Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

Kızlar banada yardım doğal saç rengimi geçen ay ani bir kararla palettenın gece mavısıne boyadım ama velhasıl saçımın boyandığı bıle bellı olmadı köklü değışıklıklerden yana değılım aslında sadece mavı ışıltılar daha çok bellı olsun ıstemıştım ama hüsran oldu şımdı tekrar boyamak ıstıyorum bana önereceğınız renkler nelerdır yıne gece mavısı atağı yapmak ıstıyorum ama mavısını nasıl az daha belırgınleştırebılırım yada patlıcan moru yapsam hafıf morluklar cıkarmı acemıyım yardım :) bırazdan sıparış vereceğım cunku karar verebılırsem netten:KK37:

Kızlar banada yardım doğal saç rengimi geçen ay ani bir kararla palettenın gece mavısıne boyadım ama velhasıl saçımın boyandığı bıle bellı olmadı köklü değışıklıklerden yana değılım aslında sadece mavı ışıltılar daha çok bellı olsun ıstemıştım ama hüsran oldu şımdı tekrar boyamak ıstıyorum bana önereceğınız renkler nelerdır yıne gece mavısı atağı yapmak ıstıyorum ama mavısını nasıl az daha belırgınleştırebılırım yada patlıcan moru yapsam hafıf morluklar cıkarmı acemıyım yardım :) bırazdan sıparış vereceğım cunku karar verebılırsem netten:KK37:

nevacolorun mavi boyasindan içine 2_3fındık tanesi kadar katın
illaki neva olacak diye bir şey yok hangi markada mavi mix bulursanız katabilirsin

merhaba . saçım kestane kuru ve kalın telli. vital 7.55 karamel ve 7.65 koyu fındık kabuğu karıştırıp boyuyordum. kuaföre gittim kuafor tigi boya ile boyadı saçımı sertleştirmedi hoşuma gitti de :) tigi boyayı bilen var mı ? koyu karameli nasıl elde edebilirim. yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleme:
bana kalırsa şimdi saçını boyu renge boya en azından diplerine ve uçların aynı renk olsun birazda kestir çünkü ard arda boyamiş olcaksin sonra birak kendi haline hee ama benim başıma gelen bisi anlatım saçlarım sarıydi kolestonn açık kumralı vurdün saçlarım siyah oldu he yakıştı ama siyah sonuç olarak her kuafor oryal dedi bende istemesim sonrasinda diplerim baya gelmişti loreal badem kahvesine boyadım diperim açık uçlar siyah kaldı çok üzüldüm bi süre öyle dolaştım sonra saçımı yipratmadan açmanın yöntemini buldum loreal ombre seti 3 numara siyah başlayan yerlere uyguladım dore kumral oldu ikinciye uyguladım daha çok acildi ve son olarak kumral boyadim ve kurtuldum siyahtan şükür hemde oryal kullanmadan dünde saçımı 8 ve 10 numara loreal açık ve koyu sarıyı karistirdim sürdüm çok tatlı bi kumral oldu bneden sana tavsiye kendini sakın kuaförler emanet etme hiç acimadan oryal kullanirlar

Merhaba ben koyu kestane saçımı 10 gün önce palettenin 2 kutu yoğun bakırıyla 1 kutu tarçın bakırı karıştırıp boyadım ve sonunda boya aktı aktı kına rengine dönüştü:KK43: saç rengimi açmak istemiyordum sonucunda da kına gibi bi renk oluştu şimdi ben bu boyanın üstüne sadece tarçın bakırı sürsem nasıl olur tutarmı saçımın kızılımsı bir renk olmasını istiyordum ama tutmadı bu boyanın üstüne sadece tarçın bakırımı sürmeliyim yoksa başka bir markanın yoğun kızılımı ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

saçının renginin fotoğrafını atarsan sana yardımcı olmaya çalışırım balım ama tarçın bakiri tutar gibime geliyor kurtulmasi zor bi renk istiyosn ama bilgin olsun balım kizilice06

Merhaba ben koyu kestane saçımı 10 gün önce palettenin 2 kutu yoğun bakırıyla 1 kutu tarçın bakırı karıştırıp boyadım ve sonunda boya aktı aktı kına rengine dönüştü:KK43: saç rengimi açmak istemiyordum sonucunda da kına gibi bi renk oluştu şimdi ben bu boyanın üstüne sadece tarçın bakırı sürsem nasıl olur tutarmı saçımın kızılımsı bir renk olmasını istiyordum ama tutmadı bu boyanın üstüne sadece tarçın bakırımı sürmeliyim yoksa başka bir markanın yoğun kızılımı ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
saçının rengini bi at bakim balım ama.tutar büyük ihtimal

Merhaba bu saç rengi ne renk bilen var mı bir de hangi boyayla boyarsam elde edebiliri, şu anki saç rengim koyu sarı

maxresdefault (1).jpg

Saçımın rengi bu şu anda, yalnız sağ tarafı ışıktan dolayı koyu çıkmış esası açık olan sol tarafı

