Saç Uzatma Yöntemleri Saç uzatmak ve bakım için ''Turplu su''

bende artık gece öyle yatcam 2 saat bekletmenin az olduğu kanaatine vardım

gece kafanız üşümüyo mu canım yaa neden yetersiz geliyo 2 saat :uhm: ben 1 saat tutuyorum kafam üşümeye başlıyo :tomato: 3 turplu su yaptım ve uzama var gibi sositososito ama kırmızı turpla yapmıştım bugun siyah turp buldum siyahla yapıcam bakalım hihoyyyt

Bu başlığı açan canım arkadaşım, sana çok teşekkür ediyorum, ALLAH ne muradın varsa versin(bi an kendimi dilenci gibi hissettim:roflol:) sadece 2 defa kullanmama ragmen sac dökülmem %80 azaldı:nazar: saclarım zaten kendinden cabuk uzuyor :nazar:ama sacımı daha bi havalı gösterdi, şimdi herkese turp suyundan bahsediyorum...tekrar tşk.ediyorumŞeniz

rica ederim canım benim amin amin Allah hepimizin ne muradı varsa versin inşallah:Saruboceq:
işine yaramasına cok sevindim hele dökülmeyi durdurması uzatmasından daha mutluluk vericidir eminim Şeniz
tekrar teşekkür ediyoruma.s.

Siyah turp aldım.Markette kasadaki kadıncagızın da 3 tel sacı kalmıstı.hemen önerdim.sırada bekleyenler vardı usenmedim anlattım.Cok teşekkür etti inşallah işe yarar.Dabur amla da aldım ( ay yarabbim akdarlarda hep erkekler yardımcı olmaya calıstılar,amla derken utandım utandım durdum.hele bazıları duymayıp "pardon nedir hanımefendi anlamadım"deyip dükkanda bagırttılar beni amla diye kendimce rezil oldum) zencefil kökü de aldım.Bakalım kaç cm olacak sacım.

arkadaşlar kendi tezimi çürüttüm resmen;

ben buradan sürekli diyordumya turplu su uygulamadan önce saçıma hint yağı ve mecit efendi bakım yağı sürüyorum sonra turplu su uyguluyorum diye..
Artık demiyorum..

Hint yağı saçı çok güzel besliyor,mecit efendi bakım yağıda çok güzel fakat turplu su ile birleşince(sanırım içindeki kükürtten) hepsinin etkisi gitti...

Sondan başa doğru oldu konuyu anlatışım ama kusura bakmayın,önerim sadece röfleli saçları ilgilendirecek sanırım..

çünkü bu uygulamayı yaparken saçımda yine röfle vardı ama 9 ay olmuştu yaptıralı vede saçlarım kendini çok toparlamıştı,önce yağ sürüp sonra turplu su kullanınca çok güzel oluyordu.
Ama ben 2 hafta önce yeni röfle yaptırdım ve turplu suyu yine yağlardan sonra kullandım.2 saatin sonunda yıkamak için banyoya gittiğimde aynanın karşısında saçlarıma bakmaya başladım..elime aldığım saç uçlarım saman gibi küçük küçük koptu..

Burdan çıkardığım sonuç:

Demekki neymiş elmayla armutu birbirine karıştırmamak gerekirmiş:roflol:

ŞİMDİ TURPLU SUYU SADECE YUMURTAYLA KARIŞTIRIYORUM,YAĞLARI SADE YAĞ OLARAK KULLANIYORUM :))

ZENCEFİLLİ SUYU SADE OLARAK SAÇIMA DÖKÜYORUM..

ŞUNU DA BELİRTEYİM;EĞER SAÇINIZDA YÜKSEK PEROKSİTLİ BOYALAR YADA RÖFLE YOKSA ESKİ YÖNTEMİM İŞE YARIYOR,AMA RÖFLE SAÇ YAPISINI BOZDUĞUNDAN SANIRIM,YAĞ VE KÜKÜRT HİÇ İYİ GELMİYOR....:1hug:

merhaba.. uzun zamndır siteyi özellkle de burayı takip ediyorum ama yne üye olmk nasip oldu.merak etmeyin aynı soruları tekrarlamıcam 200 küsur sayfanın nerdeyse tümünü okumuş bulunuyorum =) bi kaç sorum var ama yinede...cevaplarsanız çok sevinirim.. 1. si kaç günde bir yapıcaz?? dermişim şaka şaka =) asıl sorum şu: bazı arkadaşlar içine yumurta koymuyolarmış.hatta sizde bakım için olduğundan uzatmayı değiştirmiceğinden bahsetmişsiniz.şimdi benm dökğlmeyle ilgili bi sorunum yok saçımın kalitesiylede.tek derdim uzasın.ama saç bakım yaptıkça uazamz mı bu yüzden yumurta sonucu değiştirmez mi.bide galiba katı oluyomuş saç koymayınca sanırım.bi bu kafamı karıştırdı.bide şu saklama işi.1 hafta saklayabiliyoruz sanırım.bazı arkadaşlar yapıyormuş.etkisi hiç azalır mı ki?? bide kullarnrken ısıtmaya gerek var mı o suyu.bunları cevaplarsanız çook sevinirim..teşşekkür edemedim bu kadar laf içinde.başta fairlike olmk üzere bütün bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler

merhaba.. uzun zamndır siteyi özellkle de burayı takip ediyorum ama yne üye olmk nasip oldu.merak etmeyin aynı soruları tekrarlamıcam 200 küsur sayfanın nerdeyse tümünü okumuş bulunuyorum =) bi kaç sorum var ama yinede...cevaplarsanız çok sevinirim.. 1. si kaç günde bir yapıcaz?? dermişim şaka şaka =) asıl sorum şu: bazı arkadaşlar içine yumurta koymuyolarmış.hatta sizde bakım için olduğundan uzatmayı değiştirmiceğinden bahsetmişsiniz.şimdi benm dökğlmeyle ilgili bi sorunum yok saçımın kalitesiylede.tek derdim uzasın.ama saç bakım yaptıkça uazamz mı bu yüzden yumurta sonucu değiştirmez mi.bide galiba katı oluyomuş saç koymayınca sanırım.bi bu kafamı karıştırdı.bide şu saklama işi.1 hafta saklayabiliyoruz sanırım.bazı arkadaşlar yapıyormuş.etkisi hiç azalır mı ki?? bide kullarnrken ısıtmaya gerek var mı o suyu.bunları cevaplarsanız çook sevinirim..teşşekkür edemedim bu kadar laf içinde.başta fairlike olmk üzere bütün bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler

hoşgeldin aramıza canıma.s.:içelim:

yumurta koydugunda sertleşme olmayanlarda var bunu ancak deneyerek görebilirsin yerimseniben
saklama işi 1 hafta saklayıp yapanlar bunun etkisini değiştirmediğini söyledilera.s
ısıtırsan cok sıcak olmamak kaydıyla üşütmezsin ...zaten yine soguyacak başında kaydirigubbakcemile3
rica ederiz canım işine yararsa ne mutlu a.s.

gece kafanız üşümüyo mu canım yaa neden yetersiz geliyo 2 saat :uhm: ben 1 saat tutuyorum kafam üşümeye başlıyo :tomato: 3 turplu su yaptım ve uzama var gibi sositososito ama kırmızı turpla yapmıştım bugun siyah turp buldum siyahla yapıcam bakalım hihoyyyt

cnm daha gece denemedim hiç aslında ama pazar günü yaptığım uygulamada su kesintisinden dolayı yaklaşık 10 saat kaldı başımda ve sonucun daha iyi olduğunu gördüm o açıdan öyle düşündüm.üşümeye gelincede bizim ev çok sıcak olduğu için üşümek nedir bilmiyoruz belki onla alakalıdır.yada ben zaten hararetli bi insanımdır ondan üşümüyorum .. a.s.

kızlar bende yaptım turplu suyunu vee harika geldi daha parlak ve daha dolgun durdu incecik telli sacım ve 2 tel fön cektirince yüzüme yapısırdı şimdi fön cektirdim süper hareketli bende devam ettiricem artık tesekkür ederim ama bide ben kırmızı turp kullanmıstım siyah turpmu olcak anlayamadım cevap yazın lütfen :KK70:

kızlar bende yaptım turplu suyunu vee harika geldi daha parlak ve daha dolgun durdu incecik telli sacım ve 2 tel fön cektirince yüzüme yapısırdı şimdi fön cektirdim süper hareketli bende devam ettiricem artık tesekkür ederim ama bide ben kırmızı turp kullanmıstım siyah turpmu olcak anlayamadım cevap yazın lütfen :KK70:

kırmızıda cok iyi canım bulabilirsen siyah al ama yerimseniben işine yaramasına sevindim Şeniz

merhaba arkadaşlar.ben de turp suyunu denemek istiyorum ama saçlarım çok kuru olduğu için her gün kullanırsam saçlarımın daha da çok kuruyacağından korkuyorum.bu konuda ne önerirsiniz bana?şimdiden teşekkür ederim:)

merhaba arkadaşlar.ben de turp suyunu denemek istiyorum ama saçlarım çok kuru olduğu için her gün kullanırsam saçlarımın daha da çok kuruyacağından korkuyorum.bu konuda ne önerirsiniz bana?şimdiden teşekkür ederim:)

sende hergün kullanma cnm haftada 2 yada 3 kez yap yeterli olabilir :nazar:

ben şimdi yaptım turplu suyu...
bi turpu rendeledim 3 bardak suyla kaynattım 1 yumurta sarısı kattım içine ama nasıl sürecegimi bilemedim çok sulu bende saçımdan aşagı döktüm sardım şimdi bekliyorum..
dogrumu yaptımki...
herkesinki böyle sulumu oluyor...
nasıl sürüyorsunuz saçınıza...

