ne yazıkki kadınların %70i bu şikayetleri yaşıyor...kendi adıma konuşucam ve önerilemi yapıcam,benimde yıllardır süren kansızlık,demir eksikliği anemisi var,bende demir hapı vs. kullandım ama tahlillerde hiç değişiklik olmadı..biraz da beslenmeye dikkat etmek gerek diye düşünüyorum..:icecream:
size beslenmeyle ilgili ilk tavsiyem,her ögün(3 ana öğün) salata olmasa bile söğüş gibi maydonoz tüketin,ikincisi çekirdekli siyah üzüm,ama mutlaka çekirdekleri yenecek,bunu meyve yerine geçirip bir ara öğünde 1 yk gibi yiyebilirsiniz(kilo korkusu olanlar için),üçüncüsü herkesin bildiği gibi pekmez,ister sabah aç karna ister ara öğünlerde,1 yk direk içebilir yada sulandırıp bardakla içebilrsiniz..Ayrıca kuruyemişler özellkle badem,kabak çekirdeği demir ve çinko deposu bunları da abartmadan yiyebilirsiniz...
gelelim saç dökülmesine,burda söylenenlerinin hepsi benim içinde geçerli,ama yaptığım
birkaç değişiklik ile şikayetlerim baya azaldı,üstelik herhangi bir ilaç kullanmadan..ilk olarak beslenme takviyesi yani yukarıda saydığım şeyler,dieri ise kullandığım şampuan ve saç bakımı...Isırgan özlü bir şampuan(Fiy...o) ve onun bakım solusyonunu kullanıyorum son 3 aydır ve ciddi bir şekilde azaldı dökülmem,ayrıca haftada bir değişik yağların karşımı olan bir karışımla banyodan önce bakım yapıyorum saçlarıma..baya bir çeşit yağ var bu karışımda,üzüm çekirdeği yağı,yılan yağı,çam terebentin,badem...vs özellikle şampuanı denemenizi öneririm..a.s.
biraz uzun oldu ama hepsi samimi ve yaşadığım şeyler :1rolleyes: