- 29 Eylül 2014
- 103
- 88
- 298
- 39
- Konu Sahibi xxxDizZyxxx
-
Bu hastalığa sahipsen zaten hastalığa göre yaşamak zorundasın .. Sinirini bozan kişilerle atak dönemi çok aynı ortamda olamazsın bu annen bile olsa .. Bir anne evladının Rahatsızlığına göre hareket edemiyorsa çok ayıp etmiş .. Bu Bipolar çok bela bir hastalık çekmeyen yada yakını çekmeyen seni anlamaz burda .. Bir süre anneni kendi haline bırak onu çok sevdiğini ama atak Döneminde olduğunu bu olayın seni çok kötü etkileyeceğini bir kağıda yaz ona ver ve annen sakinleşene kadar ondan uzak dur.. Eğer Bipolar hastası isen tekrar hastalanmamak hastanelik olmamak için insanların doğrularına göre değil Hastalığı'nın doğrularına göre yaşamak zorundasın. Ayrıca lütfen uyuyun tüm akıl hastalıklarının hortlama sebebi uykusuzluktur.. Beynin toparlanması için uyumak zorundasınız gerekirse hafif bir uyku ilacı alın ama bunu Dr unuza danışın Bipolar tarzı hastalıklarda kafanıza göre uyku ilacı alamazsınız çünkü bazı ilaçlardaki kimyasallar sizin hastalığınızı hortlatabilir. Rica ediyorum bu hastalıkla ilgili bilgisi olmayan kişilerden akıl almamaya çalışınmerhaba hanımlar
biraz uzun olabilir ama lütfen sonuna kadar okuyun... fikirlerinize ihtiyacım var.
pazar günü kayınvalidem eşim kızım ben kızıma dogumgünü hediyesi almak için avmye gitmeye karar verdik eşim annemi de davet etti o da geldi kayınvalidem de arkadasını cagırmıs olduk 5.5 kişi.
Annem beyaz rengi cok sever her sene mont alınacagı zaman kızıma diretir beyaz al ona cok yakısıyor hem temizliği kolay diye önceleri pek sallamıyordum ama son 2 senedir hadi gönlünü kırmayayım deyip beyaz alıyorum beyaz da giyen 4-5 yaslarında bir cocuk olunca hemen kirleniyor hele ki kolları...
annem arabamızın yanına gelen son kişiydi herkes binmişti arabaya o da binecek daha tek ayagı dısarıdayken bu cocugun kollarının hali ne böyle dedi o kadar insanın içinde ilk defa yapsa bunu neyse deyip gecerdim ama ne zaman kirli görse yabancı varmıs yokmuş demeden aynı seyi yapıyor her gün mont yıkayamam ki bu cocuk 3 yasından beri krese gidiyor yıkasan kıs zaten sabaha korumuyor mecbur hafta sonuna kalıyor bahsedilen temiz olmama durumu 5 günlük kısaca neyse... bu defa duramadım ama 2 senenin patlaması herhalde çok temiz kol istiyorsan al sana kol dedim ve kolumu kaldırdım ama asla hareket cekmek manasında değil afedersiniz elimle de bişi yapmadım öylece yukarı kaldırıp kazagın kolunu gösterdim. söyle ters bir bakış atıp cama döndü ve yol boyu hiç konuşmadı. avmye gelince digerleri atmye ugradı biz annemle yalnız kaldık ne surat ediyosun kız dedim bana avmnin orta yerinde bi de soruyo musun hadsiz neydi o hareketin terbiyesiz dedi tuttu kızımın kolundan daldı bir magazaya ben onca insanın bakışları arasında öylece kalakaldım. ne alışverişte ne dönüşte konusmadı tabi herkeste küs oldugunu anladı.
ertesi gün aradım 2 defa acmadı kızım bu sene anasınıfında onu bırakınca gider gönlünü alırım dedim aramadım bir daha ve gittim aman yarabbi neler demedi bana.
