Poğaçalar Saçaklı Poğaça

Herkese Merhaba :KK37:

Süslü, lezzetli bir poğaça tarifi ile karşınızdayım:KK68:

Buyurun tarifime,

Hamur icin malzemeler:
200 ml ilik sut
5 yemek kasigi toz seker(silme)
1 paket yas maya
2 tatli kasigi tuz
1 su bardagi sivi yag
1 yumurta
Aldigi kadar un

Arasina surmek icin:
Pınar Labne Peynir

Kenarlari icin:
Ince kiyilmis maydonoz
Kasar peyniri

Uzeri icin:
1 yumurta sarisi
1 buçuk çay kaşığı pekmez

Ilik sutu ve sekeri yogurma kabina alalim. Seker iyice eriyinceye kadar karistiralim. Ve yas mayayi ekleyip cozundurelim.
Sivi yag, tuz ve yumurtayi da ekleyip guzelce karistiralim. Azar azar unu ekleyip ele yapismayan yumusak kivamli bir hamur elde edelim. Uzerini strecleyip iyice sardiktan sonra mayalanmaya bırakalım. Yaklaşık 30,40 dk yeterli olacaktır.

Mayalanan hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartalim ve guzelce yuvarlayalip firin tepsisine dizelim.
Hamur bitinceye kadar ayni isleme devam edelim.

Daha sonra ilik bir ortamda tepsi mayasi icin yaklasik 30 dk bekletelim. ( daha hizli mayalanma icin 180 derece onceden isitip kapattiginiz, firinin icerisine firin kapagi acik olacak sekilde tepsiyi birakabilirsiniz.)
Mayasi gelen hamurlarin uzerine yumurta sarisini surdukten sonra 180-190 derece firinda uzeri kizarana kadar pisirelim. Kontrollu pisirmekte fayda var.
Pisen pogacalari sogumaya birakalim. Iyice soguyan pogacalarimizi ortadan ikiye keselim.
Arasina Pınar Labne peynirimizi surup kapatalim,disinada ayni sekilde Pınar Labne peynirden surelim ve ister maydonoza ister kasar peynirine bulayalim.
Tum pogacalara ayni islemi uyguladiktan sonra pamuk gibi pogacalarimiz servise hazir.
Afiyet Olsun:KK72:

Pınar Labne ile Tarifler Şahane diyelim ve geçelim sunuma :KK28:

Eki Görüntüle 2586360 Eki Görüntüle 2586361 Eki Görüntüle 2586363 Eki Görüntüle 2586365 Eki Görüntüle 2586366 Eki Görüntüle 2586369 Eki Görüntüle 2586370 Eki Görüntüle 2586374 Eki Görüntüle 2586375
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor en yakın zamanda deneyeceğim 😋❤️
 
Back
X