Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçların dökülmesini durdururken uzatan formüll

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kubrakd

Kübra
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2011
142
5
selam kızlarr.

2 ay önce kuaförün azizliğine uğrayarak saçı bir an önce uzatan formulu didik didik aramaya başlamıştım ki seda sayanın programında ibrahim saraçoğlu'na rastladım. yayına bağlanmak için baya uğraştım ama sonunda bağlandım. durumumu anlattım ve bana lavanta çiçeğini alıp onu kaynatmamı söyledi. çıkan suyunu saç dökülmesini durdurmak için banyodan çıktıktan sonra saç diplerime sürmemi önerdi. ayrıca 1 hafta boyunca lavanta çayını aktardan temin edip her akşam içip bir hafta ara verdim. daha sonraki hafta tekrar başladım. ve sonuç mükemmel! 1 hafta arayla tekrarladım 2 ay boyunca. :) şuan saçlarım belimde. halbuki 2 ay önce saçlarım ense hizasındaydı. allah ibrahim saraçoğlu'ndan razı olsun. iyi ki varrrrrrrrr iyi ki

Bu lavanta kürünü başka arkadaşta başlık açıp paylaşmıştı denemek gerek. tadı nasıl ki ??

Bu lavanta kürünü başka arkadaşta başlık açıp paylaşmıştı denemek gerek. tadı nasıl ki ??

ya böyle kokulu mumlar olur ya sanki biri o lavanta kokulu mumun suyunu sıkmış vermiş gibi. ben biraz çok demledim acı oldu gerçi...
burnumu kapatıp bir yudumda içtim canım ben ^^ mutlaka denenmesi gereken bir kür buu.

içmeni saracoğlumu önerdi peki.saç derisine nasıl sürecekmişiz ki.Dökülüyor saçlarım uzasada fena olmaz hani.

Bir aktar bulursam ondada lavanta varsa alıp denyeyim doğumdan dolayı döküldü benim saçlarımda. maske bekletmek çok zahmetli oluyor.. içmek daha pratik teşekkür ederm

içmeni saracoğlumu önerdi peki.saç derisine nasıl sürecekmişiz ki.Dökülüyor saçlarım uzasada fena olmaz hani.

evet tatlıımm. zaten sitesinde de kitaplarında da yazıyorr :) ben onu küçük bi kaba döktüm tarağımı batırdım taradım diplerinden ağrı.

kaynatışışını ve içme şeklini miktarını ayrıntılı yazarmısın lütfen.

küçük bir tencereye 2 bardak su koyup kaynat. içine 3 tutam lavantayı atıp 25 dakika bekle. suyu zaten lavanta kokmaya başlayacaktır. ben 3 tutam lavantayı kaynatıyordum. miktar size bağlı.

Son düzenleme:
taze bulamam galiba kuru kaç dakika kaynatacağım aynı suyu hem saçıma sürüp hemde içebilecekmiyim.

taze bulamam galiba kuru kaç dakika kaynatacağım aynı suyu hem saçıma sürüp hemde içebilecekmiyim.

tatlım sen 1-2 çay kaşığı kadarl lavanta kurusunu al 10 dakika beklet acı olduğu için balla tatlandır.

saç için ayrı yap. ona daha fazla lavanta koymuştum ben...

Teşekkü ederim evde lavanta var deneyeceğim bugün.İşe yararsa duamı alırsın artık Çok teşekkürler.
Ayda kaç cm kadar uzadı ]tahminen ?

Merhaba Arkadaşlar
Ben size saçlarınızın dökülme problemine çok kolay ve tek bir kelime söyleyeceğim.CEVİZ
Mümkünse hergün 2 ceviz içi yiyin.Ne saç dökülmesi kalıyor nede uzama derdi.
Haliyle stres ,yetersiz veya dengesiz beslenme ,diyet ,hava kirliliği gibi birçok şey vücudumuzu
etkiliyor.
Saçımızda metbolizmadan bağışıklık sistemimizden beslendiği için olumsuz etkileniyor doğal olarak.
En kesin sonuç vücut içinden beslenmek.
Bakım yağlarına, ilaçlara ,kuaförlerin sattığı pahalı kremlere asla karşı değilim ve çok iyi neticede veriyorlar fakat kalıcı değil.
Beslenme ise kalıcı. Saçınızdan sinir sisteminize birçok durumunuzu iyileştiriyorsunuz.
O yüzden kahvaltıda veya gün içinde 2 ceviz içinide tüketirseniz Kendinize en güzel iyiliği yapmış olursunuz.
Ben sürekli ceviz ile saçlarımı toparladım .
Bilgilerinize
Sevgiler

katılıyorum sağlıklı beslenmek kesinlikle önemli fakat direk saça etki edecek önlemler almaktada yarar var diye düşünüyorum.

Bu arada yaptım 1 saat kadar önce parmağımı tabaktaki suya batırıp saç diplerine yedirmeye çalıştım.Fırça ile tarayıp kuruttum.Bilmiyorum kurutmam kötümü oldu fakat öyle bekleyemiyorum baş ağrısı yapıyor.

yanlız çok az yetiyor aklıma geldikçe yaparım artık.En azından gün aşırı kolay bir işlem.farkı yazarım size arkadaşlar.

ya arkadaşlar bende aynı dertten dertliyim saçlarım 18 yaşımdan beri dökülüyor şimdi 27 yaşımdayım hamilelikte ve doğumdan sonra acayip döküldü iyice açıldı artık şekil bile veremiyorum nasıl tarasamda açıklıklar görülmese diyorumne duyduysam denedim bioxcin bakım yağları doktora göründüm tahlillerimin hepsi temiz ama kafada saç yok bioxcini 1buçuk yıl kullandım çevremdekiler de bende değişiklik gördük çok saç fışkırmasada epey düzelme oldu açıklıklar kapandı sanki sonra bıraktım kullanmayı epey pahalı yeniden döküldüler çaresiz kaç para olursa olsun alıcam dedim yeniden kulanıyorum bakalım birde şu lavanta çayını içiyim diyorum belki içten takviye ile daha çabuk yol alırım diyorum zaten eski haline gelmesini beklemiyorum giden gelmiyor geri bari biraz gürleşse bana yeter tüm saçı dökülenlere allah bol bol saç versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…