• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

canım bende kuaförüne katılıyorum.cila senin saçına bi değişiklik yapmaz.sana verdiğim açıcı rengi zaten extra açık küllü platin.yani eğer dipleride açmak niyetindeysen bununla turuncusu olabildiğince daha az bi ton elde edebilirsin ama dediğim gibi olabildiğince az.çünkü saç rengin çok koyu ve tüm pigmentleri taşıyor.dipleri açtıktan sonra son 15 dk kala saçlarını tara açıcıyı aşağı indir.cizgi gibi bi geçiş olmaz o zman.öptüm

tamam çok teşekürler zeynep sen de bir ara platin yap ama bence görmek isteriz dimi???? Bu arada bu kadar kişiye cevap vermekte ayrı bir iyilik göstergesi çok sağol tekrar :)

zeynep hanım siz size saçımızı boyatabılır mıyız ? kuaforde mı calışıyorsunuz?

hayır canım kuaförde çalışmıyorum malesef bu konuda yardımcı olamiyorum.konunun başında anlattığım gibi 2 yıl kurs gördükten sonra bu seviyeye geldim.burada da mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışıyorum.öptüm

Merhaba.
Sorumu sormadan önce böyle bi konu açtığınız için sizi geçte olsa tebrik ederim. Malum kuaförler sırlarını kimseyle paylaşmak istemezler. Meslek sırlarları :)
Ama siz kızlarımıza yardımcı oluyorsunuz. Teşekkür ederiz.
Benim sorularım şöyle:
1. Hiç işlem görmemiş, doğal siyah saçtan şu resimde gördüğünüz rengi oryalsiz ve 40 vol kullanmadan nasıl ala biliriz?? 30 vol ola bilir.
Eki Görüntüle 342461
2. İşlem görmemiş doğal siyah saça şu renklerden hangisini uygularsak - Koleston Perfect 10/16(grey violet ash blonde) , 10/81(blue grey ash blonde), 10/89(blue pearl ash blonde), 10/61(violet grey ash blonde) orta küllü kumral ya da çok açık küllü kahve ala biliriz? Mümkün mü?

3.Siyahtan küllüye geçiş yakalamak için ne yapmalıyız?

Ben bu soruların cevabını nerdeyse 2 yıldır arıyorum :(
tek istediğim oryalsiz siyahtan küllü kumrala geçiş yakalamak. Yardımcı olur musunuz?

canım keşke bu isteğin olabilse ama malesef bunun imkanı yok.bi saç hiç boyasızda olsa orielsiz asla 8 ton açılmaz.böyle bi formül olsa inan verirdim.ama dediğim gibi malesef.kolestona gelince,ben kesinlikle önermiyorum.zira deneyip hiç memnun kalmamış müşterilerinden biriyim kolestonun.
istediğin renge gelince, küllü tonlarda 8 numara açık kumral bi renk istiyosun sen(8.1'e tekabül ediyo).orielle açıldıktan sonra -ki burada uygulama çok önemli- bu renk doğrudan yakalanabilir.onun dışında başka bi seçenek yok malesef.

Zeynoo mesaj atmıştım sana.. Pigmentasyonu her yere mi yapacağım yoksa sadece açık yerlere mi ? (röfle var ya altta) cevap verirsen sevinirim.. Kolay gelsiin

canım özelden gelen mesajları takip edemiyorum üzgünüm.buradan yazarsan cevap verebilirim.pigmentasyonu her yerine eşit uygula saçının.bütünlük ancak bu şekilde sağlanabilir çünkü.öptüm

Eki Görüntüle 342609 tatlım saç rengim bu 5 ay önce falan açmıştım kendi rengim siyaha yakın şimdi bu tonda 3 ay önce küllü kumrala boyamıştım en son palettenin boyasınya şimdi palette açık kumral aldım bide 40 volümlük açıcı elim beceriklidir napim canım koymimimi ya yakmam becerebilirim gibi geliyo ama sen bilirsin kuaförler 40 volümüm ne için kullanyolar peki bi anlat be gülüm

