Merhaba arkadaşlar.
Biliyorum ki uzun saç çoğu kadının hayali ama gerek saç şekillendirici ürünler, gerek ısı, gerek saçla ilgili genetik problemler saçlarımızı sağlıklı bir şekilde uzatmamıza engel olabiliyor. Yaklaşık 3-4 sene önce popoma kadar uzun olan saçlarımı bir anlık gafletle ensemde kestirdim. 3 aylık bir sürede de tekrar belime kadar uzattım. nasıl uzattığımı o zamanlar fotoğraflı bir şekilde sizlerle eski hesabımdan paylaşmıştım, burdan bakabillirsiniz (
https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/2-haftada-2-cm-uzayan-saclar.746964/ )
1 hafta önce yine popomda olan saçları çok kırılıp inceldiği için belime kadar düz bir şekilde kestirdim, kestirmeden önce ve sonraki halini sizlerle paylaşacağım. Saçlarımı tekrar uzatmaya karar verdim ve siz de saçlarınızı hızlı ve sağlıklı bir şekilde uzatmak istiyorsanız benim uygulamaya (yeniden) başlayacağım kürleri uygulayabilirsiniz. ( yazım biraz uzun olabilir şimdiden kusura bakmayın)
Gelelim neler yapacağıma:
1) Saç uzatmada kim ne söylerse söylesin en etkili yöntem sarımsak kürüdür. Eski yazımı okursanız ne kadar hızlı uzattığımı göreceksiniz. bu sefer sarımsağı direkt değil zeytinyağı ile uygulayacağım. Öncelikle ezdiğim 4 diş sarımsağı bir kavanoza koyup içine yarım çay bardağı zeytin yağı koyuyorum ve 3 gün kapalı bir şekilde bekletiyorum. 3 gün sonra süzüp tüm saçıma uyguluyorum. daha sonra saçımı sarıp tüm gece bekletiyorum. Tüm gece bekletemem diyorsanız 1 saat saçınızda kalması yeterli olacaktır. uygulamayı yaptıktan sonra yine 3 gün sonra kullanmak için aynı şekilde sarımsak ve zeytinyağını hazırlayıp dolaba kaldırıyorum. (not: koku kalmaması için duşta son durulanma suyuna sirke ekleyeblirsiniz)
2) Herkesin de bildiği soğan kürü. 1 soğanı 4e bölüp suda kaynatıyorum soğuyunca süzüp tüm saçıma uyguluyorum. 1 saat bekletip yıkayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada ya da 2 haftada bir yapıyorum.
3) Isı kullanımını en aza düşürmek. Saçlarımı düzleştireceksem mutlaka öncesinde ısı koruyucu uyguluyorum.
4) gün içinde aklıma geldikçe saç uçlarıma saç serumu sürüyorum. unutmayın saçların nemli kalması çok önemli.
Unuttum şeyler varsa yorum olarak ekleyeceğim. Benimle beraber saç uzatmaya karar verirseniz mutlaka fotoğrafları benimle paylaşın. Şimdiden hepimize kolay gelsin :)
not: kestirmeden önceki 2 fotoğrafımın görüntü kalitesi çok düşük kusura bakmayın videodan ss aldım.
diğer fotoğrafım günceldir 2 haftada bir yeni fotoğraf paylaşacağım