Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

benim saçımı yağlandırdı üstelik çok kuru saçlarım var.. heralde saç köklerini saç derisini daha çok çalıştırdığı için oluyo.. sonuçtas bu yüğzden uzatmıyomu saçlar...ama gerçekten yummşacık yapıyo parlatıyo... tavsiye ederim... zaten yapanlar 2 güne bi yaptıkları için yağlanma sorun yapmaz sizdede oluyosa tabii

Dün turplu suyumu yapmaya başladım tekrar. bugünde badem, susam, yılan , defne yağını karıştırıp saçımda beklettim 2 saat. sonra sarımsaklı şampuanımla yıkadım bide üstüne bitkisel şampuanla yıkadım. inat ettim uzuycakkk! bi gün turplu su bigün yağlar ve sarımsak olarak devam edicem. uza artıkkkk be saççç uzaaaaaaa !

arkadaşlar turp yerine havuçda kullanabilirsin
ben denedim saçlarımın 1. seferde bile yumuşadığını hissettim.hemde sapsarı saçlarım olmasına rağmen. biliosunuz sarı saçlar çok çabuk yıpranır

merhaba kader arkadaşlarım kaydirigubbakcemile3

bugün pazardan bir kilo turp aldım az önce eve geldim
hemen yapmak istiyorum.. nasıl yapılacağını bilmiyorum biraz okudum fakat,
konudaki ilk mesajda farklı sonraki mesajlarda farklı tecrübeler söz konusu..

bana yardımcı olur musunuz turplu suyu tecrübe eden arkadaşlarım
:kedi:

kaç tane turp ne kadar su ile yapılacakk
içine başka şeyler karıştırıyor musunuz
ne kadar bekletiyorsunuz vs..
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. seneye düğünüm var uzatmam lazım kızlar hadi bi el atın
-tatlicadiarzu-

merhaba kader arkadaşlarım kaydirigubbakcemile3

bugün pazardan bir kilo turp aldım az önce eve geldim
hemen yapmak istiyorum.. nasıl yapılacağını bilmiyorum biraz okudum fakat,
konudaki ilk mesajda farklı sonraki mesajlarda farklı tecrübeler söz konusu..

bana yardımcı olur musunuz turplu suyu tecrübe eden arkadaşlarım
:kedi:

kaç tane turp ne kadar su ile yapılacakk
içine başka şeyler karıştırıyor musunuz
ne kadar bekletiyorsunuz vs..
cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.. seneye düğünüm var uzatmam lazım kızlar hadi bi el atın
-tatlicadiarzu-

Hoş geldina.s.

bir adet orta boy mümkünse siyah turpu güzelce yıkıyoruz, kabuklarını soymadan rendeliyoruz. sonra bir tencereye koyup üstüne 3 bardak su koyuyoruz, 20 dk kadar orta ateşte kapağı kapalı bi şekilde kaynatıyoruz. 20 dk sonra ocağı kapatıp turplu suyumuzu soğuması için bırakıyoruz, ılınınca posasını ayırıp suyu süzüyoruz, suyun içine bir yumurta sarısı ekliyoruz, güzelce çırpıyoruz. bu noktada suyun sıcaklığı çok önemli, ılık olmalı, sıcak olursa yumurta pişer, çok kötü kokar:sinifsinif:
kuru saçımıza bu karışımı dipten uca güzelce yediriyoruz, diplere masaj yapıyoruz. suyun fazlasını sıkıp saçımızı topluyoruz. başımıza naylon bone, streç film veya poşet geçirip üstüne tülbent veya havlu sarıyoruz. bu sular boynumuza koynumuza şıp şıp damlayacağı için elimizde bi rulo mutfak havlusu veya tuvalet kağıdı bulunduruyoruz. 2 saat bekleyip sonra saçımızı soğuk-ılık suyla yıkıyoruz.suyun sıcak olmaması lazım, yoksa yumurta pişer saça yapışır, kokusu da saçtan çıkmaz:sinifsinif:
istersen yumurta koymadan da yapabilirsin, o da işe yarıyor.
saçın kuru-boyalıysa içine 1 yemek kaşığına yakın zeytin yağı da karıştırabilirsin.
turplu suyu 2 günde 1 yapıyoruz, düzenli yaparsan ilk ayda belli olur uzama ama ilerleyen aylarda iyice hızlanıyora.s.

canım çok teşekkür ederim a.s.
dün erkenden uykum geldi yattım bu akşam eve gidince hemen yapıcam

Hoş geldina.s.

bir adet orta boy mümkünse siyah turpu güzelce yıkıyoruz, kabuklarını soymadan rendeliyoruz. sonra bir tencereye koyup üstüne 3 bardak su koyuyoruz, 20 dk kadar orta ateşte kapağı kapalı bi şekilde kaynatıyoruz. 20 dk sonra ocağı kapatıp turplu suyumuzu soğuması için bırakıyoruz, ılınınca posasını ayırıp suyu süzüyoruz, suyun içine bir yumurta sarısı ekliyoruz, güzelce çırpıyoruz. bu noktada suyun sıcaklığı çok önemli, ılık olmalı, sıcak olursa yumurta pişer, çok kötü kokar:sinifsinif:
kuru saçımıza bu karışımı dipten uca güzelce yediriyoruz, diplere masaj yapıyoruz. suyun fazlasını sıkıp saçımızı topluyoruz. başımıza naylon bone, streç film veya poşet geçirip üstüne tülbent veya havlu sarıyoruz. bu sular boynumuza koynumuza şıp şıp damlayacağı için elimizde bi rulo mutfak havlusu veya tuvalet kağıdı bulunduruyoruz. 2 saat bekleyip sonra saçımızı soğuk-ılık suyla yıkıyoruz.suyun sıcak olmaması lazım, yoksa yumurta pişer saça yapışır, kokusu da saçtan çıkmaz:sinifsinif:
istersen yumurta koymadan da yapabilirsin, o da işe yarıyor.
saçın kuru-boyalıysa içine 1 yemek kaşığına yakın zeytin yağı da karıştırabilirsin.
turplu suyu 2 günde 1 yapıyoruz, düzenli yaparsan ilk ayda belli olur uzama ama ilerleyen aylarda iyice hızlanıyora.s.