canım 40 volume oksidandır açıcı diil.oksidan boya çalıştırıcısıdır.boyanın doğru şekilde çalışmasını sağlayan bi işlevi vardır.40 volume benim diyen kuaförü bile zora sokacak,saçı yakabilecek kadarda güçlüdür.kesinlikle uzak durmanı öneririm.demedi deme ama illa ki yapıcam diyosan,dene mutlaka şu anki saçından açık tonlarda bi renk elde edersin ama tam olarak ne renk olur bilemem.çünkü hiç bir boya 40 volume oksidanla hazırlanmaz.ancak açıcı ile kullanılabilir 40 volume.yani karar senin.öptüm

zeyn cok tesekkur ederım .
3 numarayı tum boya markalarında elde edebılırmıyım .hangısı daha ıyı sonuc verır acaba .
bırde benım saclarım suan da mavı sıyah ,koyu kahveye dırek boyasam tutar mı acaba ?
yoksa acıcı fılan sart mı ?

canım 3 numarayı her markada bulabilirsin ama kolestondan uzak dur çünkü kumral diye aldığın boya bile siyah renk veriyo kolestonda.ben normalde hep neva tavsiye ediyorum kendimde kullandığım için ama garnier'in 3 numarası da çok güzel oluo.tecrübe etmiştim.saçların siyah olduğı için normalde açmak gerekir ama eğer açıcı kullanmak istemiyosan sadece bir ton açmak için bi formülüm var onu önerebilirim sana.4 numara boyayı 30 volume oksidanla hazırlayıp uygula.bu saçının bi ton açılmasını sağlayabilir eğer inatçı bi saçın yoksa.bunu bi dene eğer olmazsa açıcı uygularsın.öptüm

canım yine rahatsız ediyorum seni ama neva colorun açıcısını kullanan pek duymadım yani güvenemiyorum boyaları çok iyi ama açıcıc işte pek güvenemedim onun yerine palette alsam olurmu sence peki 20 volumluk küçük şişelerdeki oksidanlardan 2 adet eklicem değilmi yani 2 boya 2 oksidan şeklinde son olarakta birşey sormak istiyorum 3-4 ay yerine 1 hafta yada 10 gün sonra tekrar açıp yada açmadan bal rengine boyasam sonuç nasıl olur sence ayy çok soru sordum lütfen kusuruma bakma

canım ben nevayı kullanıp iyi sonuç aldığım için öneriyorum ama karar senin tabiki.karışım oranı evet 1/1 yani bir tüp boyaya bir şişe oksidan.20 volume kullanman saçını zorlamaz daha iyi olur.ikinci aşama açıcıya gelince 1 hafta asla olmaz saçların yanar.boyada bile üstüste olmaz en az 2 hafta beklenir.sakın böyle bişey yapma.açmadan üzerine boyarsan da sadece dore bi yansıma kazanır saçın.renk değişmez yani.öptüm

merhaba arkadaşlar..
benim sorum biraz farklı..saç boyama tekniğiyle alakalı değil de miktarı ile alakalı..bende koleston köpük boya aldım kızıl renkte..daha önce de boyamıştım, saçlarım uzundu baya o zaman ve bir kutu boya fazlasıyla yetmişti..saçlarım şu an kısa baya kısa bir tutam kalıyo bağlandığında...şimdi sorum ise; boyanın içindeki oksidasyon kremi ile boyayı eşit şekilde bölsem ve o böldüğüm kısımla boyasam saçımı olur mu??birkaç hafta sonra kalan yarım boyayla tekrar boyarım saçımı..hem boyam ziyan olmaz, hemde ikinci defa boyarsam daha da iyi tutar..hem konu sahibi hem de daha önce böyle yapan biri varsa önerilerinize ihtiyacım var...
şimdiden teşekkürler bayanlar....

canım saçların uzunken bir kutu boya nasıl yetti aklım almadı.çünkü bu kadar az miktarlı bi boyayla istenen sonuca asla varılmaz.he şu var saçların çok seyrekse ok.neyse soruna gelelim,boyayı oksidanla karıştırmadan yarısını kullanabilirsin tabikide.ama boyanın kalanı tüpte,oksidanda ayrı kapalı bi şişede kalmalı.bu şekilde muhafaza edersen,ikinci kez yine karıştırarak kullanabilirsin.bi mahzuru yok yani.öptüm

