• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

Canım merhaba, bende palette yoğun bakır 7.77 almıştım. Fakat vazgeçtim çok koyu kızılımsı olur diye. Şimdi Loreal koyu sarı dore bakır alayım diyorum. Açık kumralla karıştırcam. Nasıl bir renk olur. Şuan saçım karamel. Bu akşam boyamı değiştircem yardımcı olursan sevinirim =)

canım isimleri diil boyaların numaraları önemlidir.çünkü bi markada yazdığın renk bi renge,aynı isim başka markada başka bi renge tekabül eder.yinede yazdığın renkler birbirine karışınca zaten açık karamel bi renk ortaya çıkar.bakır bi ton alamazsın yani.öptüm

merhabalar ben de bir soru sormak istiyorum:) benim saçlarım sarı ama gerçek rengi koyu küllü kumraldı.sonra ben aralara platin attırmıştım.ondan sonra bakır tarzı birşeye boyandı yanlışlıkla malesef kuaför kurbanı oldum bende:( geçen sene saçım orielle açıldı sonra bal köpüğüne boyandı.ama bal köpüğü gibi mat durmuyor yani sanki cırt gibi geliyor bana arada.ben böyle yumuşak bir renk istiyorum mesela küllü kumral ile sarı rengi karıştırıp boyasam nasıl durur acaba? sanırım daha yeni olduğum için de resim koyamıyorum.cevabınız için şimdiden teşekkürler:) bir şey daha eklemek istiyorum pis yedili dizisinde oynayan alice var onun saç rengini çok beğeniyorum onun gibi yapabilir miyim acaba:)

canım öncelikle geçmiş olsun.saçım bal köpüğü demişsin ama cırt gibi geliyo diyede eklemişsin.resim eklemen şart.malesef böle durumlarda görmeden bişey yazamam.birde söylediğin diziyi izlemiyorum malesef onun içinde resim gerek.üzgünüm ama yardımcı olamicam resimsiz.zira bu durumda ne desem kötü olur.öptüm

cnm benım. ben dedıgın gıbı neva 11.1 ıle actım ancak dıplerı actı ve hafıf bır kulluluk verdı sacıma..:5: fazla bır degısıklık yok anlayacaın o yuzden uzerıne 9 ve 9.1 ı boyamadım daha. anca yazabıldım konuya olmazsa yarın resımde yuklerım cnm. napayımmsımdı :26: fıkır ver bana noluurrrr:44::44: optum :16:

canım bi resim ekle bide tam ne renk istediğini yaz yine konuşalım ok.öptüm

canım valla süpersin sen ne zamandır boyayamamıştım bir türlü zamanım olmamıştı bugün boyadım renk tam tuttu kuaförün boyadığı gibi oldu bildiğin:))hiç cesaret edemezdim kendim boyamaya senden cesaret aldım çok mutluyum gerçekten sana ne kadar teşekkür etsem az:))))Allah sana en kısa zamanda hayırlı bir evlat verir inş. senin yaptığını kimse yapmaz:)

kızmassan son bir soru sorcam bu rengi açıcı olmadan bir iki ton açabilme ihtimalim varmı boyayla??:))

canım benim güle güle kullan.istediğine ulaşmana çok sevindim.birde duan için çok teşekkür ederim.eksik etme nolur.saçlarını açma konusuna gelince boya boyayı açmaz malum.sadece şunu deneyebilirsin açık renk bi sarı boyayı 30 volume oksidanla hazırlayıp uygularsan belki tonu biraz değişir ama zaten istediğin renk olmuş neden açmak istiyosun ki.dediğim gibi belki yarım ton açar bu uygulama ama olmayabilirde.kesin diyemiyorum yani.öptüm

merhaba,neva color tavsiye etmişsiniz,piyasada bi suru çeşidi var,neva color preminium mu yoksa tup boya şekli mi

canım ben hem iyi tonlar hemde tüp boya olduğu için tüp boya serisini kullanıyorum.çünkü boyayı fırçayla uygulamak her zaman daha iyi sonuç veriyo.yani sürülmedik yer bırakmıyo.tabi premium eklenen yeni 23 tonlada daha geniş bi renk çeşidi sağlıyo.boya aynı firmanın olduğu için renkte sorun yaşanmıyo.sadece uygulama biçimi ve ekstra renklerde farklılık gösteriyo.çünkü premiumda olan renklet tüp boyada olmayabiliyo.öptüm

