Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

merhaba
ben saçımı 1.5 ay önce boyatmıştım ve aralara parıltı yaptırmıştım fakat saçım yıkandıkça çok açıldı ve bi kaç farklı ton oldu.sonra kuaförüme gidip kumral istediğimi söledim nasıl bi işlem uyguladı bilmiyorum ama koyulaştı çok hoş bi renk olmuştu şimdi tekrar açıldı ve 2 3 farklı renk oldu .aralarda turuncumsu renkler var :KK43:ben açık kumral- kumral arası düz bi renk istiyorum doğal dursun ne yapabilirim

Zemin ne renkti ve aralara atılan renk kaç ton açık?
Zemin rengini bilmeden net bir şey söyleyemiyorum.

Merhaba. Saçlarımı Palette açıcı ile açtım ve daha sonra Palette 10.5 ile boyadım. Saçlarım şuan değişik garip bi renk oldu. Sarı desem değil. Turuncu desem değil. Yaldız gibi parıltılar var saçlarımda. Parıltılar turuncu da değil, tam sarı da değil. Arada bişey işte. Saçlarımdaki bu parıltılardan nasıl kurtulup daha sarı bi renk elde edebilirim ?

Merhaba. Saçlarımı Palette açıcı ile açtım ve daha sonra Palette 10.5 ile boyadım. Saçlarım şuan değişik garip bi renk oldu. Sarı desem değil. Turuncu desem değil. Yaldız gibi parıltılar var saçlarımda. Parıltılar turuncu da değil, tam sarı da değil. Arada bişey işte. Saçlarımdaki bu parıltılardan nasıl kurtulup daha sarı bi renk elde edebilirim ?

Rengi tam olarak görmem lazım homojen açıldı mı,ton farklılıkları var mı?
Saçı biraz dinlenmeye bırakın,daha sonra 10.0 ve az miktar 9.1 karışımı ile cila yapabilirsiniz.

Saçı biraz dinlenmeye bırakın,daha sonra 10.0 ve az miktar 9.1 karışımı ile cila yapabilirsiniz.

Saçım şuradaki turuncu kısım gibi oldu. Tam homojen değil uçlar daha açık bakırımsı ama benim için homojenlik o kadar değildi, tabi sarı olsaydı. Turunculuğu küllü tonlarla alabilirim sanırım. Nevacolor 10.01 ekstra doğal küllü platin mesela ? Peki saçlarımın sararması için ne yapmam lazım ?

Eklentiler

• $lady gaga.jpg
    $lady gaga.jpg
    30,8 KB · Görüntüleme: 96
Saçım şuradaki turuncu kısım gibi oldu. Tam homojen değil uçlar daha açık bakırımsı ama benim için homojenlik o kadar değildi, tabi sarı olsaydı. Turunculuğu küllü tonlarla alabilirim sanırım. Nevacolor 10.01 ekstra doğal küllü platin mesela ? Peki saçlarımın sararması için ne yapmam lazım ?

Eki Görüntüle 496077

Saçımın rengi bunun daha sarıya bakan hali. Yani ışıktan ışığa değişiyor aslında, ama buna çok benziyor.

Lady sonunda saç rengimi buldum.

Eki Görüntüle 496098

Uç kısımlar bundan daha koyu ama dalgalı olması benim için önemli değil. Şuan ben, saçlarımdaki turuncu yaldızlı parıltılar gitsin ve saçlarım daha doğal bir sarı olsun istiyorum. Sence ne yapmalıyım ? Yardımların için teşekkürler tekrar :)

Dediğim gibi küllü bir renkle düz bir sarı karıştırarak cila yapılmalı sadece küllü boyanırsa yeşerme yapar çok doreleşmiş saç anladığım kadarıyla.
Saç boyandıktan birkaç gün kadar sonra istenmeyen renkler oluşmuşsa cila yapılır.
Şu tarifi vereyim;
Orta boy bir saç için ölçüler bunlar saçın boyutuna göre siz göz kararı azaltıp çoğaltabilirsiniz
10.0 (açık düz sarı) 2 parmak kadar
9.1 (küllü sarı) 1 parmaktan daha az
1 yemek kaşığı 20vol oksidan
1.5 çay bardağı kadar su

Islak saça boya yapar gibi sürülüp 20-30 dk arası bekletin
Bu cilanın saçın çiğliğini büyük oranda alması lazım.
Tabii resimler birebir uygulanacak saç gibiyse.
Boya önermiyorum kesinlikle boyama hataları koyu renge boyanmadığı sürece boya ile kapanmaz.

