• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bıktım saçlarımdan, saçsızlığımdan!!! :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Bende yaşadım bu sorunu inçe tel ve tez yağlanıyor hormonlara bağlı erkek tipi saç dökülmesi var artık dökülmüyor döküleceği kadar döküldü sanırım Şuan hamileyim emzirmede inşallah dökülmez o kadar şampuan serum denedim hatta mucizevi diye piyasaya sürülen Şafak sezersin de reklamını yaptığı genetik kelliği bitiriyor denilen küçücük kreme 300 lira verip almıştım iki sene evvel hepsi fıs çıktı bu derdin çözümü Yok bulunmadı daha sadece insanları söğüslemek için kullanılıyor şampuan olsun krem olsun hepsi palavra

Ben de erkek tipi dökülme var. Ducray şampuan kullanıyorum dermokozmetik olduğu için market şampuanlarına göre daha az zararsız.
Bakım yağları falanda işe yaramadı genetik faktörde var, annem kel mesela ona çekmişiz.
Benim tepelerde azalma olduğu için tül peruk yerine tül tepelik almayı düşünüyorum. Kendi saçınla karıştığı için doğal duruyor, yüzde yüz insan saçı zaten.

Karanfil kürü yapın ama doğru zamanda yapın.

Peki kızlar, sabah saçlarınızı taradığınızda ne kadar dökülüyor.. Bnde 60..... Genelde yani bazen 80 bazen de 40 ama genelde 60 civarı

Sarımsak çok işe yarıyor, iri bir diş sarımsağı ucundan kesip saç derinizde yanma hissi olana kadar dökülen bölgelere masaj yapmalısınız, kötü kokar kokusu da epey süre geçmez ama saçkırana bile iyi gelen bir yöntemdir, saçlar için en doğal bakım yağı da zeytinyağıdır.
Ayrıca doktor niye genetik saç dökülmesine çare yok demiş ki, dökülmeyi tümüyle engellemese dahi azaltan prp tedavisi var, prp tedavisi uygulayan iyi bir hastane işin ehli doktor bulunca sorun kısmen çözülüyor, en azından dökülme azalıyor.

Kan tahlili yaptırın değerleriniz yerine gelirse kesinlikle minoxil %5lik , sığır iliği ve çörek otu yağı kullanın sabırlı olun 6 ayda ancak görürsünüz sonucu ama öncelikle kan tahlilini ihmal etmeyin

Önce dahiliye sonra cildiye bölümünde a'dan z'ye tahlillere baktırdım hemde özelde.. birsürü özel şampuan,vitamin takviyeleri,kürler neler neler denedim... fayda ettimi dersen, devede kulak neyse okadar. Üzerine gebelik+emzirme derken 3-5tel kaldı kafamda.. bende çözümü kazıtmakta buldum. Annemin karşısına oturdum kabak gibi kalktım :KK48: tesettürlü olduğum için dışarıda sorun yok zaten, evdede peruk, örtü idare ettim. Hoş açık olsam doğal peruklardan alırdım (biraz pahalı) 3ay oldu 4-5 cm civarı saçlarım çıktı ama güpgür maşallah diyeyim. Yazın birdaha kazıtmayı ve doğal kürler yapmayı planlıyorum. Bende kazıtmak çok işe yaradı, maşallah tek tel dökülmüyor. Yapabilirseniz deneyin. Zaten 3-5telin varlığının ne faydası ne zararı..

Ben taramıyorum zaten dolasan yerleri elimle acıyorum senelerdir tarak kullanmıyorum 😔 dökülenleri saymıyorum artık
BNde taramıyordum ama saçımda acayip kepek ben yaşlılık kaşıntı oldu.
Sizde olmadı mı acaba ve taramayınca daha çok döküldü.
Banyodan banyoya tarıyorum artık ve saç diplerim düzeldi felaket yağlanmıştı

Önce dahiliye sonra cildiye bölümünde a'dan z'ye tahlillere baktırdım hemde özelde.. birsürü özel şampuan,vitamin takviyeleri,kürler neler neler denedim... fayda ettimi dersen, devede kulak neyse okadar. Üzerine gebelik+emzirme derken 3-5tel kaldı kafamda.. bende çözümü kazıtmakta buldum. Annemin karşısına oturdum kabak gibi kalktım :KK48: tesettürlü olduğum için dışarıda sorun yok zaten, evdede peruk, örtü idare ettim. Hoş açık olsam doğal peruklardan alırdım (biraz pahalı) 3ay oldu 4-5 cm civarı saçlarım çıktı ama güpgür maşallah diyeyim. Yazın birdaha kazıtmayı ve doğal kürler yapmayı planlıyorum. Bende kazıtmak çok işe yaradı, maşallah tek tel dökülmüyor. Yapabilirseniz deneyin. Zaten 3-5telin varlığının ne faydası ne zararı..
Çok iyi cesaret etmişsin canım.
Faydasını gördün mü kazıtmanın daha mı sık çıkıyor saçın :KK17:

Çok iyi cesaret etmişsin canım.
Faydasını gördün mü kazıtmanın daha mı sık çıkıyor saçın :KK17:
Cesaret değilde canıma nasıl tak ettiyse artık :( 11 aylık oğlum saçlarıma asılıyor maşallahı var :) memnun kaldım ben. Kışa girmeden bir kez daha yapıp kürlerle destekleyeceğim daha iyi olsun diye.