anne konusmaya geldim dedim yap terbiyesizlikleri sonra gel konuş oh ne ala dedi.neydi o hareket o zaman diye bagırıyor anne kazagımın kolunu gösterdim ne olacak dedim hayır sen bana hareket cektin ben bunu kaldırmam ben bunu cekmem bunu haketcek ne yaptım dedi anne herkesin yanında yapıyosun rezil oluyorum ya dedim bu anneye hareket cekmeye mazeret değil terbiyesiz hadsiz nasıl bagırıyor anne bagırmasana ben sana hareket cekmedim diyorum ben öyle anladım diyor o zaman dedim yanlıs anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için özür dilerim ama yapmadıgım bir sey özür dilemicem dedim zıvanadan cıktı. o bütün gece uyumamıs falan ben de uyumadım anne dedim.
ben bipolarım ve su aralar atak zamanlarım anne bak atak zamanları zaten uzatmayalım dedim hemen kullan hastalıgını dedi ve bunu ilk kez dile getiyorum. ne kullanması anne biz ne tartısmalar yasadık hiç dedim mi böyle bişi ama bu da bir gercek atak zamanlarım şimdi benm belirlemiyorum ya ne diyeyim dedim sustu. hemen bunu fırsat bildim annecim bak sana deger verdiğim için burdayım sallamadıgım biri olsa gider miyim sucsuzken dedim sallamasaydın o zaman sucsuz da degilsin dedi.
anne dedim sana deger verdiğimi seni sevdigimi söylüyorum verdiğin cevaba bak dedim veririm dedi peki anne dedim akşama küçük bir ktlama yapıcaz kızıma gelirsen cok sevinirim dedim sadece kafa salladı cıkıp geldim evime. dünde mali bir mevzuda eşime bişi danıscakmıs ev telinden aramıs duymamısız sonra eşimin cebini aramıs onu da duymamısız evi süpürüyordum yalnız beni degil eşimi arıyor normalde beni arayıp eşin müsaitse bişi sorcam der bende görünce aradım buz gibi konustu kapattı.
bende artık kaldıramıyorum ve onun sayesinde uykular haram oldu manik dönemin en belirgin özelliği de bu zaten 5 te zoruna dalıyorum uykuya 7de pat acılıyor gözler bir daha da uyku yok.
bu defa asla özür dilemicem değişmesini de beklemiyorum ama nolcak böyle napılır bu durumda bir akıl verin dengem bozuldu
merhaba hanımlar
biraz uzun olabilir ama lütfen sonuna kadar okuyun... fikirlerinize ihtiyacım var.
pazar günü kayınvalidem eşim kızım ben kızıma dogumgünü hediyesi almak için avmye gitmeye karar verdik eşim annemi de davet etti o da geldi kayınvalidem de arkadasını cagırmıs olduk 5.5 kişi.
Annem beyaz rengi cok sever her sene mont alınacagı zaman kızıma diretir beyaz al ona cok yakısıyor hem temizliği kolay diye önceleri pek sallamıyordum ama son 2 senedir hadi gönlünü kırmayayım deyip beyaz alıyorum beyaz da giyen 4-5 yaslarında bir cocuk olunca hemen kirleniyor hele ki kolları...
annem arabamızın yanına gelen son kişiydi herkes binmişti arabaya o da binecek daha tek ayagı dısarıdayken bu cocugun kollarının hali ne böyle dedi o kadar insanın içinde ilk defa yapsa bunu neyse deyip gecerdim ama ne zaman kirli görse yabancı varmıs yokmuş demeden aynı seyi yapıyor her gün mont yıkayamam ki bu cocuk 3 yasından beri krese gidiyor yıkasan kıs zaten sabaha korumuyor mecbur hafta sonuna kalıyor bahsedilen temiz olmama durumu 5 günlük kısaca neyse... bu defa duramadım ama 2 senenin patlaması herhalde çok temiz kol istiyorsan al sana kol dedim ve kolumu kaldırdım ama asla hareket cekmek manasında değil afedersiniz elimle de bişi yapmadım öylece yukarı kaldırıp kazagın kolunu gösterdim. söyle ters bir bakış atıp cama döndü ve yol boyu hiç konuşmadı. avmye gelince digerleri atmye ugradı biz annemle yalnız kaldık ne surat ediyosun kız dedim bana avmnin orta yerinde bi de soruyo musun hadsiz neydi o hareketin terbiyesiz dedi tuttu kızımın kolundan daldı bir magazaya ben onca insanın bakışları arasında öylece kalakaldım. ne alışverişte ne dönüşte konusmadı tabi herkeste küs oldugunu anladı.
