• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri saçınızı maşayla nasıl lüle yapıyorsunuz??

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

boncuk_nil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2009
63
1
86
Ankara
maşamı yeni aldım ve lüle yapmayı beceremedim bi türlü.tam lüle olmasını istioyrum yukardan aşagıya ama bnm yaptıklarım lüle olmuyor.nasık kullanmalıyım maşayı ??

bi tutam alıp dibinden sabitleyip parmağımla maşaya doluyorum 30 sn falan bekletip açarken ucundan tutup maşaya sardığım şekilde yavaşça çıkarıyorum

bi tutam alıp dibinden sabitleyip parmağımla maşaya doluyorum 30 sn falan bekletip açarken ucundan tutup maşaya sardığım şekilde yavaşça çıkarıyorumbayanssulusmile

Canım tamamen el alışkanlığı
Saç tutamını al maşanın mandalını aç ve saçı maşaya sarmaya başla uca gelince mandalı kısrır biraz bekle mandalı gevşet çok yavaşça çıkar saçı maşadan deneye deneye alışırsın:hulya:

demek istediğinin anladım canım ama dipten saçını maşaya sararsan su dalgası olur ( seninki gibi)
ama saçın ucunu maşaya tutturup yukarı doğru saı maşaya dola ve 20sn bekletip hafifçe gevşeterek aç

saçını tutamlara ayır her tutama ya sprey ya da jole sür biraz kurusun daha sonra maşanın mandalını aç saç dibinden saç ucuna doğru sarıp 30-40sn kadar bekle yavaş aç sonuç harika oluyor....

Daha önce farklı bir konuda anlatmıştım, tekrar detaylı bilgi vermek isterim. Ben bu şekilde yapıyorum güzel ve kalıcı oluyor.

Öncelikle 19 mm. maşa öneririm.

Başlarda ben de çok zorlandım ama artık süper maşa yapıyorum, arkadaşlarım çok beğeniyor, hatta onlara da yapıyorum :nazar: Şimdi saçını yıka, sonra hafif nemliyken (ıslakken değil ama) saçını önce ortadan ikiye ayır. Çok çok az jöle sürmeyi de unutma. Lastik tokayla filan iki tarafı topla. Sonra bu iki parçadan birinin önce en arkasından orta kalınlıkta bir tutam al. Saçın dibinden maşaya dolamaya başla. Ucuna gelince kıstır ve bırak. Bu arada maşanın en sıcak ayarını öneririm. Yaklaşık 30 saniye filan beklemen gerek. 30 sn.-1 dk. arası bekle ve bırak, su dalgası gibi harika bir lülen olacak :1: Dediğim şekilde saçının ön kısımlarına gelene kadar parça parça tutamlar al, anlattığım gibi sar, beklet bırak. Sonra diğer tarafa da aynı şekilde uygula. Bitince başını öne eğ, sonra geriye at, fazla karıştırma ama saçını. Bolca sprey sık bitince. İlk yapıldığında değil, yarım saat sonra filan daha güzel oluyor bu arada. Ertesi gün bile kullanabilirsin, elektriklenirse aralarda sprey sıkmalısın. Zor gelebilir ama yaptıkça elin çok alışacak. Ama tabi sürekli yapma, saçını çok kırar. En fazla haftada iki kere filan yapmaya çalış. Bir dene bakalım, umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada benim saçım çok ince telli olmasına rağmen gayet başarılı oluyor aklında olsun.

Yalnız saçın kısaysa pek olmaz, saç ne kadar uzun olursa o kadar güzel oluyor.

Back