Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarıma yardım ederseniz sizlere minnettar kalacağım. Lütfen.

Pelinnnnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2011
9
0
36
Samsun
Merhaba. Hemen konuya girmek istiyorum. Benim saçlarım aslında uzun. Belime kadar değil ama yine de uzun. Ama bazı yerleri kısa öyle hafif bir kısalık kat gibi kısalık değil. Bildiğiniz kısacık. Yamuk yumuk bir yeri uzun bir yeri daha kısa bir yeri orta falan. Dıştan bakıldığında sağlıksız,cılız ve uzun zamandır kesilmemiş bir saç gibi duruyor. Aslında öyle ama asıl sorun saçlarımın böyle yamuk yumuk olması. Bunun sebebi psikolojik sebepler. Benim saç koparmaya benzer bir hastalığım var. Aslında bunu hepimiz yapıyoruz. Şöyle başladı bu hastalık. Hani herkes saçının ucundaki kırıkları eliyle koparır ya oynar falan. Öyle başladı bu herkesin yaptığından öteye gitti. Kırıkları koparacağım falan derken saçımın her yeri yamuk yumuk oldu kısa falan kalan yerleri var. Ayrıca saçımla çok oynadığım için baya döküldü. Eski fotoğraflarıma bakıyorum da saçlarım belimde,eşit,gür. Şimdi az,orantısız,cılız. Tahmin ettiğinizden eminim çok daha kötü durumda. Dışarıdan bakıldığında oraları kapatabiliyorum. Aaa senin saçının niye bazı yerleri kısa demiyorlar. Fakat insanları asla saçıma elletmem çünkü bi oynamaya kalksalar altta kalan kısımların kısa olduğunu anlayacaklar. Sizin yaptığınız gibi saçlarıma türlü türlü şekiller veremiyorum. Sadece ya tamamen salıyorum. Ya da topluyorum. İsteğim sizler gibi eşit oranda saçım olsun. Kuaföre git düzeltir falan diceksiniz öyle bir halde ki düzeltilmesi için baya kısa kesilmesi gerek ve benim buna cesaretim yok. Kuaförün sen ne yaptın bu saçına sözlerini duymaya da. Şimdilik az da olsa saklayabiliyorum bu durumu. Saçımı koparma sorunumda baya baya azaldı artık kendimi kontrol edebiliyorum. Doktorluk bir durum yok yani. Sizin de bildiğiniz gibi kadının en önemli varlığı saçı. Saçın insanı ne kadar değiştirdiğini biliyorsunuz. Bu sorundan başka psikolojik sorunlarım da var ve saçım düzelirse özgüvenim geri gelecek ve psikolojim baya düzelecek. Kendimi iyi hissedicem. Sinemakiyi denedim çok uzun zaman ve düzenli uygulayamadım bir de bemiks koymadım içine yağ karışımı ve sinemaki uyguladım biraz iyi geldi galiba. Ama yine de kötü hala saçlarım. Bir sürü şey yaptım saçıma çok düzenli olmasa da. Kısa süreli düzelmeler oldu biraz. Sizden istediğim hem saçı çok kısa sürede uzatacak hem gürleştirecek eski sağlıklı görüntüsüne getirecek tarifler. Hem bana yardım edip hem de buraya yazılan tariflerden siz de faydalanırsınız. Gerçekten eğer düzelirse saçlarım her gün size dua edicem. Çok kötü hissediyorum kendimi. Düzelince saçlarımı evde ucundan falan kesip hafif düzelticem ki kısa tarafını uzun tarafına eşitleyeyim sonra da kuaföre gidip saçımı normal insanlar gibi düzelltireceğim. Tek isteğim normal saçlara sahip olmak. Saçımı örmek. Hani saçtan iki tutam alıp çıt çıtlı tokalarla arkaya tutturma modeli var ya ondan yapmak. Bu modeli bile yapamıyorum düşünün. Ne olur yardım edin ne olurrr

Canim ilk olarak senin saclarini kestirmen gerekiyor. Cekinme git kuaföre kestir saclarini, takma kuaförün ne düsünecegini. Cok kötüyse biraz kisalacak ama olsun toparlancak. Daha sonra kendine uygun bir kür bulup uzatirsin saclarini. Sinameki kürüne bemiks koy, o gercekten cok etkili. Sampuanina 5-6 tane sarimsagi rendeleyip koy hem sac cikariyor hem de uzatiyor. Sarimsaklari kokmamasi icin bütün halde bir miktar sütte kaynat. Sinameki iyi gelmezse turplu suyu kullanabilirsin, sac uzatma topiginde konusu var. Uclarini da arada kestir, böylece kiyamazsin koparmaya. Ayrica bol bol uzun sacli hatun resimlerine bak. Onlar sana iyice gaz verir. Bu konuda bolca resim var:

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-uzatma-yontemleri/312372-hayalinizdeki-uzun-saclarin-fotograflarini-paylasalim.html

Umarim sen de istedigin uzun ve gür saclara sahip olursun...

