E
EU3
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EstetikEditor
- #5.161
bir soru sorduk kimse tınlamamış aman turplarınızla başbaşa kalın:umursamaz:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kızlar bu turp BEYAZ turpmu -----Siyah TURPmu hangisii uygulanıcakkkk??
merhaba kader arkadaşlarım kaydirigubbakcemile3
bugün pazardan bir kilo turp aldım az önce eve geldim
hemen yapmak istiyorum.. nasıl yapılacağını bilmiyorum biraz okudum fakat,
konudaki ilk mesajda farklı sonraki mesajlarda farklı tecrübeler söz konusu..
bana yardımcı olur musunuz turplu suyu tecrübe eden arkadaşlarım :kedi:
kaç tane turp ne kadar su ile yapılacakk
içine başka şeyler karıştırıyor musunuz
ne kadar bekletiyorsunuz vs..
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. seneye düğünüm var uzatmam lazım kızlar hadi bi el atın -tatlicadiarzu-
Hoş geldina.s.
bir adet orta boy mümkünse siyah turpu güzelce yıkıyoruz, kabuklarını soymadan rendeliyoruz. sonra bir tencereye koyup üstüne 3 bardak su koyuyoruz, 20 dk kadar orta ateşte kapağı kapalı bi şekilde kaynatıyoruz. 20 dk sonra ocağı kapatıp turplu suyumuzu soğuması için bırakıyoruz, ılınınca posasını ayırıp suyu süzüyoruz, suyun içine bir yumurta sarısı ekliyoruz, güzelce çırpıyoruz. bu noktada suyun sıcaklığı çok önemli, ılık olmalı, sıcak olursa yumurta pişer, çok kötü kokar:sinifsinif:
kuru saçımıza bu karışımı dipten uca güzelce yediriyoruz, diplere masaj yapıyoruz. suyun fazlasını sıkıp saçımızı topluyoruz. başımıza naylon bone, streç film veya poşet geçirip üstüne tülbent veya havlu sarıyoruz. bu sular boynumuza koynumuza şıp şıp damlayacağı için elimizde bi rulo mutfak havlusu veya tuvalet kağıdı bulunduruyoruz. 2 saat bekleyip sonra saçımızı soğuk-ılık suyla yıkıyoruz.suyun sıcak olmaması lazım, yoksa yumurta pişer saça yapışır, kokusu da saçtan çıkmaz:sinifsinif:
istersen yumurta koymadan da yapabilirsin, o da işe yarıyor.
saçın kuru-boyalıysa içine 1 yemek kaşığına yakın zeytin yağı da karıştırabilirsin.
turplu suyu 2 günde 1 yapıyoruz, düzenli yaparsan ilk ayda belli olur uzama ama ilerleyen aylarda iyice hızlanıyora.s.
teşekkür ederim ben de
canım çok teşekkür ederim
dün erkenden uykum geldi yattım bu akşam eve gidince hemen yapıcam
Yaaaa kızlar bugün kuaförüme turplu sudan bahsettim ama benimle dalga geçtiii bi saç bir ayda en fazla 2 cm uzar dedi moralim bozuldu Öyle diil dmi? 1 ayda 3 4 cm de uzayabilir dmiii
canım çok önemli etkenleri es geçiyoruz maalesef bu santim hesaplarını yaparken. bi insan gerçekten güzel besleniyorsa, yani yeteri kadar protein alıyorsa, bol su içiyorsa, meyve sebze yiyorsa, zararlı alışkanlıkları yoksa, düzenli uyuyorsa, stresten uzak duruyorsa ve genetik şartları da elveriyorsa hiç bi bakım yapmadan bile ayda 2 cm uzayabilir.
ama benim gibi akşam üstü 4-5 gibi uyanıp sabak 8-9 da yatan, senelerce ağzına yumurta sürmeyen, doğru düzgün et yemeyen, suyu sadece çay olarak tüketen bi insan kafasına bırak turpu, yumurtayı gübre de sürse 1-1.5 cm den fazla uzamaz. hatta buna da şükür...
yani yapılan bakımla saç kökleri bi nebze beslenir, ya da dolaşım hızlanır-kökler aktive olur filan ama saç üretmek için yeterli besin yoksa vücutta uzama çok kısıtlı olur. düzgün beslenip bakım yapan insanın saçı da 3-4 cm uzar, neden uzamasın...?
aslında ben de denemek istiorum ama malsef baya bi zahmetli gelio kaynat et falan bana şipşak hazır bişiler olmalı bi de kokusu kötü olur tahminen cıkmas falan mazallahhh
bende rondoyla çekiyorumayy bu rendeleme işi gerçekten zahmetli..
rondoda yapsak olmaz mı ki :hulya: