Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

bende dün zencefilli suyu denedim turplu sudan sonra saçlarımı yıkadım durulama suyu olarak bir bardak zencefilli suyu döktüm saçlarıma ama çok sert yaptı gıyış gıyış oldu saçlarım pek memnun kalamadım lorealın bakım için bir serumu var hafif yaglık veriyor kuru saça onuda sürdügüm halde yinede sertligi gitmedi sanırım zencefilden vazgeçtım sadece turplu suyla devam acaba zencefilimi yanlış kullandım miraycım zencefilli suyu durulama suyuna karıştırmak mı gerekiyodu acaba ben direk zencefil suyunu döktümde saçıma ondanmı sertleşti acaba sen daha iyi bilirsin

cnm evet sertleştridği doğru ama ilk başlarda öle yapıo sonra değişio merak etme ben artık mavi su da kullanıyorum onunla çabucak açılıo saçlarım. gerçi kullanmasamda ilk başlardaki kadar sert deil ama ben kokusunu çok seviyorum. 2 gün boyunca kokusu gitmio sarı kızın mavi suyunun a.s zencefilide durulama suyuna karıştırarak deil direk döküorum ben saçıma aynı senin yaptığın gibi yanii burada muskatlı zeytinyağınıda dene onu kullandıktan sonra föne bile gerek kalmıo saçımınn mucize bişey diorum başkada bişe demiorum:hooray:

:teytey::teytey::teytey:

kıslaarrr tamam turpluu zencefil falan saçları uzatıo besliyoo güselleştirio ama yine bu forumda bulduğum ve uyguladğım muskatlı zeytinyağ tarifini denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum kuruyan saçlar için bundan ala nemlendirici olmaz olamazz!!a.s

föne gerek bile duymıcaksınızz, haftada bir mutlaka yapınhihoyyyt

tşk ederim sölediğin için bende zeytinyağı sert yapıo sanıp zeytin yağı koymucaktım demek yumurtaymışşşCADIARZU bidahakine yumurta koymicam sadece turp olcak yıkamadan önce 10 dk kala zeytin yağı kullancam

zeytin yağıda hakiki haaaa:jeyyar: edremitte oturuyorum ya evsahibimin zeytinlikleri var onlarda zeytinci saolsun has zeytinyağı verdi kendi tarlasından topladığı zeytinlerden bide çizik zeytin verdi hem yerim hemde saçıma sürerim :dance:

ya deme zeytini çok seviyorum otusam bir kase yiyorum yalansız canım çekti hemen yiyim bari

kıslaarrr tamam turpluu zencefil falan saçları uzatıo besliyoo güselleştirio ama yine bu forumda bulduğum ve uyguladğım muskatlı zeytinyağ tarifini denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum kuruyan saçlar için bundan ala nemlendirici olmaz olamazz!!a.s

link verir misin canim

miraycım link için tşkler sen haftada kaç gün yapıyorsun muskatlı karışımı yani en fazla kaç gün arayla olabilir ben biraz sık günler yapmak istıyorum da mesela linkteki arkadaş haftada 1 demiş ama dahada sık yapılabilirmi acaba deneyen biri olarak daha iyi bilirsin tşkler

kızlar bende yaptım turplu suyu.. saclarım muhtesem oldu..umarım kısa zamanda uzarrr cok sınır oluyorum bu kısa saclarıma :kızgın:

Dün turplu suyumu yaptım. Yani aslında daha önceden yumurtasız turplu suyum vardı. ama biraz değişiklik yapıp içine lady63 ün dediği gibi badem yağı,
hint yağı, buğday yağı, zeytin yağı ve çörekotu yağı koydum. birde evigen ile bephantene ampüllerimi de kırdım. Birde yine kadınlar kulübünden öğrendiim bi formül daha vardı havuç, limon kabuğu ve domates kabuğu rendesinin haşlanıp suyunu alıyorduk. onu da içine koydum, son olarak yumurta sarısını da ekledim. Saçım sürüp öyle yattım kafamçokkarıştı . Çok şey denedim biliyorum ama şimdi saçlarım yumuşacık ve parlak. Çarşamba günüde Mirayın dediği gibi muskatlı tarifi yapıcam. Onun sonucunu çok merak ediyorum ama karışımın üç gün beklemesi gerekiyor, biraz daha sabretmem lazıma.s

