Saç boyası ve alerji sorunu

Gokmavii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2015
141
65
98
30
Kızlar merhaba. Benimki çok büyük bir dert sayılmaz fakat canımı sıkan bir konu. Saçlarım genç yaşımda bembeyaz oldu son 2-3 yıldır da boyamıyorum. Alerji riski ve daha sağlıklı olması açısından bitkisel bir boya aldım kullanma kılavuzunda alerji testi için şöyle diyor: Boyadan küçük bir miktar alın kulak arkasına sürün ve 48 saat yıkamadan bekleyin. Bu çok saçma değil mi? Bildiğim kadarıyla yarım saat bekletilip yıkanır ve daha sonra 2 gün alerjik reaksiyon verip vermediğine bakılır. Bu konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Beyazlarım yüzünden özgüvenim yerle bir oldu gerçekten.

Hayır boyayı ıslatmayın veya silip çıkarmayın.
O zaman ilgili maddeyi ciltten kaldırmış olduğunuz için sağlıklı sonuç alamazsınız, sonuçta boyama işlemi sonrası o boya saçınızda uzun süre kalacak.

İnce bir tabaka halinde uygulayıp bekletin, hemen kuruyor zaten sağa sola bulaşmaz.

Kutuda yazan doğru

48 saat bekletın mı dıyor
benım sac boyamda kucuk mıktar deneyıp 10 dk bekleyın kasıntı yanma yoksa kullanabılırsınız dıyor
48 saat kımyasal ne sursek beklese alerjı yapar zaten
48 saat nasıl beklesın o kulak arkasında terle erır akar bulasır bı kere
yanlıs baskı olmus kutuya sanırım

Kına kullansanız. ..o da mi alerji yapıyor?

Cevabinız için teşekkür ederim. Ben de yarım saat bekletilip sonra yıkandığını düşünüyordum zaten ama kutuda boyayı ince bir tabaka sürün 48 saat bekleyin diyor. Sanırım yanlış yazılmış. Yarım saat yıkamadan bekleyin sonrasında yıkayıp 48 saat boyunca alerji yapmazsa uygulayın demesi gerekmiyor mu?

Aynen ben de öyle düşündüm. 48 saat o boyanın orada durması mümkün mü? Yanlış ifade edilmiş sanırım. Bende mi bir sorun var diye defalarca okudum bir de.

Değil
Boya allerji test diye google dan aratın Medical Parkın yazısı var. Standart olanı yazmışlar. 10 dakika çok az, zaten boya kafaya uygulandığında yarım saat bekleniyor. O noktada allerjim varmış eyvah demek istemem.

O bölgeye incecik sürülse sorun olmaz zaten. Tabi önce kuruması beklenecek. Olmadı üstüne flaster.
Aslında en temizi kulak arkası yerine bileğe/ayağa falan sürmek, yeri farketmez. Görünmesin diye kulak arkası diye yazmışlar sanırım.

Aynen ben de öyle düşündüm. 48 saat o boyanın orada durması mümkün mü? Yanlış ifade edilmiş sanırım. Bende mi bir sorun var diye defalarca okudum bir de.
cok buyuk bır hata bence sıkayetvar.com a yazın orada fırmalar cabuk donus saglıyor kutuya yanlıs basım olmus sanırım 48 saat bekleten olur o bolge yara olur daha cok alerjı olur seklınde ...
ınsan 48 saaat yıkanmasın mı ne sacma sey
kesınlıkle yanlıs basım olmus

Açıkçası kınayı hiç denemedim ama beyazları turunculaştırdığini söylüyorlar. Bitkisel boya kapatmazsa son çare deneyeceğim artık
Ben gebelikten sonra kullandım hiç öyle birşey olmadı..saç için alacaksın

bılegıme sursem elımı yıkadıgımda yıne gıder yaz gunu terlıyoruz namaz kılan ınsanlar var abdest alıyor
bılemedım
48 saat ben asla bekletmezdım amonyak olmadan boyanın sac partıkulune ıslemesı ımkansız bıtkısel de olsa amonyak turevı var bende dogal bıtkısel boya kullanıyorum 10 dk ensemde kucuk parca denıyorum

Benim boyada ciltten çıkarmak için bildiğiniz çitilemek gerekiyor, organik boya kullanıyorum.
Bakır - kırmızı tonları var, kahveye göre çok daha kalıcı tabi.

