Anket Saç boyası markaları

Hangi saç boyasını kullanıyorsunuz ?

• L'oreal Creme Gloss

OY: 610 26,1%
  • Garnier Nutrisse

OY: 209 9,0%
  • Organics Colors Systems

OY: 39 1,7%
  • Wella Koleston Perfect

OY: 554 23,7%
  • Voila

OY: 211 9,0%
  • Matrix Socolor Beauty

OY: 14 0,6%
  • Schwarzkopf Igora Royal

OY: 80 3,4%
  • Schwarzkopf Palette

OY: 524 22,4%
  • Natural Colors Organic

OY: 53 2,3%
  • Logona

OY: 0 0,0%
  • Topchic

OY: 0 0,0%
  • Diğer, lütfen yorum olarak belirtin.

OY: 174 7,5%
  • Saç boyası kullanmıyorum...

OY: 281 12,0%

• Ankete Katılan
    2.335
ben de loreal'den çok memnun kaldım.ilk defa kendim evde boyadım, daha önce hep kuaförde boyatırdım ama hiç o kadar para harcamaya gerek yokmuş :79:
çok parlak ve yumuşacık oldu saçlarım :KK64:

daha önce koleston ve neva color kullanmıştım pek memnun kalmadım..2 sendir falan palette kullanıyorumm ve çok memnunum saçları yumuşacık yapıyor ve kokusuda boyarken çok rahatsız edici değil..diğer markalarda boyarken biraz yanma yapıyodu saç derimde ama palettede böyle bişey olmuyo ...

[COLOR="#0000CD"]koleston loreal ve palette kullandım.
sonuçta hepsi zarar verdi, hedef renkte en başarılısı palette idi.
[/COLOR]

Son düzenleme:
Topchic ve Logona hariç hepsini kullandım. Kuaförde yapılan boyada oryal kullanıldığından her seferinde açık ton ve diplerde yanma ve dökülme oluyor. Bu yüzden saçlarımı kendim boyuyorum. Saç boyası konusunda paraya acımam, pahalı dahi olsa, eğer iyi randıman alırsam daimi kullanırım. Kalite ve %100 memnunluktan yana olduğumdan dönem dönem hemen hemen tüm boyaları denedim. Kaliteyi hiç ummadığım ve fiyatı çok cüzi olan Neva Color'da buldum diyebilirim.

Diğer markalardan edindiğim veriler şu şekilde;

Koleston ve Loreal;
Kolestonun boyaları saçımı istediğim renkten koyu yapıyor.Saç kremi çok iyi ama. Loreal de aynı şekilde koyu ama kremi güzel.

Voila;
Voila boyaları sarı saçta istenilen renkten açık yapıyor. Normal bir sarı beklerken platine dönüştürüyor. Boya esnasında saç diplerinde yakma yapıyor ve kokusu iç yakıcı.Oksidasyon oranı çok güçlü bir boya olduğundan saç diplerim boyadan sonra kepek kepek döküldü ve Voila'yı bıraktım.

Palette;
Palette'den iyi sonuç alınabilir.Yalnız Tarçın bakırı tonunu çok sevip denememe rağmen o tonu gerçekte sarı boya ile karıştırarak kutudaki resimde yer alan tarçın bakır tonunu yakalayabileceğimi deneme yanılma ile birkeç defada anladım.

Neva Color;
Ucuz boya dandik olur mantığıyla hiç denemediğim,ön yargılı baktığım bir boyaydı.Ta ki bir tanıdığımın saçındaki renk tonu güzelliği ve parlaklığı görünceye kadar...İstediğim tonu saç diplerimde yakma olmadan yakalayabildim.Sanırım bunda boya kalitesi yanında oksidasyon kreminin etkisi de var, zira bilenler bilir,Neva color oksidasyon kremlerini harici satıyor ve %3,%6,%9 oranlı farklı seçenekler sunuyor.İlk alışımda %3'ü kullandım ve çok memnun kaldım.Ama daha sonra dikkat etmeden %9'lık oranlı oksidasyon kremi almışım.Alınca da sonucu düşünmeden mecburen kullandım.Saç diplerimde yanma oldu.1 ay sonra %3'ü kullandım sonuç gene mükemmeldi. Sorun sanırım oksidasyon kremi oranını tutturabilmekte...Üstelik saçımda istediğim rengi de tutturabiliyorum.

