• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dökülmesinden bıktım nolur birisi yardım etsin ! psikolojim bozuldu artıkk =(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

selinlikli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2011
25
0
36
İstanbul
Meraba arkadaslar yeni üyeyim saç dökülmem için arastırma yaparken keşfettim bu siteyi.. neredeyse her konuyu her yorumu okudum ama ne yapmam gerektiğine karar vremedim :50: 18 yaşındayım ve yaklaşık 2 yıldır saçlarım avuç avuç dökülüyor sebebi bence sürekli kullandığım düzleştiricilerdi:59: ahh şimdiki aklım olsa kullanır mıyım :5: Kasım ayında doktora gittim kan tahlili istedi ve değerlerim 7 cıktı o yüzden dökülüyor dedi işe yaramadı verdiği ilaçlar sonra Nisan ayında tekrar doktora gittim kaç tane iğne yedim ve şimdi degerlerim 13 cok şükür düzeldi :nazar: ama hala dökülüyo ya neredeyse saclarımın 3te 2si gitti anneannem kel kalcan diyip duruyo nasıl kötü oluyorum anlatamam. Cidden yaşayan biliyor televizyonu actıgımda saçları havada ucusanları gördükce kendimden soğuyorum. Ne olur yardım edin bana :25: Bi arar minoxil kullandım 15 gün kadar o sırada zinco ve supradyn ilaçlarını kullandım dökülmem durdu ama minoxili ömür boyu nasıl kullanayım ki bıraktım şimdi yine elimi atıyorum sacım elimde ::5: tabi malum ramazan dayız oruc tutuyorum beslenme düzenim uyku düzenim bozuldu bunlarda etken dökülmesine . karanfil suyu, maya , yağlar, sarımsak ??? ne yapcagımı bilemez haldeyim.. Bide bu yıl üniversiteye gidecegim bu halde nasıl giderim diye düşünür oldum :14: Saçlarımın gürlemesini istiyorum artık.

Önerilerinizi bekliyorum Allah rızası için yardımm :(:(

Yılan yağı sür şeker..diksinirim korkarım diyosan o ayrı.ben kafamda 2 sene boyunca ağostos ayından kışın ortasına uzayan bir yaprak dökümüne sahipken bir anda kuşların cıvıldadığını güneşin çıktığını gördüm tepemde:129::124::115: şu an çok mutluyum haftada bi iki kez sürüyorum 1 saat bekliyo.sonra bioblst şampuanım var içine çam terebenti karıştırdığım onla yıkıyorum şimdiki saçalrımı görmelisin:))))bi ara neydi o yaa:9:

Yılan yağı sür şeker..diksinirim korkarım diyosan o ayrı.ben kafamda 2 sene boyunca ağostos ayından kışın ortasına uzayan bir yaprak dökümüne sahipken bir anda kuşların cıvıldadığını güneşin çıktığını gördüm tepemde:129::124::115: şu an çok mutluyum haftada bi iki kez sürüyorum 1 saat bekliyo.sonra bioblst şampuanım var içine çam terebenti karıştırdığım onla yıkıyorum şimdiki saçalrımı görmelisin:))))bi ara neydi o yaa:9:

canım denemedim mi sanıyosun :( yılan yagı ile badem yagını karıstırıp sürdüm 2 hafta falan zaten sürerken bi 50 tel falan dökülüyor yıkarken ve kurularken ayrı dökülüyor :50: bide ben yılan yagı saglık bakanlıgı tarafından onaylanmıyo diye duydum bıraktım.. :S

Merhaba canım . Benim bir arkadaşımında saçı dökülüyodu ve ''badem yağı,hint yağı ve çam terebentini karıştırıp birazda içine zeytin yağı koyuyup sonra saçlarıma sürüyordu. Bi kaç aydır kullanıyodu işine yaradığını söylemişti . ''Bide papatya yağının işe yaradığını duymuştum. Saç düzleştirmesi vs. kullanmamaya dikkat et. Umarım çözümünü bulursun... :13:

teşekkür ederim canım ne kullanacagımı bilemez haldeyim kökünden kökünden geliyor ya omuz hizasında kestirdim kuaförüm hala cok cansız saclar var uzarken inceliyo senin sacların dedi =( şimdi sıgır iliğinin işe yaradıgını okudum onumu kullansam acaba :26: cok kararsızımm cokk