Eklentiler

• 14317623_10154555994319559_5062347593111465176_n.jpg
    14317623_10154555994319559_5062347593111465176_n.jpg
    41,3 KB · Görüntüleme: 147
bence sacinizin rengi çok güzel ama yinede değiştirmek isterseniz loreal karamel kahve var ona boyayın o biraz daha kızılilk verir ama drek bu rengi evde tutturmamizin sansi oldukça düşün birebir aynısı olmaz biraz daha koyu olsun derseniz loreal cikolata kahve ye boyayın ilk etapta koyu olur ama sonradan içinde kızıl olan bi boya olduğu için çabuk akicaktir ve sarilariniz ışıltı olarak durucaktir ama dediğim bu bu saçın birebir aynısını evde tuturma şansımız çok düşük sevgiler

bence sacinizin rengi çok güzel ama yinede değiştirmek isterseniz loreal karamel kahve var ona boyayın o biraz daha kızılilk verir ama drek bu rengi evde tutturmamizin sansi oldukça düşün birebir aynısı olmaz biraz daha koyu olsun derseniz loreal cikolata kahve ye boyayın ilk etapta koyu olur ama sonradan içinde kızıl olan bi boya olduğu için çabuk akicaktir ve sarilariniz ışıltı olarak durucaktir ama dediğim bu bu saçın birebir aynısını evde tuturma şansımız çok düşük sevgiler

Tamam çok teşekkürler, ama lorealin boyaları hem çok koyu oluyo hem de kolay kolay akmıyo daha evvel de boyadım açana kadar çok uğraştım ben en iyisi silky nin açık karamelini alıyım boyayınca buraya koyarım resmini inşallah güzel olur.

Tamam çok teşekkürler, ama lorealin boyaları hem çok koyu oluyo hem de kolay kolay akmıyo daha evvel de boyadım açana kadar çok uğraştım ben en iyisi silky nin açık karamelini alıyım boyayınca buraya koyarım resmini inşallah güzel olur.
benim sarı olan saçlarım koleston yuzunden siyaha döndü hemde açık kahvesine boyadım o günden bu güne kullandığım tek boya loreal ve çok memnunum yinede siz bilirsiniz ama koleston felah boyamayin sakın sliky güzel diye duymuştum ama denemedim hiç o yüzden pek bisi soyliyemicem sacinizi mrk ediyorum sevgiler

Merhaba,

Saçlarımda çok beyaz var. Kimyasal ya da organik saç boyası kullanmak yerine kına kullanmak istedim ama beyazlar kırmızı oldu. Yabancı sitelerde saçları önce kına, sonra indigo denilen tozla boyayınca kahve, koyu kahve tonları elde ediliyormuş. Deneyip de tecrübesini anlatan var mı ?
İndigo'nun artık Türkiye'de de satıldığını gördüm de...

Kizlarrrr!!!! Mrb bn sacimi nevacolor nar kızılı yapmistm cook begnmstm ama sık yikanan biriyim oyuzdn 4gun kaldi bnde 2 kere boyadm oyle oldu gene yapmak istedm ama vazgectm smdi aka aka acik bakir oldu gibi acik karamel gibi oldu veee bn akos çilek kırmızısı yapmak istyrm kullanan varmi nasl bi ürün cok arastrd memnuar ama bilemedm acil dönerseniz cook sevinirim. Yapmak istedgm sac rihannadaki sac onu attm kizlar.suanki sacimida atcm

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    25,2 KB · Görüntüleme: 173
  • 20161027_140913-1.jpg
    20161027_140913-1.jpg
    9,4 KB · Görüntüleme: 161
Manic Panic ile saçımı boyamak saçıma ve sağlığıma zarar verir mi?

Hayır! Ancak saçın rengini açmak, sadece saçın rengini açmakla kalmayıp aynı zamanda içindeki besleyici öğeleri de alıp götürdüğü için saçınızın durumunda değişiklik yapabilir. Manic Panic saç boyaları ile ilgili en hoş şey, saçın kırıklarını doldurmak için de kullanılabilmesi ve bu şekilde saçı açtığınız zamanki etkileri dengelemesidir ki böylece saçın elastikiyetini ve canlılığını geri getirir.

Problemler insanlar üst üste saçlarının renklerini açtıklarında (yani zaten rengi açılmış saç üzerine yeniden açma işlemi yaptıklarında artabilir. Biz, saç rengi açma işlemi konusunda fazla bilgisi olmayanların, saçlarının durumlarını analiz edebilecek bir profesyonelden yardım almalarını şiddetle tavsiye ederiz. Saç açma işlemi sonucunda elde ettiğiniz renk kalıcıdır. Bunu unutmayınız.

Amplified ile Classic boya arasındaki fark nedir?

Tek fark Amplified boyalarımız Classic boyalarımıza göre süre olarak % 30 daha uzun kalıcıdır.

Benim doğal açık kızıl renkte saçlarım var ve saçlarımın rengini açmak istemiyorum. Hangi Manic Panic rengi etkili olur?

