Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarım hergün yağlanıyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ironihayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
1.528
9
116
İstanbul
kızlar merhaba.dert degıl ama şu soguk havalardada hergun saclarımı yıkamak zor gelıyor.saclarım hergün yaglanıyor bıldıgımız aksam olunca yaglı yaglı ıslak gıbı.goren falanda pis pis gezıyorum zannedecek.saçlarıma 2 aydır sınamekı yapıyorum hergun sac yıkamakta saça zararlı oldugunu okudum.varmı benım gibi sacları hergun yaglanan.sinamekıden sonra guzelce duruluyorum yag kalması ımkansız saclarımda.

evet benim saçlarım da sizin dediğin gibi. şampuanın kremli ise daha çok yağlanmasına sebep oluyor.bende çözüm bulamıyorum. şampuanı kremsiz kullanıncada saçlar açılmıyor.bi yerde çocuk pudrası yağlanmasını azattıyor diye okudum.çok yıkamak daha çok yağlanmasını neden oluyor

Yağlı saçların doğru şampuan ve yıkama teknikleriyle derinlemesine temizlenmesi gerekir. Kremli şampuanlar saçlarınızı yumuşaklık kazandırsa da çabuk yağlanmasına neden olabilir. Saçlarınızın sağlıkla parlayabilmesi için saç derisinin salgıladığı yağlara ihtiyaca vardır. Saçınızı kurutmayan ancak fazla yağını arındıran, dengeleyen bir şampuan kullanımına dikkat etmelisiniz. Fakat saçınızı kurutmayan bir şampuan kullanmanız gerekmektedir.

Şampuan kullanımıyla birlikte saçlarınızı yıkarken kullandığınız suyun sıcaklık derecesi de büyük önem taşımaktadır. Saçlarınızı aşırı sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Ilık suyla yıkayıp, son durulamayı soğuk suyla yapmak yağlı saçlar için ideal bir yöntemdir. Soğuk suyla yaratılan şok etkisi saç derisindeki hücrelerin yenilenmesine de yardımcı olur.

Saçlarınızı yıkarken saç derisine masaj yapmak yağlanmayı artıran etkenlerden biridir. Saçlarınızın yağlanmasını azaltmak istiyorsanız, saç derinize masaj yapmamalısınız.

Saçlarınızın yağlı olduğu ancak yıkamak için yeterince zamanınız olmadığı durumlarda bebe pudrasıyla geçici çözümler yaratabilirsiniz. Bir miktar bebe pudrasını saçlarınızın yağlanmış bölümlerine dökün, büyük bir fırçayla saçlarınızı tarayıp pudrayı dağıtın. Korkmayın, yağlı saç deriniz bebe pudrasını emeceği için saçınızda beyaz pudra görüntüsü olmayacaktır.

bnde bıktım artık sac yıkamaktan sureklı yaglanıyor bebe pudrası ıse yarar mı gercekten ?

ben saçlarımı sıcak suyla yıkıyorum yaglanması bu yuzden oluyor o zaman.ayrıca bebe pudrası super bır yontemmıs bıktım artık hergun sac yıkamaktan

bende her gün her gün saçımı yıkıyorum. pudra ilginçmiş. ama soğuk suyu deneyemem, sinüzit olurum bu sefer

bebek pudrasının yöntemi şu arkadaşlar. mesela acilen evden çıkmalısınız saçınızı yıkayacak vaktiniz yok ve saçınız yağlı. alıyorsunuz bebek pudrasını biraz saçlara döküp fırçalıyorsunuz. saçlar temiz görünüyo.
olay bu yani hani saçları sadece anlık kurtarıyo malesef. benimde saçlarım yağlı ara sıra yaparım bunu

canım bende sinameki yapıyorum. saçımı yağlandırıyor gibi gelmişti badem yağı..
meğer saçı ıslatmadan şampuan sürülecekmiş saça..
ben ıslatıp şampuanlıyodum, öyle yapınca yağ zor arınıyormuş. beLki bununda bi etkisi vardır?
ayrıca hergün yıkamamaya çalış. şeffaf pudra falan sür saçına.

bende ıslatıyorum hatta guzelce suyla akıtıyorum ondan sonra sampuanlıyorum.demekkı yanlıs yapıyormusum.senın dedıgın gıbı yaparım cok ıyı oldu soylemen.hergun yıkamamaya calısıyorum ama calısıyorum yaglı saclada durulmuyorkı butun gun.

ne demek ..
Peki limon yağı katsan yağlı tariflere? kurutucu etkisi var ya.
ama bu seferde uçlara gelmemesi lazım:26:

Bende saclarimi her gun yikamak zorunda kaliyorum, bazen 2 gunde bir yikamak icin saclarimi topluyorum, ama yine de yagli oldugu belli oluyo. Isin en kotu yani bizi gorenler de hic dus almiyo sanacak ya goruntu o kadar berbat oluyo yani. Bende her seyi denedim, sampuanlar, bir kac gun yikamamak fln (bi yerde okumustum ki faydasi olabiliyomus,sac derisi alisiyomus ), maskeler fln, internet de ve kitaplarda okudugum her seyi denedim ama sonuc degismedi. Dun eczaneden "huma" adli bir sey aldim, kinaya benziyo ama beyaz renk, turkiyede bundan var mi bilmiyorum ama ise yararsa yazarim buraya. Belki orda da bulabilirsin. Bu arada senin saclarin ne zamandan beri yaglaniyo, bir kac yil oncesine kadar benim saclarim 1 hafta yikamasam bile yaglanmazdi, sonra bu surec yavas yavas azaldi ve 1 gune kadar indi?

bende yaklasık 3 4 aydır var bu durum.onceden saçlarıma haftanın basında masa yapardım o kadar kuruydukı saclarım 4 5 gun boyunca yıkamasam masalı kalırdı.şimdi nerde yapıyorum aksama bakıyorum dıplerım parlamıs.yanı sendekı durumun aynısı.mevsım degısıklıgı olsa ah anam kısın ortasındayız ne degısıklıgı.cumartesı gunu yıkadım dun yıkamadım mecburen bugunde saclarımı topladım.

malesef, bu maskeyi ilk uyguladigimda birazcik faydasi oldu, ama daha sonra durum yine ayniydi. Bilmiyorum sorun ne, ama sac derim her seye hemencik alisiyo, ne yaparsam yapiyim faydasi sadece ilk baslarda oluyo... yani bu da ise yaramadi

kızlar çoğumuz sls li şampuanlarla saçlarımızı yıkıyoruz, bu sls saç derisinde ve saçta ne kadar yağ varsa silip süpürüyor. aşağıda bir alıntı vereyim siz kendinize uygun teknikler geliştirin artık

"Yağlı saç bakımı:

Saç yağlanmasının nedenini bildiğimizde yağlı saçlar için ne yapılması gerektiği çok daha net anlaşılır. Saçtaki yağ kıl kökleri tarafından saç derisinin nemini korumak için üretilir. Bu yağlar zamanla saça doğru yayılmakta ve saç yağlanması ortaya çıkmaktadır. Birçok insan için saç yağlanması ciddi bir problem oluşturduğu için sık yıkama ile bu görünümden kurtulmaya çalışılmaktadır. Aslında yağlı saç bakımı için yapılan en büyük hatada budur. Siz saçım yağlanıyor diye saçınızı kuvvetli deterjan maddelerle yıkadıkça, saç derinizin dengesi bozulur ve saç derisi daha fazla yağ üretmeye başlar. Saç yağ ürettikçe siz yıkarsınız, siz yıkadıkça saç derisi daha fazla yağ üretir. Bu birçok insanın kabusu olan bir kısır döngüdür.

Saç yağlanması probleminden kurtulmak için yapmanız gereken ilk şey, saçınızı kuvvetli deterjanlar içeren şampuanlarla yıkamamanızdır. Saç yağlanması için yapılacak bakım biraz sabır ister ancak 2-3 aylık bir çalışma sonrasında saç yağlanması sorununuz minimuma inecektir. Sülfatsız şampuanlar saç derinizin nemini dengede tutacağı için sizin en büyük yardımcınız olacaktır. Eğer şampuanınız sülfatsız değilse yapmanız gereken şey şampuan kullanımını azaltmaktır. Daha az şampuan kullanarak işe başlayıp yıkama periyodunu zaman içerisinde uzatın. Bir ayın sonunda üç günde bir yıkama yapar hale geldiğinizde, saçlarınız eskisine nazaran daha az yağlanır.

Yağlı saçlar için saç kremi kullanmayınız. Bunun yerine, son durulama suyundan önce uygulanmak üzere, 2 litre suya yarım çay bardağı elma sirkesi karıştırıp saçlarınızı nazikçe sirkeli suyla ovar ve durularsanız saçınızdaki yağlanma sorunundan yavaş yavaş kurtulursunuz."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…