Miraycım sana teşekkürler yerimseniben Verdiğin tarifi uyguladım. Pazar günü hemen sşiyah turp alıp yaptım. Saçlarım acayip yumuşak ve normalde kendim düzleştiriciyle yaptığımda dimdik duran saçlarım inanılmaz bir ahenk aldı. Süperler valla. Kuru ve kabarık olan saçlarımdan eser yok. Sakinleştiler ya inanamıyorum. Bugün ikinci kez yapacağım turplu suyu. Ayrıca ben 1 hafta önce kızıla boyatmıştım saçlarımı o yüzden uzamasını çok kolay takip edebileceğim.
Gelişmeleri yazarım kızlar hepinize kolay gelsin :lepi:

Dün ikinci kez turplu su yaptım saçlarıma.bu sefer yumurta sarısı eklemeden yaptım.içine 4-5 damlada limon suyu ekledim.saçlarımda matlık olduğu için ve yağlanma olmasın diye..çok hoş bir parlaklık oldu saçlarımda.bende bazı arkadaşlarda olduğu gibi sertlik filan olmadı.yumurta koyuncada olmamıştı.bilmiyorum neden belki saçın yapısıyla ilgilidir.saç uzatma konusunda daha çok erken bekleyelim ve görelim..:eek:

bende birazdan gidip aktardan muskat alıcam bugünden yapıp 3 gün bekleticem sonrada sonuçları size yazıcam :teytey: inşlh çok güzel olur bu arada bişey sorucam kızlar ben turplu suyuda yapıyorum 2 günde 1 ve şimdi muskatıda yapıcam ama fazla yapıp cam kavonazda saklıcam kullancagım zaman rahatlık olsun die birde pirinç suyunu kullancam hemde bir başka forumdan badem yagı hint yagı sarımsak yagı jojoba yagı zeytinyagı menekşe yagı karışımı olan bir bakım ögrendim birde zencefilli su var tabi ben bunların hepsini her gün degiştirerek yapsam olurmu acaba bir gün turpu bir gün pirinç suyunu bir gün muskatlı karışımı böle böle kullansam acaba fazlamı gelir saçıma kaldırırmıkı saçlarım miray cnm en iyi sen bilirsin ama fikri olan arkadaşlar düşüncesini söleyebilirmi

miraycım link için tşkler sen haftada kaç gün yapıyorsun muskatlı karışımı yani en fazla kaç gün arayla olabilir ben biraz sık günler yapmak istıyorum da mesela linkteki arkadaş haftada 1 demiş ama dahada sık yapılabilirmi acaba deneyen biri olarak daha iyi bilirsin tşkler

leydi063 cnm ben haftada 2 defa yapıorum bazen bi defa ama bnce zararı neden olsun ki yağ saçı besliyosa ve uzatıyosa zeytinyağının etkisini düşünemiyorum yani..:dance: daha sık yaparsan daha çabuk uzar ama bnce haftada 2 defa ideal çok yorma saçını bide saçını arıtırken 2 defadan fazla şampuanlama yarar sağlamaya çalşırken saç derisini tahriş etme derim ben bide zeytinyağını yapıosan turplu suyuda haftada 2 defadan fazla yapma zencefilli su herzaman yapılabilir dengele yani bunu.a.s

bugün arkdaşım saçlarımın ne kadar çabuk uzadığıını sölediii sihirli değnekmi değdi acabaakaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

Dün turplu suyumu yaptım. Yani aslında daha önceden yumurtasız turplu suyum vardı. ama biraz değişiklik yapıp içine lady63 ün dediği gibi badem yağı,
hint yağı, buğday yağı, zeytin yağı ve çörekotu yağı koydum. birde evigen ile bephantene ampüllerimi de kırdım. Birde yine kadınlar kulübünden öğrendiim bi formül daha vardı havuç, limon kabuğu ve domates kabuğu rendesinin haşlanıp suyunu alıyorduk. onu da içine koydum, son olarak yumurta sarısını da ekledim. Saçım sürüp öyle yattım kafamçokkarıştı . Çok şey denedim biliyorum ama şimdi saçlarım yumuşacık ve parlak. Çarşamba günüde Mirayın dediği gibi muskatlı tarifi yapıcam. Onun sonucunu çok merak ediyorum ama karışımın üç gün beklemesi gerekiyor, biraz daha sabretmem lazıma.s

missyy bnce muskatlı zeytinyağ için hiç gecikme hemen yapp onun etkisini gördükten sonraa emin oll çok şaşırıcaksın delikafaduldenbuarada ne kadar bekletirsen okadar kardır. 6 saat bekletmeye çalış arada kurutma makinası tutmayı unutmaa:1hug:

Miraycım sana teşekkürler yerimseniben Verdiğin tarifi uyguladım. Pazar günü hemen sşiyah turp alıp yaptım. Saçlarım acayip yumuşak ve normalde kendim düzleştiriciyle yaptığımda dimdik duran saçlarım inanılmaz bir ahenk aldı. Süperler valla. Kuru ve kabarık olan saçlarımdan eser yok. Sakinleştiler ya inanamıyorum. Bugün ikinci kez yapacağım turplu suyu. Ayrıca ben 1 hafta önce kızıla boyatmıştım saçlarımı o yüzden uzamasını çok kolay takip edebileceğim.
Gelişmeleri yazarım kızlar hepinize kolay gelsin :lepi:

uruns.. cnm dier arkadşlara sölediğim gibi sen bide muskatlı zeytinyağ tarifiini dene turp suyundan dahada fazla etkisi var saça kesinlikle..
bu benim lastik gibi olan saçlarım mı dedim saçıma uyguladıktan sonraa valla inanamadım. çokta zor bi tarif deil ömür boyu kullanabilceğiniz bi maskee

deneyin bnce mutlaka deneyin:içelim:

:smiley-cool::smiley-cool::smiley-cool:

herkes farklı farklı tarifler verdi yumurta eklendi domates havuç eklendi muskat eklendi zeytinyağı eklendi
kafam çok karıştı birisi bi yerde toparlayabilir mi bunca tarifi? kafamçokkarıştı
nasıl yapıldığını bile karıştırdım birbirine fisfisfis

Son düzenleme:
herkes farklı farklı tarifler verdi yumurta eklendi domates havuç eklendi muskat eklendi zeytinyağı eklendi
kafam çok karıştı birisi bi yerde toparlayabilir mi bunca tarifi? kafamçokkarıştı
nasıl yapıldığını bile karıştırdım birbirine fisfisfis

aynen benimde kafam çok karıştı herşey birbirine girdi ne yapacağımı şaşırdım ama saça bu kadar şeyin karıştırılıp uyfulanmasını doğru bulmuyorum ben sana yaptıklarımı söleyim istersen
1. şampuanımın içine badem yağı ve çamterebenti koyuyorum
2.durulama suyu olarak zencefil suyunu yapıyorum
3. haftda 3 kez sadece turp suyu yapıyorum içine turptan başka hiç bişi koymuyorum
(yani bende iyiki saça çok şey uygulamaktan yana değilmişim,öle olsaydım kimbilir daha neler yapacakmışım bende baya bişeyler uyguluyomuşum :dance:)
ve saçlarım ciddi anlamda canlandı,saçlarım çok geç uzar ama bunları yaptıktan sonra inanamıyorum çok çabuk uzuyolar kaydirigubbakcemile2

bende bugün muskatı aldım 11 tane felan aldım hepsini birden yapıp bekletsem kullancagım zaman içinden gerekli kadar alsam olur herhalde yalnız aktarcı bana saça hiçbir faydası olmadıgını söledi sindirim ve gaz içindir muskat dedi yok sen ver yinede dedim saçı çok güzel yapıyomus dedim güldü verdi artık deneyın bakalım dedi bugun aksam musaıt olunca ezicem onları sonra karanfille felan karıstırıp saklıcam 3 gün sonra denerim bakalım bugunde turplu suyumun 4cü günü yaptım şimdi beklıyorum bu arada birde prinç suyunu yaptım sacı kremlemeden sacıma dökücem sonra kremleyıp durulayıp en son zencefilli suyu döküp cıkıcam hadi bakalım sonucu yazarım prinçte cok iyi gelıyomus saca bende baya bişey uyguluyorum sanırım 1 gun sonrada aktardan bugun aldıgım yagları karıstırıp sürücem aldıgınız yaglar saça çok faydalı dedi aktar sadece onları bile kullansanız yeterli dedi ama ben hepsini birden denicem inşlh saçsız kalmam kaydirigubbakcemile3 aldıgım yaglar menekse yagı sarımsak yagı bedem yagı bugday yagı hint yagı jojoba yagı susam yagı hepsini küçük boy aldım hepsini bir kaba karıştırcam kullancam zaman 5 yemek kasıgı alıp içine 1 yemek kasıgıda zeytınyagı ekleyıp birde yumurta sarısı koyucam saç diplerine sürcem bu tarıfı başka bir forumdan almıstım denemek isteyen arkadaşlar olursa die yazıyorum miraycım bu arada avatardaki resim sanamı ait

