Öhöm öhöm çekilin ben kıvırcık saçlıyım
Saçların güzel görünüyor gerçekten. Ama kıvırcık saç demek kuru saç demek maalesef. O kadar kuru ki benim saçlarım da; yağlandığı için değil, tozlandığı ve dolaştığı için yıkıyorum. Ben zamanında saçlarıma döktüğüm paraları toplasam herhalde şu an orta sınıf bir araba rahat alırdım. Son 4 yıldır bütün kozmetik masraflarım gibi saç bakımı için ayırdığım bütçeyi de azalttım. Ve zaten saçlarımın durumu ile ilgili çok büyük bir değişiklik yaşamadım. Serumlar, bakım kremleri, maskeler, özel şampuanlar derken havaya gitmiş benim paracıklarım. Neyse zararın neresinden hesabı. Uzun zamandır saçımı bıttım sabunuyla yıkıyorum; ilk birkaç hafta gerçekten çok vahimdi durum ama direndim. Başlarda daha beter kurutuyor doğrusu. Yıkadıktan hemen sonra bir avuç badem yağı ve durulananlardan(evet doğru okudun) bir saç kremi veya hatta saç maskesi olursa daha iyi oluyor karıştırdıktan sonra bütün saçıma diplere değdirmeden yediriyorum. Bunun ardından ne şekillendiriciye, ne de başka birşeye ihtiyaç duymadan gayet hareketli ve yumuşak buklelere sahip olmuş oluyorsun. Kullanacağın saç kreminin iyi bir marka olması, zararlı içerik bakımından güvenilir olması saçta uzun süre bekletiyor olacağından dolayı bir iç rahatlamasına sebep oluyor; zaten bayağı da uzun gidiyor bir şişesi.