merhaba, saç mezoterapisi hakkında çok tecrübe sahibiyim. bildiklerimi paylaşayım istedim.
kimlere uygulanır:
herkese uygulanır efendim. gencine yaşlısına, erkeğine, kadınına. kadınlardaki erkek tipi saç dökülmelerine. hormonal düzensizlik yüzünden saçı dökülenlere, genetik sebepler yüzünden saçı dökülenlere. mevsimsel dökülmelere, dönemsel dökülmelere. hamilelere uygulanır mı onu bilmiyorum yalnız. eğer dökülme sebebi genetik ise, ön görülen seansları (yaklaşık 10 seans) bitirdikten sonra ayda bir kere yahutta iki ayda bir kere bir seans uygulanmalı. bu aylık seanslar saçı korumak için gerekli. yoksa saçlarınız yine eski haline döner. hormonel düzensizliği olanlar için de aynı şey geçerlidir. dökülmenin altında yatan hormonel sebep tedavi edilemiyorsa, 10 seanslık programdan sonra ayda bir kere uygulamaya devam edilmeli.
nasıl uygulanır:
saç derisi altına incecik iğnelerle uygulanıyor.
acıtıyor mu:
acı konusu kişiden kişiye değişen bir şey. ben iğne fobisi olan bir insanım, hatta hastanede kan alındığında tansiyonum düşer-bayılırım. saç mezoterapisi yaptırırken hiç sorun yaşamıyorum. biraz acıyor evet ama ağda acısına katlanıyorsanız buna da rahatlıkla katlanabilirsiniz. ikinci üçüncü seanstan sonra yapılan iğnelerin canınızı daha çok acıttığını farkedeceksiniz. bu iyiye işarettir. o bölgede kan dolaşımının hızlandığını-derinin canlandığını gösterir.
saçı arttırır mı:
bu da tamamen size bağlı bir durum. dökülen saçlarımızın kökleri hemen ölmez, bir süre şoka girmiş bir vaziyette saç derisinin altında uyur. işte o şoka girmiş saç kökleriniz varsa oralardan yeni saç çıkartır. ölen saç köklerini bir daha canlandıramaz ama. ince tüyleri besleyip saç haline getirebilir, ama bu sonucu elde etmek için çok seans yaptırmanız gerekecektir. saçlarınızı parlaklaştırır, gürleştirir.
saçım dökülmüyor, yine de yaptırmak istiyorum:
saç dökülmesi şikayeti olmayan bireyler de mevsim dönümlerinde, saçları korumak amacıyla 1-2 seans mezoterapi yaptırabilirler. kozmetik amaçlı uygulanabilen bir yöntemdir. zaten enjekte edilen maddeler de saç için gerekli olan vitaminler, metaller ve bileşiklerdir. zararı yok yani.