Doğal açık renk saçlar en büyük başarıyı “Vampire Red”, “Infra Red”, ve “Pillarbox Red” gibi renklerde sağlarlar. Mavi renk ailesinden olan boyalarımız kızıl saç üzerinde yeterince başarılı olamayabilir çünkü alttaki kızıl saç temeli mavi boyanın etkisini yok edebilir (mavi boyalarımız en çok doğal sarı saç üzerine boyandığında başarılı olur). Aşağıda fotoğrafını gördüğünüz 7 yaşındaki Samara “Vampire Red™ Amplified™” formülü ile rengi açılmamış ve önceden işlem görmemiş saça örnek olabilir. Annesi o gün boyama işleminden önce yüzmeye gittiğini ve bu nedenle saçlarının oldukça geçirgen halde olduğunu vurgulamaktadır. Boyayı yaklaşık 30 dakika boyunca bekletmişler, bir duş bonesi ile sarmışlar ve biraz ısı uygulamışlar. Sonucun ne kadar çarpıcı olduğuna ve cesaret istediğine dikkat edin.

Boyamadan önce saçımın rengini açmak zorunda mıyım?

Rengi açılmış saçınıza uygulayacağınız Manic Panic ile, kutunun içindeki rengi tutturmamız birebir mümkün olacaktır. Eğer saçınızı bu şekilde açmak istemiyorsanız saçlarınızı sarı renge boyayabilirsiniz. Eğer saçınızı daha önceden daha açık renk (5-8 seviyesi aralığında) kalıcı bir boya ile boyamış iseniz , Manic Panic saç boyaları bu rengin üzerine tutunarak güzel görünebilir. Eğer saçınız daha koyu renkte (3-4 seviyesi aralığında) kalıcı boya ile boyanmış ise, yinede bir sonuç alırsınız ama bu sonuç daha az çarpıcı olur.

Hangi Manic Panic boyası açılmamış saçta iyi netice verir?

4 -7 seviyesi arasındaki doğal saçlarda daha fazla yoğunluk ve kalıcılık için Amplified boyalarımızı deneyin. Bu ürünümüz daha güçlüdür ve % 30 daha uzun kalıcıdır.
En iyi neticeyi alabileceğiniz renkler :

Koyu Sarı saçlar için öneriler:

Voodoo Blue,Shocking Blue,Blue Moon,Bad Boy Blue(Mavi tonlar yeşil/mavi ağırlıklı olur)Wildfire,Green Envy .Venüs Envy,Fushia Shock,Cleo Rose ,Infra Red,New Rose ,Pillarbox Red,Plum Passion,Red Passion ,Vampire's Kiss,Violet Night,Voodoo Forest,Vampire Red,Rockabilly Blue,Rock 'n' Roll Red,Purple Haze,Hot Hot Pink,Enchanted Forest,Deep Purple Dream,After Midnight Blue

Kumral ve açık Kahve için önerdiğimiz tüm renkler (Raven hariç)

Açık Kumral saçlar için öneriler:

Voodoo Forest,Fushia Shock,Vampire Red,Pillarbox Red,.New Rose,Rock 'n'Roll Red,Vampire's Kiss,Infra Red,Venus Envy,Raven renkleri olabilir.Açık Kahveye önerdiğimiz renklerin tümü bu grupta kullanılır.

Açık Kahverengi saçlar için öneriler:

After Midnight Blue, Rockabilly Blue, Enchanted Forest,Purple Haze, Hot Hot Pink, Raven, Vampire Red,Deep Purple Dream,Violet Night renkleri olabilir.

Saçlarımda kına var, Manic Panic boyaları tutarmı?

Kınalı saçlar sıkıntılıdır. Yakılan kına akmaz, çünkü kına saçı boyamaz. Kına saçın içine işler dolayısı ile saçlar uzadıkça kesmek sureti ile ancak kınadan arındırabilir. Boyalarımız kınalı saç üzerine genelde tutmaz.

Manic Panic Virgin Snow saç boyası mıdır?

Manic Panic Virgin Snow ürünümüz boya değildir, tonlandırıcıdır. Platine kadar açtırılmış saçlarda istenmeyen pigmentleri yok etmek ve temiz bir beyaz elde etmek için üretilmiş bir üründür. Bu eflatun tonerin içerisindeki tonlar beyaz’a kadar açtırılmış saçlardaki istenmeyen sarı/kızıl kalintilarin etkisini ortadan kaldırır. Sonuç olarak tamamen BEYAZ bir saç elde edilir. Manic Panic "Virgin Snow" ürününü birkaç saat saçınızda bekletmenizi öneririz. Saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar daha fazla etkisini gösterir. Saç kurutma makinası ile sıcak uygulamanız daha çabuk netice almanızı sağlar. Yeterince vakit ayıramadığınız taktirde, iki kez yapmanızı öneririz. Dikkat : Sarı saçlarda herhangi bir etkisi olmaz.

Blue Steel ile en güzel sonuca nasıl ulaşabilirim?

