- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
T Gel sürekli kullanılacak bi şampuan değil deriye zarar verir. Ben kışın kullanıyorum 2 normal şampuan 1 t gel şeklinde.ne zamandir t gel kullaniyorsunuz acaba? ben 3-4 sise kullandim fakat etkisisni kaybetti
vichy de cok kullandim ama artik minnacik sampuana 140 kusur vermek istemiyorum zaten saclarim kece gibi oldu iyice
Kesinlikle dogru bir nokta.ben de son zamanlarda kefiri abartmak zorunda kaldim ve egzamam costu malesef.Gluten ve süt ürünlerini 8 hafta tamamen kesmeyi denediniz mi?
Egzama pek çok araştırmada Gluten tüketimine bağlanıyor çünkü.
Ayni dertten muzdaribim. Ise yarayan şampuan, krem bulsak da bir süre sonra etkinliğini kaybediyor zaten.
Evet onu bende duymuştum ama hiç deneme fırsatım olmadıDün bir videoda denk geldim ceviz yaprağı suyu saçla ilgili birçok problemi gideriyormuş deneyin isterseniz ama sanırım saçı siyahlaştırıyormuş.
Yok hayır kepek değil nasıl anlatsam böyle kabuksu ama kabarık oluyor kırmızı oluyor yara şeklinde de oluyor acayip kaşınıyor. Google a seboreik dermatit yazarsanız orda görselleri varEgzama dediğiniz kepek mi? Farklı bir şey mi
Ciltteki egzama bir şekilde geçer belki de ben bu saç diplerime ne uyguladiysam bir türlü azalmadı bile geçmeyi bosverinEgzama için ardıç katranı sabununu mutlaka deneyin bende 10 yıldır egzamayla uğraşıyorum sürekli kortizonlu kremler kullanıyordum arkadaşımın önerisiyle bu sabunu kullandım benim yüzümde vardı egzama onun saçında vardı ve resmen inanamadım 2. gün tamamen bitti egzamam şimdi ara ara çıkıyo sabunla yıkıyorum çıkınca ve ertesi gün geçiyor mutlaka deneyin
Tesbih ağacı yağını gördüm en son saç dipleri için..zeytinyağına vs %10 oranında karıştırılarak kullanılması tavsiye ediliyor.Ciltteki egzama bir şekilde geçer belki de ben bu saç diplerime ne uyguladiysam bir türlü azalmadı bile geçmeyi bosverin
Siz bi deneyin arkadasiminda saçında vardı onun geçti bende yüzüme de fayda eder belki diye düşündüm ve fayda etti gerçektenCiltteki egzama bir şekilde geçer belki de ben bu saç diplerime ne uyguladiysam bir türlü azalmadı bile geçmeyi bosverin
Onu da deneyim o zaman birSiz bi deneyin arkadasiminda saçında vardı onun geçti bende yüzüme de fayda eder belki diye düşündüm ve fayda etti gerçekten
İşte saç dökülmesi kendiliğinden olsa neyse egzama olduğun için dökülüyor böyle değişik yağları kullanmaya da çekiniyorum. Belki yan etki yapar daha çok artar diyeTesbih ağacı yağını gördüm en son saç dipleri için..zeytinyağına vs %10 oranında karıştırılarak kullanılması tavsiye ediliyor.
Benim de aşırı döküldü saçlarım son zamanlarda, saç ektirmeyi düşünüyorum artık:/
Hamilelikte cogu kadinin sac dökülmesi durur saclari gurlesir. Sebebi hamilelik yüzünden hormonlarin degismesi. Dogumdan sonra da cogu kadin yoğun dökülme yaşar hem onceki dökülmeen saclar dökülür hem de yine degisen hormonlar dökülmeyi tetikler. O yüzden durmasinin ve sonra dökülmesinin sebebi tamamen hormonlarmis sizin. Dogumdan sonra zamanla düzene giriyor bildigim kadarıyla.Canım sana şunu soylıyım benim o kadar sacim dokuluyodu ki sana anlatamam önündeki saçlarım artık seyrelmişti dediğin gibi. Avuç avuç geliyodu elime herhalde kanser oldum diye oturup ağlamıştım.
