım
dip bucak temizlik yaptılar
ben de okuldan gelince fazlalıları attım
kullanılmayan kremler,zamanı geçmiş ilaçlar vs s vs
at at bitmedi
ne zaman nasıl bu kadar doldurmuşuz evi
hala da atılacak var
trlellicim
ben de gümüşlük konsol vs almadım
salonumda salon takımı ve yemek masası var,tv ünitesini bile sattık
oturma grubumda l köşe
minicik bir mutfağım var

sadelik grçekten çooook güzel
kafan dingin,sakin

amin cnm

kızlar bugün tam gün temizlikçi aldım
dip bucak temizlik yaptılar
ben de okuldan gelince fazlalıları attım
kullanılmayan kremler,zamanı geçmiş ilaçlar vs s vs
at at bitmedi
ne zaman nasıl bu kadar doldurmuşuz evi
hala da atılacak var
trlellicim
ben de gümüşlük konsol vs almadım
salonumda salon takımı ve yemek masası var,tv ünitesini bile sattık
oturma grubumda l köşe
minicik bir mutfağım var

sadelik grçekten çooook güzel
kafan dingin,sakin
Temizlemside kolay oluyo canım
Huzurla oturun

Hadsiz!

canım yaşın kaç,ayıptır sorması......lütfen kaşlarını çatmayı bırakmaya başla derim naçizane....zamanında ben de çok yaptığım için iki kaş arasında arası bir parmak olmak üzere iki çizgi oluşuverdi....o zaman ki inanç cahilliğime veriyorum yaptığımı....
şimdi ise...ne yapsam gitmiyor o kızgınımsı çizgiler.halbuki çok gülerim.arada çekiştirip duruyom alnımı ya...nafile gibi...ileride asık suratlı nemrut bir ihtiyar gibi göreneceğim diye çok üzülüyorum...henüz başındaysan bırak derim...

canım yaşın kaç,ayıptır sorması......lütfen kaşlarını çatmayı bırakmaya başla derim naçizane....zamanında ben de çok yaptığım için iki kaş arasında arası bir parmak olmak üzere iki çizgi oluşuverdi....o zaman ki inanç cahilliğime veriyorum yaptığımı....
şimdi ise...ne yapsam gitmiyor o kızgınımsı çizgiler.halbuki çok gülerim.arada çekiştirip duruyom alnımı ya...nafile gibi...ileride asık suratlı nemrut bir ihtiyar gibi göreneceğim diye çok üzülüyorum...henüz başındaysan bırak derim...
Ay ilahi guldum.
Cizgi falan yok cok sukur.
Alnımda da cizgim yok.
Henuz 31yasındayim.
Mimik cizgisizim yani.
Ben memnunum ya bu halinden

Evimde rahat oturmuyordum, oturtmuyordum da.
Taa ki arkadaşımı yeni evinde ziyaret edene kadar.

Evi çok şirin, eşya kalabalığı yapmamışlar, eşyaları öyle markalı falan da değil uygun fiyatlı oldukları belli ama güzel gözüküyorlar.

Sordum arkadaşıma maddi durumunuz oldukça iyi olduğu halde evinde neden çok eşya yok? Olanlar da şirin, mazbut şeyler.

Cevabı çok manidardı.

-Eşyanın kölesi olmamak için!

Evimiz çok şatafatlı eşyalarla ve özenle seçilmiş aksesuarlarla döşeliydi. Dışarıdan gözüktüğü şekilde çok güzel bir manzara değil mi?

Herkesin sahip olmak istediği şey, dayalı döşeli bir ev. Ama o eşyaların kölesi olmaya başlarsan durum vahim. Bizde de öyleydi. Koltuklarımız kaz tüyü ve beyaz olduğu için bir kere bile üstlerine örtüsüz oturmuyorduk, annem oturtmuyordu. Yanlışlıkla kardeşlerim koltukların üstüne bir şey döksün. Sinirden çatlıyor, söylenene söylene temizliyordu. Döken kimse onu da azarlaması bonusu.