Son düzenleme:
Dediğim gibi küllü bir renkle düz bir sarı karıştırarak cila yapılmalı sadece küllü boyanırsa yeşerme yapar çok doreleşmiş saç anladığım kadarıyla.
Saç boyandıktan birkaç gün kadar sonra istenmeyen renkler oluşmuşsa cila yapılır.
Şu tarifi vereyim;
Orta boy bir saç için ölçüler bunlar saçın boyutuna göre siz göz kararı azaltıp çoğaltabilirsiniz
10.0 (açık düz sarı) 2 parmak kadar
9.1 (küllü sarı) 1 parmaktan daha az
1 yemek kaşığı 20vol oksidan
1.5 çay bardağı kadar su

Islak saça boya yapar gibi sürülüp 20-30 dk arası bekletin
Bu cilanın saçın çiğliğini büyük oranda alması lazım.
Tabii resimler birebir uygulanacak saç gibiyse.
Boya önermiyorum kesinlikle boyama hataları koyu renge boyanmadığı sürece boya ile kapanmaz.

Çok sağol yarın yapıcam bu işlemi de. Peki bunu yaptığımda saçlarım ne renk olucak sence ?

merhaba saçımı 2 ay önce palette radıance 6.99 kışkırtıcı viyoleye boyadım deniz havuz derken regi biraz turunculaştı.dipleri uzadı.ana saç rengim koyu kestane...saçımı kahve tonlarına boyamak istiyorum.hangileri kızılı kapatır acaba

Merhabalar. Sizden yardim istieyecektim. Saclarim rofleli. Kendi sac rengim Cok koyu kumral hani nerdeyse siyaha yakin. Senelerdir rofleli sac kullaniyorum beyaz tenliyim ve koyu renk saci kendime yakistiramiyorum. Yalniz soyle bir sorunum var yaptirdigim hicbir (bir suru kuafor degistirdim) dip boya dogal ve guzel olmuyor. Ne zaman rofle yaptirsam (senede iki kez yaptiriyorum) sac rengim sahane oluyor sonra dip boya vakti gelipte yaptirdigimda hem diplerim guzel olmuyor hem roflelerim kapaniyor. Evde kendim dip boyami yapabilirmiyim? Bana yardimci olursaniz cok cok sevinirim. Tesekkurler:KK16:

Saçımda boya durmuyo 2 haftaya kadar akıp gidiyor. Diplerim açılıyor. Saçlarımı çok koyu olmaması şartıyla hangi tona boyamalıyım sizce ? Çikolata, karamel, kumral tonları nasıl? :KK31:

Son düzenleme:
merhabalar saçıma geçen sene eylülde röfle yaptırmıştm beğenmediğim için üzerine evde çikolata kahve boyadm aktı tabi ama röfledeki tonlar birbirine yaklaştı üzerine koyu sarı boyadm bi kaç ay sonra 9 sarı ve en son syoss altın karamel boyadm şimdi gün ışıgında çok açık olmayan altn sarı gibi ben koyulaştırmak istiyorm ama röflenin üzerine koyu renk tutmaz diyorlar doğal bi kahve elde etmek istiyorm tutar mı hangi tonlara boyayabilirim sizce ?

Çok sağol yarın yapıcam bu işlemi de. Peki bunu yaptığımda saçlarım ne renk olucak sence ?

Cila saçtaki çiğliği alması için yapılır,istenen rengi verir yani turuncu yansımasız sarı olması için verdim tarifi.

merhaba saçımı 2 ay önce palette radıance 6.99 kışkırtıcı viyoleye boyadım deniz havuz derken regi biraz turunculaştı.dipleri uzadı.ana saç rengim koyu kestane...saçımı kahve tonlarına boyamak istiyorum.hangileri kızılı kapatır acaba

5.1 küllü kahve boyanabilir.

