Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarımın Sağlıklı Olma Yolundaki Maceraları Başlıyor :)

CYMERA_20180128_233451.jpg
Merhabalaaar:KK66:

Sogan kurune baslamis bulunmaktayim ve daha ilk uygulamada sac kremi ve sirke de dahil hic ama hicbirseyin yumusatamadigi, parlatamadigi kadar guzel yapti sacimin dokusunu.

Boyu simdilik bu.
Bu kazakla surekli cekilip boyunu da gozlemleyecegim.

Sanirim uzamis :)

Eki Görüntüle 2102877 Merhabalaaar:KK66:

Sogan kurune baslamis bulunmaktayim ve daha ilk uygulamada sac kremi ve sirke de dahil hic ama hicbirseyin yumusatamadigi, parlatamadigi kadar guzel yapti sacimin dokusunu.

Boyu simdilik bu.
Bu kazakla surekli cekilip boyunu da gozlemleyecegim.

Sanirim uzamis :)
saçların miss gibi gözüküyor canım maşallah

pakizee pakizee canimmmm cok tesekkurler, ise yaradigini gormek guzel cabalarimin:)
Seninkiler ne alemde?

06.01.18
Merhaba
Bunu oylesine koyuyorum her hangi bir boy kiyasi icin degil.
Gece yikanip ordum ki isil islem uygulamadan dogru duzgun bir sac ile ise gidebileyim..
Kivircik ve dolgun saclara hep ozenmisimdir, her nekadar onlar illallah etseler de bence cok sanslilar..
Kisacasi... Canlandiklarina ve hacim kazandiklarina inaniyorum bu sampuandan sonra.
Eminim uzamasinda muntazam bir gelisme yok
Ama artik pek de umursamiyorum..
Kel kalmayayim yeter :KK66:

Sevgiler. Eki Görüntüle 2089907

Kaç ayda bukadar uzadı maşallah:nazar::süslü:

Kaç ayda bukadar uzadı maşallah:nazar::süslü:
Canim aslinda benim saclarim inatcidirlar.
Uzamazlardi.
En son tum bakimlari biraktim
Dogal bir sampuan sectim boyle icinde sadece zeytinyagi olan.
Ve saclarimi 5 gune yakin yikaamadim.
Kendi yaglari ile beslensinler diye.
Inan uzamayan saclarim son resmimdeki o kazagin alttaki siyah cizgisine kadar uzadi ilk defa :)

Evvet merhabalar tekrardan :KK66:

Uzun ama kesintili bir sac uzatma macerasiydi.

Kimi zaman vazgectim kimi zaman ise azimle sarildim hedefime.

Ve ben; kendimce gec de olsa guzel bir sey kesfettim.

Klasik oldu bu artik ama saclarimizla ne kadar ugrasirsak, o denli giciklasiyorlar bize ve uzamiyorlar.

Sanirim yoruluyorlar.

Ve anladim ki hicbir yag; kafa derimizin kendi urettigi yagdan daha iyi gelmiyor saclarimiza.

5 gune yakin yikamadim saclarimi.
Ve yikadigimda ise icine bal, cam terebentin ve badem yagi ekledigim dogal sampuanim ile yikadim.

Evet dogal ve ilk seferlerde cok agirlastirdi, yaglandirdi kafami. Ama dedim ki inatla sans vericem ben bu sampuana.

Temizlenmiyor gibi geliyordu saclarim cunku kopurmuyordu ve arinmiyordu da sanki..

Ama sabrettim. Bolca duruladim. Sac kremi kullandim. Ve dedigim gibi 5 gune yakin saclarimi yikamadim. Sonuc hic uzamayan saclarim uzamada ataga gecti :)

Kisacasi. Dogal sampuan ve zaman.
Surekli bakim yapilan ve her gun veyahut iki gune bir yikanan saclar yipranir ve asla beslenemez.

Sabir :)

Sevgiler ..

Evvet merhabalar tekrardan :KK66:

Uzun ama kesintili bir sac uzatma macerasiydi.

Kimi zaman vazgectim kimi zaman ise azimle sarildim hedefime.

Ve ben; kendimce gec de olsa guzel bir sey kesfettim.

Klasik oldu bu artik ama saclarimizla ne kadar ugrasirsak, o denli giciklasiyorlar bize ve uzamiyorlar.

Sanirim yoruluyorlar.

Ve anladim ki hicbir yag; kafa derimizin kendi urettigi yagdan daha iyi gelmiyor saclarimiza.

5 gune yakin yikamadim saclarimi.
Ve yikadigimda ise icine bal, cam terebentin ve badem yagi ekledigim dogal sampuanim ile yikadim.

Evet dogal ve ilk seferlerde cok agirlastirdi, yaglandirdi kafami. Ama dedim ki inatla sans vericem ben bu sampuana.

Temizlenmiyor gibi geliyordu saclarim cunku kopurmuyordu ve arinmiyordu da sanki..

Ama sabrettim. Bolca duruladim. Sac kremi kullandim. Ve dedigim gibi 5 gune yakin saclarimi yikamadim. Sonuc hic uzamayan saclarim uzamada ataga gecti :)

Kisacasi. Dogal sampuan ve zaman.
Surekli bakim yapilan ve her gun veyahut iki gune bir yikanan saclar yipranir ve asla beslenemez.

Sabir :)

Sevgiler ..

