saçma sapan bir anne-kız kavgası...

anneniz hem alıngan hem inatçı hem sinirli. bu sürede uzak durun, iletişime mümkünce az geçin. siz durumu açıklamışsınız, düşünmesine zaman verin, kendi kendine sakinleşsin.
yaşla alakalıdır, onun da belki menepoz sıkıntıları vardır.

Sizin durumunuzda zormuş arada kalmak çok beter cidden. Ama kardeşinize biraz anlayışlı davransin annenizi yaşlanmis olabilir ama o onun evladı ve ne hayata gelmeyi ne de bu hastalığı kendisi istemedi.

valla menopoza girmedim bilemicem ama annem 42 yaşındaymis menopoza girdiğinde suan 62 yaşında 20 sene sürer mi menopoz etkisi bilmediğimden soruyorum. Aciklamami yaptım evet ama kus kalmamıza dayanamıyorum anne evlat arasında küslük olur mu yaa

Tartıştıkları konuları buraya yazsan herkes güler çok basit konular kardeşim yanlış evlilikten sonra bu hastalığa tutuldu epey çekti halende annemle arası iyi değil evine kimseyi çağırmaz içine kapanık fazla konuşmaz kimseye güvenmez her konuda hasas .zor bir kişiliği var bu hastalıktan sonra karekteri tamamen değişti
Sizin durumunuzda zormuş arada kalmak çok beter cidden. Ama kardeşinize biraz anlayışlı davransin annenizi yaşlanmis olabilir ama o onun evladı ve ne hayata gelmeyi ne de bu hastalığı kendisi istemedi.

Zaten bu hastalığın ortaya çıkmasında hep bir tetikleyici oluyor benim de doğum sonrası çıkmıştı ortaya ama bu daha onceden var olmadığı anlamına gelmiyor bence siz Bipolari araştırıp bi annenizi iyice anlatın. Benim öyle bir Şansım yok. Hastalığım yüzünden herkesi kaybettim. Özellikle manik dönemlerde. Hastaligimi anlayan insanlar var sadece etrafımda neden abuk şeyler yaptığımı anlayıp tutup kolumdan dra götürenler allah onlardan razi olsun. Ama annenize anlatin kardeşiniz hasta sonucta ve annende bilmiyor niye böyle şeyler yaptığını google a Bipolar yazın bakın neler yapila biliyor ataklarda tek tek anlatin.

Anneme kaç defa anlattım yok her zaman kız kardeşime küsüyor,alınıyor banada gelmiyor birşeyleri bahane edlp kızımda içerliyor teyzem neden gelmiyor diyor etrafta başka teyzelerin sıcak davranışlarını görünce çok zor yapısı var

Yapısı olmayabilir Bipolar ların sürekli takip edilmeleri gerekir ilaçlarını aldı mı ataklar ilaç kullanırken de gelebilir bence destek olun siz onun ailesisiniz bana kocam bebek gibi bakıyor takip ediyor falan el oğlu deriz bi de siz anne kardes anlamaya çalışın gerekirse dün gidin nasıl tavir yakını ması gerektiği konusunda bilgi alın zor gerçekten şu an iyiyim allahtan ama nolur bilemem uykularim azaldı mesela 2 3 saatten fazla istesem de uyuyamiyorum dönüp duruyorum yatakta uyku yok sınırı bozuluyor insanın buna bile dusunun daha neler yasaniyo

Kız kardeşim çok bilmiş (öğretmen) her şeyi o bilir hiç birşeyine karıştırmaz son lafıda o söyler asla akıl veremezsin ve her zaman o haklı empati yeteneği ve vicdan bu hastalıktan sonra yok oldu

Annene hareket çekmemişsindir ama yaptığın harekette yenilir yutulur değil.Al sana temiz kol demek lafı bile o manaya geliyor

Benim annemde çok alıngandır feci ama yani ancak anneniz haklı kusura bakmayın hadi kaynananız neyse orada yabancı biri daha var ve onların içinde al işte kol deyip kaldırırsanız tabii ki anneniz de yanınızdakiler de yanlış anlar neden gösterdiniz onu da anlamadım sizin kazağınızın ya da montunuzun kolu da mı pisti yani amacı neydi o hareketin onu anlamadım. Ayrıca beyaz olan bir şeyi sürekli giydirmek zorunda değilsiniz arada giydirin hafta sonları giydirin okula gidip gelirken giymesin. Başka bir şey alın ama annenizin elbette zoruna gitmiştir. Madem hastalığınız var uzatmayıp çıksaydınız zaten olay soğuyunca konuşacak bir şekilde ben de anneme yapsam eminim çok darılır hatta gelmezdi bile.

