• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saç boyanır mı?

İlk defa duyuyorum. Çok kez saç boyadım ama tutmadı gibi bir hatıram yok. Belki de hiç regle denk gelmemiştir. Ama bunun bilimsel bi açıklaması yoksa ciddiye alma. Mesela regl iken tüy de almayanlar var. Mantık?! o_O

kafalar karışık..
vücut sıcaklığı diyorlar çapı bilmem kac mm'cik olan ölü doku ,sac nasil etkileniyor

Kendimi bildim bileli boyarım saçımı regli olmuyorum ama olduğum zamanlarada denk gelmiştir elbet hiç saçımın tutmadığını hatırlamıyorum.

Ki birde benim boyama islemim sadece beyazlari kapama ve on taraflar icin oyle komple bir degisiklikte degildi. Batil diye dusunup heee yaa diyip agzimi yaymistim nette arastirdiktan sonra, bir kez yikanayim. Saclarim zor kuruyor tek tek ugrasmayayim diye dusundum ama oyle olmadi ve tutmadi.

KilicBaligi KilicBaligi
kilicbaligi,bilgilerine güveniyorum bu konudaki
dibim yaklaşık 10santim ve açık renge boyanacak saçım .
kimi yerde orjinal sac boya tutmaz deniliyor
bunun sebebi vücut isisinda düşme mi yukselme mi?
eğer düşme ise sac boyalı iken sac kurutma makinası uygulamak gibi bir düz mantık ise yarar mi?

bayram üstü boya zaten hamile bile olsan daha bebege zarar vermez

bayram sonuna kadar da adet olmazsan test yaparsın

KilicBaligi KilicBaligi
kilicbaligi,bilgilerine güveniyorum bu konudaki
dibim yaklaşık 10santim ve açık renge boyanacak saçım .
kimi yerde orjinal sac boya tutmaz deniliyor
bunun sebebi vücut isisinda düşme mi yukselme mi?
eğer düşme ise sac boyalı iken sac kurutma makinası uygulamak gibi bir düz mantık ise yarar mi?
Saç köklerine yakın bölgeler daha sıcak olduğu için renk daha çabuk açılır canım bu yüzden dip boya yaparken ilk olarak dipten 2 cm mesafe bırakarak boyayıp 5-6 dakika sonra dipte ki 2 cm kısmı boyarlarsa renk farkı oluşmaz.

Saç köklerine yakın bölgeler daha sıcak olduğu için renk daha çabuk açılır canım bu yüzden dip boya yaparken ilk olarak dipten 2 cm mesafe bırakarak boyayıp 5-6 dakika sonra dipte ki 2 cm kısmı boyarlarsa renk farkı oluşmaz.

teşekkürler :) fakat sorum daha cok regl iken saçta açık renk boyanın tutacağı tutmayacagi yönündeydi :)
anladığım üzre boya tutacak yani.öyle mi :)) içim rahatladı

teşekkürler :) fakat sorum daha cok regl iken saçta açık renk boyanın tutacağı tutmayacagi yönündeydi :)
anladığım üzre boya tutacak yani.öyle mi :)) içim rahatladı

Konuyu okumadan sadece sorunu yanıtladım ama regl dönemi veya yumurtlama günü ile saç boyamanın veya rengin tutmasının bir alakası yok, sadece dakika farkı olur. Örneğin vucut ısısının yüksek olduğu gün saç 2-3 dakika daha önce beklenen renge ulaşabilir fakat esasında burada olay boyama işlemi yapılan mekanın ortam sıcaklığı, bu daha çok etkiler.

Konuyu okumadan sadece sorunu yanıtladım ama regl dönemi veya yumurtlama günü ile saç boyamanın veya rengin tutmasının bir alakası yok, sadece dakika farkı olur. Örneğin vucut ısısının yüksek olduğu gün saç 2-3 dakika daha önce beklenen renge ulaşabilir fakat esasında burada olay boyama işlemi yapılan mekanın ortam sıcaklığı, bu daha çok etkiler.

anladim :) bu sıcaklığı standart hale getirmek için ne yapılabilir? mesela saca ısı vermek gibi vs

çok soru sordum biliyorum fakat bir sorum daha olacak :KK43: boyanın içine mix boya katacagim,yarım paket katmak ile tam 1 paket katmak arasında belirgin bir fark var midir renk açısından ? yani 1paket katsamda yarım paket katsamda vereceği renk standart midir

anladim :) bu sıcaklığı standart hale getirmek için ne yapılabilir? mesela saca ısı vermek gibi vs

Ortam sıcaklığını sabitle diyelim ortam sıcaklığı 26 derecede saç en iyi ve yıpranmasız açılma derecesini verir. Ben saç boyarken ısı vermenin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum, sakin ve ılımlı davranmakta yarar var.

çok soru sordum biliyorum fakat bir sorum daha olacak :KK43: boyanın içine mix boya katacagim,yarım paket katmak ile tam 1 paket katmak arasında belirgin bir fark var midir renk açısından ? yani 1paket katsamda yarım paket katsamda vereceği renk standart midir

Mix tondan kastın 0.22 0.33 türü bir şey ise saç boyasının içine bir veya iki fındık tanesi kadar karıştırman gerek, bunlar pigment boyalardır ve bahsettiğin miktarlar ile saçın hangi pigment boyayı kattıysan o renge dönüşmesi kaçınılmaz sondur. Ha marjinal renkleri seviyorsan o ayrı tabii...

Bu arada yarın tüp ile bir tüp arasında elbette çok fark var.

Ortam sıcaklığını sabitle diyelim ortam sıcaklığı 26 derecede saç en iyi ve yıpranmasız açılma derecesini verir. Ben saç boyarken ısı vermenin iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum, sakin ve ılımlı davranmakta yarar var.

Mix tondan kastın 0.22 0.33 türü bir şey ise saç boyasının içine bir veya iki fındık tanesi kadar karıştırman gerek, bunlar pigment boyalardır ve bahsettiğin miktarlar ile saçın hangi pigment boyayı kattıysan o renge dönüşmesi kaçınılmaz sondur. Ha marjinal renkleri seviyorsan o ayrı tabii...

Bu arada yarın tüp ile bir tüp arasında elbette çok fark var.

katacağım boya 0.66 yoğun kızıl yarım paket ..3paket normal kızıl boyanın içine katmayı düşünüyordum bilemedim şimdi :KK43:
kafam cok karıştı
kızıl olsun isterim fakat " kırmızı "değil:KK12:

Son düzenleme:
katacağım boya 0.66 yoğun kızıl yarım paket ..3paket normal kızıl boyanın içine katmayı düşünüyordum bilemedim şimdi :KK43:
kafam cok karıştı
kızıl olsun isterim fakat " kırmızı "değil:KK12:
Boyayacağın boyanın numarasını ve markasını söylersen bakayım.

Boyayacağın boyanın numarasını ve markasını söylersen bakayım.

Kılıçbalığı, belirttiğim renklere boyanacak saçım
fakat mix boya konusunda biraz ürkek olmaya başladım sanırım.
3 fındık tanesi kadar katmayı düşünüyorum boyamın içerisine.
sanırım bu miktar beni kıpkırmızı yapmaz ?
sorun %90 çözüldü gibi kafamda.:KK51:
Fakat kafamda kalan şu ki ;
açtığım boyayı oksidan ile karıştırmadan,tüpünün içerisinde saklamam mümkün müdür ?
Her ay 1 tüp alıp çok çok az miktarda kullanıp atmak, bana maddi anlamda pek hoş gelmeyecek çünkü :KK34:

Back
X