Saçına düzleştirici ve boya uyguluyormusun canım, boyanın saçı beslediği yönünde duyumlarım var, sen ne düşünüyosun besliyomu sencede,koyu renk boyalar özellikle besliyomuş ne kadar doğru bilmiyorum.:KK69:

Saçına düzleştirici ve boya uyguluyormusun canım, boyanın saçı beslediği yönünde duyumlarım var, sen ne düşünüyosun besliyomu sencede,koyu renk boyalar özellikle besliyomuş ne kadar doğru bilmiyorum.:KK69:

Bence boya hicbir sekilde beslemez canim evet boyuyordum, boyamayi dusunmuyorum lakin diplerimde beyazlar var:KK43: en son boyayisimda husrandi tutam tutam dokulmustu saclarim; korktum daha boyamam dedim. Insallah da dusunmuyorum boyamayi.

Bence boya hicbir sekilde beslemez canim evet boyuyordum, boyamayi dusunmuyorum lakin diplerimde beyazlar var:KK43: en son boyayisimda husrandi tutam tutam dokulmustu saclarim; korktum daha boyamam dedim. Insallah da dusunmuyorum boyamayi.
Benimde saçımda beyazlar var ama artık boyamıyorum .açıcılarla çok işlem gördü çok yıprandı ,kaç kere yandı sarı falan yaptım pilatin sarı falan,artık bıraktım.bide doğal,ürünler kullanmak çok faydalı mesela ben zeytin yağlı doğal sabun kullandım, başta yapış yapış oldu saçım ,ama kuruduktan sonra,fark vardı daha düzgün duruyodu kabarma yok kuruluk yok.resmen yumuşatıyor saçı.bide internette görmüştüm doğal şampuan yapılışı, sabunu eritiyordu, içinede badem yağı falan döküyordu.bugün o tarif geldi aklıma, yapsammı diye düşündüm, sonra ya kötü olursa,işe yaramazsa, malzemelere yazık olur diye, cesaret edemedim:kahve:

Benimde saçımda beyazlar var ama artık boyamıyorum .açıcılarla çok işlem gördü çok yıprandı ,kaç kere yandı sarı falan yaptım pilatin sarı falan,artık bıraktım.bide doğal,ürünler kullanmak çok faydalı mesela ben zeytin yağlı doğal sabun kullandım, başta yapış yapış oldu saçım ,ama kuruduktan sonra,fark vardı daha düzgün duruyodu kabarma yok kuruluk yok.resmen yumuşatıyor saçı.bide internette görmüştüm doğal şampuan yapılışı, sabunu eritiyordu, içinede badem yağı falan döküyordu.bugün o tarif geldi aklıma, yapsammı diye düşündüm, sonra ya kötü olursa,işe yaramazsa, malzemelere yazık olur diye, cesaret edemedim:kahve:

Soğan suyu kürü beyazlara da iyi geliyormus canim tabii ki uzun vadededir. Yani surekli yapmak gerekir.
Ben dun ikinci kurumu yaptim. Boyamak istemiyorum ama dayanabilirim insallah :KK43:
Dogal sabunu ben her banyomda sampuan oncesi kullanirdim ancak agir geldi surekli kullanmak. Sorunlu bir sac dibim var. Nasil bir tabir olduysa :KK70: sorunlu bir sac derim var. Bu daha uygun oldu sanki:KK66: ve sabun uzun kullanimda kasinti+kepek yapnakta bana. Ben de ara ara kullanmaya karar verdim. Bir sampuan edindim. Ismini surekli zikretmek istemiyorum cunku reklama girebilir. Bir konu aistim oradaki yazimin bir kismi moderator tarafindan kirpilmis ondan anladim :) hem fiyati uygun hem de dogal. Sanirim onu da bu dedigin sekilde elde etmisler yani sabunu eriterek. Cunku ilk zamanlar sacim yapis yapis oldu, kopurmedi falan.. Ama simdi durum iyi. Dilersen ozelden yazabilirim ismini nerden edindigimi. Ya da konularima goz atabilirsin.

Ikinci sogan kurumu uyguladim gece. Fotograf cekmedim, bir ay sonra falan ilk uygulamamla karsilastirmak icin cekicem. Geceden doktum sacima, bonemi taktım, ustune de sapkami gecirdim yattim. Sabaha hala nemliydi, su an actim kurusunlar diye cunku ise gidicem:) yine yine ve yine yumusaciklar.. Bu harika birsey ve dokulmem sanirim ufak capta da olsa azaldi gibi yada psikolojik bilemedim :KK70:

Sevgiler.

Bu arada en son 28'inde yikamistim sacimi.
Su an 2'si.
Sac ne kadar uzun sure kendi yagi ile kalirsa o kadar iyi.
Tabii ki dus aldim ama sacimi sampuanlamadim.
Yarin gece yikarim belki.

Bu sogan kurunde ister istemez sac islak kaliyor ya insallah sinuzitimi tetiklemez:KK43: simdi aklima geldi. Yoksa cok cok memnunum kurden. Deneyip gorucez sanirim..

saç
Bu arada en son 28'inde yikamistim sacimi.
Su an 2'si.
Sac ne kadar uzun sure kendi yagi ile kalirsa o kadar iyi.
Tabii ki dus aldim ama sacimi sampuanlamadim.
Yarin gece yikarim belki.

Bu sogan kurunde ister istemez sac islak kaliyor ya insallah sinuzitimi tetiklemez:KK43: simdi aklima geldi. Yoksa cok cok memnunum kurden. Deneyip gorucez sanirim..
Haftada kaç kere bakım yapıyorsun canım?:KK69:

Su anki tek bakimim sogan kuru; o da 4 gune 1 yapmaktayim.
Yaglar zaten sampuanimda ekli :KK66:
Çok iyi düşünmüşsün,haftada bir kere bakım yapmak yetiyor,sonuçta kendi saç yağıda saçı beslediği için,yağları şampuana katarakta iyi yapmışsın bende ara sıra yapıyorum,bide yumurta sarısının içine yağ katıp maske oda güzel yumuşatıyor saçı:KK69:

X