Son düzenleme:
cnm ozelden sordum sorumu ama sunuda sorayım, hiç dıplerıme boya degdırmedım bgune kadar. sadece dugunum ıcın golge yaptılar az mıktarda sımdı boyatmaya da korkuyorum saçlarım dokulurmu? diplerıne boya surmeseler olurmu?

canım özelden sorulanlan sorulara cevap vermiyorum.buraya ancak yetişiyorum çünkü.saçlarında boya yok ve sadece gölge varsa elbette boyayabilirsin.yalnız ne kadar boya çok zarar vermez desekte burada boyayan tüm arkadaşlar bende dahil,ana renkteki sağlığı tabiki yakalayamayabiliyoruz.o nedenle iyi karar ver.mutlaka azda olsa zararı var çünkü.öptüm

bende sacimin rengini degistirmek istiyorum sikildim artik siyahdan.belime kadar uzanan saclarim var sariya boyamak istiyorum ama cesaret edemiyorum ,siyahdan sariya gecmek zor oldugunu duymustum sari renge dönmem icin ne yapabilirim ve cok yipranirmi sacim acaba

canım ne güzel uzatmışsın saçlarını zarar vermeden.siyahtan sarıya geçişte saçlar kesinlikle çok zarar görüyo o nedenle hiç böyle bi işe girişme.aşama aşama aç rengini.önce kahve tonlar dene,saçların dinlensin.sonra kumral ve en son orta koyulukta bi sarıya dön.aksi halde malesef saçların çok zarar görür kopar.öptüm

kızlar son dönemde sorularınıza eski hızıyla cevap veremiyorum.daha öncede yazdım yineliyim.kardeşim bacağını kırdı ve bende tüm aileyi toplayıp benim eve getirdim.böylesi daha çok içime sindi çünkü.hem annem rahat etti hemde ben yeniden bekarlık günlerime geri döndüm :34: o nedenle hasta bakmak malum çok zaman alıyo.çok sık zaman ayıramadığım için sizlere,beni bu süreçte idare edin olur mu? hepinizi kocaman öptüm.

kızlar son dönemde sorularınıza eski hızıyla cevap veremiyorum.daha öncede yazdım yineliyim.kardeşim bacağını kırdı ve bende tüm aileyi toplayıp benim eve getirdim.böylesi daha çok içime sindi çünkü.hem annem rahat etti hemde ben yeniden bekarlık günlerime geri döndüm :34: o nedenle hasta bakmak malum çok zaman alıyo.çok sık zaman ayıramadığım için sizlere,beni bu süreçte idare edin olur mu? hepinizi kocaman öptüm.

gecmis olsun,ALLAH SIFASINI VERSIN(AMIN):3::3:

canım resimden gördüğüm kadarıyla bu kızın saçları 9.3 sen ilk aşamada saçlarını açıcı ile aç.normalde uçlardan başlanır saç açmaya ama sen önce koyu yerlere sür sonra yeşillenen kısmına.sonra 9.3 numaralı boyayı doğrudan uygula.yalnız şu var istediğin renk olur ama saçın yeşillenen kısımları belli ki artık boya almıyo.o nedenle evet ilk aşamada boyanır ama kısa süre sonra akar.sen bu yüzden uzadıkça uçlardan kestirerek kurtul yeşil kısımlardan.birde boyada açıcıda saçlarına rahat rahat yetecek miktarda olsun.unutma az boya kötü sonuç verir.birde sana önerdiğim numara neva color tüp boya serisinde ona dikkat et.20 volume oksidanla hazırlamalısın karışımı.zaten boyayı tüp alacağın için sana oksidan şişesinide verirler yanında.öptüm

