Saç Rengi ve Saç Boyama Saç Boyama,Saç Açma,Saç Rengi Değiştirme,Renk Katalogları,Sorularınız ve Cevapları

merhaba benim saçlarım platin sarısı daha önce şurada konusunu da açmıştım saçlarımı koyulaştırmak istiyorum diye fakat ne yaparsam yapyım koyulaşmıyor. plutin güçlü bi renk. siyah olmasz yeşillenir dedi kuaför. bakır tonlarıda kınalı yapıncak gibi olurum. kumralda yüzümae çok yakın bi renk beni boğar. buğday tenli yeşil gözlü 28 yaşımdayım.

sizce bana ne renk gider. saçımın boyu kopcanın biraz yukarısında. ince ve kuru telli fazla yıprandı ama kestirmeye kıyamıyorum. http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sari-sacimdan-sikildim.728094/
canım bende platine yakın baya açık sarıdan koyuya döndüm. öncelikle saçlarına kestane rengi vur pilatin oldugu icin o kırmızı pigment lazım kalmamıstır hic sacında koyu kestaneye vur . sonra akıcak baya bi süre sonra tekrar koyuya boyadıgında istedigin renge ulasıcaksındır.

:110:merhaba arkadaşlar ben saçımı palettenin sıcak çikolatasına boyadım ama bir kaç ton daha açmak istiyorum nasıl yapmalıyım kuaföre gitmeye vaktim yok yardımcı olursanız sevinirim

canım bende platine yakın baya açık sarıdan koyuya döndüm. öncelikle saçlarına kestane rengi vur pilatin oldugu icin o kırmızı pigment lazım kalmamıstır hic sacında koyu kestaneye vur . sonra akıcak baya bi süre sonra tekrar koyuya boyadıgında istedigin renge ulasıcaksındır.
yeşermez mi saçlarım

Loreal'in preference serisindeki bu numara artık Türkiye'ye gelmiyormuş arkadaşlar, bana 4.65 numarayı aynı rengi verebilecek neyi önerebilir siniz? Loreal'den başka boyaya da pek güvenemiyorum ama renkten çok memnundum :/
loreal-paris-recital-preference-465-grenada-rod-mahognybrun.jpg

boya kutusunu görünce benimde aklıma geldi bu boyada ortadan kalktı onun gibi sacı 3 ton acıp bu sac rengine benzeyen boya markası varmı bildiğiniz acaba
loreal_recital_6.jpg

Loreal'in preference serisindeki bu numara artık Türkiye'ye gelmiyormuş arkadaşlar, bana 4.65 numarayı aynı rengi verebilecek neyi önerebilir siniz? Loreal'den başka boyaya da pek güvenemiyorum ama renkten çok memnundum :/Eki Görüntüle 1305010

majirel sac boyası veya wella koleston wella perfect te mutlaka vardır

http://sachane.com/?subcats=Y&statu...h_performed=Y&q=4.65&dispatch=products.search

burda var ama bu arada link vermek ysak değildir umarım :KK43:

Merhaba,
Uzun,dalgalı,acık kahverengi-koyu sarı saclarımı hiç boyatmadım.30 yasındayım,buara alnıma yakın bölgede beyazlarım arttı.boyatmak istemiyorum.cok doğal duracak sekilde ne yapmalıyım sizce? Gölge iyi bir cözüm olur mu? Dogal görünmesini istiyorum,kuaförden ne istemeli ve nelere dikkat etmeliyim? Cok tesekkürler

madem sacını hiç boyatmadın bence kalkışma derim beyzaların için kozmetikte sac ruju var her renk aynen ruj şeklindedir sac rengine uygun testırı al deneme ürününü sacının üstünde gezdir beyazını kapatır ama sacını yıkadıgında cıkar rengi.uclarına da bu yıll ck moda olan ombre sac uygulaması(umarım yanlış yazmadım) sac uclarını istediğin ve uyan bir rekle boyuyorlar

images.jpg
images (1).jpg

evde kendince sac uclarına krepe atar gibi ayırıp uygulanıyor ama ben olsam kuaforde yaptırırım kolay gözüksede zahmetli bir iş

