- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
Sonunda şampuanına dkh ekleyenler kervanına ben de katıldım :) büyük boy şampuana 1 kutu dkh (myrogynon), 5 ampul bepanthene ve 15 kapsül evicap, bir kaşık da bal ekledim.çam terebentin bir zamanlar eklemiştim ve kurumuştu saçlarım, o yüzden tercih etmedim.yağ da eklemedim çünkü diplerim ztn çabuk yağlanıyor.yağları yıkamadan önce uçlara sürmeyi tercih ediyorum.ilk kez dün yıkadım bu şampuanla, bir artısını veya eksisini gözlemlemedim ilk kullanışta.kaşıntı gibi olumsuz veya parlaklık gibi olumlu bişey olmadı ilk kullanımda.sadece biraz daha az köpürdüğünü farkettim şampuanın, ama öyle bir arınamamışlık hissi verecek kadar değil.saçlarımın hızlı uzamasını çok istiyorum çünkü yine kuaför mağduru oldum, biran önce doğal saçımın uzamasını ve uçlardan kurtulmayı arzuluyorum.umarım sonuç alırız, gelişmeleri buradan bildiririm :)
Bu arada ben uzatacağına gerçekten inanıyorum, hapın içindeki kadınlık hormonu imiş bunun sebebi, kadınların saçı erkeklerinkinden daha güçlü olmasının sebebi buymuş.başka yerlerde kıllanma yapacağını da sanmıyorum, çünkü kadınların diğer tüyleri zayıftır, kadınlık hormonunun mantıken diğer bölgelerde kıllanma yapmaması lazım.Dr lar kıllanmayı önlemek için dkh yazıyor, nasıl saçımızı çoğaltacak diye düşünenlere de cevap olur bu bilgi.
Bizim tüylü hatunlar genlerinde kusur bulacaklarına biotinde bile kusur bulurken doğum kontrol hapının tüyleri güçlendireceğine inanmamaları için bir sebep yok maalesef...
Şampuana evicap koyma, sadece bapanthene yeterli çünkü evicap yağ bazlıdır, şampuanın içine attığında çözücü maddeler tarafından etkisizleştirilir yani boşuna masraf yapıp içine koymuş oluyorsun. Eğer başka bir maske yapıyorsan onun içine koy derim... Birde saçını ikinci defa şampuanladığında şampuanı saçında bir kaç dakika beklet...