canım çook teşekkürler herkese yardımcı olduğun için ve bizi aydınlattığın için;peki dediğin doğru yeşilimsi kumral olan yerler zor boya tutuyor.
ben şimdiye kadar saçımı hiç açmadım açıcıyla açıkcası korkuyorum birazcık, hangi marka nınkini kullanıcım peki?????
çünkü kullananlarınkini hep turuncu vs. yapmış??Açıkcası senin önerdiğini almak isterim çünkü saçlarım zaten zor toparlandı yıpranmış vaziyetten

canım bide ben loreal Efassor boya silici die bişey duydum saçı hiç yıpratmıyormuş,ona yapsam olurmu?bide diplerimde turunculaşma olur die çok korkuyorum??

merhaba kızlar.bende çoğunuz gibi saçlarımda değişikliği seven bi kadınım.nitekim 4 yıl önce platin uğruna belime kadar uzanan saçlarım kuaför kurbanı olup omuzlarıma kadar yandı.sonrasında ne renk yaparsam yapayım tutmayıp,saçlarımda aşırı dökülme yaşayınca baktım bu iş olmuyo en sonunda 2 yıl kuaförlük kursuna gittim.şimdi açma-boyama dahil kendi saçlarımı,kardeşim,arkadaşım vs. saçlarını boyuyorum.
Sormak istediğiniz her türlü soruyu bilgim dahilinde cevaplayabilirim.zira kadınlar kulübü çatısı altında hepimiz birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.sizlerde hiç çekinmeden istediğiniz soruları sorabilirsiniz.cevaplar ve duanızı alırsam ne mutlu bana :34:

kızlar bu arada hem size hemde bana kolaylık sağlaması açısından buraya bazı temel uygulamaları yazmak istedim.

BEYAZ KAPAMA YÖNTEMİ:
bu aşamada boyayı normal kıvamından 2 kat daha kıvamlı hazırlamak gerekir.(boya setleri için) yani normalde 1 tüp boyaya bir şişe oksidan eklenir ama beyaz kapamak için boyanın yarısı kadar oksidan ekleyip katı kıvamlı bi karışım hazırlanır.sadece beyaz olan yerlere sürülüp 15 dk bekletilir.ardından boya normal kıvamda hazırlanır (yani 1 tüpe 1 şişe oksidan) boyalı yerlerle birlikte saçın boyanmak istenen taraflarınada sürülüp 40 dk bekletilip yıkanır.

bu işlem dipleri açık kalmış uçları koyu olan boyalı saçlar içinde uygulanabilir.

PİGMENTASYON:
orielle açılmış,boya tutmayan saçların kaybettiği pigmenti geri yükleme işlemidir.sarı ve yüksek tonlardaki renklere koyu tonlara geçişlerde uygulanır.1 parmak uzunluğundaki bakır renkli boyalı ılık su ile karıştırıp çok cıvık bi kıvam elde edilir.karışım çok iyi yapılmalıdır.yani su ve boya tamamen birbirine geçmelidir.oksidan kullanılmaz.eğer uygulama sonrası saçın azlığı veya kısalığı nedeniyle karışım fazla geldiyse tarakla fazlası aşağı çekilir.bu cıvık kıvamlı karışım saça sürülür 15 dk bekletilip yıkanmadan saç kurutma mak. kurutulur.sonra istenen koyu renk boya normal şekliyle hazırlanıp saça sürülür.40 dk bekletilip yıkanır.

bu arada soran tüm kızlara tek cevap olsun diye yazıyorum ben kendi saçıma ve uygulama yaptığım herkese neva color boya kullanıyorum.neva color katalogta hangi rengi gösteriyorsa,o rengi verir.asla koyuluk yada gereğinden fazla açılma yaşamazsınız.o nedenle kuaförlerinde tercih ettiği bi markadır.şunu da belirteyim,ben reklam yada rant amaçlı tavsiye etmiyorum bu markayı.bu topiği açmamdaki sebep nasıl iyi niyetse,bu markayı tavsiye etmemin amacıda odur.her hangi bir yanlış anlamaya sebebiyet vermeyelim.hepinizi öptüm :)

