• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçları çok dökülüp sonra düzelenler buraya....

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

menekse2547

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2010
8
0
36
İstanbul
kızlarrr, forumlarda herkes saçlarının ne kadar dökülüp üzlüdüğün şikayetçi.... lütfen saçları önceden dökülüp sonra bir şeklde düzelen varsa bizlere moral olsun diye yazabilir mi... saçların dökülmesinin kadınların psikolojilerini nasıl kötü etkilediğini hepimiz biliyoruz. ..
saçları düzelenler burayaa :))

benimde cok dokuluyor...senelerdir bu sekilde ama son dönemde çok fazla...Evin temizliğii görünmüyor her taraf saç oluyor...Tiroit bezlerim az calışıyor ilac kullanıyorum bu ay doktor ek olarak supradyn verdi ve DHEA die hap verdi..O kdr cok bakımlar yaptım ki benim artık hiç ümidim kalmadı cok moralim bozuk:59::59::59:

bir senedir çok üzücü şeyler yaşadım depresyona girdim haliyle stres,iştahsızlık asabiilik derken saçlarım haraboldu..kendimi toparlamam gerekiyodu önce saçlardan başladım emelime ulaştım şuan çok güzel,gür yumuşacık saçlarım var.daha önemlisi dökülmüyor..yinede devam edicem mücadeleme belime kadar bu gürlükle gelirse ozaman başarmış olucam..

bende bu başlığı takip edicem bakalım yazacak olan varmı..1 yıldır saç dökülmesiyle uğraşıyorum.ondan öncede dökülürdü özellikle mevsimsel ama bu kadar değildi.şimdi kafamda koleston köpük boya var.dipleri gelmişti lorealle boyamıştım 1 hafta önce diplerini yapamamıştım.zaten aktı gitti rengi.belki diyorum bi umut boyası geldiğinden saçım dökülüyordur..bunun yanında demir takviyesi kullanıyorum.hepten azaldı saçım yaaa:5: inşallah birileri çıkar moral verir..

bir senedir çok üzücü şeyler yaşadım depresyona girdim haliyle stres,iştahsızlık asabiilik derken saçlarım haraboldu..kendimi toparlamam gerekiyodu önce saçlardan başladım emelime ulaştım şuan çok güzel,gür yumuşacık saçlarım var.daha önemlisi dökülmüyor..yinede devam edicem mücadeleme belime kadar bu gürlükle gelirse ozaman başarmış olucam..

nasıl gürleşti saçlarınız, ne yaptınız? ben uzamasından da geçtim yeterki dökülmesin eski haline kavuşsun...

kesinliklee beennn :) kızlar benim saçım öyle gürdüki hiç bi zaman tutacak toka bulamazdım.hep salardım saçlarımı hatta hiç tokam olmazdı desem yeridir :1: sonra bi ara hasatalığım çıktı ortaya hormon bozukluğu..tabi benim saçlar başladı dökülmeye ama öyle böyle değil.bi gün annem fark etti senin ön tarafın açılmış dedi aynaya baktım şok geçirdim bi tutam saç kalmışş..kızlar neler çektim bilemezsiniz ne otlar ne yağlar doktorlar şampuanlar :) bende tek etki yaratan şey çörek otu yağı oldu..5-6 ay bıkmadan usanmadan kullandım..şimdi Allaha çok şükür gürleşti yeniden (maşalah diyim :) ama herkesin saç derisi yapısı farklı bende işe yarayan bakarsınız sizde hiç etki etmez yada tersine etki eder orasını bilmem ben sadece bilgi olsun diye yazdım ama ben sabırla kullandım çok şükür şimdi iyi..bu arada şimdiki sorunum kepek :( bana bu konuda yardımcı olabilecek olursa tavsiyelerine ihtiyacm var..neyse hepinize bol sağlıklı günler diliyorum :21::21:

benim saçlarım çok gürdür ama her gün 10 defa şampuanlayıp üzerinden deli gibi düzleştirici geçtiğim için geçen yıl çok azalmıştı.bütün bunları bıraktım artık saçlarım eskiye döndü.

