Kekler - Pastalar Sade Anne Keki — Piyale vanilin sponsorluğunda

gurtmingotam

🥇
Pro Üye
28 Mayıs 2015
7.524
27.772
548
Kolay pratik her evde sıklıkla pişen piştikçe eve yayılan o güzel kokuyu eski çocukluk günlerimizdeki zamanları hatırlatan anne kekimi sizlerle paylaşıyorum. Umarım sizlerde seversiniz.
Malzemeler;

- 3 yumurta
-1 su bardağı şeker
-yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
-2 buçuk su bardağı un

İlk olarak malzemelerimizi dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz ki daha puf ve yumuşak kekimiz olsun. Sonrasında yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz.
Sonrasında yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Toz malzemelerimizi eleyerek karışıma ekliyoruz.
Ardından kek kalıbımızı katı yağ ile yağlayıp ince bir tabaka halinde un eleyerek serpiştiriyoruz ki çıkarması kolay olsun ve daha güzel görünsün
Sonra karışımı kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz. Fırının kapağını ilk 20 dk hiç açmıyoruz sonrasında kürdan testi için açabiliriz.
Kekimiz servise hazır sunumu ise hayal gücümüze kalmış deneyenlere afiyet olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Ellerine emeğine sağlık canımNefis görünüyorYarışmada bol şans diliyorum
sağolasın ablacım çok teşekkür ederim

Ellerine sağlık Aslım, yarışmada başarılar diliyorum.
Çok teşekkür ederim canımmmm

Ellerine emeğine sağlık Aslıcım çok güzel görünüyor başarılar diliyorum
gurtmingotam
Sağol ablacımmm çok teşekkür ederim
Ellerine sağlık canım, yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkür ederim canım benim

Aslıcım ellerine sağlık..
Bu yarışmada bende varım inşallah ama işim baya zor şimdiden harika tarifler gelmeye başladı.. yarışmada bol şans canım

Aslıcım ellerine sağlık tatlım. Kekin puf puf çok güzel kabarmış.
Kazanmayı çoktan hak eden birisin sen de. Umarım bu kez olur diyorum başarılar diliyorum sana

Aslıcım ellerine sağlık tatlım. Kekin puf puf çok güzel kabarmış.
Kazanmayı çoktan hak eden birisin sen de. Umarım bu kez olur diyorum başarılar diliyorum sana
Teşekkür ederim canım evet çok güzel kabardı maşallah oğluma yaradı gidip gelip mutfakta kek yiyor inşallah ya nasip kısmet hiç belli olmuyor

Ellerine sağlık cnm.. inş sen kazanırsın ♡♡♡

silikon kalıp rahat mı diye sorsam :)) ben bi kere denedim silikon kalıbıda pek rahat gelmedi bana sanki

Eline sağlık canım. Başarılar dilerim. Ahhh şimdi annemin kekinden olsa da süte batırıp yesem

Ellerine sağlık cnm.. inş sen kazanırsın ♡♡♡

silikon kalıp rahat mı diye sorsam :)) ben bi kere denedim silikon kalıbıda pek rahat gelmedi bana sanki
Sağolasın canım inşallah pek rahat değil aslında tavsiye de etmem sağlıklı diyorlar ama ben sevemedim granitlerden alasım var ama bir türlü alamadım hep niyet ediyorum ama alamıyorum

Eline sağlık canım. Başarılar dilerim. Ahhh şimdi annemin kekinden olsa da süte batırıp yesem
Teşekkür ederim canım bnm tabi annelerin elinden ne olsa çok güzel oluyor

Ellerıne sağlık canım .
Enfess gözüküyor
Teşekkür ederim canım He’cim

Anne keki bayılırım ellerine sağlık harika görünüyor
çok sağol canım benim

Bende bi kere kullandım da.. sanki kekin dışı kalıpta kalıyor gibi geldi..bide kızarmıyo sanki.. gerçi öyle sevenlerde vardır.. ben dışı sert seviyorum

Bende bi kere kullandım da.. sanki kekin dışı kalıpta kalıyor gibi geldi..bide kızarmıyo sanki.. gerçi öyle sevenlerde vardır.. ben dışı sert seviyorum
Aynen öyle oluyormuş canım valla bende hata var sanıyordum yağladım ettim teknikler uyguladım bende sıkıntı yokmuş kalıptaymış meğer :) ben aynı dediğin gibi dışı sert kızarık kalsın istedim ama olmadı şekilli olsun diye kalıpta yapayım dedim tepsiyi kullanıyorum genelde

Ellerine sağlık cnm.. şekli güzel..güzelde kabarmış.. bende karacadan granit kalıp aldım.. orta delik kısmı var ya.. orayı yüksek yapmışlar süper oluyo.. malum kabarınca ortadan dökülüyordu benim önceki kalıpta ama bu aldiğimda öle bi sıkıntı yok.. bende o kalıpla yapacaktım ama kapılmış :))

Sağolasın canım evet tariflerin çoğu kapılmış dedim sade yapayım bari kimse istememiş sade :) Karaca’ya gideceğim bende bi ara inşallah ihtiyaçlarım var baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…