ertesi gün aradım 2 defa acmadı kızım bu sene anasınıfında onu bırakınca gider gönlünü alırım dedim aramadım bir daha ve gittim aman yarabbi neler demedi bana.
anne konusmaya geldim dedim yap terbiyesizlikleri sonra gel konuş oh ne ala dedi.neydi o hareket o zaman diye bagırıyor anne kazagımın kolunu gösterdim ne olacak dedim hayır sen bana hareket cektin ben bunu kaldırmam ben bunu cekmem bunu haketcek ne yaptım dedi anne herkesin yanında yapıyosun rezil oluyorum ya dedim bu anneye hareket cekmeye mazeret değil terbiyesiz hadsiz nasıl bagırıyor anne bagırmasana ben sana hareket cekmedim diyorum ben öyle anladım diyor o zaman dedim yanlıs anlaşılmaya sebebiyet verdiğim için özür dilerim ama yapmadıgım bir sey özür dilemicem dedim zıvanadan cıktı. o bütün gece uyumamıs falan ben de uyumadım anne dedim.
ben bipolarım ve su aralar atak zamanlarım anne bak atak zamanları zaten uzatmayalım dedim hemen kullan hastalıgını dedi ve bunu ilk kez dile getiyorum. ne kullanması anne biz ne tartısmalar yasadık hiç dedim mi böyle bişi ama bu da bir gercek atak zamanlarım şimdi benm belirlemiyorum ya ne diyeyim dedim sustu. hemen bunu fırsat bildim annecim bak sana deger verdiğim için burdayım sallamadıgım biri olsa gider miyim sucsuzken dedim sallamasaydın o zaman sucsuz da degilsin dedi.
anne dedim sana deger verdiğimi seni sevdigimi söylüyorum verdiğin cevaba bak dedim veririm dedi peki anne dedim akşama küçük bir ktlama yapıcaz kızıma gelirsen cok sevinirim dedim sadece kafa salladı cıkıp geldim evime. dünde mali bir mevzuda eşime bişi danıscakmıs ev telinden aramıs duymamısız sonra eşimin cebini aramıs onu da duymamısız evi süpürüyordum yalnız beni degil eşimi arıyor normalde beni arayıp eşin müsaitse bişi sorcam der bende görünce aradım buz gibi konustu kapattı.
bende artık kaldıramıyorum ve onun sayesinde uykular haram oldu manik dönemin en belirgin özelliği de bu zaten 5 te zoruna dalıyorum uykuya 7de pat acılıyor gözler bir daha da uyku yok.
