Saç Rengi ve Saç Boyama Saçları erken yaşta beyazlayanlar

bende 21 yaşındayım bende beyaz saç yok fakat annemin benim yaşımdayken saçları beyazlamış bence bu durum genetik beren saatin bile beyaz saçı var takma kafana:34:

Bnim de var beyazım ama takmıyorum.Ne annemin ne babamın benim yaşımda beyazı varmış
Genetğin etkisi olmakla birlikte tamamen günümüzün şartları da büyük etken.
Daha 14 yaşında çocukken OKS denen belayla uğraştım at yarışı gibi onca çocukla yarıştım.Anadolu lisesi kazandım derece yapacağım diye uğraştım.
Sonra YGS ayrı bir bela LYS ayrı bir bela oldu.Onları da kazandım derken üniversitede başka dertlerden muzdaribim.İngilizcem var Almancamı geliştirmekle uğraşıyorum yarın da başka bir dil çıkacak:31:
Eskiden çocukların gençlerin sorumlulukları bu denli değildi:5:
Şimdi saçlarımı hep boyuyorum siyaha.Dipleri gelince çok çirkin görünüyor:47:

Slm arkadaşlar.....Hepiniz beyaz saçlardan şikayetçisiniz ama benim bildiğim kadarıyla bunun doğal çözümü var..:28:...Her gün sarımsak tüketen insanın saçları mutlaka tekrardan siyah çıkmya başlıyormuş..Mesela her gece yatmadan 4 ,5 diş sarımsak yutsanız fayda eder bence.....
Sonuçta kırarmanın sebebi saç diplerindeki pigmentlerin yok oluşu , azalışı......İşte sarımsak tekrardan saç diplerinin pigment üretmesini sağlıyormuş sanırım.....Ben çok faydalı olduğunu duymuştum..Denemekte yarar var bence.....:36::36:

Slm arkadaşlar.....Hepiniz beyaz saçlardan şikayetçisiniz ama benim bildiğim kadarıyla bunun doğal çözümü var..:28:...Her gün sarımsak tüketen insanın saçları mutlaka tekrardan siyah çıkmya başlıyormuş..Mesela her gece yatmadan 4 ,5 diş sarımsak yutsanız fayda eder bence.....
Sonuçta kırarmanın sebebi saç diplerindeki pigmentlerin yok oluşu , azalışı......İşte sarımsak tekrardan saç diplerinin pigment üretmesini sağlıyormuş sanırım.....Ben çok faydalı olduğunu duymuştum..Denemekte yarar var bence.....:36::36:

Canım biz çok sarımsak tüketiriz.Her şeyin içine konur mutlaka.Yoğurtlu birşeyler varsa mutlaka olur onun dışında çoğu yemeğe bazı pilavlara da koruz.Ama malesef ben öyle bir fayda göremedim.Babam tansiyonu için limonatayla yutar ama onun da bir sürü beyazı var:26:

Canım biz çok sarımsak tüketiriz.Her şeyin içine konur mutlaka.Yoğurtlu birşeyler varsa mutlaka olur onun dışında çoğu yemeğe bazı pilavlara da koruz.Ama malesef ben öyle bir fayda göremedim.Babam tansiyonu için limonatayla yutar ama onun da bir sürü beyazı var:26:

Canım ben de beyaz yok oyüzden denemedim hiç ama , çok faydalı olduğunu duymuştum......Burda da paylaşmak istedim açıkçası herkez yararlansın diye.....Boya da kesin çözüm olsa keşke ama değilki malesef....

Canım ben de beyaz yok oyüzden denemedim hiç ama , çok faydalı olduğunu duymuştum......Burda da paylaşmak istedim açıkçası herkez yararlansın diye.....Boya da kesin çözüm olsa keşke ama değilki malesef....

Deneyenler inşallah faydasını görür o zaman teşekkürler canım paylaşımın için:31:

Cnm mesaj sayım dolmadığı için cvp veremedim burdan veriyorum. Benim rahmetli dedem de yıllarca ilaç niyetine sarımsak yuttu fly saçlarında bi değişiklik olmadı :26:
Yaşla lakası varmı acaba?
iyice ayrıntılı araştırıp ona göre hareket ederim :34:
Teşekkür ederim mesajın için canım

Cnm mesaj sayım dolmadığı için cvp veremedim burdan veriyorum. Benim rahmetli dedem de yıllarca ilaç niyetine sarımsak yuttu fly saçlarında bi değişiklik olmadı :26:
Yaşla lakası varmı acaba?
iyice ayrıntılı araştırıp ona göre hareket ederim :34:
Teşekkür ederim mesajın için canım

Önemli değil canım.....Ben le yaşıtsın...Bu yaşta zor olur kırlarla uğraşmak ben de bu yüzden üzüldüm ve hemen duyduğumu yazayım dedim...
Biotin , B12 , E vitamini gibi destekleyiciler kullan bir de istersen...