Hatırlıyorum küçükken annemin çok para vererek aldığı vazoyu kırmıştım. Annem görmesin diye saklamaya çalıştım ama yine gördü, kırılan parçaları toplamaya çalışırken elim de kanadı. Ama annem benimle değil, vazonun kırıldığı yerdeki İtalyan parkelerle ilgilendi, çizilmiş mi acaba diye! Sakar, sakar diye bağırışları hala içimden çıkmıyor.

Evimizde kristal bardaklar, gümüş çatal ve kaşıklar vardı. Onları kullanmak ev sakinlerine yasaktı. Küçükken özenirdik onları kullanmak için ama annem asla izin vermezdi. Misafir geldi mi onlar çıkar kullanılır, misafir gitti mi temizlenir sarılır bir antika gibi kaldırılırdı.

Bir keresinde de kardeşim masaya sıcak çaydanlığı koymuş, masanın kaplaması bozulmuştu, korka korka yanıma geldi, anneme söyleyemedi bana söyledi. Tam iki hafta annemden gizledik. Örtüsünü kaydırdık, bozulan yere çerçeve koyduk annem görmesin diye çırpındık anlayacağın. En sonunda gördü, yanlışlıkla yaptığımıza inanmadı, hatta ağladı oyuncağı kırılan bir bebek gibi.

Kaç para verdim ben ona, siz kıymet bilmezler zarar versin diye mi aldım ben onu? Diye diye ağladı.
Anlayacağın evde bir şey zarar görecek de annem laf söyleyecek diye korka korka yaşardık.
Taa o günler söz verdim kendime, evime kölesi olacağım eşyalar almayacağım diye.

Çok eşyayla döşemedim o yüzden evimi, kullanabileceğim kadarı kâfi geldi. Boşu boşuna kullanmayacağım eşyalarla evi doldurup, birde hiç kullanmadığım esyaları temizlemek bana göre kölelik çünkü.

Çok pahalı eşyalar almamamın sebebi de bir nefis taşımam.

Biliyorum çünkü dünyanın parasını verdiğim bir eşya zarar gördüğü zaman içim acıyacak. Belki ilk başlarda olmayacak bu ama zamanla o eşya bana değil ben o eşyaya hizmet edeceğim.

Çocuğum, canımın parçası milyarlar verip aldığım eşyayı kırdığında ona bağırıp gönlünü kıracağım.

Görüyorum, eşyaya değer vermeyen insanlar bile zamanla değişebiliyor. Nefisleri onlara hükmedebiliyor. Bende önlemimi bu şekilde almayı düşündüm, kocamda benle aynı fikirdeydi çok şükür. Kullanabileceğimiz kadar eşya ve kullanacağımız eşyaları aldık evimize.

Bin kat örtü örteceğimiz koltuklar almadık, gösteriş için evin her köşesine pahası yüksek biblolar, aksesuarlar koymadık. Böyle bir yöntem bulduk, şu an için pişmanda değiliz olacağımızı da açıkçası zannetmiyorum.

O anlattıkları ok gibi deldi yüreğimi, evimi düşündüm gereksiz o kadar eşya çarptı ki gözüme.
Zarar görmesin evim diye uğraşlarım. Çocuklarım bir şey kırmasınlar diye çırpınışlarım.
Koltuklara ve halılara bir şey dökülmesin diye uğraştıklarım.

Bu halimle kendimi sirkte hayal ettim bir an, incecik bir ipin üzerinde yürümeye çalışan canbaz!

Ne çok ortak noktamız varmış, farkı o sirkte cambazlık yapıyor, ben evimde.

Evimizde rahat oturmaktansa diken üstünde oturduğumuzu açıkçası oturttuğumu fark ettim.

Çok şükür ki fark edebildim!

(Alıntıdır)

Ben severek okudum ve paylaşmak istedim.

X