bu defa asla özür dilemicem değişmesini de beklemiyorum ama nolcak böyle napılır bu durumda bir akıl verin dengem bozuldu
Bipolar cidden bela bir hastalık ben 6 senedir Dr kontrolündeyim zaten drdan da randevu aldım pazartesi gidicem tabi o zamana uykusuzluktan vücut iflas etmezse çünkü ben uyku ihtiyacı hissetmiyorum ama vücut error veriyor bir yerden sonra. Annem hastaligima hiç inanmadi kaldı ki 4 ayrı Dr aynı teşhisi koymuş. Neyse ama öneriniz cidden denemeye değer çünkü konuşmaya kalksam yine kavga edebiliriz ve bu bana hiç iyi gelmiyor. Canım hastalığım hakkında degil annemle ne yapabilirim diye açtım zaten konuyu yoksa cidden dediğin gibi bunu bilmeyen anlamazBu hastalığa sahipsen zaten hastalığa göre yaşamak zorundasın .. Sinirini bozan kişilerle atak dönemi çok aynı ortamda olamazsın bu annen bile olsa .. Bir anne evladının Rahatsızlığına göre hareket edemiyorsa çok ayıp etmiş .. Bu Bipolar çok bela bir hastalık çekmeyen yada yakını çekmeyen seni anlamaz burda .. Bir süre anneni kendi haline bırak onu çok sevdiğini ama atak Döneminde olduğunu bu olayın seni çok kötü etkileyeceğini bir kağıda yaz ona ver ve annen sakinleşene kadar ondan uzak dur.. Eğer Bipolar hastası isen tekrar hastalanmamak hastanelik olmamak için insanların doğrularına göre değil Hastalığı'nın doğrularına göre yaşamak zorundasın. Ayrıca lütfen uyuyun tüm akıl hastalıklarının hortlama sebebi uykusuzluktur.. Beynin toparlanması için uyumak zorundasınız gerekirse hafif bir uyku ilacı alın ama bunu Dr unuza danışın Bipolar tarzı hastalıklarda kafanıza göre uyku ilacı alamazsınız çünkü bazı ilaçlardaki kimyasallar sizin hastalığınızı hortlatabilir. Rica ediyorum bu hastalıkla ilgili bilgisi olmayan kişilerden akıl almamaya çalışın
Evet canım cidden sağlam inatçıdır bide kendisi de aynen şunu söyler deve gibi kin tutarım ne yapayım yapım böyle. Bekarken aynı evin içinde 1 haFTA konusmadigimizi bilirim suçum da oyy minnosum benim diye sevmek öyle kedi sever gibi anne sevilmezmis tuhaf dimi Ayy bak sinirimi bozulduBence araya teyzen varsa onu katın annenizi yumuşatsın annenizde amma inatçıymış
Annenizle bu dönemde diyoloğa gitmeyin şunu görmemiz gerekiyor bu hastalığı bilmeyen kişiler sizin annenizle olan ilişkinizdede yorum yapmamalı çünkü insan iliskileriniz ile ilgili yanlış bir yönlendirme hastalığınızı çok daha kötü etkiler ..Bipolar cidden bela bir hastalık ben 6 senedir Dr kontrolündeyim zaten drdan da randevu aldım pazartesi gidicem tabi o zamana uykusuzluktan vücut iflas etmezse çünkü ben uyku ihtiyacı hissetmiyorum ama vücut error veriyor bir yerden sonra. Annem hastaligima hiç inanmadi kaldı ki 4 ayrı Dr aynı teşhisi koymuş. Neyse ama öneriniz cidden denemeye değer çünkü konuşmaya kalksam yine kavga edebiliriz ve bu bana hiç iyi gelmiyor. Canım hastalığım hakkında degil annemle ne yapabilirim diye açtım zaten konuyu yoksa cidden dediğin gibi bunu bilmeyen anlamaz
Canim o da aynı şeyleri bana yaptı üstelik kv yanında allahtan iyidir aramızda kV ile de sorun olmaz böyle şeyler. O her seyi beğendiği yerden söylerken hem de defalarca annem buyugum beni bu hallere getiren insan diye hep sustum ama bunu tolere edemedim artık ben de peygamber değilim sonuçta o kadar sabır edemedim.Ay bende olsam bende kizarim annenin yerinde.beni herkesin icinde rezil edicek ....
Kemdi kizim...kirilmakta hakli...ama seninde piskolojik bozukluklarin varmis oda ayri konu.