Canım öncelikle böyle bir konu açarak herkese yardımcı olduğun için çok teşekkür ediyorum sana.Ben saçlarımı aşağıdaki saçın arka taraflarındaki renkten yapmak istiyorum ,önler röfle biliyorum.Şuan saçlarımın dipleri 5 parmak kadar kahverengi diğer yerler çok hafif yeşile dönük bir kumral
Yaklaşık 3 defadır saçlarımı küllü sarı ve kumral ile karıştırıp boyuyorum,ilginçç birşekilde diplerimi kahverrengi yapıp diğer tarafların rengini değiştirmiyor.Öncelikle ben bu konudan müzdaribim.(saçlarım daha önce sarıydı o yüzden az bi yeşile dönük kumral )
İkinci olarakta aşağıdaki saç rengini (arka tarafatki) nasıl elde edebilirim,malum şuan saçlarım iki renk ,evde kendim yapabilmeyi çok istiyorum.Yardımcı olursan sevinirim
Eki Görüntüle 342959

canım ilk mesajından alıntı yaparak saçlarının şu anki resmini eklersen yardımcı olabilrim.yani görmeden ne dersem yalan olur çünkü.bazen anlatılandan farklı renkler olabiliyo saçta.böylesi daha güvenli bi yaklaşım olacaktır senin için.öptüm

Son düzenleme:
merhabalar. bu topiği yeni gördüm. benim de bir sorum olcak. cevaplarsan çok sevinirim. çünkü hiç fikrim yok bu konuda:26:

Eki Görüntüle 343059 Eki Görüntüle 343060 (saçım dağınıkken çekebildim kusura bakmayın o sıra müsaittim)

birinci resim saçımın karanlıktaki hali, ikinci aydınlıkta çekilmiş hali. daha önce boya, kına vs değmedi ucuna bile. kumralım açık tenliyim. saçımı dipten uca boyamak tamamen rangni değiştirmek istemiyorum ama saçımda bi ışıltı olmasını istiyorum. saçımdan daha açık tonlarda bi parlaklık görünsün saçımın içinde istiyorum. umarım anlatabilmişimdir. bu nasıl olur acaba. ne yapılabilir bi fikriniz varmı

canım saçında boya yoksa sana önereceğim renk tonunu 1-2 ton açıp dore yansımalar kazandıracaktır.neva color 9.3 numaralı boyayı direkt uygularsan istediğin ışıltıyı kazanabilirsin.eğer açılsın istemiyosan resimde gördüğüm kadarıyla 8.3 tercih edebilirsin yansıma için.öptüm

selam benim bir konum var orada saç rengimin fotosunu koymustum doğal hiç boya yoktu..Yalnız açıcı alıp saçlarımın yanlarına kullandım ve sarılaştı açıldı saçlarım..Şimdi hepsini tamamen boyamak istiyorum..İstediğim renkte bu.Loreal marka kullanmak istiyorum ama lorealin hangi numarası bu renktir ve bu rengin adı ne :)) tesekkurler simdiden
Eki Görüntüle 343433

canım lorealde yanılmıyosan 6.3 golden brown yani altın kahve rengine tekabül ediyo.yalnız dikkat et her markada değişebiliyo ara renkler.lorealde 6.3 ok.öptüm

Eki Görüntüle 343749 Eki Görüntüle 343750

Merhaba Zeyno..Öncelikle kuaförler bile bu kadar detaylı bir şekilde açıklama yapmazken ,senin özellikle aynı bilgileri tekrar tekrar paylaşman çok güzel..Emeğin için teşekkürler..

Öncelikle resim ilk defa ekliyorum nasıl oldu bilmiyorum..Ben saçıma palette deluxe kullanıyorum ve bu boyayı çok seviyorum..Sça verdiği parlaklığı seviyorum..Benim saçım palette altın parıltılı bal 9-5 yeni çıktı..Fakat diğer yüklediğim gibi olmasını istiyorum..

1. Saçlarım uzun resimdeki kesim nasıl bir kesim..Yani kuaföre nasıl anlatmalıyım..
2. Bu renk tam olarak nedir? Aralardaki ışıltıyı balyaj mı?Balyajsa eğer flamingo balyajla yapsam olur mu? Önceki senelerde yapmıştım..Yada senin önerin nedir?Boya olarak palettenin boyalarından tavsiye eder misin?

