Saç koparma hastalığı: Triktillomani

canım sac uzatmak ıcın önerıle baslıgı altında var entele kullananların yorumları onlara bak ben kullandım ama yazın kullanmıstım ve basımı örtmemıstım o yuzden sınızut fılan var agrı yaptı bıraktım faydasını göremeden,sarımsak sursun ona cok ıı dıolar ama şöylede bısı var bu hastalıkta saclar bazen küsüo cıkmıo dıolar,benımkıler uzamıo mesela :)
ama alıskanlıgımı bırakamıorum da,sevgılımde bılıo

aman aman diyeyim entele falan kullanmasın canım
entele zehirli bir ot bildiğin gibi
üstelik dökülmesine bir etkisi yok
sadece saçı hızlı uzatıyor
yeni saçları çıksın istiyorsa sarımsak kullansın
kokusuna değiyor vallahi

çok mutluyken,nötrken,uykuya hazırlanıyorken,aglarken,sıkıldıgımda elım bakarım gıtmıs saclarıma.. secerım bıde teker teker hanısı en ıyı dıye.
ardındanda derımkı bu son.. son bı tane daha koparayım söz bı daha dokunmayacagım..

ayni sey bendede var , kaslarimi nadiren yoluyorum,ama saclarimi bende yolar sonrada izlerim hangisi daha kalin diye,onu secer elimde oynarim ,aslinda düsündügümde psikopatca,ama rahatlatiyor gercekten,ve pismanlikta duymuyorum:smiley-cool: cünkü, tam kellestirmemeye bakiyorum,yani kontrol altinda tutabiliyorum kendimi,biraz uzamasini bekliyorum,sonra tekrar basliyorum,benimde tepemde saclarim azaldi,en cok ordan yoldugum icin. eskiden elim sürekli saclarimdaydi,cevremdeki herkes rahatsiz olurdu,arkadaslarla ders calisirken falan,sinir kirizleri gecirirdiler, ama gecen yil kapandim,ve haliyle birakmak zorunda kaldim,türbanin altindan saclari yolmasi biraz zor XD, benim önerim en azindan örtü veya sapka takin,bende yardimci oldu,elimi kafama attigimda saca ulasamayinca yolamadim haliyle böyleliklede kendime hakim olmayi ögrendim,veya elinize bi oyuncak alin stres aticilar varya,cünkü sacimla genelde stresdeyken oynadigimdan,kondisyonalasmisti,yani her dersin basina oturdugumda,elim sacimdaydi bilincalti. ve saclarinizin tekrar cikmasi icinde,kafaniza/saclariniza masaj yapin,kasircasina,saclariniz cogaliyor,TV de duymustum,denedim ise yaradi.

Son düzenleme:
kızlar deminden beri okuyorum inanın bende aynı şey bitek bende var sanıyordum. 25 yaşındayım yaklaşık 10 senedir bendede aynı hastalık var. Özellikle çok sıkıntılı olduğum anlarda daha fazla oynuyorum,koparıyorum saçlarımı kellik derecesinde olmadı hiç ama çok kötü bişey kaç kere söz verdim bi daha yapmıycam diye ama olmadı başaramadım. Bakım yapıyorum saçıma bi daha oynamıycam diyorum bi bakıyorum yine elim saçımda. Kurtulmak istiyorum bu durumdan çok kötü bişey kendine engel olamıyosun o an resmen.

bende de var bu illetten.lisedeyken önümde oturan bir kız arkadaşım vardı derste sürekli eli kafasında saçını yolardı oynardı. ilk onda görmüştüm. Sonra bana da geçti nasıl başladım bilmiyorum ama üniversitedeyken vize ve finallere çalışırken saç diplerimde oynamaya başladım. Saçımı yolmuyordum derimi kaşıyıp pürüzlü gelen yerleri yoluyordum. Yani derimi yara edip tekrar o yarayı yoluyordum. Hep kepek gibi soyardım. Tabi bunu yaparken arada kalın ve tırtıklı olan saç tellerini keşfettim ve onları yolmaya başladım. Üniversite bitti. atanamadım. Kpssye çalışmaya başladım. Kitabı önüme, elimi başıma koymak otomatikleşti. sınavı kazanamadım. bu sene 3. girecem ve bu sene daha da tozutarak normalde boş oturukende oynuyorum. Bazen kafamın derisini kanattığım bile olsa kendimi engelleyemiyorum. Kaç kez kendi kendime söz verdim ama sözümü tutamadım. Artık eşimde bu durumdan çok rahatsız ve bana her gördüğünde kızıyor. Hatta bana 'bitli' gibi napıyorsun diyor ama onun kızmalarıda beni daha çok oynamaya sevkediyor. Napacam bilmiyorum ama Allah bizim gibi olanlara , hatta bütün hasta olanlara yardım etsin .Bunun bir hastalık olduğunu biliyorum.

Ya arkadaşlar ben burayı gördükten sonra kendime hakim oldum ve artık 3-4 haftadır koaprmıyorum saçalrımı...Ama saçımın bazı yerleri diğerlerine göre daha kısa olduğunu farkettim ve çok üzgünüm...Hiçbir problemim yokken bunun çıkması sanırım bende psikolojik rahatsızlık yarattı...Ailem bilmiyor ve böyle olduğum için üzülüyorlar...Aslında belki kuaföre gitsem o düzeltir ama çok korkuyorum ya ( Siz de istedikten sonra kendinize söz geçirebilrsiniz...Allah hepimize şifa versin inşallah....

ay ben hakım felan olamıorum valla senağlama
kuaföre yuz kez gttım kıscık kısacık kestı ama ben bu ısı bırakamadıgım ıcın yıne uzamıo o kısalar

Yar aerkadaşlar aslında çk kolay bırakılabiliyor...Ben mesela hep odama giderdim koparmak için ama şimdii ailemle birlikte oturuyorum hep...Dersimi bile oturma odasında çalışıyorum artık ve de boş bulunduğum zaman saçımı koparırsam çok kötü bir şey olacakmış gibi şartlandırıyorum kendimi ve dokunmuyorum... Sizde deneyin bırakabilirsiniz

ya kızlar siz yine iyisiniz sanırım birçoğunuzun yaşı da büyük ama benim baya küçük ve daha 2 sene liseye gitmem gerekiyo...üniversitede önemli değil ama böyle çok zor oluyo bence halinize şükredin yine de çünkü bnm saçlarım baya bi dökülmeye başldı okula giderken korkuyorum

tırnak yemek gibi birşey bu da. sıkıntıyı dışarı vurma biçimi. benim de öğrencim vardı. kirpikleri hiç kalmamıştı. rehber öğretmenimizin de yardımıyla azaltmıştı ve yeniden kirpikleri çıkmaya başlamıştı ama sonra ne oldu bilmiyorum. umarım tamamen kurtulmuştur bu hastalıktan.

Bende de vardı bu iletten. Bi kaç aydır boş zamanlarımıda ellerimi oyalamak için kazak falan örmeye başladım. Şu an eskisi kadar yolmuyorum saçlarımı. Size de tavsiye ederim elleri oyalamak çok iyi geliyor.

Ben de bu olayı 20 li yaşlarımın başında yaşamıştım..Sevgilimden ayrıldığım dönemdi..Zaten bilinçsizce başlıyor..Ben de aynada saçımın ne kadar açıldığını görünce bırakmaya çalıştım ..Sonra zaman içerisinde zaten unuttum gitti..O günlerde o kopardığım saçlarımın yerine yenileri geldi fakat artık nasıl tahriş ettiysem saçımı her boyattığımda o kısım inanılmaz acır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…