Et Yemekleri Sac Kavurma-Lavaş Sponsorluğunda

Youlost16

9 şbt kg 88.8 G 78.6 boy:167 hedef:60 6. Takım
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2018
14.129
41.507
Mutlu Pazar’lar kk’nın güzel hatunları

Bugün pazar günlerinin vazgeçilmezi olan piknik yapmaya geldik eşimle ve bu eşsiz manzara eşiliğinde de sac kavurmamızı yaptık ve yedik

O kadar lezzetli oldu ki görünce canınızın çekmesi benim sorumluluğum dahilinde değil

Malzemeler:

1.5 kg kuzu eti az yağlı
2 adet domates
3 adet kapya
1 tane orta boy soğan
5 tane yeşil biber
1 kasede iç yağ
2 yemek kaşığı tereyağı
tuz, pulbiber, karabiber

Şimdi gelelim yapım aşamasına

İlk önce sacımıza iç yağları koyuyoruz.

Yağlar yağını verdikten sonra yağları içinden alıp ilk olarak soğanları kavuruyoruz. Ardından kapya biber ve yeşil biberi kavuruyoruz. En sonda içine domatesleri atıp diriliği gidene kadar pişiriyoruz.

Bunları pişirdikten sonra şimdi sıra geldi etimizi koymaya

Etimiz pişene kadar sacın başında bekliyoruz ben biraz su ekledim çünkü pişmek için suya ihtiyacı vardı etin

Bide ben daha lezzetli olsun diye üstüne biraz da kaburga eti koydum suyunu salınca üstünden aldım isterseniz sizde koyabilirsiniz

Et iyice suyunu çekince biraz daha kavuruyoruz ve üstüne tereyağını tuzunu baharatlarını atıp biraz daha pişiriyoruz

Eveeeettt sac kavurmamız yenmeye hazır o kadar lezzetliydi ki eşimle beraber hepsini yedik
Üstüne lavaş kapatmanızı tavsiye ederim

Şimdi de sunum sırası

Immm nefisss

Göz haklarınızı lütfen helal ediniz

Son düzenleme:
Cok güzel gözüküyor ellerine saglik canim bol şans

Hiç düşünmedin mi tarifi yaparken daha tarifini yapmamış arkadaşlarım var, paylaşmayayım yarışmadan sonra paylaşayım demedin mi
Yarışmadan sonra mı ne zaman oylamaya katılacaktım Peki

Çok beğendim, acayip iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…