Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

cnm sıcak da soğuk da olmıcak, tam ortası ılık. poşet sar, ben poşet sarmadığımda kuruyo ya sert kalıo, poşetli yaptıım gibi yumuşacık olmuo. soğukken de etkisi olur olmasına da yağlar bile sıcak olunca işler saça, saç telinin üzerinde gözenekler vardır. bakım yaptığın karışımlar sıcak, ya da ılık olduğunda saç kökleri ve gözenekler açılır, bakım daha güzel işler. poşet sarınca da hem kurumasını önlersin hem de başın sıcak kalır...

ama yumurtanın sarısı pişer diye korkuyorm :KK70:laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

hmmm anladım.. evet bencede herşeyin fazlası zarar :1rolleyes:

evet canım, saç deisinin kendine göre bir dengesi vardır. her gün yapılan bakım( yağlar, turplu su vs.) şampuanla yıkamayı gerektirir. ama şampuanlar da, bitkisel bile olsalar kimyasal temizleyiciler içerirler. bu kimyasallar saç tellerine zarar verir, kurutur, kırılgan hale getirir. ayrıca saç köklerinin deri tarafından salgılanan yağa ihtiyacı vardır, sık yıkama sonucunda deri yağ salgılayamaz, kokler de bu yağdan mahrum kalır. o yüzden sık yıkamak iyi bişey değildir, dolayısıyla sık yapılan bakım da...

ama yumurtanın sarısı pişer diye korkuyorm :KK70:laelaelaelaelaelaelaelaelaelae

ılık yap cnm, pişmiyo korkma:lepi:. hatta yumurtanın sarısını bi kapta iyice çırp, sonra yavaş yavaş ekle turp suyuna, o zaman garantiye alırsın ve eklerken bi taraftan da turplu suyu karıştır ki homojen olsunsositososito

Ya arkadaslar bende dokulme vardi diye saclarimi kestirdim.. sonrasindada bidaha dokulme olmadi. Ama sanirim dokulmenin en onemli sebeplerinden biri boyamamamdan kaynaklaniyor.. yaklasik bi senedir boyamiyorum ve ayni zamanda duzenli sekilde saclarimi kestiriyorum ve saclarimin daha cok gurlestigini farkettim. Ama simdi kisa olan saclarimin cok cabuk bi sekilde uzamasini istiyorum..

Arada bir, bir haftada 5cm kadar uzadigini soyleyen -kusura bakmasinlar ama- yalanci yorumcular goruyorum ve acikcasi turpun ise yarayip yaramadigi konusunda kafam karisiyor.

:mymeka:
ılık yap cnm, pişmiyo korkma:lepi:. hatta yumurtanın sarısını bi kapta iyice çırp, sonra yavaş yavaş ekle turp suyuna, o zaman garantiye alırsın ve eklerken bi taraftan da turplu suyu karıştır ki homojen olsunsositososito

tmam cnm böle deniymbide :KK70: bide bnde bepanthen bemıx var nası kullncm onları saç uzaması ıcn :KK43:

:mymeka:

tmam cnm böle deniymbide :KK70: bide bnde bepanthen bemıx var nası kullncm onları saç uzaması ıcn :KK43:

bephantene, bemix, evigen üçlüsü şampuana katlarak kullanılıyo bildiğim kadarıyla. ben kullanmıyoru o yüzden net bişi söyliyemicem. ama bununla ilgili bi konu başlığı var http://www.kadinlarkulubu.com/sac-b...r/240962-ampul-bepantenebemixkullananlar.html bu linke bi göz at isersen...
http://www.kadinlarkulubu.com/sac-bakiminda-kullanilan-urunler/151369-bemiks-bepanthen-evigen. hatta buna da bak, burda daha çok yorum yazılmış...

Son düzenleme:
ewt bnmde:KK70: bi sıccaklık var sankı hemen yıkıym da zaararlı olmasn :KK70: sonucu yaz ykaynca :KK70::icecream:

cnm sonucu yaz demişsin ve yazıyorum çok memnun kaldım ya inanamadım kekiktenmidir nedir bilmem saçlarım o kadar çok parladıki sanki deri pantolon gibi parlıyodu :sm_cool: bundan sonra hep bi avuç kekik koyucam ayrıca içine bi tane havuç bi tanede limon kabuğu rendeliyorum öyle kullanıyorum şimdiye kadar hep öyle yaptım

tavsiye ederim kızlar kekik bi harika saçlaırm çok parlak ve canlı oldu :dance:
ama bugün eve gelirken yağmurda ıslandı..senağlama

3. haftama giriyorum süpriz olsun diyede hiç saçımı açıp bakmıyorum 1 ay dolsun sonuçları yazıcam inşallah işe yarıcak :1hug: :1hug:

Bu arada anneme sordum, sebebinin turpun aciligina bagladi. Sanirim Turkiyede bulunan turplar avrupadakinlerine gore cok daha aci ve bu yuzden ciltte yanmalara sebep olmus olabilir. Benim sizlere tavsiyem cok aci olmayan turp kullanmaniz yada, cok aci oldugunu farkettiginiz turpun sadece yarisini kullanip cok yogun olmamak suretiyle basiniza surmeniz.