Gri renk elde etmek için"Blue Steel ve Virgin Snow" (Virgin Snow en iyi neticeyi almaniz icin oneridir) almanız gerekir .
Saçlarınızı "Beyaza yakın 11 Derece Fildişi Platine" kadar açtırdıktan sonra Virgin Snow uygulamanız şart'tır.
Virgin Snow ürünümüz boya değildir, tonlandırıcıdır. 11 derece Fildişi Platine kadar açtırılmış saçlarda istenmeyen pigmentleri yok etmek ve temiz bir beyaz elde etmek için üretilmiş bir üründür. Bu eflatun tonerin içerisindeki tonlar beyaz’a kadar açtırılmış saçlarda kalan, istenmeyen çok hafif sarıkalintilarin etkisini ortadan kaldırır. Sonuç olarak tamamen BEYAZ bir saç elde edilir. Manic Panic ‘Virgin Snow’ ürününü birkaç saat saçınızda bekletmenizi öneririz. Saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar daha fazla etkisini gösterir. Saç kurutma makinası ile sıcak uygulamanız daha çabuk netice almanızı sağlar. Yeterince vakit ayıramadığınız taktirde, iki kez yapmanızı öneririz.

Dikkat :platin ve Sari saclarda herhangi bir etkisi olmaz.Mutlaka Virgin Snow sonrası uygulanmalıdır.

Bu şekilde beyaz bir saç elde ettikten sonra Blue Steel adlı boyamızı isterseniz ambalajındaki orijinal hali ile kullanabilirsiniz,dilersenizde pastelleştirebilirsiniz.

Pastelleştirmek isteyenler için :

Pastelleştirme işlemini boyanın içerisine azar azar saç kremi veya Manic Paniğin özel ürünü olan Mıxerpastel-ızer ekleyerek yapabilirsiniz,bu ürünümüz çok etkilidir ve yarım çay kaşığı gibi ölçülerle başlanır pastelleştirmeye .Saç kremi boyayı pastelleştirir ama aynı zamanda daha hızlı akmasına sebep olurken Mıxerpastel-ızer ile bu sorun ortadan kalkar.İstediğiniz rengi hem pastelleştirebilir hemde önerilen sürelerde kullanma imkanını elde edebilirsiniz.

Bembeyaz bir saç elde etmeden Blue Steel uygulayamazsınız,Tutmama veya yeşilimsi bir saç elderseniz bu tamamen yeterince açılmadığının göstergesidir.

İlk seferde saçımı profesyonel bir kuaföre mi boyatmalıyım? ? Tüm saçım için Manic Panic “Electric Lizard” rengini kullanmak istiyorum ve saçlarımın uçlarına ise “Atomic Turquoise” düşünüyorum. Saçlarım kahverengi ve daha önce hiç boyatmadım.

Biz her zaman ilk seferinde saçınızı bir profesyonele boyatmanızı ve kuaförünüzün bizim boyamıza yabancı olmamasını öneriyoruz. Arzu ettiğiniz iki tonlu saçı elde etmek için kahverengi saçınızı açık sarıya açmanız gerekli olacak. “Atomic Turquoise” ve “Electric Lizard” gibi renkler koyu saçta kendilerini göstermezler. Saçınızın açma işlemi bittikten sonra saçınızın istediğiniz bölümünü istediğiniz renge boyayabilirsiniz. Saçlarınızın ucunu bir strech ile ya da folyo ile sarın ve geri kalan bölümlerini “Atomic Turquoise” ile boyamaya başlayın. Bir fırça kullanın ve boyayı dikkatlice dipten boyanmamasını istediğiniz için sardığınız uçlara doğru sürün. Bu rengin bir saat boyunca saçınıza işlemesini bekleyin. Daha sonra soğuk su ile dikkatlice durulayın. Saçınızı havlu ile kurulayın. Saçınızın sarılı olan uçlarını açın ve aynı şekilde “Electric Lizard” ile boyayın. Aşağıdaki fotoğrafta buna benzer bir boyama yapmış birini göreceksiniz.

Bu rengi elde edebilmek için fotoğrafta gördüğünüz kişi saçını boyayacağı renge göre ikiye ayırarak tokaladı. Boyayacağı kısmın tokasını açarak o kısmı boyadı ve yeniden tokaladı. Tokaladığı her bölüm için bu işlemi tekrarladı. Saçlarını etrafı boyamaması için sararak kafasına bir duş bonesi geçirdi ve sabaha kadar uyudu. Ertesi gün saçlarını duruladı.

Saçlarıma gölge atmak istersem ne yapmalıyım? Ben Asyalıyım ve uzun siyah saçlarım var fakat 6 tutam kadar Electric Banana rengi ile gölge atmak istiyorum. Yardım edin lütfen!

Gölge atmak istedşğin tutamları çok açık sarıya dönüştürmelisin. Gölge en iyi profesyonel biri tarafından yapılır ama sende yapabilirsin.