Yesermez diyen arkadasim ben acik karemelle boyuyordum ondan oncesi palette acicisi ile actim kumralla boyuyunca yeserdi hallettim sonrasinda acik karemelle boyuyordum ama en son koyu karamele boyadim yeserdi uclar acaba 1 ay sonra kadar acik karamele boyasam duzelirmi sizce bice icine acik kullu sari koysam kizilligini kurarmi acaba

Cok teşekkür ederim duru24
Boyatmak ve gölgeden şimdilik vazgeçtim beyazlarım daha da artana kadar. Sac rengimde bi sprey boya almıştım yıkayınca geçenlerden.sac rujunu da deniycem.sagolun...

Burada saç rengi,saç boyama,saç rengi silme,pigmentasyon,renk karışımları ve saç boyamaya dair her türlü sorularınızı ve önerilerinizi paylaşabilirsiniz

Sorularımıza buradan devam ediyoruz

* Merak ettiğiniz SAÇ RENGİNİ LÜTFEN EKLEYİN arkadaşlar. X şarkıcısının Y klibindeki saç rengi,şu dizideki bu oyuncunun saç rengi gibi sorulara rengi göremediğimiz için her ünlüyü de tanıma olasılığımız olmadığı için cevap veremiyorum/veremiyoruz

** Saç rengi değiştirmek ile ilgili sorularınızda ŞUANKİ saç renklerinizin resimlerini eklerseniz daha doğru şekilde yardımcı olabilirim.

*** Boyadığınız saç renklerinin ismini değil NUMARALARINI söyleyin. Işıltılı Kahve,Parıltılı Çikolata,Kışkırtıcı Kızıl vs vs. bu tür piyasa isimleri verilince yardımcı olamıyorum her markanın piyasa isimlerini bilmiyorum çünkü.

****Soruları özel mesaj yoluyla değil buradan soralım lütfen.Özelden sorulan sorulara cevap vermiyorum! Burası ortak konumuz özel mesajla ciddi bir soru yağmuru var hiç gerek yok zaten buradan sorarsanız yardımcı oluyorum hem özel mesajlara hem konuya yetişemiyorum.

***** Konu başını hiç okumayıp burada ayrıntılı olarak anlattığım konularda soru soranlara cevap vermiyorum.

SAÇ BOYAMA,SAÇ RENGİ DEĞİŞTİRME,PİGMENTASYON,BOYAMA TEKNİKLERİ

* Doğal-Boyasız Saçları Boyama

Doğal-boyasız saçları boyarken önce uçlardan başlamak gerekir.Dipler saçın devamına ve uçlara göre daha çabuk açıldığı için boyanın diplerde daha kısa süre tutulması gerekir
Diplerim turuncu-çiğ bir sarı oldu,neden sorularıyla çok karşılaşıyoruz,sebebi dipleri gelmiş ya da daha önce hiç boyanmamış saçları boyarken diplerden başlamak

* Boyalı Saçları Boyama

Boyalı ama dipleri gelmemiş saçları boyarken önce diplerden başlanır,aşağıya doğru uygulanır
Saçta rengi solmuş bölümler varsa ilk olarak onlar da boyanabilir

* Saç Açma (Dekolore-Dekapaj) İşlemleri Nedir,Nasıl Yapılır?

Doğal,boyasız saçları çeşitli maddelerle açma işlemi dekoloredir
Boyalı saçları açma işlemi de dekopajdır
Dekolorasyon için kullanılan maddeler toz,krem ya da sıvı şeklinde olabilir
Toz dekolorasyon maddesi krem dekolore maddesinden daha fazla açıcı güce,doğal olarak daha fazla yıpratma özelliğine sahip
Krem dekolorasyon maddesi boyalı saçı çok az açar ya da hiç açmaz
Sıvı olanlar ise perhidrol,oksijenli su...