Merhabalar. Sizden yardim istieyecektim. Saclarim rofleli. Kendi sac rengim Cok koyu kumral hani nerdeyse siyaha yakin. Senelerdir rofleli sac kullaniyorum beyaz tenliyim ve koyu renk saci kendime yakistiramiyorum. Yalniz soyle bir sorunum var yaptirdigim hicbir (bir suru kuafor degistirdim) dip boya dogal ve guzel olmuyor. Ne zaman rofle yaptirsam (senede iki kez yaptiriyorum) sac rengim sahane oluyor sonra dip boya vakti gelipte yaptirdigimda hem diplerim guzel olmuyor hem roflelerim kapaniyor. Evde kendim dip boyami yapabilirmiyim? Bana yardimci olursaniz cok cok sevinirim. Tesekkurler:KK16:

Röflenin tonu önemli renk önerebilmem için.
Dip boyanın şartı röfleyle birebir uyuşacak renk seçmek,oksidan volümünü bekleme süresini iyi ayarlamak.
İstenen renk olmazsa üzerine cila atılır sadece diplere,cila tarifini birkaç sayfa önce verdim onu sadece istenen renk numaralarıyla değiştirerek yapabilirsiniz.
Cilanın yıkanma süresinden 5 dk kadar sonra tarak yardımıyla cilayı röflelere doğru tarayarak yayın,röfleler kapanmaz böylece ve diplerle tezat oluşturmaz röfleler canlanır.

merhabalar saçıma geçen sene eylülde röfle yaptırmıştm beğenmediğim için üzerine evde çikolata kahve boyadm aktı tabi ama röfledeki tonlar birbirine yaklaştı üzerine koyu sarı boyadm bi kaç ay sonra 9 sarı ve en son syoss altın karamel boyadm şimdi gün ışıgında çok açık olmayan altn sarı gibi ben koyulaştırmak istiyorm ama röflenin üzerine koyu renk tutmaz diyorlar doğal bi kahve elde etmek istiyorm tutar mı hangi tonlara boyayabilirim sizce ?

Şu anki rengi görsem çok daha iyi olur.
Genel olarak söylemek gerekirse röfle üzerine koyu renk tutar ama direkt boya yapılmaması gerekir,istenen renkle önce pigmentasyon daha sonra boya yapılmalı.

Canım öncelikle bilgilerini paylaştığın için teşekkürler,emek ve vakit nihayetinde..
Benim senden ricam şu...
Saçlarım çok işlemden geçti bayada yıprandı,biraz kendi haline bırakmak için 2 ay evvel koyu kumrala boyadım alt şu renkti $560979_10150727477227558_1288708065_n.jpg ama aktı tabi baya dipler falan geldi evde oryalle açmaya çalışınca da mahvettim tabii hemen üstüne koyu kumral yaptım o da bu $IMG_0177fsd.jpg
son olarak şu haldeyim :) $206026_426001087435739_1636882304_n.jpg
şimdi istediğim şey röfleye dönmek ama kuaförüme gitsem yok açıcam yok vs bi ton şey sıralıcak:44:
Öncesinde küllü açık kumral tonlarında bişey istiyorum bunu evde elde edebilirmiyim yeşerme olmadan çünkü hala kızıl yansımalar var saçımda:26:

Canım öncelikle bilgilerini paylaştığın için teşekkürler,emek ve vakit nihayetinde..
Benim senden ricam şu...
Saçlarım çok işlemden geçti bayada yıprandı,biraz kendi haline bırakmak için 2 ay evvel koyu kumrala boyadım alt şu renktiEki Görüntüle 499072 ama aktı tabi baya dipler falan geldi evde oryalle açmaya çalışınca da mahvettim tabii hemen üstüne koyu kumral yaptım o da bu Eki Görüntüle 499073
son olarak şu haldeyim :)Eki Görüntüle 499074
şimdi istediğim şey röfleye dönmek ama kuaförüme gitsem yok açıcam yok vs bi ton şey sıralıcak:44:
Öncesinde küllü açık kumral tonlarında bişey istiyorum bunu evde elde edebilirmiyim yeşerme olmadan çünkü hala kızıl yansımalar var saçımda:26:

Merhaba,güzel sözler için teşekkürler :)
Çok fazla akmış cidden,baya açılmış saç oryal gördüğü için sanıyorum.
Saçtaki yansımaları küllünün kapatması zor görünüyor.
Küllü sarıya dönebilmek zor,saç çok işlem gördüğü için de yüksek volüm önermem.
Önce 8.0 +8.1 karışımıyla düşük volümle boya önerebilirim yansımayı az da olsa alması için.
Ama küllü dediğim gibi zor,bir de çok akan bir renktir küllü renk boyandıktan birkaç hafta sonra akmaya başlar alttaki yansımalar geri gelir.
2 haftada bir cila yapılması gerekir.
Önce önerdiğim renkle düşük vol.le bir boyama yapın,yansımanın ve renk değişiminin durumuna göre küllü cila önerebilirim.
Boyamadan önce aynı boyalarla (yarım tüp 8.1 bir tüp 8.0) pigmentasyon yapın çabuk akmasın.

X