Ama şunu farkettim iki hamileligimde de 9 ay boyunca 1 tel saçım dokulmezdi. Yeni doğum yaptım . 4 aylik bebegim var. Hamileliğim boyunca hiic 1 tane bile dökülmedi eskiden banyoya girdiğimde banyo sonrası gider deliğinden 1 avuç toplardım ama hamileyken 1 tel olmazdı o giderde. Kullandigim haplardan dolayı ama hangisinin etkisi oldu bilmiyorum demir hapı kalsiyum kullanmıştım hep. Inanirmisin dökülmedi bırak minik minik saçlarım çıktı. Şimdi o ilaçları 4 aydır kullanmıyorum ve yine dokulmeye başladılar ve hep küçük küçük minik saçlar gözlerime inanamadm durdurmayı bırak sacda çıkarmışlardı şuan çok üzülüyorum yine dokuluyorlar diye sanırım demir eksikliginden şuan evde 3 4 kutu daha var bazen yine kullanmaya başlamak istiyorum ama sonsuza kadar da ilaç mi kullanicaz dökülmesin diye napıcaz bilmiyorum sen değerlerine baktır o şampuan bu şampuan hepsini denemiştim bi tek bu ilaçları kullanınca durdu ve sac cikti
Ayni sorunları yaşıyorum yaklaşık 4 senedir. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Elime gecen bütün parayi sampuana losyonlara verdim. Evde suan 30da fazla şampuan vardir. Denemedigim ürün kalmadı desem yalan olmaz. Sac dokulmemi durduramadim egzamadan da kurtulamadim. Öncelikle araştırdıgim kadariyla iki tür egzama var yagli ve kuru. Pul pul dökülen, yaglanma sorunu olmayan, gec yaglanan, sac kokleri batan, aciyan türde ki kuru egzama. Hemen yaglanan, yagimsi tabakalar ve sari kepekler oluşan sac yagli egzama. Benim malesef yagli egzamam var. Aslinda belirti olarak kepek kabuk kaşıntı gibi bisey yasamadim hic. Tek sıkıntım sac dökülmesi ve sac derimde dustan sonra farkettigim tirnagima dolan beyaz kremsi bi yagli tabakaydı. Saçlarım o kadar döküldü ki gürlügü kalmadı. Benim tek şansım dökülen saclarim çıkıyor fakat dipler minik saclarla dolarken uclar seyrek duruyor. Komik bi görüntü oluyor. Siz önce hangi egzama türüne sahipsiniz onu inceleyin. Kuru egzamaysa yorumlardaki onerilen yaglari kullanin. Badem yagi, hindistan cevizi yagi, zeytinyagi falan kuru egzamaya iyi gelebilir belki ama yagli egzamayi tetikler malesef. Yagli egzama varsa cay agaci, cam terebentin tarzi yaglar kullanmalisiniz. Dökülme icin sac derisi problemini çözmek gerekiyor malesef. Bunu saç dökülmesi icin her seyi yaptigim icin söylüyorum. Sac derisi sorunlu oldukca ne yaparsanız yapın dökülmeyi tamamen duzeltmiyor belki biraz azaltiyor. Benim saclarimdaki sorunu tetikleyen tasindigim sehirdeki sebeke suyuydu. Sizin de egzamayi tetikleyen bisey olabilir alerji, cevresel etkenler, vitamin eksikligi gibi. Iyi gozlemleyin ne yaptiginizda bu sorun artıyor düşünün.saçlarımdaki egzamalar yüzünden senelerdir saç dökülmesi yaşıyorum. O kadar moralim bozulmaya başladı ki artık egzamalar değil de saçlarımın iyice incelip azalmasına kafayı takar oldum. Zaten bu egzamalarin bir çaresi yok bari saçlarım biraz kendine gelsin istiyorum. Saçlarımın uzaması normal onda hiçbir sıkıntı yok ama bu saçlarımın dökülmesini bir türlü durduramıyorum. Zaten Senelerdir bu egzamaya harcadığım parayı hiçbir şeye vermemişimdir. Saçlarımı görünce de çok moralim bozuluyor mesela toplayamiyorum çünkü o kadar ince ki önlerim neredeyse kel kalmış durumda. Doktora da gittim çoğu kez ama hiç öyle aman aman bişey olmadı. Sizin hiç böyle saç çıkaran bir tarifiniz var mı ? (Bemiks evigen bepanthen denedim)