teşekkür ederim ben de :KK70::lepi:

yehuuuu yeni yeni formüller çıkmış saçlarımı yeni kestirdim hiç memnun değilim katalogda beğenmiştim fönlüyken doştu ama banyodan sonra boştu bende bu turplu su yapıyım bakiyim ne olucak bi dahada bilimediğim kuaföre gitmem

Yaaaa kızlar bugün kuaförüme turplu sudan bahsettim ama benimle dalga geçtiii bi saç bir ayda en fazla 2 cm uzar dedi moralim bozuldu :KK43: Öyle diil dmi? 1 ayda 3 4 cm de uzayabilir dmiii :KK43:

ya ben bu turplu suyu haftada 3 defa yapabiliyorum en fazla :KK43: yumurta gerçekten pis kokuyor. Birde yüzüne falanda o su geliyor aman yarabbi!! yumuşak olmasına yumuşak ama uzama war mı yokmu henüz bişey diyemiyorum. Çünkü ilk hafta.

Yaaaa kızlar bugün kuaförüme turplu sudan bahsettim ama benimle dalga geçtiii bi saç bir ayda en fazla 2 cm uzar dedi moralim bozuldu :KK43: Öyle diil dmi? 1 ayda 3 4 cm de uzayabilir dmiii :KK43:

canım çok önemli etkenleri es geçiyoruz maalesef bu santim hesaplarını yaparken. bi insan gerçekten güzel besleniyorsa, yani yeteri kadar protein alıyorsa, bol su içiyorsa, meyve sebze yiyorsa, zararlı alışkanlıkları yoksa, düzenli uyuyorsa, stresten uzak duruyorsa ve genetik şartları da elveriyorsa hiç bi bakım yapmadan bile ayda 2 cm uzayabilir.

ama benim gibi akşam üstü 4-5 gibi uyanıp sabak 8-9 da yatan, senelerce ağzına yumurta sürmeyen, doğru düzgün et yemeyen, suyu sadece çay olarak tüketen bi insan kafasına bırak turpu, yumurtayı gübre de sürse 1-1.5 cm den fazla uzamaz. hatta buna da şükür...

yani yapılan bakımla saç kökleri bi nebze beslenir, ya da dolaşım hızlanır-kökler aktive olur filan ama saç üretmek için yeterli besin yoksa vücutta uzama çok kısıtlı olur. düzgün beslenip bakım yapan insanın saçı da 3-4 cm uzar, neden uzamasın...?

Son düzenleme:
canım çok önemli etkenleri es geçiyoruz maalesef bu santim hesaplarını yaparken. bi insan gerçekten güzel besleniyorsa, yani yeteri kadar protein alıyorsa, bol su içiyorsa, meyve sebze yiyorsa, zararlı alışkanlıkları yoksa, düzenli uyuyorsa, stresten uzak duruyorsa ve genetik şartları da elveriyorsa hiç bi bakım yapmadan bile ayda 2 cm uzayabilir.

ama benim gibi akşam üstü 4-5 gibi uyanıp sabak 8-9 da yatan, senelerce ağzına yumurta sürmeyen, doğru düzgün et yemeyen, suyu sadece çay olarak tüketen bi insan kafasına bırak turpu, yumurtayı gübre de sürse 1-1.5 cm den fazla uzamaz. hatta buna da şükür...

yani yapılan bakımla saç kökleri bi nebze beslenir, ya da dolaşım hızlanır-kökler aktive olur filan ama saç üretmek için yeterli besin yoksa vücutta uzama çok kısıtlı olur. düzgün beslenip bakım yapan insanın saçı da 3-4 cm uzar, neden uzamasın...?

Haklısın aslında :) Teşekkür ederim canım inanıyorum ben uzayacak saçlarım opuyorumnanaktan

aslında ben de denemek istiorum ama malsef baya bi zahmetli gelio kaynat et falan bana şipşak hazır bişiler olmalı bi de kokusu kötü olur tahminen cıkmas falan mazallahhh

aslında ben de denemek istiorum ama malsef baya bi zahmetli gelio kaynat et falan bana şipşak hazır bişiler olmalı bi de kokusu kötü olur tahminen cıkmas falan mazallahhh

yumurta koymazsan koku kesin çıkar yıkayınca, ama yumurtalı yapınca kalabiliyo:sinifsinif:
üşeniyosan 3 turp rendele, 1,5 litre suda kaynat. haftada 1 uğraşmış olursun, kullandığından arta kalanı kapaklı şişeye koyup buzdolabında saklayabilirsin.
bu şekilde bi hafta dene, beğenirsen devam edersin.

X