Saç boyasından çıkan oksidanların volümleri saçın koyuluğuna ve istenilen rengin açıklığına göre değişir
% 6lık oksidan (20 Volüm) 2-3 ton açar
% 9lık oksidan (30 Volüm) 3-4 ton açar
% 12lık oksidan (40 Volüm) 4-5 tona kadar açabilir

Oksidanların volümü yükseltikçe saçı zorlama -yıpratma olasılığı da artar

Saç açma işlemine uçlardan başlanır,diplere doğru sürülür
Açıcının saçta ne kadar süre beklemesi gerektiği yine saçın koyuluğuna ve istenilen rengin açıklığına göre değişir
Açıcının diplerde bekleme süresi de diplerde boya olup olmamasına,diplerin rengine göre değişir
Doğal diplerde açıcıyı 1-2 cm aşağıdan sürüp beklemek,son birkaç dakika sonra açıcıyı en diplere sürmek gerekir

* Saç Rengi Silme - Boya Siliciler

Boya silicilerin açıcılardan farklı özelliği,uzun süre aynı renge boyanmış saçları açmaması-daha az açmasıdır
Boya silme işlemi sadece bir kere aynı renge boyanan ve beğenilmeyen,değiştirilmek istenen saçlardaki boyayı akıtma işlemidir
Örneğin ilk defa siyaha boyandı saçlar ve beğenilmedi,boya silicilerle siyah boyadan kurtulabilirsiniz
Ama uzun süre siyaha boyanmış saçlarda siliciler etki etmez

* Pigmentasyon (Cila) İşlemi Nedir,Nasıl Yapılır?

Konularda çok bahsettiğim işlemlerden biri pigmentasyon,binbir güçlükle açtığımız saçlarımızı boyadıktan sonra istenilen rengin tutmadığından ya da çabuk aktığından,yeşerdiğinden kızıllaştığından bahsediyoruz bunların nedeni saçı açtıktan sonra pigmentasyon yapmamamız

Saç açma işlemi saçtaki (doğal saçsa doğal,boyalı saçsa doğal+suni) pigmentleri silme,yok etme işlemidir
O yüzden tekrar boyanmak istendiğinde boyalardaki suni pigmentler uygulanacak saçta hiç pigment olmadığı için tutunamaz ve çabuk akar
Pigmentsiz saça tekrar pigment yüklemesi yapma işlemi de pigmentasyon işlemidir

Pigmentasyonu nasıl yaparız,açılmış saç hangi tona boyanmak isteniyorsa (örneğin 8 tonlarında bir sarı istiyoruz) o boya 1/1 oranında suyla karıştırılarak nemli saçlara sürülür
Bu 20-30 dk kadar bir süre bekletilir bu bekletme sırasında saça ısı vermek daha iyi olur
Saçtaki boya yıkanmaz saçtan sadece fazlası alınarak yine aynı tondaki,bu sefer normal şekilde hazırlanan (oksidan+boya) boya saça uygulanır,30 dk kadar bekletilip yıkanır
Böylece uygulanan boya saçta daha uzun süre kalıcı olur,istenmeyen renklerin oluşumu engellenir ya da azaltılır

2-Hatalı Boyama Sonrası Oluşan İstenmeyen Tonları Gidermek İçin Cila Tarifi

Saçı açtıktan-boyadıktan sonra oluşan istenmeyen renkleri nötrlemek için boyanan-açılan saçta oluşan rengi nötrleyen renkte boya kullanılır.
Örneğin turunculaşan açık sarı saçtaki turunculuğu azaltmak-yok etmek için küllü tonlar kullanılır.

-Birkaç parmak boyu kadar küllü orta sarı (açık sarı -orta boy saç örnek alarak yazıyorum,tonlar ve nötrleyici renkleri kendi saçınıza göre siz belirlemelisiniz) boya
-1 ya da 1.5çay bardağı kadar su
-1 yemek kaşığı kadar 6'lık oksidan

Karışım sulu bir karışım olacak,boya oranını ona göre ayarlamalısınız.
Nemli saça maske gibi uygulayıp 20 dk kadar bekleyin.

* Mix Tonlar nedir,Nasıl Kullanılır?

Mix Tonlar, saçta istenmeyen renklerin nötrlenmesinde ya da saç renginin yoğunlaştırılmasında kullanılır
Açıcı ile platine kadar açılmış saçta da marjinal renklerin elde edilmesi için kullanılabilir

- Birbirlerini Nötrleyen-Gideren Renkler -

Kırmızının nötrleyicisi-karşıtı = Yeşil
Mavinin karşıtı = Turuncu
Sarının karşıtı = Mor

Bu da renk çemberi
Ana renklerin (primary) ortasında kalan renkler ara renkler
Change%204.jpg

Birbirinin karşısında olan renkler de birbirini nötrleyen renklerdir.

Bu durumda saçta istenmeyen renkler -turunculuk,yeşerme- vs gidermek için zıttı mix tonlar kullanılır

Örneğin;Turunculuğu azaltmak için küllü dediğimiz (mavi) mix ton (0.11 diye geçer) kullanılır

acaba bana yardımcı olabilirmisiniz ilk sacımı palette acıcı ile acık kumrala boyadım yesil oldu sonrasında wella koleston perfect ile boyadım sonrsında tekrar değiştirip alix acık karemelle boyadım sonrasında eşimin lafına uyup(koyu istiyor)koyu karemele boyadım cok koyu oldu rengi kendimi kötü hissediyorum şuan.daha bugün yeni gördüm saç boyası
loreal excellence 6.32 karamel kahve ile boyasam mı acaba aranızda bu rengi kullanan var mıı arkadaşlar

acaba bana yardımcı olabilirmisiniz ilk sacımı palette acıcı ile acık kumrala boyadım yesil oldu sonrasında wella koleston perfect ile boyadım sonrsında tekrar değiştirip alix acık karemelle boyadım sonrasında eşimin lafına uyup(koyu istiyor)koyu karemele boyadım cok koyu oldu rengi kendimi kötü hissediyorum şuan.daha bugün yeni gördüm saç boyası
loreal excellence 6.32 karamel kahve ile boyasam mı acaba
aranızda bu rengi kullanan var mıı arkadaşlar

loreal excellence 6.32 karamel kahve ile boyasam mı acaba
aranızda bu rengi kullanan var mıı arkadaşlar
Genelde bir ton açık renk boya alın istediğiniz rengi elde etmek için derler. Sende 7 ile başlayanlara bakabilirsin, ama dipleri açık kalır dersen önce koyu ile boyanmış saç boylarını biraz aç sonra 7'li tonlara boya ; ) üstüne de bolca nemlendirmeyi unutma ; )

Genelde bir ton açık renk boya alın istediğiniz rengi elde etmek için derler. Sende 7 ile başlayanlara bakabilirsin, ama dipleri açık kalır dersen önce koyu ile boyanmış saç boylarını biraz aç sonra 7'li tonlara boya ; ) üstüne de bolca nemlendirmeyi unutma ; )
tesekkür ederim cevabın için nemlendirici demişsin ama zeytinyagı hakiki yada sac yağları sürdüğümde sac rengini acıyor yada rengi akıtıyor zaten boyalar 3.4 yıkamada akarken oda katkı sağlıyor
6.32 boya koyumu olur dersiniz o zaman

tesekkür ederim cevabın için nemlendirici demişsin ama zeytinyagı hakiki yada sac yağları sürdüğümde sac rengini acıyor yada rengi akıtıyor zaten boyalar 3.4 yıkamada akarken oda katkı sağlıyor
6.32 boya koyumu olur dersiniz o zaman
koyu karamel çok koyu kaldı koyu istemiyorum demişsin, bu da 6 numara olduğu için genelde saç boyaları bikaç ton koyu boyar , ama yıkanmalarla rengi açılır diyosan 6.32 yap biraz da doreli tonlar verir ama daha önceki boyanmış yerlere ne kadar etki eder bilemem.. yağlarla nemlendirmenin öyle bir handikapı olabilir.. başka şekildede nemlendirebilirsin.. durulanmayan saç kreminin içine biraz kahve veya kakao karıştırıp sürebilirsin mesela ; )

X