bende birazdan gidip aktardan muskat alıcam bugünden yapıp 3 gün bekleticem sonrada sonuçları size yazıcam :teytey: inşlh çok güzel olur bu arada bişey sorucam kızlar ben turplu suyuda yapıyorum 2 günde 1 ve şimdi muskatıda yapıcam ama fazla yapıp cam kavonazda saklıcam kullancagım zaman rahatlık olsun die birde pirinç suyunu kullancam hemde bir başka forumdan badem yagı hint yagı sarımsak yagı jojoba yagı zeytinyagı menekşe yagı karışımı olan bir bakım ögrendim birde zencefilli su var tabi ben bunların hepsini her gün degiştirerek yapsam olurmu acaba bir gün turpu bir gün pirinç suyunu bir gün muskatlı karışımı böle böle kullansam acaba fazlamı gelir saçıma kaldırırmıkı saçlarım miray cnm en iyi sen bilirsin ama fikri olan arkadaşlar düşüncesini söleyebilirmi

Yağlı karışımları hergün saçta uzun süre bekletirsen saç diplerinde sivilce çıkarabilir, ben
2 sene önce kuaförzede olmuştum, o tarihte hergün üst üste bakım yapınca saç dipleri isyan etmişti :kahve:

bende bugün muskatı aldım 11 tane felan aldım hepsini birden yapıp bekletsem kullancagım zaman içinden gerekli kadar alsam olur herhalde yalnız aktarcı bana saça hiçbir faydası olmadıgını söledi sindirim ve gaz içindir muskat dedi yok sen ver yinede dedim saçı çok güzel yapıyomus dedim güldü verdi artık deneyın bakalım dedi bugun aksam musaıt olunca ezicem onları sonra karanfille felan karıstırıp saklıcam 3 gün sonra denerim bakalım bugunde turplu suyumun 4cü günü yaptım şimdi beklıyorum bu arada birde prinç suyunu yaptım sacı kremlemeden sacıma dökücem sonra kremleyıp durulayıp en son zencefilli suyu döküp cıkıcam hadi bakalım sonucu yazarım prinçte cok iyi gelıyomus saca bende baya bişey uyguluyorum sanırım 1 gun sonrada aktardan bugun aldıgım yagları karıstırıp sürücem aldıgınız yaglar saça çok faydalı dedi aktar sadece onları bile kullansanız yeterli dedi ama ben hepsini birden denicem inşlh saçsız kalmam kaydirigubbakcemile3 aldıgım yaglar menekse yagı sarımsak yagı bedem yagı bugday yagı hint yagı jojoba yagı susam yagı hepsini küçük boy aldım hepsini bir kaba karıştırcam kullancam zaman 5 yemek kasıgı alıp içine 1 yemek kasıgıda zeytınyagı ekleyıp birde yumurta sarısı koyucam saç diplerine sürcem bu tarıfı başka bir forumdan almıstım denemek isteyen arkadaşlar olursa die yazıyorum miraycım bu arada avatardaki resim sanamı ait

evet cnm resimdeki benima.s

SeLam arkadaşLar benDe yeni üYe Oldm..

3aydır hafta 1kere ßazen 2kere Turp karıSımı Yapıorum saçLarıma.. We gerçekten işe yaradıqını yazmak istediqim için üye oLdm.. En azından saç sağLığıNıza iyi Gelir.. aMa benm saÇLarımı uzaTTı.. Eeer ßecerebilirsem 3ay sonra we 6ay önceki fotoLarımı koymaya çalısıcam saçLarımdaki Farkı görmenizi isterim çünkü :) ßi tarif daha war OnunLa ilqili biraz daha araştırma yapıp Yazmayı düşünüorum.. :):):) ßoL ßakımLı saatLerr.. Upuzun saçLar :KK70:

X