Bu arada anneme sordum, sebebinin turpun aciligina bagladi. Sanirim Turkiyede bulunan turplar avrupadakinlerine gore cok daha aci ve bu yuzden ciltte yanmalara sebep olmus olabilir. Benim sizlere tavsiyem cok aci olmayan turp kullanmaniz yada, cok aci oldugunu farkettiginiz turpun sadece yarisini kullanip cok yogun olmamak suretiyle basiniza surmeniz.

canım ben bu seneye kadar Türkiyede yaşadım, bu sene avrupadayım ve siyah turp kullanıyorum. acılık olarak bi fark yok, inan dün rendelerken parmaklarım yandı, o kadar acı! ama kaynatılınca acısı gidiyo. yani şimdiye kadar saçımda hiç bi problem olmadı, saç derime de zarar vermedi.
turplu suyun sivilce ve yaralara sebep olduğundan şikayet eden bikaç kişi daha olmuştu, allerjik reaksiyon gösterebiliyor demek ki cilt turp ya da yumurtaya karşı. kepek konusunda da direkt kepek yapmaz turplu su, ama saç derisinde probleme neden olduğunda hastalıklı deri kepek şeklinde dökülür, yani turp dolaylı olarak etkiler.
bana kalırsa başka sebeplerin de araştırılması gerekir. şampuanlar, saç kremleri... bunlar hep kimyasal içerdikleri için, özellikle silikon içerenler, saç derisine ve tellerine zarar verirler. öyle bir iki kullanımda anlaşılmaz, ama uzun süreli kullanımda saç derisinde biriken ve saç tellerini kaplayan silikon ve diğer kimyasallar saç derisinde yara, kepek, aşırı yağlanma; saç tellerinde kuruluk ve dökülmeye sebep olur.
yani saç ve diğer cilt problemlerine sebep olabilecek her şeyden şüphelenmek gerekir, ve tabi ki sorun ciddileşmeden bir dematoloğa gözükmek en iyisi olur!

kızlar benim saçlarım çok geç uzar ve hiç farkedilmez uzadığı bu turplu suyu gördüğümde hemen yapmaya başaldım ve gerçekten uzattığına inandığım zaman saçımı kısa kestirdim önceki sayfalarda yazmıştım moralim çok bozulmuştu saçlarım kısacık kaldı diye ama 1 ay bile olmadan şaçlarım kendine geldi ve uzadığı ciddi anlamda belli oldu sakın vazgeçmeyin sabıri steyen birşey öyle 2-3 yapmada uzamıyo düzenli yapmanız gerekiyo bende de sivilce çıkarmıştı bende çok korkmuştum hatta bunu sizlerle paylaştım haftada 3 kez yapıyodum şimdi haftada 1 kez yapıyorum ve bi sorun yok yerimseniben kaç santim uzadı diye sorabilirsiniz ama ben ölçemiyorum saçımda boya yok oyüzden kaç santim uzadığını anlayamıyorum benneyaptımki
ayrıca bu turplu suyu yaptığım zamanlar annemle hep tartışıyoduk çok kötü kokuyo neden yapıyosun yakında saçsız kalcaksın diyodu ama dün saçların gerçekten uzadı bana eve gelmeden haber ver ben hazırlayım suyunu zaman kaybetme dedi bu beni çok mutlu etti ben psikolojik olarak uzadığını sanıyorum diyodum annemin öyle demesi turplu suyun mucizesini birkez daha kanıtlamış olduhihoyyyt kaydirigubbakcemile2

Bu sefer tam foto koydum altta tarihlerde var :KK70:. normalde saçlarım ayda 1 cm uzardı ama bu ay iyi uzamış sanki :$ :KK70:

Daylight, canım bak bu arkadaş da sadece turp+ havuçla yapıomuş, yumurta koymadan. işe yarıo o da yani:dance:

cnm sonucu yaz demişsin ve yazıyorum çok memnun kaldım ya inanamadım kekiktenmidir nedir bilmem saçlarım o kadar çok parladıki sanki deri pantolon gibi parlıyodu :sm_cool: bundan sonra hep bi avuç kekik koyucam ayrıca içine bi tane havuç bi tanede limon kabuğu rendeliyorum öyle kullanıyorum şimdiye kadar hep öyle yaptım

tavsiye ederim kızlar kekik bi harika saçlaırm çok parlak ve canlı oldu :dance:
ama bugün eve gelirken yağmurda ıslandı..senağlama

