• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarım!!!!!!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Gul receli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
640
337
103
Kızlar saçlarım çok ince telli ve çok seyrek.Herkes aa ne kadar az saçın ne kadar seyrek bebek saçı gibi diyip duruyorlar.Resmen acıyorlar ailem de dahil.Yok mu bunun bir çaresi? saçlarımı ortadan ayıramıyorum kötü duruyor açık görünüyor.Cildiyeye gittim hiçbir sorun yok,genetik sanırım.Annemin kalın telli dalgalı,babamın ince telli seyrek ama gayet gür duruyor.Ömür boyu böyle mi olacak?Bir kadının en önemli şeyi saçtır bence.Yüz o kadar da önemli değil diye düşünüyorum.Güzel saçların varsa güzelsindir.Hele ıslakken saçlarım aynaya bakasım yok,denize giresim yok.Gür sağlıklı saçlar istiyorum,saç diplerim açık gözükmesin istiyorum.Yok mu bir yolunu çaresini bulan?Kalıcı bir çözüm...Kaynak gibi yıpratıcı şeyler iyice mahvedermiş kuaför dedi.Yardımcı olun lütfen :(

Yaptılar canım hiçbir sorun yok.Sadece B cok azıcık düşük.Doktor hiçbir sorun yok dedi normal dedi..

Ben yaşadım dediğin sorunları lise zamanım boyunca, kansızlık demir eksikliği B12 eksikliğim vardı maalesef o yüzden sorayım dedim önce.
Şuan saç dökülmem yok, hatta kafamda çok fazla saç çıkmaya başladı. Baya gürleşti neredeyse 2 3 katına çıktı diyebilirim 3 4 sene içinde. .
Gelgelelim yaptıklarıma,
Ben uzun zamandır kimyasal bir şampuan kullanmıyorum. Isırgan otlu bitkisel şampuanları kullanıyorum örneğin tresan ve otacı.
Bunların içinde de var mıdır dersen elbet vardır ama bunlar saçı yumuşatmıyor, zaten kimyasalın etkisinin çok fazla olmadığı ordan anlaşılıyor. Ve aynı zamanda çam terebentin yağından bir kutu şampuanın içine yaklaşık iki kapak koyuyorum her aldığımda. Gerçekten saçlarımın her tarafından yeni saçlar çıktığı gözleniyor. Dediklerimi yapmanı tavsiye ederim. Saçında kepek yapabilir ama boşver. Bende kepek var ama en azından dökülmüyor. Ve çok yağlıydı artık yağlanmıyor.
Lavanta kürü de uygulayabilirsin bu arada eğer istersen anlatırım onu da basit birşey.
Anlattıklarım hem maliyeti çok az hem de basit şeyler. O yüzden insan çok yorulmuyor unutmuyor..

Ben yaşadım dediğin sorunları lise zamanım boyunca, kansızlık demir eksikliği B12 eksikliğim vardı maalesef o yüzden sorayım dedim önce.
Şuan saç dökülmem yok, hatta kafamda çok fazla saç çıkmaya başladı. Baya gürleşti neredeyse 2 3 katına çıktı diyebilirim 3 4 sene içinde. .
Gelgelelim yaptıklarıma,
Ben uzun zamandır kimyasal bir şampuan kullanmıyorum. Isırgan otlu bitkisel şampuanları kullanıyorum örneğin tresan ve otacı.
Bunların içinde de var mıdır dersen elbet vardır ama bunlar saçı yumuşatmıyor, zaten kimyasalın etkisinin çok fazla olmadığı ordan anlaşılıyor. Ve aynı zamanda çam terebentin yağından bir kutu şampuanın içine yaklaşık iki kapak koyuyorum her aldığımda. Gerçekten saçlarımın her tarafından yeni saçlar çıktığı gözleniyor. Dediklerimi yapmanı tavsiye ederim. Saçında kepek yapabilir ama boşver. Bende kepek var ama en azından dökülmüyor. Ve çok yağlıydı artık yağlanmıyor.
Lavanta kürü de uygulayabilirsin bu arada eğer istersen anlatırım onu da basit birşey.
Anlattıklarım hem maliyeti çok az hem de basit şeyler. O yüzden insan çok yorulmuyor unutmuyor..
Deneyeceğim tatlım,lavanta kürü işe yaradı mı peki???

Deneyeceğim tatlım,lavanta kürü işe yaradı mı peki???
Evet bence yaradı, yani hepsini yapıyorum ben gerçi şampuana çam terebentini bir kez katıp sonra kullanıyosun :) Bir tek lavanta var yapılan.
Lavantayı kuru olarak alıyosun aktardan. 4 bardak suyu ocağa koyup kaynayınca da 2 tatlı kaşığı lavantayı atıyosun içine. 5 dakika da böyle kaynıyor kısık ateşte. Daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyosun. Banyoya girmeden önce yap ama hatta banyoya girmeden 4 5 saat önce yap ki kaynar kaynar dökmek zorunda kalma :)
Neyse saçını dediğim şampuanlarla temizledikten sonra en son durulama suyu olarak bu lavanta suyunu kullanıyorsun. Masaj yapa yapa saç derisine yedireceksin. Normalde yarım saat durup yıkanması gerekiyor. Ama sadece duru su ile. Sabun falan yok. Ama ben bazen yıkamıyorum kalıyor daha güzel oluyor. Biz zararını görmedim açıkçası.. Denemeni tavsiye ederim bu dediklerimi..