İLK ÖNCE ALÜMİNYUM FOLYOLARLA GÖLGELER OLUŞTUR: Gerekli malzemeler: Saç açmada kullanacağın materyaller, alüminyum folyo, boyama fırçası, çıtçıtlı saç tokası. İlk önce gereken bütün malzemeleri toparla, eline koruyucu eldivenler giy ve saç açıcıyı karıştır. Önce ‘Nasıl Kullanırım’ bölümümüzde de anlatıldığı gibi Tutam testi yap. Boya fırçasının arkasını kullanarak saçından rengini açmak isteyeceğin 6 tutam ayır. Bir alüminyum folyo al ve renk açmak için kullanacağın ürünü kullanacağın tutamın altına koy. Renk açma karışımını fırça yardımıyla bu tutama ayrı olarak sür. En üstten en alta kadar bütün saça yedir. Daha sonra (eğer saçın çok uzunsa) sonlarından katlayarak folyo ile sararak kapla ve bir toka ile tuttur. 6 tutama da aynı şekilde saç açıcıyı uyguladıktan sonra tutam testinin gerektirdiği zaman kadar bekle. Bazen folyonun altından saçının durumunu kontrol edebilirsin. Sonuçtan memnun kaldığında saçını şampuan ile iyice yıkamalısın. İyice! Saçını havlu ile kurula. Saç kremi kullanma. Boyama fırçanı ve saçının rengini açmak için kullandığın ürünü karıştırdığın kabı iyice yıka.

ŞİMDİ MANIC PANIC’İNİ UYGULAYABİLİRSİN: Rengini açtığın saç tutamlarını (yine fırçanın arkası ile) ayır ve “Electric Banana” saç boyasını bol bol sadece rengini açtığın tutamlara sür. Bir tutamı tamamen boyadığında onu sar ve tokala. Tüm 6 tutamı da boyadığında plastik bone ile başını ört. Saçının en az 1 saat boyunca boyayı yemesini bekle. Daha etkili olması için biraz ısı ya da saç kurutma makinesi kullan (ama sakın plastik boneyi eritme). Saçını ılık ya da soğuk suyla durula. “Electric Banana” saç kremi vazifesi göreceği için ekstradan saç kremi kullanmana gerek yok. Saçını kurula. Ve işte!

Açık sarı saçlarım var ve saçlarımı Manic Panic “Hot Hot Pink” ile boyamak istiyorum. Saçlarımın rengini açmam gerekmiyor değil mi?

Eğer saçının renk kartelasındaki kadar parlak olmasını istiyorsan, evet, rengini açman gerek. Aşağıda rengi açılmamış doğal kahverengi saç üzerinde “Hot Hot Pink” boyanın nasıl durduğunu görebilirsin.

Saçımı kırmızı’ya boyamıştım. Şimdi aktı ve kızılımsı bakır bir renk kaldı. Manic Panic ile boyasam renk tutarmı ?

Daha önce saçlarını kırmızı ile boyamış müşterilerimiz saçlarına daha sonra çeşitli işlemler yaptırıp farklı kalıcı boyalarla boyayıp, bu renkleri kapatmış bile olsalar veya doğal sürecinde akmışta olsa, arkasından yapacakları Manic Panic uygulamalarında boyanın tutmamasına neden olabilir. Kırmızı, akmış kırmızı veya kızıl bakır saçlar boyayı emmezler veya çok çabuk kusarlar. Bu renklere sahip müşterilerimizin saçlarını açtırmalarını öneriyoruz.

Saçlarımı uzun süredir boyuyorum. Bu güne kadar birçok renk uyguladım. Son 1 yıldır siyah kullanıyorum. Sizin renklerinize bayıldım, saçlarımı açtırıp boyarsam tutarmı? Ne önerirsiniz?

Çok fazla işlem görmüş saçlar altta boya katmanları oluştururlar ve bunlar açıcılarla bile saçtan tamamen sökülüp atılamaz. Zamanla saçın yapısı ve emme gücü zayıflar. Saça silicilerle farklı bir işlem uygulanıp, saçları tamamen arındırmak gerekebilir. Ancak bu işlemin en az açıcılar kadar saçı yıpratan bir işlem olduğunu belirtmekte fayda var. Saçları böyle olan müşterilerimizin bunu uygulama kuaförlerine belirtmeleri ve fikir almalarını öneririz. Saçlarını açtırmış bile olsalar evde kendileri uygulama yapmak isteyen müşterilerimizin net renk alamama veya erken akma gibi sorunların bu alt katmanların sebep olabileceğini hatırlatmak isteriz.

Boyaya alerjik olup olmadığımı nereden bilebilirim?

MANIC PANIC® Saç boyasında PPD (Parafenilendiamin) YOKTUR!
Burada bir alerji testini nasıl uygulayacağınızı görebilirsiniz : Saç boyasından küçük bir damlayı dirseğinizin kıvrımına sürün. Çabuk silinip gitmesin diye yapışkan bir bant ile üzerini sarın ve yarım saat kadar bekleyin. Bantı çıkarın ve o bölgeyi 48 saat süreyle gözlemleyin. Herhangi bir kızarıklık ya da kaşıntı durumu oluşursa, bu ürüne alerjiksiniz demektir. Bu ürünü kullanmayın ve başka bir ürün deneyin.

Manic Panic beyazlayan saçlarımı kolay kapatır mı? Beyaz saçtan son derece sıkıldım ve birazda eğlence arıyorum. Sanki mor hoş olur diye düşünüyorum.

MANIC PANIC beyazları oldukça hoş kapatacaktır ancak boyamadan önce hafif bir açıcıyla açmakta da yarar olabilir. Fotoğrafta gördüğünüz 78 yaşındaki bayan Manic Panic “Purple Haze” kullanmış.

