evet biraz iddalı oldu ama genetik olarak dökülme olmadığı sürece saçlarınız rapunzel gibi olmasa da dökülmesi büyük ölçüde kesilecektir.
zamanında 10 kilo vermiştim hızlı bir şekilde,fast food besleniyordum kansızlık vardı, dolayısıyla saçlarım yıllarca döküldü, lisede arkadaşlarım bile acıyordu bana bu konuda. saçlarım omuzlarımdaydı ve iki sene boyunca neredeyse hiç uzamadı. doktor doktor gezip neyin işe yarayıp yaramadığını görünce bunları formule dökmeye karar verdim.
bu bir tesadüf değildi çünkü evdeki kimyasal şampuanları atınca ailem mecburen benim aldıklarımı kullandı ve nerdeyse 50 yaşındaki anne babamda bile saç çıkmaya başladı. teyzem hamileydi doğumdan dolayı neredeyse kel kalmıştı, doktora yaptığım şeyleri söyledi kullanmam uygun olur mu diye (malum hamile kafasına göre bişi kullanamaz)
doktor da faydalı olduğunu düşündü onay verdi.
5 yıl önce omuz hizasındaydı saçlarım. o zamanki fotoğraflarım yok ama son 2 yılı gösterebilirim.
formüle ara verdiğim evde ne şampuan varsa kullandığım zamanlar çok oldu ama eski dökülen zamanlarıma dönmedim. yakın zamandaki fotoğrafımı da ekleyeceğım.
Eki Görüntüle 996731
Eki Görüntüle 996730
Eki Görüntüle 996728
Eki Görüntüle 996726
Eki Görüntüle 996725
1-eczaneden pharmatone alabilirsiniz (30 kapsül 50 lira falan,diğerleri yoksa bunu alın çünkü iştah açıp kilo aldırabilir)
one day max alabilirsiniz (60 kapsül 35 lira falan,fiyat performans olarak en memnun kaldığım buydu)
solgar alabilirsiniz (bu daha pahalı ama diğerlerinden farkı yok)
herhangi bi eczaneden bu üç markadan birinin multivitamin ilacını alacaksınız.
şişmansanız,kanlıysanız 3 günde bir,zayıfsanız kansızsanız 2 günde bir kullanın. akşam yemeğinden sonra tok karna suyla için aç karna sakın içmeyin midenizi yakabilir. her gün kullanmayın çünkü vitaminlerin fazlası boşaltım yoluyla atılır her gün kullanmanıza gerek yok.
sabah içmenizi tavsiye etmem çünkü iştah açabiliyor.
2-ısırgan karanfil bıttım defne ardıç sabunlarından birini,semtteki aktarlardan ya da doa kozmetikten alın. fiyatlar ortalama 3 lira
3-otacı,bioblas, doa kozmetik sülfatsız şampuan ya da down under naturals nude %98 organik şampuanı alın, tresan almayın tavsiye etmem
4-elma sirkesi alın,en fazla 5 lira. ısırgan otu alın . sarımsak alın
sabunu bi kere,şampuanı bi kere kullanın sonra durulayın saçlarınızı.
sabun bazik saç derimiz asidik bu yüzden sadece sabun kullanmayın zararlı. sabun saçları çok iyi temizler hacimlendirir ve saç tellerini kalınlaştırır. sonrasında bir kere şampuan kullanın,işiniz bitince, yarı yarıya bir bardak su-elma sirkesi karışımını, ya da önceden hazırladığınız ısırgan otu çayını saçlarınıza dökün, durulamayın. ben ikisini dönüşümlü yapıyorum
5- 3-4 diş sarımsağı,dış kabuğunu soyup püre haline getirerek ezin. sarımsak püresini saçlarınıza masaj yaparak yedirin en az bi saat en fazla iki saat bekletin. saç derisini yakar ama dayanmaya çalışın çok etkili faydalarını nette araştırabilirsiniz. bunu haftada bir ya da iki haftada bir yapın.saçlarınızı sonra yıkayın çünkü kafa derinizi yakıyor.
6-şampuanlar ve sabunlar bittikçe değiştirin,saçlarınızı tek tip sabuna şampuana alıştırmayın. daima organik doğal alın.
7- strese dayalı saç dökülmesi çok sık oluyor bu yüzden her gün sabah akşam saç derinize masaj yapın hem kan dolaşımı hızlanır hem strese iyi gelir. her duştan sonra soğuk suyla kafanızı,mümkünse tüm vücudunuzu yıkayın, metabolizmayı hızlandırır saç hızlı uzar.
günde 1 litre su için saçlarınızın kepeklenmemesi için ve sağlığınız için, ve uyku düzeninize yemek düzeninize dikkat edin. haftada en fazla 3 kez duş alın
saçlar için yağ falan kullanmayın bir işe yaramaz (emin olun yıllarca denedim) sadece derinizin ph dengesini bozmuş olursunuz dediklerimi yapmanız yeterli.