Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

Eki Görüntüle 535338 Eki Görüntüle 535338
slm kızlar kendi çapımda fotograf eklemeye çalıştım :) saçımın uçlarında röfle var ilk kez dip boya yapacağım ve saç rengime yakın bir ton olsun istiyorum pek bilgim yok genel tavsiye çikolata kahve uçlarda renk farkı olmaması için ne yapmalıyım yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Boya daha yoğun hazırlanabilir,oksidanı düşük tututabilir (saçın tamamı 9lukla boyanacaksa diğer yerler 6lık gibi)
Röfleyi pek belirgin göremedim resimde çok seyrek ve koyu görünüyor ama resim beni yanıltıyorsa başka işlemler yapmak da gerekebilir.

Saçlarımı açık kumrala boyamak istiyorum, saçlarım koyu renk, acaba açık kumral boya alsam o rengi elde edebilir miyim, yoksa açıcı mı lazım, veya kumral için açık sarıya mı boyamam lazım?

Zeminin boyalı olup olmadığına ve ne kadar koyu olduğuna göre değişir.

Eki Görüntüle 535338 Eki Görüntüle 535338
slm kızlar kendi çapımda fotograf eklemeye çalıştım :) saçımın uçlarında röfle var ilk kez dip boya yapacağım ve saç rengime yakın bir ton olsun istiyorum pek bilgim yok genel tavsiye çikolata kahve uçlarda renk farkı olmaması için ne yapmalıyım yardım ederseniz çok sevinirim şimdiden teşekkürler.

Boya daha yoğun hazırlanabilir,oksidanı düşük tututabilir (saçın tamamı 9lukla boyanacaksa diğer yerler 6lık gibi)
Röfleyi pek belirgin göremedim resimde çok seyrek ve koyu görünüyor ama resim beni yanıltıyorsa başka işlemler yapmak da gerekebilir.

Saçlarımı açık kumrala boyamak istiyorum, saçlarım koyu renk, acaba açık kumral boya alsam o rengi elde edebilir miyim, yoksa açıcı mı lazım, veya kumral için açık sarıya mı boyamam lazım?

anlayamadığım bir şey var,benim doğal saç rengim koyu kumral gibi bir renk şuanda,koyu kahve mi öyle bir şey işte. bunun üstüne parlak çikolata kahve tonu boyamak istersem direk çikolata kahve yazan boyayı almıyorum sanırım,o rengi tutturmak için daha açık sarımsı bir ton alıyorum ki sonucu çikolata kahve oluyor galiba öyle mi?

Kutudaki modellerin saçları platine yakın açılıp öyle boyanır tam rengi tutması için.
Saç daha açık daha parlak görünür resimlerde.
Eğer birebir aynı ton isteniyorsa zemin oldukça açık olmalı,boya hatta pigment olmamalı.
Pigmentten kastım atıyorum zeminde dore yansımalı bir renk var,küllü bir renk boyanmak isteniyor bu altın pigmentler küllü kumral tutmasına engel olur.
Boya olmamasından kasıt da boyanın boyayı açma özelliği yok,zor açılır istenmeyen yansıma verebilir vs.

Doğal saçlarda istenen rengin elde edilmesi daha kolay.
Ama yine de doğal koyu kumral saç üzerine çikolata kahve Cansu Dere'nin oynadığı ç.kahve reklamındaki gibi açık, parlak ve açık olmaz mesela.
Çikolata kahvenin ana tonu 5 ya da 6 tonudur kadının saçının ana tonu 7den yukarısı değil.
O yüzden kutuya ya da reklamdaki renklere aldanmamak lazım.
Hele ki set boyaların içinden çıkan 6lık oksidanla o rengi tutturmak imkansız.
Ya volüm yükseltilir ya içine bir miktar açık renk eklenir tabii yansımayı etkilemeyecek düz bir açık ton.

