Saç dökülme problemimi saç boyamı değiştirdikten sonra çözdüm. bende Kesinlikle boya amonyak ve paraben içermemeli. yada benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor. Bir kaç bitkisel boya denedikten sonra Naturugin diye bir marka ile tanıştım. Amonyak ve paraben içermiyormuş. Dökülme sorunu olanlara denemelerini tavsiye ederim. yeni gördüğüm bir bilgiyi de aşağıda paylaşıyorum.
PARABEN
Östrojen özelliklerine benzerliği ile bilinen paraben, cilt bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde methyl-, propyl-, butyl- ve ethylparaben olarak farklı şekillerde kullanılan ve raf ömrünü uzatan bir kimyasal. 2004 yılında Journal of Applied Toxicology’de yayınınlanmış bir araştırmada 20 farklı meme tümörü biyopsisinde altı çeşit parabenin vücut metabolizması tarafından zarar görmemiş hatta kütle halinde bulunduğu ve bunun da kozmetik kullanımına paralel olduğu görülmüş. Ayrıca 2003’te European Journal of Cancer Prevention’da yayınlanan başka bir araştırma sonucunda “erken yaşta koltuk altı temizliği için sık jilet kullanınımı ile birlikte deodorant kullanımı erken meme kanseri teşhisi arasında bir bağlantı kurulmuştur”. Ortalama bakım ürünlerinin %90’ında “doğal” olduklarını iddia etmelerine rağmen ne yazık ki içeriklerin de paraben bulunmaktadır.
Kaynak :