Benimde saçlarımda beyazlar var hemde sadece önlerde buda daha dikkat çekiyor tabi boyatıyorum 15 gün sonra çıkıyo helede biri dedimi insan sinir oluyo iyice stres yapıyo sanki dahada çoğalıyo ozamanlar
haa biri rimel gibi olan boyadan bahsetmiş iğrenç birşey almayın değmez
bende b12 eksikliği çıktı ciddi derecede bende araştırdım saç beyazlamasına sebep oluyomuş gerçektende
bakalım 5 aydır her hafta iğne vuruluyorum inşallah etkisi olur çıkanlara çare değil belki ama daha fazla çıkmasını önler

benim saçlarımda da çok beyaz var kızlar
boyayla ilgisi var mı yok mu bilemem ama boyattıktan sonra çıkmaya başladı belkide yoktur ilgisi onunla
çünkü herşeye çok kafamı takarım saçlarımın iç taraflarında çok fazla beyaz var

Stresle falan alakalı değil bu durum, direkt ailenin genleriyle ilgili. Bence sıkıntı yapılacak bir durum değil ne sıkıntılar gördük kk'de.

benim saçlarım da 4 yıl öncesinden beyazlamaya başladı

saç boyaları erken beyazlatıyor diyorlar doğru mu bilmiyorum

Beyaz saçların koparıldığında, çoğaldığı ile ilgili bir rivayet var. Tam olarak bilimsel ispatlanmamış, koparılan yerdeki köklerde beyaz pigmentler daha fazla yayılıyormuş..

Muş, diyorum. Çünkü, benimde arada çıkan tek tük beyaz olan saçlarımı kökünden kopardığım zaman, aynı yerden bir daha çıktığını, yada beyazladığını yada aynı yerden çoğaldığını, yada saçlarımın daha da beyazladığını yıllardır hiiç görmedim. Ki ailemde ırsidir.

Belki sizlere çook saçma gelicek ama sanki beyazların bekledikçe o bölgede daha çok yayıldığını düşünüyorum ve çevremdeki kişilerde de bir kaç beyazın bulunduğu bölgenin zamanla daha fazla beyazladığını görüyorum.

Sarımsak etkisini de ilk defa duydum. Ve tadını hiç sevmediğim için, kendimi bildim bileli yemeklerde bulunduğu zaman yememiş ve tercih etmemişimdir. Saç için çokta faydalı olduğunu düşünmüyorum.

sürekli saç boyası kullananlar içindekiler kısmına baksın..orda hidrojen peroksit diye bir kimsayasal var ve saçta derisindeki saça renk veren pigmetleri öldürüyor.. saçınız boyadıkça beyazlayacaktır... 2 gün önce kuaföre giittim ordaki kadında saçındaki beyazlardan şikayet ediyordu boyamatmak istemiyorum ama beyazım çok diyordu..kuaförde doğal olarak hemen savunmaya geçti boya beyazlatmaz,sen sürekli boyadığın için görmüyorsun sonrada çoğalmış geliyor dedii.. tabiki boya beyazlatıyor demez hiç bir kuaför çünkü bu onun işi:) siz siz olun boyadan oldukça uzak durun...benimde var ama boyamıyorum..her ay her ay çekilecek dert değil.. onlarla yaşamayı öğrenmek lazım :) bence kötüde durmuyor:)

sacin rengini sac iclerindeki pigmentler belirler , bu pigmentler zamanla tükendiginde pigmentsiz kalir yani beyaz olur , bunun boyayla alakasi yoktur cogu pigment bozuklugudur , kiminde dogustan pigment yetersizligi oldugu icin yada bluecaginda cikar bu gibi sorunlar yada doganin getirdigi gibi dogal olarak zamanla yaslandikca azalir pigmentler, bende var 13 yaslarimdan beri boyuyorum sagliksiz olsada hicbir boya buarada saglikli da degildir, amoniak siz boyada yoktur sadece ismi degisiktir o yuzden latince isimler yazilir ki anlasilmasin diye kanunen yasal oldugu icinde dogal sac boyasi diye satisa sunabilirler.....büyük markalarin yaptigi gibi.....

9yildir saclarimi boyatiyorum ve boya sukur ki hic beyazlatmadi saclarimi,boyayla ilgili oldugunu dusunmuyorum bence genetik.annem boyamasa bembeyazdir saclari ki 50yasinda babamin sacinda yeni yeni 1-2tel beyaz var. babamlarin ailede kimsede beyaz yoktur.streste etkili tabi ama aktarlardan bi yardim alabilirsiniz isterseniz beyazlar icin

sürekli saç boyası kullananlar içindekiler kısmına baksın..orda hidrojen peroksit diye bir kimsayasal var ve saçta derisindeki saça renk veren pigmetleri öldürüyor.. saçınız boyadıkça beyazlayacaktır... 2 gün önce kuaföre giittim ordaki kadında saçındaki beyazlardan şikayet ediyordu boyamatmak istemiyorum ama beyazım çok diyordu..kuaförde doğal olarak hemen savunmaya geçti boya beyazlatmaz,sen sürekli boyadığın için görmüyorsun sonrada çoğalmış geliyor dedii.. tabiki boya beyazlatıyor demez hiç bir kuaför çünkü bu onun işi:) siz siz olun boyadan oldukça uzak durun...benimde var ama boyamıyorum..her ay her ay çekilecek dert değil.. onlarla yaşamayı öğrenmek lazım :) bence kötüde durmuyor:)

Yaş henüz 22 olduğu için salla diyemiyorum maalesef :)

bende şu an 23 yaşındaym ve ilk beyazlarım 16 yaşımda çıktı.başta takmıyodm ama insanlar sürekli aa saçında beyaz var falan dedikçe insan rahatsız oluyor tabi bu arada bakıyorsun beyazlar durmadan çoğalıyor geriye tek çare boyamak kalıyor.daha şimdiden saç boyamaktan bıktım ama bu yaşta beyazlarlada gezemem çok kötü bir görüntü.saçlarım koyu kestaneydi açtırdım şu an 8 numara yani beyazlar daha az göze batıyor.dipler çıkınca yaklaşık 2 haftada saç rujuyla idare ediyorum en azından saç boyama sıklığı 1buçuk aya çıkmış oluyor.neyse bu konuda çok dertli olduğum için çenem düştü artık susuyorum :1:

Back
X