LadyEvil bu rengi hangi boyayla elde edebilirim?:26: (Doğal saç rengim)
Kuaför koyu kumral olduğunu söylemişti ama tüm markaların koyu kumralına
baktım,kutudaki renkler daha açıkmış gibime geldi:44: (şuanki saç rengim
Palette kahve.Kutudaki renge aldandım aynı renk olurmuş gibime geldi ama
daha koyu oldu hatta ilk boyadığımda siyaha yakın bir renk oldu)

Eki Görüntüle 536065

Koyu kumral gibi görünüyor saç.
Kutudaki rengin neden daha açık göründüğünü ve boyaların neden koyu tuttuğunu yukarıda açıkladım :)

Son düzenleme:
Kutudaki modellerin saçları platine yakın açılıp öyle boyanır tam rengi tutması için.
Saç daha açık daha parlak görünür resimlerde.
Eğer birebir aynı ton isteniyorsa zemin oldukça açık olmalı,boya hatta pigment olmamalı.
Pigmentten kastım atıyorum zeminde dore yansımalı bir renk var,küllü bir renk boyanmak isteniyor bu altın pigmentler küllü kumral tutmasına engel olur.
Boya olmamasından kasıt da boyanın boyayı açma özelliği yok,zor açılır istenmeyen yansıma verebilir vs.

Doğal saçlarda istenen rengin elde edilmesi daha kolay.
Ama yine de doğal koyu kumral saç üzerine çikolata kahve Cansu Dere'nin oynadığı ç.kahve reklamındaki gibi parlak ve açık olmaz mesela.
Çikolata kahvenin ana tonu 5 ya da 6 tonudur kadının saçının ana tonu 7den yukarısı değil.
O yüzden kutuya ya da reklamdaki renklere aldanmamak lazım.
Hele ki set boyaların içinden çıkan 6lık oksidanla o rengi tutturmak imkansız.
Ya volüm yükseltilir ya içine bir miktar açık renk eklenir tabii yansımayı etkilemeyecek düz bir açık ton.

Koyu kumral gibi görünüyor saç.
Kutudaki rengin neden daha açık göründüğünü ve boyaların neden koyu tuttuğunu yukarıda açıkladım :)

Teşekkür ederim canım:KK16: Zaten şuanki saçım oldukça koyu istesem de çok açık olmaz:KK42:

kızlar bende sac rengımı yuklemek ıstıyorum emınım cok begeneceksınız ama yukleyemıyorm:KK43: resım ekle yazıyormus msj kısmında ama bende oyle bısey yok hayrınıza bı bakarmısnz:KK43:

Cevabınız için teşekkür ederim, boyalı değil, koyu kumral saç rengim :)

saçımda röfle ne çok sık ne çok seyrek koyu değil saç köpüklü oldugu için koyu duruyor uçlarda kaldı çikolata kahve benim için uygun bir tercih midir ve bana bir boya markası önerebilirmisin?

Cevabınız için teşekkür ederim, boyalı değil, koyu kumral saç rengim :)

Açık kumral 7-8 tonları ama daha iyi açılması için 9 numara boyanabilir,30vol ile.
Turunculuk olması ihtimaline karşı bir miktar 7.1 eklenmeli.

kızlar bende sac rengımı yuklemek ıstıyorum emınım cok begeneceksınız ama yukleyemıyorm:KK43: resım ekle yazıyormus msj kısmında ama bende oyle bısey yok hayrınıza bı bakarmısnz:KK43:

Mesaj panelinde insert image ikonu ile resim ekleyebilirsiniz,
Eğer mesaj panelinde herhangi bi ikon yoksa (sadece yazı yazmak için boş bir bölüm varsa);
Kullanıcı Kontrol Paneli - Seçenekleri Düzenle - Çeşitli Seçenekler bölümünde mesaj editörünü Standart Editör-Toolbar olarak değiştirin.

Son düzenleme:
merhaba, saçlarımın uçlarında krepe balyajlı oriel var, dibim kendi rengim.

$IMG-20121012-WA031.jpg

şu saç rengini nasıl elde edebilirim?

$çağla-şıkel-küllü-kumral-saç-modeli-296x450.jpg

saçımda röfle ne çok sık ne çok seyrek koyu değil saç köpüklü oldugu için koyu duruyor uçlarda kaldı çikolata kahve benim için uygun bir tercih midir ve bana bir boya markası önerebilirmisin?