alla alla bende yaradı sende neden yaramadıki:26:demekki her insana herşey iyi gelmiyor:31:benimde öyle çok ama öyle çok döküldülerki elimi saçıma götürmeye kıyamıyordum belki trioddir dediler gittim baktırdım cık yok.sular kireçlidir tatlım öyleyse.ben ahzır suyla yıkadım saçalrımı uzun süre neler neler yapmadım ama hazır su iyi geldi diyebilirm ve ılık su.birdde canım duşa girdiğinde süzgeçmi diylar ne onu direkbaşına tutma sakın meğer orda büyük hata yapıyomuşum.artık kovaya doldurup kovadan marşabayla döküyorum başıma suyu.üstelik bende düzleştirici kullanıyorum zaten deli gibi dökülmeler ondan sonra başaldı.ben bıraktığımı söyleyemem ama uzun bi süre ara verdim canımcım.umarım saçalrın tekrar normale döner.

yani dediğim gibi şeker kişiden kişiye göre değişir benim bi arkadaşımda evigen-bepanten ve zeytinyağını karıştırıp sürüyodu o da ona çok iyi geldi mesela bana iyi gelmedi.ama arkadaşımın saçlarında gözle görülür bi artış var bende o kadar yok mesela.araştır canım araştırmakta fayda var.ama tavsiyem sarımsağı soğanı sürme çünkü saç derin kurumuşsa saç kökü tahriş oluyomuş.:102:

alla alla bende yaradı sende neden yaramadıki:26:demekki her insana herşey iyi gelmiyor:31:benimde öyle çok ama öyle çok döküldülerki elimi saçıma götürmeye kıyamıyordum belki trioddir dediler gittim baktırdım cık yok.sular kireçlidir tatlım öyleyse.ben ahzır suyla yıkadım saçalrımı uzun süre neler neler yapmadım ama hazır su iyi geldi diyebilirm ve ılık su.birdde canım duşa girdiğinde süzgeçmi diylar ne onu direkbaşına tutma sakın meğer orda büyük hata yapıyomuşum.artık kovaya doldurup kovadan marşabayla döküyorum başıma suyu.üstelik bende düzleştirici kullanıyorum zaten deli gibi dökülmeler ondan sonra başaldı.ben bıraktığımı söyleyemem ama uzun bi süre ara verdim canımcım.umarım saçalrın tekrar normale döner. yani dediğim gibi şeker kişiden kişiye göre değişir benim bi arkadaşımda evigen-bepanten ve zeytinyağını karıştırıp sürüyodu o da ona çok iyi geldi mesela bana iyi gelmedi.ama arkadaşımın saçlarında gözle görülür bi artış var bende o kadar yok mesela.araştır canım araştırmakta fayda var.ama tavsiyem sarımsağı soğanı sürme çünkü saç derin kurumuşsa saç kökü tahriş oluyomuş.:102:
anladım canım cok tesekkür ederim :) bende hep kovayla yıkanıyorum haklı olabilirsin hazır suya baslayayım bende .

canim gecmis olsun, oncelikle nacizane fikrimi soyleyim.

kan degerim dedigin demir heralde canim, demirin 7 ciktiysa sevin cunku sac dokulmenin sebebi budur. cok cok dusuk bir deger. sacin dokulmemesi icin demirin enaz 100 olmasi lazim. demiri 100e getirmenin ve orda korumanin yolu da uzun soluklu yorucu bir surec. oncelikle sadece disaridan takviye demir alman degil beslenmene de cok dikkat etmen lazim. oruc tutuyor olman da sac dokulmesini artirir cunku sac oructan anlamaz surekli beslenmek ister. demir icerikli yiyecekleri uygun sekilde yemen lazim. demirli seyler yerken yaninda kafeinli seyler icmemen sekerli seyler yememen gerekiyor. bunlar demir emilimini azalttigi icin nekadar yesen de demirini yukseltemezsin. demirin yukselmesi zaman alir 1-2 sene ugrasman lazim.

minoxidili kullanmissin onu sana kim onerdiyse sunu da soylemis olmasi lazimdi. minoxidile bir kere baslarsan omur boyu kullanman gerekir, cunku minoxidil birakilirsa sac aynen eskisi gibi dokulur hatta bazen daha cok dokulur. oyuzden minoxidili birakmana bagli olarak biraz dokulme yasarsin yasayacaksin bunu kabullen.