Benimde saçım ince telli ve dökülmeden dolayı seyrek gibi . Ne yaparsam yapayım güzel hissetmiyorum kendimi .Çevremde ki kızlardan saç fışkırıyor resmen sinir oluyorum.
Bu aralar ısırgan otunu kaynatıp duş aldıktan sonra saçıma döküyorum ama durulamıyorum. Saç dökülmem biraz azaldı ama bakalım işte.

aynı benimde ince fön çekmeye gititğimde aynı laflardan bıktım ne kadar ince az saçın var sanane ya sanane yani, bende tresan yada otacı kullanıyorum birde kapsüllü bakım yaptım o saç çıkarttı cidden... bepanthen ve evigen kapsül alın birer tane bunalrdan kırın bir kaba içine yarım şişe tatlı badem yağı dilerseniz z.yağı ve 5-6 damla sarı kantoran yağı ilave edebilirsiniz saçlarının diplerine sürün 2 saat bekleyin bende işe yaradı dökülme azaldı

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.

Bence dahîliyeye gidip sıkıntılarınızı anlatın. Tahlillerde sıkıntı olmasa bile düşük doz birşeyler verebilirler belki. Saçım göze batacak seyreklikte olmamasına rağmen aşırı dökülüyordu. Trioid hapıyla, doğum kontrol hapı kullanmaya başladıktan sonra o kadar çok saç çıktı ki bende, şuan bütün kafam 4 parmak uzunluğunda kıvır kıvır bebek saçlarıyla dolu.

1- Hertürlü Dini ve Siyasi konu ve yorum yasaktır.

2- Karabasan, cin, peri, 3-5 harfliler, öcüler, böcüler, hocalar, büyülerle ilgili konu açmak yasaktır.

3- Açtığınız bir konunun devamı niteliğinde Kaynana bölüm-1, çekim 2, kayınpeder bölüm-3 tarzı konular açmak yasaktır, devam niteliği olan konular derhal kapatılır.

4- Burası Bir Derdim Var bölümüdür, canınızın sıkıldığı, üzüldüğünüz, dertlendiğiniz ve çare aradığınız her konuyu buraya açabilirsiniz fakat "saçımı ne renk boyamalıyım, karamel mi fındık kabuğu mu?(resimli), arkadaşımın kuzeninin amcasının kızının görümcesinin düğününde abiye giyeceğim sizce hangisi(resimli), orta sehpa mı konsol mu acaba hangisini alayım karar veremedim, koltuk altı kıllarım, kaşımı nerde aldırayım, gebe miyim test yaptım baksanıza, Küçükbakkalköy'de kuaför önerisi vs vs bölümle alakası olmayan konular açılması yasaktır, açan üye bilmeden bir sefer açmışsa taşınır ama her aklına geleni bu bölüme açmayı adet haline getirmişse bölümle ilgisiz konusu kapatılır, ısrarcı olursa ceza alır. Hele bu bölüm daha çok okunuyor deyip diş taşını bile buraya yazanlara hiç af yok.

Lütfen her aklınıza gelen konuyu buraya açmayın, ilgili bölümlere açın.
Fakat bu guzelikle ilgili bir sey degil.Bu artik benim icin en buyuk dert sorun.

sorununuz saç değilmi.. evet. bölümlerde sadece
güzellik bahsedilmez.
mesela saç bölümündeki başlıklara
bakalım
bir çoğu sorundur.yıpranmış saçlar çözümü
ı saç ve dersinde sorun yaşayanlar için bölüm,yada dökülen saçlar için bölüm. saç uzatma bile sorundur..
Alt-Forumlar
  1. Saç Rengi ve Saç Boyama
  2. Yıpranmış Saçlar ve Çözümleri
  3. Saç Şekilleri (kesim, örgü, topuz) & Kataloglar
  4. Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
  5. Düz Saçlara Özel
  6. Dalgalı Saçlara Özel
  7. Kıvırcık Saçlara Özel
  8. Saç Şekillendiriciler (Maşa, fön ...)
  9. Saç Şekillendirici Ürünler (jöle, krem, sprey ...)
  10. Şampuan ve Saç Kremleri
  11. Postiş, Çıtçıt ve Peruk
  12. Saç Uzatma Yöntemleri
  13. Saç Bakımında Kullanılan Ürünler
  14. Sağlıklı Saç ve Saç Derisi
  15. Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri
yadaa
gebelik bölümü. oradada sorunlar konuşulur. diyette de.
gelinlikte bile sorun vardır
gelinlik bölümünde gelinlikle alakalı sorunu olan konu açar. yorum yapılır. kısaca illa dert bdvde konuşulmaz.
dertler bölümlerinde konuşulur.
.
kadınlar kulübü kuralıdır bu...