Saçlarım çok çabuk yağlanıyor bi türlü uygun şampuanı bulamıyordum en son biolas ı kullandım bir ay kadar falan bir sorun olmadı ama bir anda aşırı kepeklenme ve saç dökülmesi başladı (snav streside dahil) ne olduğunu anlayamadan iki hafta içinde saçlarımı tarayamaz hale geldim. Günde 100 200 tel hikayedir heralde saçlarıma dokunduğum an elime geliyordu.. Doktorlar bile şaşırdılar 3 doktora gittim ama çare yok en son gittiğim doktor bir sürü test eşliğinde bana ilaç şampuan ve losyon verdi saçlarını bir süre tarama psikolojin bozulur dedi ama verdiği şampuan saçlarımı taramamı kolaylaştırdı ilaçlar işe yaradı saçlarımın dökülmesi 1 ayda durdu (gittiğim tüm doktorlar 1 aydan önce durduramayız demişti zaten) ve hepsi geri çıktı çıkanlara bakılırsa yarısını kaybetmişim ama şimdi çok iyi ve hacimli saçlarım var:65: Allah hiçbir kıza bu derdi vermesin çekilir dert değil:50:

Saçlarım çok çabuk yağlanıyor bi türlü uygun şampuanı bulamıyordum en son biolas ı kullandım bir ay kadar falan bir sorun olmadı ama bir anda aşırı kepeklenme ve saç dökülmesi başladı (snav streside dahil) ne olduğunu anlayamadan iki hafta içinde saçlarımı tarayamaz hale geldim. Günde 100 200 tel hikayedir heralde saçlarıma dokunduğum an elime geliyordu.. Doktorlar bile şaşırdılar 3 doktora gittim ama çare yok en son gittiğim doktor bir sürü test eşliğinde bana ilaç şampuan ve losyon verdi saçlarını bir süre tarama psikolojin bozulur dedi ama verdiği şampuan saçlarımı taramamı kolaylaştırdı ilaçlar işe yaradı saçlarımın dökülmesi 1 ayda durdu (gittiğim tüm doktorlar 1 aydan önce durduramayız demişti zaten) ve hepsi geri çıktı çıkanlara bakılırsa yarısını kaybetmişim ama şimdi çok iyi ve hacimli saçlarım var:65: Allah hiçbir kıza bu derdi vermesin çekilir dert değil:50:

hangi ilacı verdi doktorunuz, dökülmenin sebebi neymiş? bende 3 doktora gittim ama birşey söyleyemediler, sadece vitamin hapı verdiler...

hangi ilacı verdi doktorunuz, dökülmenin sebebi neymiş? bende 3 doktora gittim ama birşey söyleyemediler, sadece vitamin hapı verdiler...
8-9 test yaptık ama dökülme için bir sebep bulamadı vitamin bana da verdi pantogar diye bir hap verdi içinde keratin varmış ve saçları güçlendirirmiş şampuan ve losyonda var renokin in eğer bunlar çözüm olmasaydı mezoterapi yapılacaktı ama düzeldi benimki

Benim saclarim avuc avuc dokuluyordu
Genegercek yagi
Yumurta sarisi karistirip sacima surdum
birde C vitamini ictim
Bu maskeyi sadece 1 kere yapmistim 1 hafta falan da C vitamini ictime
Ondan sora sac dokulmem tamamen durdu
Maske yaparken vitamin icmeyi de ihmal etmeyin

Son düzenleme:
benim saçlarım normalde cok gürdü..son zamanlarda asırı dökülmeye basladı..stres yaptım ya özellikle önlerden ya..suan sebamed in sampuanını kullanıyorum umarım iyi sonuclar alırım..

kesinliklee beennn :) kızlar benim saçım öyle gürdüki hiç bi zaman tutacak toka bulamazdım.hep salardım saçlarımı hatta hiç tokam olmazdı desem yeridir :1: sonra bi ara hasatalığım çıktı ortaya hormon bozukluğu..kızlar neler çektim bilemezsiniz ne otlar ne yağlar doktorlar şampuanlar :) bende tek etki yaratan şey çörek otu yağı oldu..5-6 ay bıkmadan usanmadan kullandım..şimdi Allaha çok şükyeniden (maşalah diyim :) ama herk :21::21:

merhaba aysim
aynen yaşadıklarınızı bende yaşıyorum senelerdir bitmek bilmeyen bir dökülme doktorlar şampuanlar yağlar hiçbirsey etki etmiyor..Masallah kurtulmussunuz Allahım bir daha yaşatmasın anca yaşayanlar anlar..Çörekotu yağını bende denemek istiyorum.Nasıl kullandınız gece mi sürdünüz ? Gündüz mü ? Kaç saat beklettiniz detaylı yazarsanız sevinirim...Birde paylaşımınız için teşekkürler..

8-9 test yaptık ama dökülme için bir sebep bulamadı vitamin bana da verdi pantogar diye bir hap verdi içinde keratin varmış ve saçları güçlendirirmiş şampuan ve losyonda var renokin in eğer bunlar çözüm olmasaydı mezoterapi yapılacaktı ama düzeldi benimki

merhaba
vitamini sadece 1 kutu mu kullandınız ? Şampuana baktım biraz fiyatlı 1 kere kullandıktan sonra mı durdu dökülmeniz devamlı aynı şampuanı mı kullanıyorsunuz ? Paylaştığınız için teşekkürler...

merhaba
vitamini sadece 1 kutu mu kullandınız ? Şampuana baktım biraz fiyatlı 1 kere kullandıktan sonra mı durdu dökülmeniz devamlı aynı şampuanı mı kullanıyorsunuz ? Paylaştığınız için teşekkürler...