Canım seneler evvel ben de çok yaşadım bu sorunu. Halen az ama dökülme yok şükür. Ben o dönem ducray ansphase kapsül ve şampuan kullanmıltım. Burda da vardır geçmiş konularımda. 10 yılıgeçti
Bnde kullandm 3 ay ama hic faydadini gormedim hala cok yogun bir dekilde dokuluyor

Cesaret değilde canıma nasıl tak ettiyse artık :KK43: 11 aylık oğlum saçlarıma asılıyor maşallahı var :) memnun kaldım ben. Kışa girmeden bir kez daha yapıp kürlerle destekleyeceğim daha iyi olsun diye.
Maşallah canım 💜
Bn saça sürülen uani dışarıdan sürülen hiç bir kürün etkili olduğuna inanmıyorum ya..
Yağlar sarımsak daha çok döktü saçımı hakiki ne yağlar aldım denedim şişesi 50 100 ₺ ama ıı ıhhh olmadı kuru maya maskesi yaptım saçıma sertleşti döküldü..
Şimdi her gün 1 fincan süt ile 1 çay kaşığı maya içiyorum kaşlarım bile gürleşti..
Ayrıca eczane olsun ünlü markalar olsun aktar olsun her şampuanı senelerce denedim bebek şampuanında tutta 500₺ kim şampuana kadar hiç biri etki etmedi boşverdim Bnde.
Gittim BİM’den capitol şampuan aldım valla elime azıcık şampuan döküyorm 1 tane bebek aspirini eritip saçıma sürüp masaj yapıp tarıyorum saçlarım nasıl parlamaya başladı inanamadım..
Kaşıntısı kepeği yağlılığı geçti.
Günlük saç yıkardım 3 günde ya da 2 günde yıkamaya başladım dökülmesi çok çok hafifledi..
Bnde senelerce çektim bu saç dökülmesinden.
Bnm saçım incelip dökülüyor anlamadım cansız incecik tüp gibi kalınlarda var içinde 🙄

Maşallah canım 💜
Bn saça sürülen uani dışarıdan sürülen hiç bir kürün etkili olduğuna inanmıyorum ya..
Yağlar sarımsak daha çok döktü saçımı hakiki ne yağlar aldım denedim şişesi 50 100 ₺ ama ıı ıhhh olmadı kuru maya maskesi yaptım saçıma sertleşti döküldü..
Şimdi her gün 1 fincan süt ile 1 çay kaşığı maya içiyorum kaşlarım bile gürleşti..
Ayrıca eczane olsun ünlü markalar olsun aktar olsun her şampuanı senelerce denedim bebek şampuanında tutta 500₺ kim şampuana kadar hiç biri etki etmedi boşverdim Bnde.
Gittim BİM’den capitol şampuan aldım valla elime azıcık şampuan döküyorm 1 tane bebek aspirini eritip saçıma sürüp masaj yapıp tarıyorum saçlarım nasıl parlamaya başladı inanamadım..
Günlük saç yıkardım 3 günde ya da 2 günde yıkamaya başladım dökülmesi çok çok hafifledi..
Bnm saçım incelip dökülüyor anlamadım cansız incecik tüp gibi kalınlarda var içinde 🙄
Aynı canımbende bıkmıştım artık para bayılmaktan+sonuç alamamaktan :( şimdi kafam okadar rahatki.. upuzun saçlarım gitti ama olsundaha sağlıklı çıkıyorlar :)

Maşallah canım 💜
Acaba bir dönemmiydi seninki? Çünki kalınlar var diyorsun. Maşallah durmayada başlamış heryerde deme bari :KK48:

Acaba bir dönemmiydi seninki? Çünki kalınlar var diyorsun. Maşallah durmayada başlamış heryerde deme bari :KK48:
2 sene doğum kontrol ilacı kullandım canım bırakınca çok döküldü incelmiş bazıları maalesef:KK43:
Ben ona bağlıyorum.
Eskiden de gür saçım yoktu ama böyle incelip biçimsiz dökülmezdi.

2 sene doğum kontrol ilacı kullandım canım bırakınca çok döküldü incelmiş bazıları maalesef:KK43:
Ben ona bağlıyorum.
Eskiden de gür saçım yoktu ama böyle incelip biçimsiz dökülmezdi.
Ozaman senin haptan oldu canım. Benimde 2 seneden fazla döküldü ama hiç ne azalma ne durma olmadı

Ozaman senin haptan oldu canım. Benimde 2 seneden fazla döküldü ama hiç ne azalma ne durma olmadı
Tahlil yaptırdın mı canım.
Vitamin hormon troid..
Folikasit eksikliği bile saç döküyor çünkü..
Vücut vitaminsiz kalınca ilk olarak saça hücüm ediyormuş gereksiz görüyormuş saçı çünkü vücutta saçın pek bir görevi yok beyin ve kafa tasını koruyormuş güya 🙄

Back