Saçımın rengini koyu renkten pembeye hemen değiştirebilir miyim, yoksa bunu yavaş yavaş mı yapmalıyım.Benim saçımın doğal rengi koyu kahverengi, fakat ben bir yüzücü olduğum için saçımın rengi güneşten ve klordan açılıyor.?

Pembe renkli saç boyamızdan “Hot Hot Pink” kullanın. Güneşte ve klorda rengi açılmış saçlarınızın üzerinde hayal ettiğiniz renge ulaşıp ulaşamadığınızı deneyin. Eğer daha belirgin bir renk istiyorsanız, saçınızı 9. Seviyeye kadar açmanız gerekir.

Hamileyken saçımı boyamamın bir tehlikesi var mı?

Manic Panic Saç Boyası hamilelik döneminde kullanım açısından güvenlidir. Ancak saçınızın rengini açmak için kullandığınız materyallere ya da sert kimyasal maddelere dikkat etmeniz gerekiyor.

Hangi saç boyası markalarının iyi olduğunu nereden anlayabilirim? Saçıma karşı nazik olabilecek bir boya istiyorum ve boya yaklaşık bir ay saçımda kalsın istiyorum.

Manic Panic Saç Boyaları türünün en iyisidir. Kalıcı saç boyaları amonyak içerir ve saça nüfuz edebilmesi için içinde peroksit denilen oksijen maddesi vardır. Ancak Manic Panic boyalarında bunlar yoktur. Boyalarımız kolaylıkla bir ay kalır, birkaç şampuanlamadan sonra biraz tazeleme gerektirebilir ama bu da kolay yapılabilen bir işlemdir.

Saçımı boyadıktan sonra saç maskesi kullanmalı mıyım?

Hayır kullanmayın. Bu işlem, Manic Panic Saç Boyası ile elde ettiğiniz rengi saçınızdan söker alır! Manic Panic Saç Boyası saçtaki kırıkları doldurarak bir nevi saç kremi görevi yapar. Herhangi bir maske ya da canlandırıcı bir başka ürüne ihtiyacınız yoktur.

Rengin daha uzun kalmasını sağlamak için boyadıktan sonra hangi şampuanı kullanmalıyım?

İçinde yağ ya da krem olmayan pH dengeli ya da yumuşak bir şampuan deneyin. Yani bir başka değişle seçtiğiniz şampuan saçınızı temizlemek dışında size başka sözler vermesin. Geleneksel ‘renk koruyucu’ şampuanları pek önermiyoruz. (unutmayın ki, tüm pH dengeli şampuanlarda Manic Panic Saç Boyası ile önyıkama için ideal değildir. Kepeğe karşı etkili şampuanlar ve içinde çok yağ olan şampuanları önermiyoruz. Sülfür içeren şampuanları da Manic Panic Saç Boyasının saça işlemesini engelledikleri için önermiyoruz.

Manic Panic Saç Boyasının rengi ne kadar süre ile kalıcıdır? Her renk için bu süre geçerli midir?

4 ila 6 hafta. Renk, şampuan, saç spreyi, şekillendirici jeller/jöleler ya da yüzme gibi dış etkenler nedeniyle daha çabuk akar . Daha açık renkli boyalarımız daha koyu renkli olanlara nazaran daha çabuk solar. Kırmızılar ve Pembeler Mavilere nazaran biraz daha uzun ömürlüdür.

Ultraviole renkler nelerdir?

Manic Panic Saç Boyaları arasında (Electric Banana®, Hot Hot Pink, Electric Lizard gibi) Ultraviyole etkili ya da siyah ışık altında parlayabilme özelliği olan renkler vardır. Siyah ışıklar gibi özel ultraviyole ışıklar maddelerin ya da bu gibi saç renklerinin parlamalarını ya da fosforlu görünmelerini sağlar. 70’li yıllardan kalan saykodelik posterleri hatırlayın (tabii hatırlayamayacak kadar genç değilseniz bilememJ ). Aşağıda siyah ışık altında parlayan renk Electric Banana® ile boyanmış saçlara örnektir:

Saçlarımı boyamadan önce her defasında saçlarımın rengini açmam gerekir mi?

SADECE uzayan dipleri! Zaten rengini açtığınız saçlarınızı açmanıza hiç gerek yok.

Yarı kalıcı ve kalıcı boya arasındaki fark nedir?

Kalıcı saç boyaları içlerinde amonyak bulundururlar ve saçın içine işleyebilmek için aynı zamanda içlerinde peroksit yani oksijen maddesi vardır. Yarı kalıcı MANIC PANIC saç Boyaları bu kimyasallardan hiç birini içermez.