Benimkiler kabul kabuk kepek gibi ama bir bölgede toplu olarak duruyor. Bazen yerleri değişiyor. Bir ara sanki karınca yuvası gibi olmuştu doktora gitmiştim o da bir karışım yazmıştı o bölge o şekilde geçmişti ama neyi kullansam sanki bağışıklık kazanıyor gibi sonrasında etki etmiyor. Ve bir de sizin dediğiniz gibi biz şu an ki evde altı seneyi geçkindir yaşıyoruz doğalgaz suyunun ben vücudumu kuruttugunu düşünüyorum önceki evimiz sobaliydi hiç böyle bir sorunum olmadı çünkü.Ayni sorunları yaşıyorum yaklaşık 4 senedir. Seni o kadar iyi anliyorum ki. Elime gecen bütün parayi sampuana losyonlara verdim. Evde suan 30da fazla şampuan vardir. Denemedigim ürün kalmadı desem yalan olmaz. Sac dokulmemi durduramadim egzamadan da kurtulamadim. Öncelikle araştırdıgim kadariyla iki tür egzama var yagli ve kuru. Pul pul dökülen, yaglanma sorunu olmayan, gec yaglanan, sac kokleri batan, aciyan türde ki kuru egzama. Hemen yaglanan, yagimsi tabakalar ve sari kepekler oluşan sac yagli egzama. Benim malesef yagli egzamam var. Aslinda belirti olarak kepek kabuk kaşıntı gibi bisey yasamadim hic. Tek sıkıntım sac dökülmesi ve sac derimde dustan sonra farkettigim tirnagima dolan beyaz kremsi bi yagli tabakaydı. Saçlarım o kadar döküldü ki gürlügü kalmadı. Benim tek şansım dökülen saclarim çıkıyor fakat dipler minik saclarla dolarken uclar seyrek duruyor. Komik bi görüntü oluyor. Siz önce hangi egzama türüne sahipsiniz onu inceleyin. Kuru egzamaysa yorumlardaki onerilen yaglari kullanin. Badem yagi, hindistan cevizi yagi, zeytinyagi falan kuru egzamaya iyi gelebilir belki ama yagli egzamayi tetikler malesef. Yagli egzama varsa cay agaci, cam terebentin tarzi yaglar kullanmalisiniz. Dökülme icin sac derisi problemini çözmek gerekiyor malesef. Bunu saç dökülmesi icin her seyi yaptigim icin söylüyorum. Sac derisi sorunlu oldukca ne yaparsanız yapın dökülmeyi tamamen duzeltmiyor belki biraz azaltiyor. Benim saclarimdaki sorunu tetikleyen tasindigim sehirdeki sebeke suyuydu. Sizin de egzamayi tetikleyen bisey olabilir alerji, cevresel etkenler, vitamin eksikligi gibi. Iyi gozlemleyin ne yaptiginizda bu sorun artıyor düşünün.
Evet iste bu degisimlere cilt tepki veriyor. Ben ne zaman sebeke suyunun kirecinin az oldugu biyere gitsem saclarim cok iyi oluyor dökülme azaliyor yumusacik oluyor ne zaman evime dönsem başa dönüyorum. Yasadigim sehre tasininca dökülme ve egzama sorunu ortaya çıktı. Önceden hic dökülme nedir bilmezdim. Bi de sanırım sac uzatayim bakim yapayim derken sac tipimizi bilmeden kullandigimiz bakim yaglari da tetikliyor. Cok bakim yagi sürüyordum saçlarımı o sekilde birakip posetleyip yatıyordum. Yag tabakasi olusturdu bu diplerde. Siz hangi ürünleri denediniz ne tür etkiler gördünüz?Benimkiler kabul kabuk kepek gibi ama bir bölgede toplu olarak duruyor. Bazen yerleri değişiyor. Bir ara sanki karınca yuvası gibi olmuştu doktora gitmiştim o da bir karışım yazmıştı o bölge o şekilde geçmişti ama neyi kullansam sanki bağışıklık kazanıyor gibi sonrasında etki etmiyor. Ve bir de sizin dediğiniz gibi biz şu an ki evde altı seneyi geçkindir yaşıyoruz doğalgaz suyunun ben vücudumu kuruttugunu düşünüyorum önceki evimiz sobaliydi hiç böyle bir sorunum olmadı çünkü.
