Saç koparma hastalığı: Triktillomani

Bu hastalıktan kurtulan var mı ?

Bu hastalıktan kurtulan var mı ?
Şu an peşin hüküm vermek istemiyorum ama nazar deyeceğinden çok korkuyorum. O yolda ilerliyorum Rabbimin izniyle...
20 yıl önce yaşadığım bir olay sebebiyle başladım.Gitmediğim psikolog, psikiyatris kalmadı...Şehirler arası bile tedavi için gittim geldim. Ama 1 seans hipnoz ile başladım toparlamaya toplamda 4 seans gittim. Şu an 1 aydır hiç kaşlarımı koparmadım. Elim gidiyor ama koparma düşüncesi oluşunca suçluluk hissi gibi birşey oluşuyor ve koparmıyorum. 12 aralık tan bu yana...

Ben düzelemedim. Kirpiklerimi koparmak için o kadar şiddetli bir istek duyuyorum ki elimi zor zaptediyorum. hepsinin hemen yeniden çıkacağını bilsem hiç düşünmem hepsini koparırım.

Ben de saçlarımı koparıyorum uçlarını,kırıkları özellikle,saçlarım bir türlü uzamıyor.Hipnoz tedavisi nasıl yapılıyor,nerede ,biraz bahsedebilir misiniz ?

Ben düzelemedim. Kirpiklerimi koparmak için o kadar şiddetli bir istek duyuyorum ki elimi zor zaptediyorum. hepsinin hemen yeniden çıkacağını bilsem hiç düşünmem hepsini koparırım.
Siz tedavi oluyor musunuz peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…