Rengi saçımdan tamamen nasıl çıkartabilirim? Saçlarımı renk açıcı ile açtım ve MANIC PANIC “Bad Boy Blue” kullanarak saçlarımı maviye boyadım ve gerçekten süper durdu ancak iş yerim izin vermiyor. Saçımı eski rengi olan doğal kahverengiye döndürmem gerekiyor

Öncesinde saçının rengini açmış olduğun için “Bad Boy Blue” rengini saçından çıkarttığında kendi saçının doğal rengine kavuşman mümkün değil. Manic Panic Saç Boyası ile boyadığın rengi saçından çıkarttığında altta kalan temel renk, saçını boyamadan önce açtığın renk olacak. Saç rengini açtığında elde ettiğin renk kalıcıdır. Saçının doğal rengine kavuşması için saçlarını kahverengiye boyamalısın. Saçlarından Manic Panic Saç Boyasını çıkarabilmek için Saç spreyi, şampuanlama ve bol suya maruz bırakma saçlarındaki MANIC PANIC saç Boyasının yavaş yavaş akmasını sağlayacaktır. Saçında kalan son kalıntıları (ya da rengi tamamen) çıkarabilmek için profesyonel bir kuaförden aldığım bir ipucu var. Eğer kendin yapmak istiyorsan Bir kaba, 2 kaşaık saç rengi açma solusyonu 2 çorba kaşığı kadar şampuan koy. Karıştır. Eline plastik eldiven giy. Saçını bu karışımla parmaklarının ucu ile yoğurarak şampuanla. Rengin kaybolduğunu göreceksin.

Manic Panic saç Boyasının saçımdan çıkması için kaç yıkama yapmam gerekiyor? Ne kadar sıklıkla yeniden boyamam gerekiyor?

Bu saçının durumuyla ve hangi renk Manic Panic Saç Boyası kullandığınla alakalı. Rengi açılmış saç, rengi daha fazla muhafaza eder. Pastel renkler ve açık renkler koyu renklere göre daha çabuk akar.

Saçlarım koyu kahve-siyah arası ve açtırmak istemiyorum. Pastel renkleri kullanabilir miyim?

Koyu kahverengi, koyu kestane ve siyah saçlar için açtırmadan sonuç almak imkansızdır. Pastel renkler için saçlar platine kadar açtırılır.

Manic Panic sadece platin saçlar için mi?

Boyalarımız birebir rengini platine kadar açılmış saçta verir, firma garantisi platine kadar açılmış saçlar içindir. Bunun dışındaki tutmama erken akma gibi sorunları değerlendirmeye almaz.Sarışın, kumral ve açık kahverengi saçların açmadan kullanılabileceği renk seçenekleri vardır. Saçın emme gücü ve kimyası sonucu belirleyeci unsurdur. Aşağıdaki fotoğraf platin saç için iyi bir örnektir.

Boya akınca saçım eski haline döner mi?

Saçlarınız açtırmadan boyamaya uygun açık bir renk ise (kumral, açık kahve ve sari gibi) tekrar eski haline döner. Çok açık sarı saçlarda boya izleri kalabilir. Arıtıcı şampuanlarla ve bol bol yıkama sonucu onlarda bir süre sonra kaybolur.

Bir kutu boya hangi uzunlukta saça yeterli olur?

1 kutu boya omuz hizasının 2 parmak altına kadar yeterli olmaktadır.

Boya artarsa tekrar kullanabilir miyim?

Boyalarımızı ağzı sıkı kapalı, ışık almayan bir ortamda en az bir yıl rahatlıkla tekrar tekrar kullanabilirsiniz.

Saçlarımı evde açmam uygun mudur? Ne önerirsiniz?

Saçlarınızı açtırmanız gerekirse mutlaka kuaförde eşit bir şekilde açılmasını tavsiye ediyoruz. Aksi halde ton farkları bariz şekilde belli olacaktır. Açılmanın kalitesine göre sonuç alırsınız.

Kızıl saça kırmızı renklerin tutabileceğinin garantisini verebiliyor musunuz?

Tutması beklenir ama garanti veremeyiz. Bunun nedeni ise saçlarınızın gördüğü işlemleri bilmiyor olmamız. Ne kadar uzun süredir kırmızı ve kızıl renkleri kullanıyorsunuz? Alt katmanda hangi renkler var? Yapılan bu işlemlere bağlı olarak saçınızın emiş hacmi nedir? Kına, uzun süreli siyah boya kullanımı var mı? Evde kendiniz mi açıyorsunuz?

Tüm bu soruların cevabı çok önemlidir. Kına, siyah boya gibi çok sık uygulanmış işlemler yoksa alt katmanlarda tutması gerekir. İlk boyamada akma yapsa bile 2. uygulamada saça çok güzel tutunacaktır. Tutam testi yapmanızı öneririz.

Yakında okulum açılıyor Manic Panic Saç Boyasını saçımdan nasıl çıkarabilirim?

Manic Panic Saç Boyasını saçınızdan çıkarmak için :

Sıcak yağ bakımı uygulaması, saç spreyi, alkol bazlı saç ürünleri, güçlü şampuanlarla (arındırıcı, kepeğe karşı, derin temizleme şampuanları) saçı şampuanlama, bulaşık deterjanı ve suya maruz bırakma gibi yöntemler neticesinde Manic Panic Saç Boyası’nda aşamalı olarak bir açılma meydana gelecektir. Bazı daha koyu renklerin açılması açık renk boyalara göre daha uzun sürebilir ve bazen az bir miktar renk kalabilir.

Unutmayınız, eğer saçınızı Manic Panic Saç Boyası uygulamadan önce açtıysanız, boya aktıktan sonra saçınız ilk açılmış haline dönecektir. Saç açma kalıcı bir işlemdir.

