Saç boyası ve alerji sorunu

Hep ayni boyayı kullanıyorsan gerek var mi ki her seferinde alerji testi yapmana?

Bence yok, tabi formülü değiştirmediğimizi varsayıyorum. Yoksa aynı markanın farklı boyası tepki verebilir, çünkü pigmentler farklı.

Kutu dizaynları değiştiyse tekrarlamak gerekebilir, firmalar nadiren de olsa formülleri değiştirebiliyor.

hıc bır sorun yokken yıllarca kullanmısken sonra bıle alerjı olabılıyormus arastırdım boyle sonuclar cıktı maalesef tırstım
Yani bilemiyorum zaten yazmışlar testte çıkmayıp yinede alerji yapabilir diye atmıştım fotoğrafıni çekip. 48 saat baya derinizde beklesin yazıyor bu arada. Şaşırdim.

hıc bır sorun yokken yıllarca kullanmısken sonra bıle alerjı olabılıyormus arastırdım boyle sonuclar cıktı maalesef tırstım

Firmalar formülleri değiştirebiliyor.
Hele ki popüler ürünse içindeki maddeleri ucuzlatıp daha çok para kazanma hırsına gidebiliyorlar.

En büyük formül değişiklikleri ise o firma başka firmaya satıldığında gerçekleşiyor. Mis gibi ürünü bozabiliyorlar.

ınsan vucudu degısebılır ama hıc olmayan seylere alerjı olabılırız alerjımız olan seye karsı tolerans gelıstırebılırız
bayagı cıddı bır mevzuymus sızın onerdıgınız medıcalparkın yazısında bıle yazıyor
yıne de denemek gerek senede 2 kere boyuyorum zaten sacımı ona da bır haftasonumu verırım saglık bu sonucta
48 saat antep sıcagında yıkanmadan nasıl bekleyecegım tek sıkıntı o benım ıcın suan

bunu takıp etmek de mesele
keske bu ısın daha basıt ve rısksız cozumu olsa

Yukarıda da yazdım,kuaförde adam direkt boyuyor saçi ki orda kullanılan boyalar daha farklı.
Alerji ile ilgili kısmı attım diğer mesajimda yazmışlar oraya alerji testinde sorun olmasa bile boya yaparken sorun yasanabilir vb bir cümle. Her halükarda risk var benim anladığım kadarıyla.
Uzun zamandır aynı markayı alıyorum bu arada,hiç sorun yasamadım. Ama alerji geçmişim yok benim,bir başkası reaksiyon gösterebilir.

Link atabiliyor muyduk?

Benim bulduğum link de bu:

Konu sahibinin de kafasını karıştırdık bu arada

bunca zaman allaha emanet yasamısız
sımdı bu bılgıyı edındım ya kesın test yapmadan sureyım kasınırım ben

evet bu lınkı okudum lınkte su yazıyor Duyarlı kişilerde, vücudun bu maddeyle ikinci kez teması, alerjik reaksiyonların başlamasına sebep olmaktadır. İlk temas sonrası alerjik tepki görülmemektedir. İkinci kez o maddeyle karşılaşıldığı zaman o maddeyi hatırlamakta ve direkt reaksiyon görülmektedir.
buradan ben bu markayı kullandım alerjı olmadım o zaman test etmeden kullanmaya devam edebılırım degıl tam aksıne tanıdıgı ıcın duyarlılık gosterebılır dıyor bırde dedıgım gıbı bızım vucudumuz da duyarlılıklarını degıstırıyor

bızler yıne de her boyama oncesı test edelım kızlar ne olur ne olmaz hıc usenmeyelım

Dogdugumdan beri alerji hastasi oldugum icin size, dogru bilgiyi iletmek isterim. Boyadan kucuk 1 miktari, istediginiz yere surup yikamadan 48 saat bekletmeniz gerekiyor. Zaten alerji yapiyorsa ben de oldugu gibi surdukten sonra hemen yanmaya, kasinmaya basliyor. Ama gec etki gosterip 1 veya 2 gun sonra da alerji yapabilir.
Uzun zamandir boyalara da alerjim oldugu icin sacimi boyatamiyorum. Organik, bitkisel boyalar, beyazlari kapatmiyor sadece renk veriyor. Alerji haplari icip boyatmaya calissam da belli 1 sure sonra yine alerjiden acillik oldum. Yani cozumu olmadigi icin artik dogal beyaz haline biraktim.
Sac boyasi alerjisi, ciddi 1 alerjidir. Amonyak veya icerigindeki baska 1 kimyasala herkesin bunyesi tepki gosterebilir. Denemeden bilemezsiniz. Ama herhangi 1 maddeye alerjiniz varsa bu risk, daha yuksek.
Urunler surekli icerik ve paket degistiriyor. O nedenle her seferinde bu testleri tekrarlamak gerekir.

zamanında sacımın onunde cıkan 6-7 tel beyaz sac ıcın tuttum boyattım oda evlendıkten sonra 28 yasımda ılk boyamı yaptım
o kadar pısmanım kı keske hıc boyaya bulasmasaydım oyle dogal beyazlarla zaman ıcınde bembeyaz sacım olusuverseydı bu kadar strese degmıyor sac boyaları

Çok da güzel duşunuzu alabilirsiniz.

Ben bileğimi çatlattığımda duşakabinin içine bir sandalye koyup oraya oturmuştum, bileğe de çöp torbası ve bant. Alçı kupkuru kalmıştı.

Medikalcilerde tam bu iş için su geçirmez yara bantları satılıyor, su geçirmez yara örtüsü/bant diye geçiyor, ucuzdur.

Kulak arkasına olmaz tabi ama bacak/kola çok güzel olur.

tabı ya cok akıllıca sezeryan oldugumda da hemen sonra yıkanmak ıstedıgımde su gecırmez yapıskan bant vermıslerdı onu yapıstırıp yıkanmıstım hıc degmemıstı
aynen oyle yaparım eczaneden alırım bundan sonra mutlaka test yaparım ne olur ne olmaz

Evet haklisiniz. Hic boyatmayanlarin sacinda beyaz daha az oluyor. Acicilar, beyaz saclari cogaltiyor.
Su anda beyaz sac modasi var zaten. Takip ettigim Youtuber'larin, saclari dogal beyaz olanlari var. Eda Taspinar bile boyatmiyor artik onleri hep beyaz geziyor dikkat ettiyseniz. Pandemide insanlar, dogalligin onemi anlamaya basliyor, ozune donme cabasinda. Zaten artik hic 1 besleyiciligi olmayan yapay sebze ve meyvelerle, eskiden hic alerjisi olmayan insanlarin da alerjilerinin basladigini gozlemliyorum.

Kızlar tekrar merhaba tek tek alıntılayamadım kusura bakmayın. Konuya şöyle açıklık getireyim. Ben daha önce saçımı birçok kez boyadım market boyalarıyla da boyadım. Yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi daha önce hiç alerjik rraksiyon göstermedim fakat daha önce saç boyasak bile alerji sonradan da ortaya çıkalbiliyormuş her defasında test yapmak gerekiyormuş. İntertte bununla ilgili haberler var hatta saçını boyayıp hastanelik olan..
Beyaz kapama konusunda bitkisel boyalar başarısız biliyorum ama şansımı denemek istedim
Anlamadığım nokta ben o boyayı test etmek için kulağımın arkasına sürsem nasıl 48 saat orada kalsın ve bu çok tehlikeli değil mi? 48 saat bekleyin dedikleri şey boyayı yarım saat tutup yıkayıp sonra 2 gün saçınızı boyamadan bekleyin mantığı diye biliyordum ben. Kafam iyice karıştı:)

Surdugunuz yeri min. 48 saat yikamamaniz gerekiyor ki reaksiyon verip verilmedigi anlasilsin.

Boyayı kafanıza uygulayınca aylarca çıkmıyor, 48 saat nedir ki. Şampuanla yıkandınız diye boyanın hepsi saçtan çıkmıyor zaten. Çok çok ağır vakalarda saçlar da kazınıyor. Milyonda bir bu yalnız, korkmayın.

Uzun uzun yazmayayım, en son kulak arkası yerine kolun/bacağın daha pratik olduğuna, su geçirmez bantlarla duş bile alınabildiğine falan bağlandı konu.

Amonyaksız organik boyalarda tam kapanma sağlanıyor.

Ben gebelikten sonra kullandım hiç öyle birşey olmadı..saç için alacaksın
Kullandiğınız kına doğal yeşil kına mıydı yoksa hint kınası mı? Bir de hangi renkte tuttu koyu kızıl olsa keşke ama hep açık renkte kızıl ve turuncu yansımalar olduğunu söylüyorlar. Koyu tonlarda bir renk tutsa seve seve kına koyarım.Çok soru sordum ama bu konuda hiç tecrübem yok:))

Çok uzun zaman oldu...rengini hatırlamıyorum ama boyadıktan sonra siyah oldu saçlarım.saç için alacağım demiştim.aktardan almıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…