Ten rengi ve ten alt tonu saç rengi belirlemek için önemli.
Çikolata kahve sıcak bir ton sıcak alt tonlu kişilere daha çok yakışır.
Bu konudan alt tonunuzu öğrenebilirsiniz
http://www.kadinlarkulubu.com/makya...elirleme-alt-tona-uygun-makyaj-onerileri.html
Ben genelde set boyalar önermiyorum,profesyonel tüp boyalar kullanıyorum exicolor,selective,nevacolor,igora gibi tüp boyalar öneriyorum.

lady evil senden yardım isticem. ben hep dip boya yapardım palette deluxe altın parıltılı çikolata 5-5 rengiyle saçlarımda röfleler vardı taa 2 sene önceden onlar sadece uçlarda kalmıştı diplerede işte dediğim renk ile boyuyodum. ancak kaş ve göz rengim siyah koyu renk olduğundan dolayı bugün bi değişiklik yaptım ve yine palettenin küçük yeşil kutulardaki 5-0 fındık kahvesi rengi ile 5-5 i karıştırıp boyadım. çünkü kaşlarımdan farklı bi renk olması saçımın rahatsız ediyodu. ama simdide gözüme bu renk çok koyu geldi :KK43: ilk boyama olduğu içinmidir sence ? bikaç yıkama sonrası akarmı onu merak ediyorum. şuan sanki cok koyu bir kahve oldu gibi geliyo ben azcık daha açığını istiyodum. simdi ben ne yapmalıyım? yıkadıkca akmasınımı bekliyim yoksa başka bir kahve renk boya alıp onamı boyayım? bi türlü karar veremiorum :) önceki ve sonraki saç renklerimin resminide ekliyorum. $DSCF5220.jpg $DSCF5245.jpg

Açılır ama fazla bir açılma olacağını sanmıyorum.
Set boyaların içinden çıkan oksidan 6lık yani saçın rengini açma özelliğine pek sahip değil boyasız saçları 2 tona kadar boyalı saçları da zemindeki boyaya göre (çok koyuysa hiç açmaz) 1 tona kadar açma özelliği var.

çok açılmadı rengi ama istediğim tonu yakaladım canım üstler karamale oldu aşağıya doğru daha sarımsı oldu ben beğendim:KK1:

lady evil senden yardım isticem. ben hep dip boya yapardım palette deluxe altın parıltılı çikolata 5-5 rengiyle saçlarımda röfleler vardı taa 2 sene önceden onlar sadece uçlarda kalmıştı diplerede işte dediğim renk ile boyuyodum. ancak kaş ve göz rengim siyah koyu renk olduğundan dolayı bugün bi değişiklik yaptım ve yine palettenin küçük yeşil kutulardaki 5-0 fındık kahvesi rengi ile 5-5 i karıştırıp boyadım. çünkü kaşlarımdan farklı bi renk olması saçımın rahatsız ediyodu. ama simdide gözüme bu renk çok koyu geldi :KK43: ilk boyama olduğu içinmidir sence ? bikaç yıkama sonrası akarmı onu merak ediyorum. şuan sanki cok koyu bir kahve oldu gibi geliyo ben azcık daha açığını istiyodum. simdi ben ne yapmalıyım? yıkadıkca akmasınımı bekliyim yoksa başka bir kahve renk boya alıp onamı boyayım? bi türlü karar veremiorum :) önceki ve sonraki saç renklerimin resminide ekliyorum. Eki Görüntüle 536327 Eki Görüntüle 536328

Yeni boyadıysanız hiç dokunmayın çok yoğun ve koyu olması normal yıkandıkça açılacaktır.
Bol saç kremi,beyaz sabun,şampuanın içine eklenen bir miktar çamterebentin de saçtaki boyayı kırar.
Zaten yıkandıkça rengi açılıp oturur.

teşekkürler lady evil . :) yani başka bir renge boyamamak dahamı iyi olur bugün için değilde mesela 3 -4 gün sonra boyarsam eger bi sorun olurmu saçımda ?

teşekkürler lady evil . :) yani başka bir renge boyamamak dahamı iyi olur bugün için değilde mesela 3 -4 gün sonra boyarsam eger bi sorun olurmu saçımda ?

Gereksiz yere saçınızı yormuş olursunuz çünkü zaten zemin koyuysa açık renk yine tutmayacak zemini açmayacaktır.
Boya boyayı açmaz açıcı kullanmak gerekir.
Boya silici de önerebilirim 1 kere boyanıp beğenilmeyen saçları eski haline getiriyor.
Ama yıpratma olmayacağının garantisi olmaz tabii.

Lady lütfen bana da cevap verir misin:KK16:

Bal köpüğü denen 7.3 zemin ve uçlar oryalli görünüyor.
Sizin balyajlar turunculaşmış 7.3 daha da turunculuk katar diplerle eşitlenmeli daha sonra düz bir sarı olacak şekilde uçların açılması gerekir.
Dipler 7.3 ile devamı 7 ile boyansa eşitlenir mi bilemiyorum en doğru kararı iyi bir kuaför verir evde yapılması zor görünüyor.

X