Hele kına kendi kendine mümkün değil çıkmaz, kalıcı boya bu. İzi kalır.

Alerji testi yarım saat içerisinde sonuç vermeyebilir. O yüzden 48 saat önerilir. Eğer alerjik bir bünyeniz varsa dikkat edin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Benimki amonyaksız organik boya, gerçi amonyakda hemen uçup gidiyor zaten.
Bazen boyayı kuaför silmeyi unutuyor, maşallah çitilemeyince yapışıp kalıyor kendisi.
Artık allerji testi yapmıyorum, çünkü hep boyam aynı.

Bilek derken ayak bileğini falan kastetmiştim, biraz yukarısı da olur, çok terlemeyen bir yer olsa yeter. Tabi su dokunuyorsa orayı kullanmamak lazım.

demın bır arkadas da haber lınkı bırakmıs buraya yarım saat denemıs 48 saat beklememıs alerjı olmus dıye
bende hep aynı marka ve aynı yerden alıyorum ondan rahattım ama yıne de bu sekılde testı denemek gerekıyor demek kı cok sasırdım ama 48 saat beklenılmesı gerektıgıne ya zor ıs bayagı bır haftasonunu ona ayırmak gerekecek sıkıntılı ıs
bundan sonra bende 48 saat bekleteyım

Boyayı açınca hatta hazırlayınca bekletmeden kullanın yazar kutularda(klasik markette satılan boyalarda)ki zaten boyarken bile karışımın rengi değişiyor. Hazırlayıp 48 saat bekletseniz kullanılamaz hale geliyor bu mantıkla zaten. Tüpü delip minik bir kısmını alerji için deneyip kapağı kapatmak mı gerek bilemedim zira hazırlanan boyayı bekletmemek gerekiyor .
Saçımı ilk kez kuaförde boyatmıştım,
Bu arada kuaförde hiç alerji testi yapılmiyor,adam direkt girişip boyuyor saçı, orda kullanılanlar daha etkili boyalar, alerji sorunu yaşamadım hiç,bu sebeple evde boyayacaksam da bekletmiyorum hiç açıkçası.
Kullandığım boyada da 48 saat bekletin yazıyor ekliyorum aşağıya. Doğru demek ki.

Eklentiler

• 20210630_095316.webp
    85,9 KB · Görüntüleme: 49
arkadaslar 48 saat boya orada kalsın demıyormus
45 dk bekle sıl 48 saat ıslem yapmadan bekle alerjı olmazsa boya dıyormus

Hep ayni boyayı kullanıyorsan gerek var mi ki her seferinde alerji testi yapmana?

Şöyle düşünelim.
48 saat incecik sürünce yara yapan bir maddeyi aylarca kalsın diye tüm kafaya uygulamak ne kadar doğru?

Allerji testi boya işleminden daha agresif olacak ki uygulama sırasında sıkıntı yaşanmasın. Boyayı kafadan çıkarmak kolay değil.

Mesela bende çok tüylü şeylere karşı allerji vardır, dermatit diye geçiyor. Alçı uygulandıktan 3-4 gün sonra rahatsız etmeye başladı, ilaç alınca geçti.

Başka bir açıdan bakarsak...
Zaten deriye uygulanan allerji testleri ikiye ayrılır.
Prick testleri deri çizilir, 30 dakikada sonuç alınır.
Patch testlerinde ise deriye allerjen madde yapıştırılır, 2 gün yıkanmadan beklenir.

Deriyi çizmediğimize göre 2 gün daha mantıklı.

Hep ayni boyayı kullanıyorsan gerek var mi ki her seferinde alerji testi yapmana?
hıc bır sorun yokken yıllarca kullanmısken sonra bıle alerjı olabılıyormus arastırdım boyle sonuclar cıktı maalesef tırstım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…