ben şimdi yaptım turplu suyu...
bi turpu rendeledim 3 bardak suyla kaynattım 1 yumurta sarısı kattım içine ama nasıl sürecegimi bilemedim çok sulu bende saçımdan aşagı döktüm sardım şimdi bekliyorum..
dogrumu yaptımki...
herkesinki böyle sulumu oluyor...
nasıl sürüyorsunuz saçınıza...

Evet canım sulu oluyor a.s Saçlarımı öne eğip yıkıyorum ben resmen sonra masaj yapıp sıkıyorum ve saçımı doluyorum üstüne strechi bağladın mı ohh bitti işte:nazar:

Evet canım sulu oluyor a.s Saçlarımı öne eğip yıkıyorum ben resmen sonra masaj yapıp sıkıyorum ve saçımı doluyorum üstüne strechi bağladın mı ohh bitti işte:nazar:

aman iyi bende yanlış bişi yaptım sandım...
bende senin gibi yaptım..
yanlız biraz ovaladım sasçımı tam masaj denmez ne kadar masaj ypıyorsunuz...
kaç dakika...
a.s.a.s.

kızlar saçlarını kahverengi yapmak isteyenler ceviz kabugu suyunu saclarına sürüp bıraksınlar,yıkamasınlar.zira daha ayın 8 'inde kızıla boyadıgım saclarım sadece 2 kere surdugum ceviz kabugu suyundan dolayı kahverengiye dondu yer yer.resmen rengi değişti.İlk ve ikinci yıkama hariç sacımın rengi bile akmamıstı.Saclarım kahve-kızıl acayip bişi oldu.Ben ceviz kabuklarının arasına fındık kabukları da atmıstım.farkında olmadan resmen doğal boya elde etmişim.Sacımı bir yandan boyarken bir yandan da bakımını yapar oldum yani.Bir hafta daha devam edersem ceviz kabugu suyuna saclarım tamamen kahverengi olacak galiba.turp suyunu bırakır başka şeyler denermisin ohh olsun sana dediğinizi duyar gibiyim :roflol:

bunu da nasıl yaptığını açarsan iyi olur arkadaşım.kaynıyon muu bekletiyon mu rengi nasıl çıkıyor kabukların:uhm:

saclarım cok kuru,turplu su sayesinde nem kazandı.ziraat muhendisi arkadasıma sordum.sebzelerin ve meyvaların kırmızı olanı her zaman daha yararlıdır dedi.kırmızı turp buyuk ihtimalle daha yararlı yani.havuc olmaz mı turp yerine dedim.turp da kükürt daha fazla dedi.o kadar suya ne gerek var ayrıca.bir bardak turp suyu yeterli bence.sac cıkarıcaz uzatıcaz diye sagınız solunuz kıllanmasın.sac bakım ürünleri yuzunden hiç alınmaya ihtiyacı olmayan kaşlarım kendilerini aştılar zira vaktiyle dikkat etmedigimden sonra epilasyon merkezlerinde derman aramayın benden söylemesi.alnınıza bile inerse tuylenme yapar yapıyor,yararlı bir malzeme sonucta.

Fairy arkadasim, verdigin tarifi bugün ilkkez uyguladim.. Simdilik farki anlamayamadim yarindan sonra tekrar deneyip bakacagim.. Sormak istedigim iki sey.. kabuklari soymadam rendeledim bunda sorun cikmaz dimi? Birde karisim cok sivi oldu,sacima sürdükce heryerim turpsuyu oldu desem yeridir.. kaydirigubbakcemile3 Sizdede mi öyle ?

Fairy arkadasim, verdigin tarifi bugün ilkkez uyguladim.. Simdilik farki anlamayamadim yarindan sonra tekrar deneyip bakacagim.. Sormak istedigim iki sey.. kabuklari soymadam rendeledim bunda sorun cikmaz dimi? Birde karisim cok sivi oldu,sacima sürdükce heryerim turpsuyu oldu desem yeridir.. kaydirigubbakcemile3 Sizdede mi öyle ?

aynen dedğin şekilde yapılyo cnm doğru yapmışın..
saçına sürmek konusuna gelince ben öne doğru eğip ensemden döküyorum suyu tüm saçıma yayılıyor böylece :kahve:

X