Tüm bu yöntemler istediğiniz sonucu vermediği taktirde, aşağıda saç stilistlerimizin saçınızda kalan istenmeyen boya kalıntılarını tamamen yok etmek için kullandıkları bir püf noktası veriyoruz. Bu arada unutmamalısınız ki, bu konuda yapılacak en doğru şey uzman bir saç stilistinden profesyonel yardım almak olacaktır. Lütfen talimatları dikkatlice okuyunuz :

Bir saç boyama kabı içerisinde aşağıdakileri karıştırınız :
- 3 yemek kaşığı Oksidan
- 2 yemek kaşığı Renk Açıcı
- 2 yemek kaşığı Arındırıcı Şampuan
- 2 yemek kaşığı Kuru Saçlar İçin Saç Kremi

1. Ellerinize koruyucu eldiven giyin
2. Karışımı ıslak saçınıza, saç köklerine 2,5 cm kalıncaya kadar uygulayın.
3. Çabuk hareket ederek, karışımı uçlardan saç köküne doğru yedirin.
4. Karışımı saçınızda 5-10 dakika kadar bekletin.
5. Saçınızı ılık suyla iyice durulayın.
6. Saçınızı şampuanlayın ve derin etkili saç kremi ile kremleyin.

Saçınızı kontrol edin; Boya giderici karışım her ne kadar seyreltik olsa da, saçın en kırılgan olduğu an ıslak olduğu andır ve işlem süresi kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Bu arada unutmamalısınız ki, bu konuda yapılacak en doğru şey uzman bir saç stilistinden profesyonel yardım almak olacaktır.

Manic Panic boyaları akma yapar mı?

Boyalarımız su bazlı ve yarı kalıcı olduğu için doğal olarak yıkamalarınızda akma yapar,yıkarken banyonuz boya olabilir ,cildinizi bir süre boyayabilir,havlunuz yastık kılıfınızda boyanabilir,bunlardan korkmayın bu boyanın doğası gereğidir.Cildiniz ve ellerinizdeki boyaları ,boya silici mendiller ve solüsyonlar yardımı ile giderebilirsiniz. ilk yıkamalarda daha çok akar ama yıkadıkça akma olayı azalır,yastığınız kıyafetlerinize bir miktar çıkabilir bazı müşterilerimiz hiç akma sorunu yaşamazken kimiside bundan şikayet etsede boyanın özelliği bu olduğu için vazgeçemeden kullanıyorlar tamamen vucudun kimyasıyla ilgili bir durum siyah boyayıp en ufak bir boyama ile karşılaşmayan müşterilerimizde var ,yarı kalıcı su bazlı boya böyle bir terkibe sahiptir .
Deniz ve Havuzda daha fazla akma yapar ,renk koruyucu spreylerden ve şampuan serilerinden faydalanabilirsiniz,,bu akmadan dolayı gelişen solmayı önlemek adına ,saçlarınızı yıkarken şampuanınıza her yıkamada ilave edeceğiniz az bir miktar boya ile canlılığı artırabilir ve saçınızı o solma etkisinden bir nebze olsun kurtarabilirsiniz,
Bone takabilirsiniz bu çok etkili bir koruma şeklidir,renk koruyucuyu sıkıp bone takmak ,,başkada yapılabilecek bir şey yok

Daha kalıcı olmasını nasıl sağlayabilirim?

Boyanızın saçta uzun vadeli kalmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken ürünler şunlardır:Sıcak yağ bakımı uygulaması, saç spreyi, alkol bazlı saç ürünleri, güçlü şampuanlarla (arındırıcı, kepeğe karşı, derin temizleme şampuanları boyanın saçtan çok hızlı sökülmesine sebep olur bunlara dikkat edin ..Her doğal şampuan saçlara iyi gelmiyor,önerdiğimiz şampuanı tedarik edemezseniz Glıss Color Protect Boyalı ve Röfleli Saçlar İçin Renk Koruyucu veya Loreal Elseve Renk Koruyucu Şampuan Serisini tercih edebilirsiniz.

Renk seçerken uzun vadede arka arkaya farklı renkleri uygulamak isteyen dostlarımıza önerimiz sulu boyadaki gibi düşünüp açıktan koyuya doğru bunu sıralamalarıdır. Kırmızı renkleri en sona bırakırsanız saçlarınızı tekrar tekrar açtırma külfeti ortadan kalkar ve dolayısı ile yıpranmamış olur. Birbiriyle örtüşen renkleri de düşünüp karar vermek daha güzel temiz renkler elde etmenizde çok önemli bir adımdır. Örneğin yeşilin üzerine aktıktan sonra kırmızı iyi bir seçenek değildir kırmızı + yeşil = kahverenginin bir tonudur. Geçişlerde kolaylık olması adına bu inceliklere göre ürün seçmenizde fayda vardır.Çeşitli nedenlerle renkli saçlardan, yeniden klasik alışılmış renklere dönmek isteyen müşterilerimiz rahatlıkla saçlarını piyasadaki kalıcı boyalarla boyayabilirler.

Son düzenleyen: Moderatör:
X