3. haftama giriyorum süpriz olsun diyede hiç saçımı açıp bakmıyorum 1 ay dolsun sonuçları yazıcam inşallah işe yarıcak :1hug: :1hug:

Canım saçlarım çok parlaklaştı demişsin..bende kekik kullanayım diyorum..evde baharat olarak kullandığım kekik var o şekilde mi senin kullandığın yoksa dalları olan bi bitki şeklindemi..bi de hep turplu su ilemi kullandın kekiği yani tek başına kekiği kullandığın oldumu hiçç?? fisfisfis

Daylight, canım bak bu arkadaş da sadece turp+ havuçla yapıomuş, yumurta koymadan. işe yarıo o da yani:dance:

ohohoo bu ne yahu =))) saka gibi ya. benim sacim yarim senede ancak bu kadar uzar..

valla denemesi bedava, eger alerjik bi durum olursa kullanmayi keserim, ama denemeye deger yani =).. ay ay bende foto cekicem kullanmadan once.. bakalim bir ay gibi bi surede ne kadar uzatiyo =)

kızlar merhaba google da saç uzatma diye arama yaptım karşıma siz çıktınız da ne mutlu oldum burdakileri okuyunca inanamadım o fotoyuda görünce 1 ayda okadar nasıl uzamış inşallah benimde öyle olur. yanlız anlamadığım bir nokta bunu hergünmü yapıcaz hergün ansıl yorar insanı yahu

ohohoo bu ne yahu =))) saka gibi ya. benim sacim yarim senede ancak bu kadar uzar..

valla denemesi bedava, eger alerjik bi durum olursa kullanmayi keserim, ama denemeye deger yani =).. ay ay bende foto cekicem kullanmadan once.. bakalim bir ay gibi bi surede ne kadar uzatiyo =)

canım o zaman her iki fotoda da saç şeklinin, başının duruşunun fln aynı olmasına dikkat et, biraz zor oluo aynı pozu vermek ama daha net anlaşılır o bakımdan. bu resimlerde başın duruşu be saçın toplanış şekli farklı, o yüzden biraz şahibeli olduğunu düşünenler oldu. dikkatli bakınca farkedilio, haklılar. ama ben 2. resimde dipten gelenlerin boyunu kıstas alıorum, ne kadar uzadığı bariz belli. 1 ay gibi bi sürede çok iyi bence delikafadulden

Canım saçlarım çok parlaklaştı demişsin..bende kekik kullanayım diyorum..evde baharat olarak kullandığım kekik var o şekilde mi senin kullandığın yoksa dalları olan bi bitki şeklindemi..bi de hep turplu su ilemi kullandın kekiği yani tek başına kekiği kullandığın oldumu hiçç?? fisfisfis

cnm ben evdeki baharat gibi olandan 1 avuç kattım :roflol: vede ilk kez denemiştim o yüzden sonucu yazdım sırnaşık şey
ama kekiğin tek başına kullanılıp kullanılmadığı bilmiyorum denemek lazım naniknanik

bu arada kızlar geçen gün yaptığımda yumurta saçımda pişti :roflol: şimdi gülerek anlatıyorum ama o zmn çok canımı sıkmıştı çok değil bi kaç gün önce annem hala gitmemiş diyo yumurtaları napcazki :bbo:

cnm ben evdeki baharat gibi olandan 1 avuç kattım :roflol: vede ilk kez denemiştim o yüzden sonucu yazdım sırnaşık şey
ama kekiğin tek başına kullanılıp kullanılmadığı bilmiyorum denemek lazım naniknanik

bu arada kızlar geçen gün yaptığımda yumurta saçımda pişti :roflol: şimdi gülerek anlatıyorum ama o zmn çok canımı sıkmıştı çok değil bi kaç gün önce annem hala gitmemiş diyo yumurtaları napcazki :bbo:

:roflol: canım forumda yemek tarifleri bölümü var, oraya yaz tarifini: karamsarlı yumurtadelikafadulden saçtaki kalıntıları temizlemek için sirke birebir canım, 1 litre ılık suya 2 yemek kaşığı elma sirkesi koy, çalkala, saçını durula. muhtemelen arındırır. bi gün de sirke kokarsın artık, olmadı karamsarlı yumurta tarifine sirke de eklersin:roflol:

X