• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama saç boyası alerjisi

lavinya49

Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2014
27
1
6
34
Ankara
selam kızlar, ben iki sene önce saçımı boyattıktan sonra alerji oldum, doktora gittim boya alerji yapmış dedi. on gün evden çıkamadım yüzüm o kadar şişti ki gözlerimkapanmak üzereydi uzaylı kafalarına dönmüştüm ilaçlar iğnelerle düzeldik ama saçlar bayağı döküldü berbattı kısacası. Şimdi benim sorum şu artık kimyasal boya kullanmaya korkuyorum iki üç senedir de boyamyorum zaten ama saçlarımda beyazlar var ve kötü duruyo benim gibi olup bitkisel boya kullanan oldu mu aranızda ve bu bitkisel boyalarda kimyevi maddeler var mıdır?bilenleriniz yardımcı olursa çok sevinirim

aynı durum bende de oldu malesef uzun süre boyamadım ve sonra kuaföre güvenip bitkisel boya dediği için tekrar boyattım ve yine aynı kötü sonuçla karşılaştım üstelik sınav görevim vardı :( rezil oldum. cildiyeye gittim yama testi yaptırdım phendiamine base diye bir kimyasala alerjim olduğunu söyledi ve aylardır bu etkin maddenin olmadığı boyalar araştırıyorum yok malesef bitkisel içerikli bir boya aldım meğer amonyak yokmuş o madde yine var :( bulursan benimle de paylaş lütfen... ben bulamadım çaresini bdih sertifikalı logona adlı boyayı kullandım bir gram deişklik olmadı sadece güneşe çıktığımda çok hafif belli oluyordu ki ben onu papatyayla fln çok daha iyisini yapardım param emeğim boşa gitti... çok mutsuzum bu durumda olmaktan uzaylı gibi oluyorum gözlerim kapanıyor alnım şişiyor

selam kızlar, ben iki sene önce saçımı boyattıktan sonra alerji oldum, doktora gittim boya alerji yapmış dedi. on gün evden çıkamadım yüzüm o kadar şişti ki gözlerimkapanmak üzereydi uzaylı kafalarına dönmüştüm ilaçlar iğnelerle düzeldik ama saçlar bayağı döküldü berbattı kısacası. Şimdi benim sorum şu artık kimyasal boya kullanmaya korkuyorum iki üç senedir de boyamyorum zaten ama saçlarımda beyazlar var ve kötü duruyo benim gibi olup bitkisel boya kullanan oldu mu aranızda ve bu bitkisel boyalarda kimyevi maddeler var mıdır?bilenleriniz yardımcı olursa çok sevinirim

Selam 15 yaşındayım daha öncede saçımı boyamıştım bi süre sonra alerji oldum ama sadece kızarıklık kaşıntıydı.2 gün önce son kez saçımı kendi rengine döndürmek için kuaföre gittim.dün eski alerji tekrarladı bu sabah kalktığımda kafam kare uzaylı gibi ablam hemn internettn araştırdı ve doktora gittik doktor test falan yapmadı sadece iğne verdi bide daha önce kullandığım hapı.sabah gözlerimde pek bişey yoktu fakat şu an gözlerim kapanacak derecede şişti.doktor geçecek dedi yarın diğer iğne olucak sizin kaç gün sürdü tedaviniz?

Merhaba,bende de ayni problem var.ppd icermeyen bir boya bulursaniz bilgilendirmek icin buradan paylasabilir misiniz? Tesekkurler

Herkese selam,bir onceki yazimin ardindan internette oldukca ciddi bir arastirma isine girdim.Cok sayida degisik boyalari bulup icerigini arastirma,boyalari kullananlarin yorumlarini okuma,firmalari arayip boya iceriklerini istemek gibi oldukca vaktimi alan bir calisma yaptim.Ve bir boya buldum...yorum yazan kullanicisina instagramdan ulasip konustum.Aldim ve test ettim.Testte sorun yasamayinca sacimi yinede dikkatli bir sekilde bu boya ile boyattim.Sonuc inanilmaz.Kasinti dahi olmadi.Gercekten halen inanamiyorum bu gelismeye.Sanirim sacimi 10. Boyamamda ancak emin olabilecegim bende...Bu kiymetli boyamizin adi,Goldwell ellumen.ben koyu renk icin natural brown 4 numarayi tercih ettim.Sizinde bu boyayi hic degilse test etmenizi isterim.Belki sizdede ise yarar ve benim kadar mutlu olursunuz.Sizden tek ricam gercekten ise yararsa bu gibi cesitli platformlarda bu bilgisi paylasmaniz.Bu derdi cekmeyen bilemez gercekten,sizde baskalarina umut olursunuz belki...Herkeste ise yaramasi dilegiyle...

aynı durum bende de oldu malesef uzun süre boyamadım ve sonra kuaföre güvenip bitkisel boya dediği için tekrar boyattım ve yine aynı kötü sonuçla karşılaştım üstelik sınav görevim vardı :KK43: rezil oldum. cildiyeye gittim yama testi yaptırdım phendiamine base diye bir kimyasala alerjim olduğunu söyledi ve aylardır bu etkin maddenin olmadığı boyalar araştırıyorum yok malesef bitkisel içerikli bir boya aldım meğer amonyak yokmuş o madde yine var :KK43: bulursan benimle de paylaş lütfen... ben bulamadım çaresini bdih sertifikalı logona adlı boyayı kullandım bir gram deişklik olmadı sadece güneşe çıktığımda çok hafif belli oluyordu ki ben onu papatyayla fln çok daha iyisini yapardım param emeğim boşa gitti... çok mutsuzum bu durumda olmaktan uzaylı gibi oluyorum gözlerim kapanıyor alnım şişiyor
Merhaba,benim de test yapıldı, para phenylendiamine allerjim çıktı,beyazlarım var loganayı kullananlar var mı,benim gibi saç boyasına allerjisi olanlar bir çare bulabildiniz mi,bilgilendirirseniz sevinirim sevgiler...

Back