Dün artık bu iğrenç saçıma dayanamayıp 2 cm falan kadar ucundan kestim. En azından uçları daha iyi duruyor. Yalnız kuaföre gitmek için saçlarımı düzeltmem gerektiğini düşünüyorum kesme konusunu ben yapabilirim çünkü. Düzeldikten sonra da o profesyonel bir şekilde keser. Önerilerin için çok çok çok teşekkür ederim. Hemen şu sarımsakları kaynatmaya başlayayım :) Umarım işe yarar. Yalnız bir sorum olacak. Bemiks,evigen,bepanten üçlüsünden hangisini tavsiye edersin? Evigen çok kötü kokuyormuş diye duymuştum. Bir de fiyatları ne kadar acaba ?

Son düzenleme:
canım merhaba,naçizane bir şeyler önereceğim.
çook küçük yaştan beri saçlarımı boyuyodum ben.şimdi en son kendi rengine boyattım bi 6 ay önce falan ve beyazlarım çıkana kadar boyamayacağım,onun için de bi 5-6 senem var sanırım onun dışında maşadır,düzleştirmedir hiç yapmam.alnımda hafif açılma var ırsi olarak.ve malesef kuaförün azizliğine uğradım bi iki ay önce falan.omuzlarımı biraz geçen ve zaten kısa olan saçlarımı katlı falan cansever modeli kesti ve nefret ettim yani.hem saçımı toparlıcak hem de uzamasına yardm edicek bitkisel bi ürün ararken kkda reklamını gördüm hc(hair care)in.araştırdım falan sitesinden,patentli formül ve bütün içeriğin bitkisel olması hoşuma gitti.tabi bayağı pahalı geldi başta,aman dedim nelere para dökmüyoruz bi deniyim nolcak.saç bakım yağı,şampuan ve saç kremini aldım,sitesinde gezerken bi fırsat denk geldi %10 indirim hoşuma gitti alıverdim o an neyse iki güne geldi,sinoptaymış meğerse.3 haftadır haftada iki kez olmak üzere saç bakım yağını kullanıyorum.normalde sabah kalktığımda bi tomar saçım olurdu yastığımda falan,ya da iş yerinde tek saçı açık bayan ben olduğumdan yerlerde uçuşan saçlarımı görünce çok üzülürdüm.çok şükür minimuma indirdi,yok denecek kadar azaldı.uzunluğu da biraz gözlemlenebilir ama bi şişenin sonuna doğru oluyomuş tam gözleme mevzuu.neyse çok reklamını yaptım ama ilk kez saçım için bi ürün kullanıyorum ve çok memnunum şimdiden.umarım çözülür sorunların,hoşçakal.

Aslında dediğin gibi o kadar para döküyoruz saç bakım kürleri için ama bunu birden veremem heralde canım şuanda. Teşekkür ederim tavsiyen için. Daha sonra belki alırım.

Aslında dediğin gibi o kadar para döküyoruz saç bakım kürleri için ama bunu birden veremem heralde canım şuanda. Teşekkür ederim tavsiyen için. Daha sonra belki alırım.

rica ederim tatlım.badem yağı ve zeytinyağı karışımı da çok iyi geliyor,bi miktar yılan yağı da atılabilir.saç her şeyden etkilenen ilginç bir şey.beslenmeden tutun strese kadar bi çok şeyden etkileniyor.fizyolojik ve psikolojik denge de olmak zorunda vücutta bi yerde.
umarım en kısa sürede kurtulursun şikayetlerinden.

Merhaba. Saçlarına uzatan bakımlardan yaparken bir taraftan da 6 haftada bir küçük küçük uçlarından kes (yarımşar santim) . İnan bana uzamaya devam ettikleri gibi boyları da dengeye gelecektir. Bakım olarak ben ısıtılmış yağlar kullanıyorum: badem yağı veya zeytinyağını hafifçe ısıtıp tüm saçlarıma yediriyorum. Bu benim yaptığım. Bir de arkadaşların çok hızlı sonuç elde ettikleri sinamekili kür var canım. Umarım en kısa sürede problemin çözülür

Teşekkür ederim yardımların ve iyi dileklerin için. :)

Rica ederim canim. Kendin kesebiliyorsan kes ben uzun zamandir saclarimi kendim kesiyorum gayet güzel oluyor. Öyle cok zor bir sey degil. Sarimsakli sampuan özellikle sac cikarmada cok etkili, sinameki de cok iyi uzatiyor. Bu sayfaya bir bak istersen. Sinamekiyi kullananlarin yorumlari ve resimleri var:

http://www.kadinlarkulubu.com/evde-yapilabilen-sac-dogal-bakim-kurleri/349242-haftada-1cm-uzayan-saclara-dersiniz.html

Evigen e vitamini diye biliyorum ama saca iyi gelen b vitamini olan bemiks, onu tavsiye ederim. Bemiksin kokusundan kimisi cok rahatsiz oluyor ama bende hic kalmiyor kokusu, kisiden kisiye degisiyor...

Hmm.. Teşekkürler canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…