Inanmiyor ki idare etsin. 4 farklı Dr aynı teşhisi koymuş hala yok bilemediler bu o hastalık değil babanda hastaydi hiç ilaç kullanmadan gecti boş yere seni Zombieye ceviriyolar deyip duruyor. Kaldı ki babamın da iyileştigi falan yokmuş hafif atlatır olmuş seneler geçtikçe ama bu dediğime de inanmıyor. Allah korusun kızımda bilmediğim bir hastalık teşhisi konsa nedir ne değildir diye gider druyla konuşurum bir kez yapmadı.Kusura bakma ama anneni suçlu gördüm sen zaten ilaç kullanıyorsundur artık seni ldare etmesi gerek senin özel durumundan dolayı
Doğru olabilir söyledikleriniz ama bilemedim şimdi insan çaresiz kalınca hiçbir sonuç elde edemeyecek dahi olsa sadece paylaşip hafiflemek istiyor bir sebebi de bu konuyu açmamin içimi dökmek aslında zaten Dr son görüşmemizde bir daha ki görüşmemizi annenizi ayıralim. Sanırım sizi kötü etkiliyor demişti.Annenizle bu dönemde diyoloğa gitmeyin şunu görmemiz gerekiyor bu hastalığı bilmeyen kişiler sizin annenizle olan ilişkinizdede yorum yapmamalı çünkü insan iliskileriniz ile ilgili yanlış bir yönlendirme hastalığınızı çok daha kötü etkiler ..
Canım Dr haklı bu tip rahatsızlıklarda toplum kurallarına göre değil Hastalığı'n kurallarına göre yaşamak zorundasın yoksa Sonun felaket olur .. Sen annene hareket bile çeksen annenin bunu affetmesi gerekir çünkü hastasın sen sana trip atması hele bu derece olayları Saçma sapan boyutlara getirmesi büyük bir ayıp .. Sanırım annenin karakteriksel sorunları var.. Sana tavsiyem sakın burda bu tarz sorunlarınla ilgili konu açma çünkü birisi Bilinçsizce bir yorum yapar senin psikolojin alt üst olur ve tedavin 6 ay geri atar.. Tüm problemlerini Dr a anlat .. Yada aynı rahatsızlığa sahip yada %100 senin psikolojini anlayabilen biri ile paylaş .. Burası senin Hastalığı'n için tehlikeli ..Doğru olabilir söyledikleriniz ama bilemedim şimdi insan çaresiz kalınca hiçbir sonuç elde edemeyecek dahi olsa sadece paylaşip hafiflemek istiyor bir sebebi de bu konuyu açmamin içimi dökmek aslında zaten Dr son görüşmemizde bir daha ki görüşmemizi annenizi ayıralim. Sanırım sizi kötü etkiliyor demişti.
Canım Dr haklı bu tip rahatsızlıklarda toplum kurallarına göre değil Hastalığı'n kurallarına göre yaşamak zorundasın yoksa Sonun felaket olur .. Sen annene hareket bile çeksen annenin bunu affetmesi gerekir çünkü hastasın sen sana trip atması hele bu derece olayları Saçma sapan boyutlara getirmesi büyük bir ayıp .. Sanırım annenin karakteriksel sorunları var.. Sana tavsiyem sakın burda bu tarz sorunlarınla ilgili konu açma çünkü birisi Bilinçsizce bir yorum yapar senin psikolojin alt üst olur ve tedavin 6 ay geri atar.. Tüm problemlerini Dr a anlat .. Yada aynı rahatsızlığa sahip yada %100 senin psikolojini anlayabilen biri ile paylaş .. Burası senin Hastalığı'n için tehlikeli ..[/QUOTE
o kadarını beklemiyorum ama hiç değilse trip atmasa neyse oldu artık böyle kabul edicem kv bi oneride bulundu drla konuşsan sanki anneni o çağırmış gibi yapsanız ve atak dönemlerinde nasıl davranması gerektiğini anlatsa falan dedi ne dersiniz bana mantıklı geldi.
Yok annemde herhangi bir psikolojik rahatsızlık yok o da hem psikologa hem psikiyatra gitti zamanında ama bir teşhis konmadi ve hiç ilaç falan da verilmedi. Babamdan bana kalan genetik miras buSenin ki manik depresyona giriyor annende zaten gazete,kitap okumayan bir tip'se bilmek istediğine inanır yapısı zor değiştiremezsin ki bu hastalık anne tarafından geliyor belki annende dahi var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?