Topchic ve Logona hariç hepsini kullandım. Kuaförde yapılan boyada oryal kullanıldığından her seferinde açık ton ve diplerde yanma ve dökülme oluyor. Bu yüzden saçlarımı kendim boyuyorum. Saç boyası konusunda paraya acımam, pahalı dahi olsa, eğer iyi randıman alırsam daimi kullanırım. Kalite ve %100 memnunluktan yana olduğumdan dönem dönem hemen hemen tüm boyaları denedim. Kaliteyi hiç ummadığım ve fiyatı çok cüzi olan Neva Color'da buldum diyebilirim.
Diğer markalardan edindiğim veriler şu şekilde;
Koleston ve Loreal;
Kolestonun boyaları saçımı istediğim renkten koyu yapıyor.Saç kremi çok iyi ama. Loreal de aynı şekilde koyu ama kremi güzel.
Voila;
Voila boyaları sarı saçta istenilen renkten açık yapıyor. Normal bir sarı beklerken platine dönüştürüyor. Boya esnasında saç diplerinde yakma yapıyor ve kokusu iç yakıcı.Oksidasyon oranı çok güçlü bir boya olduğundan saç diplerim boyadan sonra kepek kepek döküldü ve Voila'yı bıraktım.
Palette;
Palette'den iyi sonuç alınabilir.Yalnız Tarçın bakırı tonunu çok sevip denememe rağmen o tonu gerçekte sarı boya ile karıştırarak kutudaki resimde yer alan tarçın bakır tonunu yakalayabileceğimi deneme yanılma ile birkeç defada anladım.
Neva Color;
Ucuz boya dandik olur mantığıyla hiç denemediğim,ön yargılı baktığım bir boyaydı.Ta ki bir tanıdığımın saçındaki renk tonu güzelliği ve parlaklığı görünceye kadar...İstediğim tonu saç diplerimde yakma olmadan yakalayabildim.Sanırım bunda boya kalitesi yanında oksidasyon kreminin etkisi de var, zira bilenler bilir,Neva color oksidasyon kremlerini harici satıyor ve %3,%6,%9 oranlı farklı seçenekler sunuyor.İlk alışımda %3'ü kullandım ve çok memnun kaldım.Ama daha sonra dikkat etmeden %9'lık oranlı oksidasyon kremi almışım.Alınca da sonucu düşünmeden mecburen kullandım.Saç diplerimde yanma oldu.1 ay sonra %3'ü kullandım sonuç gene mükemmeldi. Sorun sanırım oksidasyon kremi oranını tutturabilmekte...Üstelik saçımda istediğim rengi de tutturabiliyorum.
Boya saçında yanma yapanlar;beğendikleri boya tonu ve markası ne olursa olsun kutuda verilen oksidasyonu kullanmayıp oranı düşük harici bir oksidasyon kremi alsınlar derim, mesela Neva Color'un %3 lük ve 6lık düşük oranları bunun için ideal.