Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç Dökülmesini Önleyecek yöntemler

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
selam arkadaşlar bende saç dökülmesi sorunu yaşıyorum.kremler kullandım bakım kürleri yaptım ama nafile.saç için mezoterapi yapıldığını duydum.bilgisi olan var mı

arkadaşım şampuan kullanmıyorum demişsin ya ne kullanıyorsun acaba ? bende sampuan kullanmak istemiyorum da :)
no poo uygulamasına geçtim:))şöyle..bir pakat karbonatı 1 bardak veya 2 bardak sıcak suda erit karıştırarak..banyoda yıkanırken (tabi ılıdıktan sonra)bu karbonatlı suyu saçının özellikle diplerine yedire yedire şampuan yapar gibi yıka bir iki dakika beklet..(bedenini sabunla bu arada)normal su ile durula sonra sirkeli su ile durula..ne yağ kalıyor ne kir kimyasal değil karbonat gıdalara konuluyor..sana link gönderiyorum okursun ayrıntılı olarak..
Şampuanlanmama akımı No-poo

Saç dökülme problemimi saç boyamı değiştirdikten sonra çözdüm. bende Kesinlikle boya amonyak ve paraben içermemeli. yada benim saçlarıma hiç iyi gelmiyor. Bir kaç bitkisel boya denedikten sonra Naturugin diye bir marka ile tanıştım. Amonyak ve paraben içermiyormuş. Dökülme sorunu olanlara denemelerini tavsiye ederim. yeni gördüğüm bir bilgiyi de aşağıda paylaşıyorum.

PARABEN

Östrojen özelliklerine benzerliği ile bilinen paraben, cilt bakım ürünlerinde ve kozmetiklerde methyl-, propyl-, butyl- ve ethylparaben olarak farklı şekillerde kullanılan ve raf ömrünü uzatan bir kimyasal. 2004 yılında Journal of Applied Toxicology’de yayınınlanmış bir araştırmada 20 farklı meme tümörü biyopsisinde altı çeşit parabenin vücut metabolizması tarafından zarar görmemiş hatta kütle halinde bulunduğu ve bunun da kozmetik kullanımına paralel olduğu görülmüş. Ayrıca 2003’te European Journal of Cancer Prevention’da yayınlanan başka bir araştırma sonucunda “erken yaşta koltuk altı temizliği için sık jilet kullanınımı ile birlikte deodorant kullanımı erken meme kanseri teşhisi arasında bir bağlantı kurulmuştur”. Ortalama bakım ürünlerinin %90’ında “doğal” olduklarını iddia etmelerine rağmen ne yazık ki içeriklerin de paraben bulunmaktadır.

Kaynak :

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…