Ben bilmediğim yağları kullanmıyorum hiç egzamayı tetikler diye. Doktorların verdiği bütün losyonları şampuanları kullandim bana mısın demedi bari dedim saçımı uzatmak için bir şeyler deneyeyim bu ampullerden denedim bitkisel şampuanın içerisine atıp yine bir fayda göremedim. Cildiyeden tekrar randevu aldım haftaya gideceğim bakalım ne yazarsa bu sefer. Ama kortizonlu losyonları kullanmayı bıraktım artık. Üniversite sınavları olduğu vakit kardeşimi beklemistim dışarıda saç derim yandı hayatımda ömrümda hiç böyle biseyle karsilasmadjm o kadar korktum ki bildiğiniz saç derimden sular akıyordu iltihap falan oldu su topladı kendiliğinden geçti beş günün sonunda o günden beri ufacık kaşısam bile yine aynısı oluyor. İşte o kortizonlu ilaçlar saç derimi bu kadar incelttiEvet iste bu degisimlere cilt tepki veriyor. Ben ne zaman sebeke suyunun kirecinin az oldugu biyere gitsem saclarim cok iyi oluyor dökülme azaliyor yumusacik oluyor ne zaman evime dönsem başa dönüyorum. Yasadigim sehre tasininca dökülme ve egzama sorunu ortaya çıktı. Önceden hic dökülme nedir bilmezdim. Bi de sanırım sac uzatayim bakim yapayim derken sac tipimizi bilmeden kullandigimiz bakim yaglari da tetikliyor. Cok bakim yagi sürüyordum saçlarımı o sekilde birakip posetleyip yatıyordum. Yag tabakasi olusturdu bu diplerde. Siz hangi ürünleri denediniz ne tür etkiler gördünüz?
YaaaBen bilmediğim yağları kullanmıyorum hiç egzamayı tetikler diye. Doktorların verdiği bütün losyonları şampuanları kullandim bana mısın demedi bari dedim saçımı uzatmak için bir şeyler deneyeyim bu ampullerden denedim bitkisel şampuanın içerisine atıp yine bir fayda göremedim. Cildiyeden tekrar randevu aldım haftaya gideceğim bakalım ne yazarsa bu sefer. Ama kortizonlu losyonları kullanmayı bıraktım artık. Üniversite sınavları olduğu vakit kardeşimi beklemistim dışarıda saç derim yandı hayatımda ömrümda hiç böyle biseyle karsilasmadjm o kadar korktum ki bildiğiniz saç derimden sular akıyordu iltihap falan oldu su topladı kendiliğinden geçti beş günün sonunda o günden beri ufacık kaşısam bile yine aynısı oluyor. İşte o kortizonlu ilaçlar saç derimi bu kadar inceltti
Değil mi yaa gerçekten bende böyle düşünüyorum artık kaşıntı falan hiç umrumda değil yeter ki dökülme olmasın derdindeyimYaaabaya ciddi o zaman senin. Ben de kortizonlu losyon kullandim hos 2 3 kutu falan anca bitirdim minicik biseyler zaten. Ama hic bi değişim olmadi ne olumsuz ne olumlu. Ben de kaşıntı kepek yara gibi seyler hic yok tek sıkıntı sac dökülmesi. Sac derimdeki tabaka azalinca dokulme de azalıyor ama o tabaka asla bitmedi. Şu sac dökülmesi olmasa kepege falan da raziyim ama sac dökülmesi bitirdi beni