Merhaba canım :) Benim saçım kumral . Saçımı boyamak istiyorum çünkü diplerimden beyazlar cıktı . Fındık kabuğu rengiyle kumralı karıştırıp sürersem sence nasıl bi renk çıkar . Bi bilene soruyum ondan sonra yapıyım dedim :) Cevabıını bekliyorum.

cnm tekrar gecmıs olsun .. yarın resım yuklerım bakınca sen soyledıgıne gore yaparız bırseyler optum cnm benımm..:16:

canım rica ederim,hassas düşüncelerin için ben teşekkür ederim.şimdi herşeyi güzel yazmışsın ama saçlarının ana rengi ne onu belirtmemişsin.birde röfle genelde saça ciddi bi hasar verdiği için (renk alma açısından) küllü bi renge dönmek istediğinde genelde yeşillenir.bununda sürekli üzerine altın tonlarda boya sürmekten başka çaresi yoktur.ne yazıkki bu dore renklerde röfle üzerinde çok kısa süre kalıp akar.saç yine eski haline döner.o nedenle daha sıcak bi renk tercih etmeni öneririm.saç açılırken sırasıyla kızıllığını,turunculuğunu,sarılığını kaybederek en son platine çıkar.saçlarına ne kadar küllü bi renk uygulasan da malesef orielle açılmamış saç turuncu gölgelerini kaybetmiyor.boyayla ancak bu kadar olabiliyo.yazdığın rengi ve açıcıyı bir dene istersen ama sonuç açık turuncumsu bi renge döner haberin olsun.ana rengini bilmediğim için varsayım üzerüne yazıyorum ilk kullandığın renkler orta tonlarda bakırımsı bi kumral elde etmeni sağladı dimi? en doğrusu şu aşamada röfleleri o renge dönüştürmek.bi resim eklersen gün ışığında çekilmiş daha net konuşuruz ok.öptüm

Bana onerebilecegin sıcak bir ton varmi sacımın ana rengi koyu kestane ama su an boyalı acik kumral oldu saclarimin dip kısmı. bal kopugu yapsam turuncu olurmu kızıllık olsun da turunculuga tahammülüm yok yada altın tonlarda bı renkte olabilir, birde neva color fildisi rengi nasıl bir renk bilgin varmi .....
Çok teşekkürler canım ve de cok gecmis olsun, kardeşine şifalar diliyorum tatlım....

Allah şifa versın cnm. Umarım en kısa zamanda eskısınden cok daha ıyı olur ;)

Kızlar; tarcın bakırı bulamadım bır turlu. :/ Palette kahve bakırla papatya karıstırsam sizce tarcın bakırımsı veya açık bır bakır elde edebılır mıyım???

klavyem bozuktu ne zamandır teşekkür edermiyorum zeyn gerçekten dediklerini dikkatli yapan herkes iyi sonuç alıyo burada, yıllardır hep iyi kuaförlere boyattığım saçıma kimse yorum yapmazken, şimdi arayıp nasıl boyadın kaç numara diye soruyolar bana bile:) ben neva colora cesaret edemedim gerçi ama numara konusunda seni dinledim kendi kendime bilerek hafif gölgelendirerek saçımı açtım, dip boya bile yaptım, cila attım:)çok teşekkür ediyorum yardımların için anneliği tatmanı bütün kalbimle diliyorum..

kızlar konu da acmıstım ama belkı sızlere fıkır olur dıye burayada fotomu koyuyorum:16:

benım kendı sacım koyu kumral..bı koleston magduru olarak artık cok sık boyamıyorum..koleston cok guzel sac rengı elde ettırıyor cunku amonyak fazla icinde ama o da cok sacı yıpratıyor..bende loreal kullanmaya karar verdım:31:

sımdı bu fotoda loreal acık sarı ve loreal kullu sarı bulamadıgım icin palette acık kullu sarı var..kullu sarıyı mutlaka kullanın turunculasma ıstemıyorsanız:12:

$Görüntü016.jpg

umarım işinize yararr:7:

Back