Sıla Merhaba, 1990'dan beri saçlarımı kızıl tonlarında boyatıyorum. Son 8 yıldır gittiğim kuaförüm aynı ve artık ben bu adamın formülünü daha çok beğeniyorum. Acayip güzel bi kızıl (her gören soruyor diyebilirimsırnaşık şey)
Neyse, yaş kemale erdikçe saçlardaki beyazlarda çoğaldı, ay sıkıldım bu boya işinden bari gidip kendi rengine yakın bir renge boyatayım diye geçen yaz kuaförüme talepte bulundum.
Kızıl renkten kahve, küllü kahve gibi bi renge geçmek için de adam önce saçlarımın rengini açmak zorunda kaldı. Oreal mi deniyor onun ismine ne? Hani kafanın derisi yanıyor, kaşınıyor, bi bakıyorsun böyle beyaza yakın incecik telli saçların oluyor :1no2: Onun üzerine de yeni rengi uyguladı.
Orijinal rengime dönmüştüm. Yastık kılıflarım, bluzlarım falan da artık kırmızı kırmızı boyanmıyordu. 4 hafta geçse bile üstünden beyazlar o kadar sırıtmıyordu diplerde... Ama pek mutlu değildim. 3 ay kadar sonra bir gün triko yeleğimin tam koltuk altında bir noktada örgüyle karışmış bir tek kızıl saç telimi gördüm ve tekrar kuaförün yolunu tutup ben kızıl olmak istiyorum dedim sırnaşık şey
Tekrar istediğim o canlı ateş gibi kızıla dönmek için maalesef bir tur daha renk açıcı (oreal?) kullandık. Yine kafa derim yandı, yine beyaz beyaz, lepis saçlarla baktım kendime aynada ama valla sonuç mükemmeldi. Özüme dönmüş gibi oldumnaniknanik
Özetle, kızıldan başka bi renge dönüş için -siyah haricinde sanırım- mutlaka renk açıcı falan kullanmaları gerekiyor. Bu da biraz saçları yıpratıyor.
İyi pazarlar a.s.