Saç dökülmem bir ay içinde durdu ama vitamini 5 ay aldım. doktorum istersem şampuanı bırakabileceğimi şampuanın çok önemli olmadığını söyledi ama o şampuanı kullandığımda günde 1-2 tel ancak dökülüyordu şimdi normal şampuanlara geçtim çok dökülmüyor normal düzeyde ama onun gibi de değil o yüzden döneceğim tekrar.. Hem ben şampuanla birlikte losyonunu da kullandım bir kerede durduran bişiyde görmedim hala :)

Bende aynı dertten muzdaribim.Saçlarım dökülmeye başlayalı bu ay 1 yıl olacak.Herşey boya ve sınav stresinden oldu sanırım.Çünkü doktora gittim tahlillerde bi sorun çıkmadı.Saçlarımın arka kısmında ve yanlarda hafif açılma var.Baktıkça üzülüyorum.Birde bazen saç diplerim acıyor elimle dokununca. :(
Şuan sebamed şampuanın içine sarımsak attım fısat buldukça da sarımsağı kesip açılan yerlere sürüyorum.Faydası olur mu bilmiyorum.Offf eski gür saçlarımı özledim.Allaha hep dua ediyrm Allahım saç ver bana diye :(

Saç dökülmem bir ay içinde durdu ama vitamini 5 ay aldım. doktorum istersem şampuanı bırakabileceğimi şampuanın çok önemli olmadığını söyledi ama o şampuanı kullandığımda günde 1-2 tel ancak dökülüyordu şimdi normal şampuanlara geçtim çok dökülmüyor normal düzeyde ama onun gibi de değil o yüzden döneceğim tekrar.. Hem ben şampuanla birlikte losyonunu da kullandım bir kerede durduran bişiyde görmedim hala :)

Vitamin eksikliğine bağlı bir dökülmeydi sanırım sizinki....Simdilik bana dr.um spradyn verdi onu kullanıyorum.Bitince sizin kullandığınız vitamin hapını doktoruma bi danışacağım..

merhaba aysim
aynen yaşadıklarınızı bende yaşıyorum senelerdir bitmek bilmeyen bir dökülme doktorlar şampuanlar yağlar hiçbirsey etki etmiyor..Masallah kurtulmussunuz Allahım bir daha yaşatmasın anca yaşayanlar anlar..Çörekotu yağını bende denemek istiyorum.Nasıl kullandınız gece mi sürdünüz ? Gündüz mü ? Kaç saat beklettiniz detaylı yazarsanız sevinirim...Birde paylaşımınız için teşekkürler..

ben hafta da 2 gün kullandım gece gündüz fark etmiyor...1 saat bekletip yıkadım içine birazda saf zeytin yağı koydum..1 saaten yada 45 dk bekletmen yeterli yağları fazla bekletmek fazlası saça zarar veriyor..ben yaklaşık 6 ay kullandım..ilk başlarda dökülmeye devam etti ama vazgeçmedim şimdi maşallahı var :nazar::nazar: ama şunu aklından hiç çıkarma herkesin saç yapısı farklı birinde işe yarayan diğerinde yaramayabilir :) inşalaah tez zamanda gür saçlara kavuşursun rabbim şifa versinn

benimde çok dökülüo sıçan kuyruğu kadar kaldı acaba saçları geri gelen oldumu bide spradyn kullanıp memnun kalan varmı

burada okuduğum bir konudaydı bir avuç karanfile yarım kg su ekliyorsunuz bir gün bekletip saç diplerine sürüyorsunuz
1gün beklemeyimde hemen yapayım derseniz karanfillere kaynar su ekleyip soğutun öyle sürün kokusuda çok güsel
bildiğiniz kuru karanfil bakkalarda satılan hani ağsımıs sarımsak vs kokmasın die çiğnediğimiz bu suyu hergün sürüyoruz saç diplerine tüm saçada sürebilirsiniz
bi zararı yok bitkisel saç telini kalınlaştırıyor 10 gün içinde yeni saç çıkartıyormuş ben yaptım bugün 2ci günüm sürer sürmez saçlarım kalınlaşıyor dökülme azaldı çektikçe akıyordu saçlarım ve parlatıyor saçı denemekten bişey kaybetmezssiniz

Back