Son düzenleme:
aynı benimde ince fön çekmeye gititğimde aynı laflardan bıktım ne kadar ince az saçın var sanane ya sanane yani, bende tresan yada otacı kullanıyorum birde kapsüllü bakım yaptım o saç çıkarttı cidden... bepanthen ve evigen kapsül alın birer tane bunalrdan kırın bir kaba içine yarım şişe tatlı badem yağı dilerseniz z.yağı ve 5-6 damla sarı kantoran yağı ilave edebilirsiniz saçlarının diplerine sürün 2 saat bekleyin bende işe yaradı dökülme azaldı
canim tresan sampuandan memnun musun

Evet bence yaradı, yani hepsini yapıyorum ben gerçi şampuana çam terebentini bir kez katıp sonra kullanıyosun :) Bir tek lavanta var yapılan.
Lavantayı kuru olarak alıyosun aktardan. 4 bardak suyu ocağa koyup kaynayınca da 2 tatlı kaşığı lavantayı atıyosun içine. 5 dakika da böyle kaynıyor kısık ateşte. Daha sonra ocaktan alıp ılımaya bırakıyosun. Banyoya girmeden önce yap ama hatta banyoya girmeden 4 5 saat önce yap ki kaynar kaynar dökmek zorunda kalma :)
Neyse saçını dediğim şampuanlarla temizledikten sonra en son durulama suyu olarak bu lavanta suyunu kullanıyorsun. Masaj yapa yapa saç derisine yedireceksin. Normalde yarım saat durup yıkanması gerekiyor. Ama sadece duru su ile. Sabun falan yok. Ama ben bazen yıkamıyorum kalıyor daha güzel oluyor. Biz zararını görmedim açıkçası.. Denemeni tavsiye ederim bu dediklerimi..

Çok güldüm kaynar kaynar başına dökmekzorunda kalma demene :)

Lavanta etkisiz elemanmış gibi geliyor bana ama deneyeyim olmazsa,
ben de doğum yaptım ve saçlarımın gürlüğünden şikayet ettım 2 yıldır, incecikti yıllar yılı fare kuyrugu gibi ama o halini özledim diyordum şimdi yine öyle bir kaç kere evde boya yaptım kestim aralardan da kestim şimdi tam bir fare kuyruğu, ama ensem yine gür anlamadım tepeler açıldı ama kelaynak kuşu gibi oldum..

Neyse lavanta yapayım güçlenip parlar belki,

enselerdeki saç hala çok ama üstü kel erkekler gibi oldum bu defa da :)

Çok güldüm kaynar kaynar başına dökmekzorunda kalma demene :)

Lavanta etkisiz elemanmış gibi geliyor bana ama deneyeyim olmazsa,
ben de doğum yaptım ve saçlarımın gürlüğünden şikayet ettım 2 yıldır, incecikti yıllar yılı fare kuyrugu gibi ama o halini özledim diyordum şimdi yine öyle bir kaç kere evde boya yaptım kestim aralardan da kestim şimdi tam bir fare kuyruğu, ama ensem yine gür anlamadım tepeler açıldı ama kelaynak kuşu gibi oldum..

Neyse lavanta yapayım güçlenip parlar belki,

enselerdeki saç hala çok ama üstü kel erkekler gibi oldum bu defa da :)
:) kolay gelsin canım kan değerlerin normalse eğer şampuan ve lavanta ile toparlayabilirsin saçların zayıftır belki kaldıramıyordur o kadar işlemi benimki öyleydi bıraktım boyayı falan şuan kendi halinde :)

Kızlar saçlarım çok ince telli ve çok seyrek.Herkes aa ne kadar az saçın ne kadar seyrek bebek saçı gibi diyip duruyorlar.Resmen acıyorlar ailem de dahil.Yok mu bunun bir çaresi? saçlarımı ortadan ayıramıyorum kötü duruyor açık görünüyor.Cildiyeye gittim hiçbir sorun yok,genetik sanırım.Annemin kalın telli dalgalı,babamın ince telli seyrek ama gayet gür duruyor.Ömür boyu böyle mi olacak?Bir kadının en önemli şeyi saçtır bence.Yüz o kadar da önemli değil diye düşünüyorum.Güzel saçların varsa güzelsindir.Hele ıslakken saçlarım aynaya bakasım yok,denize giresim yok.Gür sağlıklı saçlar istiyorum,saç diplerim açık gözükmesin istiyorum.Yok mu bir yolunu çaresini bulan?Kalıcı bir çözüm...Kaynak gibi yıpratıcı şeyler iyice mahvedermiş kuaför dedi.Yardımcı olun lütfen :KK43:

Tatlm organik urunleri arastrdin mi hic. Ben çareyi organik urunlerde buldum

Back