Saç Rengi ve Saç Boyama Saçta Mavi ve Yeşil renkler

Neseli_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
103
0
0
İstanbul
Arkadaşlar bugün sokakta gezerken 35 - 40 yaşlarında 2 kadın vardı. Nasıl bir özgüven anlayamadım. İkisinde de mavi ve yeşil renk gölge atıltırmışlar. Biri kızıl üzerine, diğeri koyu kahve. İkisinde de çok hoş durdu. Siz yapabilirmiydiniz?

eğer öyle bir şey yapacak olsam sanırım kocamın avukatıyla görüşmek zorunda kalırdım

insanın sosyal konumuyla,hayata bakış açısıyla ilgili o tarz şeyler,çoğumuzun hayatı o kadar marjinel olmak için fazla sıradan diye düşünüyorum.

ben aynı anda farklı açılardan bakıyorum bu olaya.
birincisi dikkat çekmek amaçlı insanlar farklı kılıklara girebilir yada farklı bi imaj yaratabilir kendinde.
ikincisi insanın kendini diğerlerinden farklı bi yerde görmeye ihtiyacı olabilir psikolojik açıdan ve bu şekilde tatmin edebilir kendini.
üçüncüsüde çok çok sıra dışı olarak kişi, kendini hayatını monotonluktan kurtarmaya çabalıyodur.
ama ne olursa olsun ben toplumda bu şekilde bariz dikkat çekecek değişik tarz ve imajları deli cesaretine yoruyorum.
deli cesaretinede herkes sahip olamaz.

Ben özellikle yaşını başını almış bir insanın kendini kanıtlama çabasında ya da dikkat çekme çabasında olduğunu düşünmüyorum
Nedense olağandan farklı bir durumla karşılaşıldığında hemen bu damga yapıştırılıveriyor insana
Ben de saçlarımı bir süre lacivert kullandım,şimdi aktı ve açıp maviye boyatacağım bilen bilir,aylardır bunun için çalışıyorum
Ne farklı görünmek için kılıktan kılığa girmek gibi bir amacım var ne de insanlardan farklı görünmek gibi
Sadece mavi rengi ya da yeşil rengi çok sevdiği için saçını o renge boyattığını düşünemez miyiz?
Bence gayet mantıklı
Biraz da ortamına bağlı bu insanların
Yani emin olun 'normal' olarak tabir edilen (ki neye göre normal tartışılır) bir ortamda bulunsalardı tıpkı çoğunluk gibi düşünürler,kendini başkaları yaptığında kendini gösterme çabası içinde olduğunu düşünürlerdi onlar da
Ama demek ki daha farklı bir ortamda yetişmişler daha farklı insanların içindeler
Ben de bulunduğum ortamlarda benim gibi ya da anlattığınız kişiler gibi onlarca insanın içindeyim
O yüzden o renk saçlar ya da farklı diye bilinen benimsenen tarzda giyimler bana hiç garip gelmez
Benim düşüncem bu yani

sadece sevdiği için boyattığını neden düşünmeyelim??
düşünebiliriz ama neden o rengi sevdiğini sorduğumuzda alacağımız cevap durumu açıklar zannediyorum.
benim yukarda yaptığım yorumlardan neden olumsuz bi anlam çıkardığınıda anlayamadım.
kimseyi yargılamak gibi bi niyetimiz olamaz seçimlerinden dolayı.
sadece alışılmışın dışındaki görüntüler YADIRGANIR o kadar.
ben bu tür insanlarda değişik bi cesaret olduğundan bununda herkeste olamıyacağından dem vurdum en son cümlelerde.
ve şimdi şunuda ekliyorum yukardaki yorumlarıma.
İNSAN NASIL MUTLU OLUYORSA,YERYÜZÜNDE ONUN DOĞRUSU ODUR.

Ben soruya ve bütün yorumlara bakarak bir cevap verdim kişiye özel değil yani canım
Mavi ya da yeşil rengi sevmek bence marjinallik belirtisi değil yani bir de o var
Mavi rengi seven bir sürü insan olabilir
Olumsuz bir mana da çıkarmadım dediğim gibi ortama bağlı bir şey bu
bir şeyi bir insan beğenmiyor diye onu yargılamam ben
Beni ilgilendirmez yani
Son söylediğine tamamen katılıyorum
Ben lacivert saçlarımla mutluyum bir de akmasa

Son düzenleme:
diğerlerinin hakkını gaspetmeden ve ahlaki değerleri aşağıya çekmeden herkes istediği kılığa girebilir, imaj değiştirebilir.
diğerlerinin ne dediği vız gelir tırıs gider
konu bu kadar yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…