Kız kardeşim çok bilmiş (öğretmen) her şeyi o bilir hiç birşeyine karıştırmaz son lafıda o söyler asla akıl veremezsin ve her zaman o haklı empati yeteneği ve vicdan bu hastalıktan sonra yok oldu
bu hastalıktan sonra empati ve vicdan yok oldu demişsiniz ya buradan anlıyorum ki bipolar hakkında tek satır dahi okumamıssınız yazık benim de abim var allah korusun ona bilgi sahibi olmadıgım bir hastalık teşhisi konsa ilk iş girer nete arastırırım bir sürü site var.
bi defa zaten bir bipolardan empati ve vicdan bekleyemezsiniz ve sanırım kardeşiniz de büyüklük hezeyanı yasıyor ataklarında bu da cok bilmişlikten tutun ben isa mesihim demeye kadar gider. benim annem de ne arastırdı ne sorusturdu iyi oldugum dönemlerde bana bile sormadı ne yasıyorsun içinde diye. ama allahtan eşim var bana hep destekçi. ablanıza daha cok üzüldüm su an bipolar yasayana zordur cidden evet ama cevresine daha da zordur. özellikle manik atak. evet belki sizin bir sorumlulugunuz yok ablanıza karsı ama annenizin var hala. yasamayı o secmedi bu hastalıgı da o zaman anneniz ablanız dogdugunda fiziksel bir hastalıgı olsaydı allah korusun cok yoruluyorum bakamam kaldıramam mı diyecekti. bu dünya bir sınav unutmamak gerek bizim sınavımızda bunlarmıs. aynı seyleri kendi annem için de düşündüğümden söylüyorum. ve ben de bir anneyim evet zor ama biz onların evlatlarıyız bilemiyorum ama bence annelik bu kadar basit degil yaslandım falan gibi kaldı kı bakmayacak sadece tahammül edecek bu arada anneniz kaç yasında

cnm annende kardeşinde en yakının bile bu hastaymış diye idare etmiyor maalesef acı ama gerçek bu
kardeşi kocayı evladı eşi hepsini anlarım idare etmeme konusunda ama bir anne olarak annenin idare etmemesini anlamıyorum cidden. benim annemin meşhur bir lafı vardır ana var kat kat ana var yalın kat diye hep merak etmişimdir kendisini hangi kategoride görüyor diye iç hesaplaşma yaptıgında cünkü ben bir atagımda bilincimi katbedip bayaca ilaç alıp intahar etmişim allahtan kayınvalidemde kalıyorduk o dönem ataklardan dolayı hemen farkedip hastaneye zor atmışlar ve annem o zaman bile gelmemişti memleketten. ama asla sormam tabi bir kavga daha cıkar ya da beni kendi öldürür herhalde

tabi ki de hareket cekmedim cok temiz kol istiyorsan al sana temiz kol diye kendi kazagımın kolunu gösterdim. olay bu. bunu yapmama da o çanak tuttu o herkesin içinde keçıncıya bu mevzuda beni rezil edince bardak tastı. baskası olsa cidden hareket cekerdi ama öyle bir saygısızlıgı bilerek yapmam asla ben anneme ne yaparsa yapsın off anne demeden büyüdüm ama ben de insanım bir yerde patlıyor insan dediğinde hep içine ata ata

bugun annem beni aradı ondan önce de kayınvalidem aramıstı yarın annene kahve içmeye gidelim mi musait misin diye olur dedim o zaman sen ara sor bahanen olur işte aramak için dedi. tam kapattık kayınvalidemle annem baska bir mevzu için aradı yine soguk konusuyor ama biraz daha iyi sesi. bu akşam derse girmeyip sana gelecektim ama kv yarın annene kahveye gidelim mi dedi evde misin yarın geleyim dersi kacırmayayım dedim tamam gelin evdeyim yarın bu akşam gelme gir dersine dedi tamam dedim olay bir daha en azından benim tarafımdan bir daha hiç açılmamak üzere rafa kalkacak ama asla unutulmayacak. cok küçük bir olay belki evet ama bardagı tasıran son damla oldu. sinek te küçüktür ama mide bulandırır.

Ozur dilemicem artik demissinizde ee zaten hic ozur dilememissinizki.
Ayrica ben sizi haksiz buldum.herkesin icinde yapmicaktiniz

yok bundan önce de tartısmalarımız olurdu ve haklı ya da haksız hep özür dilerdim aman gönlünü kırmayayım annem sonucta diye o yuzden dedim artık özür dilemicem diye.olabilir elbette saygı duyuyorum fikrinize

70 yaşında ben kardeşimi her türlü idare ediyorum ama annem edemiyor biliyorumda bu hastalığı
annemde pek bizimle ilgilenmedi annemde çok masum değil yani uzun hikaye

70 yaşında ben kardeşimi her türlü idare ediyorum ama annem edemiyor biliyorumda bu hastalığı
annemde pek bizimle ilgilenmedi annemde çok masum değil yani uzun hikaye
İnsanlar yaslandıkça bencilleşiyorlar bence en axından benim annem böyle. Bana kalırsa annenizi uyarmanız gerek

Amanin , anneniz cok inatci, dedigim dedik. Bir de incir cekirdegini doldurmayan bir konudan alinmis, yaslilar alingan oluyor malum.

Benim annem 50 yasinda, o bile bana yaslandim alinganlastim diyor, yaslilik bunalimindayim diyor :) Gecin yani, ozur dileyin , teyzenize soyleyin.......uzamasin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…