beslenme, duzenli uyku, duzenli spor, bol su icmek ve yarari kisiden kisiye degisen ama enazindan zarari olmadigi icin denenmesi gereken sarimsak kurlerini falan hepsini birarada yaparsan, moralini bozmazsan ve hemen aniden sonuclar beklemeyip biraz sabirli olursan az da olsa duzelecektir durumun.
gecmis olsun. (tabi bunlari soylerken hormonlarinin ve diger saglik durumunun normal oldugunu kabul ediyorum, umarim kontrol ettirmissindir hepsini)

canım ben bi süre tedavi gördüm değerlerin 13 oldu artık kansızlık problemin yok dedi doktorum arada gel tahlil yaptır kontrol amaçlı dedi o kadar :) bu beslenme ve uyku gercekten cok önemli farkındayım ben resmen sabah ezanından sonra uyuyorum ve 3- 4 kilo aldım son 3 haftada . kendime bi ceki düzen vermem gerek farkındayım. cok tesekkür ederim cnm dediklerini dikkate alıcam :):34:

canım ben bi süre tedavi gördüm değerlerin 13 oldu artık kansızlık problemin yok dedi doktorum arada gel tahlil yaptır kontrol amaçlı dedi o kadar :) bu beslenme ve uyku gercekten cok önemli farkındayım ben resmen sabah ezanından sonra uyuyorum ve 3- 4 kilo aldım son 3 haftada . kendime bi ceki düzen vermem gerek farkındayım. cok tesekkür ederim cnm dediklerini dikkate alıcam :):34:

degerinin 13 olunca gecti gibi birsey soz konusu bile degil. amerikan tip sitelerinden arastir insanlar demir degerleri 50 bile olsa demir tedavisi goruyor. 13 cok cok dusuk canim bunun en dusuk 80 olmasi gerekiyor. 100 uzeri olmasi ideal. hangi dr sana 13 yeter dediyse biraz halt etmis.
benim suan 67 oldu demirim ben ilaci kestim ama demirden zengin beslenmek icin caba gosteriyorum.

degerinin 13 olunca gecti gibi birsey soz konusu bile degil. amerikan tip sitelerinden arastir insanlar demir degerleri 50 bile olsa demir tedavisi goruyor. 13 cok cok dusuk canim bunun en dusuk 80 olmasi gerekiyor. 100 uzeri olmasi ideal. hangi dr sana 13 yeter dediyse biraz halt etmis.
benim suan 67 oldu demirim ben ilaci kestim ama demirden zengin beslenmek icin caba gosteriyorum.

canım emin misin ya biz baska degerlerden mi bahsediyoruz ki :44: bende normali 13le 17 arası diye biliyorum çünkü

canım emin misin ya biz baska degerlerden mi bahsediyoruz ki :44: bende normali 13le 17 arası diye biliyorum çünkü

benim bahsettigim deger demir yani ferritin. normali 12-300 arasinda olmasi gerekiyor. 17 de normal 200 de normal sozde. ama sac icin enaz 100 olmasi gerekiyor.
sen baska seyden bahsediyorsan bilemem onu tabii.

tahlil sonuclarımı bulamadım bakcaktm bi ama yok anladım demek istediğini tedaviyi yapmadan önce 64müş şuan daha yüksektir eminim ama bulamadım zaten yarın gidip bi daha ölçtürcem :)

öyle her duyduğunuzu sürmeyin saçlarınıza yasık
ben sadece bişeyi denedim etkili oldu burda okuduğum bişeydi bir avuç karanfile yarın kg su ekleyip bir gün bekleyip saça ve diplere sürüyorsunuz hergün 1 kere 10 gün içinde saç çıkarıyormuş bnm 2günüm dökülme çok azaldı saçı sürer sürmez kalınlaştırıyor parlatıyor kokusuda güzel renkte bi değişiklik yapmıyor yani kararma vs olmuyor bildiğiniz karanfil bu arada şu agız kokusuna ii gelen kuru olan bakkalda satılan bir gün beklemek istemiyorsanız karanfillere kaynar su dökün soğuyunca sürün denemeye değer bitkisel zararsız bunu her saç dökülmesi olan konulara kopyalıyorum benim dökülmem durdu herkese derman olsun istiyorum

Back