Boya saçında yanma yapanlar;beğendikleri boya tonu ve markası ne olursa olsun kutuda verilen oksidasyonu kullanmayıp oranı düşük harici bir oksidasyon kremi alsınlar derim, mesela Neva Color'un %3 lük ve 6lık düşük oranları bunun için ideal.

yaklaşık 2 senedir palette tarçın bakır kullanıyorum.Daha önce koleston kullanmıştım hatta evde röfle bile yaptım.Benim şansım saçım kalın telli pek zarar görmüyor yani :KK34:

önceden röfle yaptırıyordum ve sıkıldım.kendim boyamayı düşündüm ve 3.kezdir loreal excelance yada recital tercih ediyorum.saça daha az zarar veriyor sanırım.üst üste boyadığım halde sorun olmadı...şimdilik tercihim bu...kutu boyalarda da silky adlı bir boya var ve renk seçimi çok fazla ve bitkisel güzel kokusu var annemin saçlarınıda onunla boyuyoruz annem çok beğeniyor buda bilginize:76:

selam, bende yaklaşık 10 yıl sürekli röfleden sonra kendim boyuyorum,
ve 4 yıldır palette in bronz kahvesini kullanıyorum. gerçi saçımda beyaz olmasa en iyisi hiç kullanmamak fakat bütün saçlarım neredeyse beyaz...:nazar:

uzun yıllardır saçlarımı boyuyorum.tahmin ettiğiniz gibi beyazlar yüzünden.boyada en öncelik verdiğim özellik istediğim tonlardaki renklerde bile beyazlarımı kapatması.sizde biliyorsunuzdur koyu renkler beyazları çok güzel kapatır ma saç uzadıkca hemen bir hafta sonra saç ve dip arasındaki oluşan renk farklılığı yüzünden beyazlar hemencecik sırıtıverir.buyüzden cildime en yakışan tonda acabileceğim kadar açık kullamak zorundayım.esmer tenli olduğum içinde en acık olarak kullandığım ton bronz kahveler.kızıl kullandım uzun yıllardır.kızılda en başarılı tonlar igorada ve kolestonun aşk büyüüsü ve sarap kızılı.sonra tüm boyaları denedim.kolestonda renkler genelde kartelada görünenden bikaç ton koyu çıkıyor.oda akıyor kims akmaz demesin.vital ucuz ama oda parlaklığını çabuk kaybediyor.alex ucuz ama vitalle aynı özelliklerde.palette ise en son kullnadığım ikidir aynı boyay ile boyadım.dün cilt doktoruna gitmek zorunda kaldım.saç diplerşnde aşırı kaşıntı problemi ile.dr saç diplerimin aşırı tahriş olduğunu
söyledi ve bikaç ilaç verdi.resmen yaralar oluşmuş.ama boyayı sürdüğümdede acı hissetmiştim.amonyaksız dediğimiz boyalarda maalesef beyazları kapatmıyor.saç ucları başka saç dipleri başka oluyor.en doğal boyalarda bile kimyasallar olduğunuda biliyoruz.eeee ne yapacağım ben şimdi.kimyasallar tahriş ediyor bitkiseller bayaz kapatmıyor?daha önceden denemiştim loreali beyazlarım kapanmamıştı.ama şimdi merak ettiğim boyadan biri loreal köpük boya hatta rengim bile belli 56 nolu boya.diğer merak ettiğimde koleston köpük boya.ikisinden birini alacağım.köpük olması daha hafif olduğunu düşündürüyor nedense denemekte fayda var sanırım.renk olarak genellikle hep aynı tonları kullanıyorumkızıl kestane ve bronz kahveler arsında gidip geliyorum.içinde hafifi kızıl ışıklar olan renkler yakışıyor bana.aslında esmer tenlere bal renkleri de yakışıyormuş ama kaşlarım öyle siyahki sanırım acayip durur.fikri olan varsa yardımlarınızı seve seve kabul ediyorum....:)

X