:16:Şimdiden teşekkür ediyorum..

canım öncelikle şunu belirteyim saçın resimdekinin aynısı,aynı renk yani.yalnız ilk resim studio ortamında yüksek ışıkla ve harika şekil verilerek yapıldığı için sana farklı gelmiş.balyaj yok bu saçta bence gölge atılmış diye düşünüyorum.tabi tek bi resimle anlamak cidden zorlaşıyo.ama dediğim gibi gölge diye düşünüyorum.kesime gelince boynun yarısından başlayarak saçın tam uç hizasına kadar önlerine kat verilmiş.genelde tülin şahinın tercih ettiği saç kesimine benziyo.sonrasında fön ve kalın bigudilerle sarılarak bu form kazandırılmış.birde en önemlisi tabiki ışık etkiside var ama saç sağlıklı olduğunda ışıldar.yani benim gördüğüm kadarıyla saçların kuru.kuru saç zaten çok zor ışığı yansıtır.benimde kuru olduğundan çok net biliyorum.saçlarına mix bakım yağları uygula bunun çok faydasını görüceksin canım.ben kursa gitmeden önce bu yağların başarısını hafife aldığım için hep soluk mat saçlarla gezdim.ama şimdi saçlarıma hayran herkes.bunuda dikkate almanı tavsiye ederim.öptüm canım

mrb canım ben bugun koleston 3.0 koyu kahveye boyadım ve siyah olduuuu resmen mavi siyah :( 2 güne nasl açıcam bn bu saçııı hiç yakşmadı banaa :( acaba kumrala filan boyasam biraz olsun acılır mııııı ???:43:

ah canım yaa.koleston mağduru olan bi çok arkadaşımızın arasına katılmışsın sende çok üzgünüm.herkes kolestonun bu koyulaştırmasından şikayetçi.burda siyah boya akıtmak için beyaz sabun kullanıp verim almış arkadaşlar var.onu dene.extra saç bakım yağlarıda ciddi akıtıyo boyayı.tecrübe ettim.kumrala boyaman hiç bişey değiştirmez tatlım malesef.keşke şu aşamada açıcı dışında saçlarını açacak bişey olsada tavsiye etsem.yukarıda yazdıklarım ve açıcı dışında hiç bir yolu yok.öptüm

canım ya saçlarım şimdi fındık kabuğu en son koeston fındık kabuğuna boyadım şimdi rengi çok açık ama çikolata kahve olsun istiyorum sence hangi kolestona boyasam o rengi elde ederim?birde bana 0.6 lık okdisadasyon kullnsan çok açmaz tekrar fındık kabuğunu sür diyenler oldu sen ne düşünüyorsun çok açar mı??

canım kolestonu ben tavsiye etmiyorum şahsen.ama sen illaki koleston diyosan,senin saç rengin çikolata kahveden açık olduğu için doğrudan yine koleston 6.7 ile boyarsan tutar.yalnız dikkat et çok koyu yapabiliyo koleston.artı 20 volume oksidan neden açıcak,neden fındık kabuğu süreceksin anlamadım ben.biraz karışık yazmışsın bu soruyu.düzelt istersen sorunu yine konuşalım.öptüm

merhaba sacimda palette findik kakao vardi koyu kestane gibi duruyordu dort ay boyunca boyamadim fakat iki ay once palette deluxe altin pariltili toffee ye boyadim sacim cikolata kahve gibi oldu fakat ustu biraz acikken alti daha koyu oldu bi hafta once yine palette altin pariltili toffeye boyadim saclarimin dip kisimlari turuncunumsuyken altlari kahverengi oldu bi turlu diple alttaki rengi tutturamiyorum ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim

canım dipleri altlara uydurmak istiyosan,uçlardaki renk ne ton kahve olduysa (malum çok kahve tonu var) açık olan yerlere sür 30 dk beklettikten sonra saçlarını tara ve bi 10 dk da öyle bekletip yıka.eğer altları üstlere uyduracaksan açıcı şart.öptüm

Zeynepcim , patlıcan moru açık tenlilere mi yakışır ? Buğday tenlilere gider mi dersin ? :26:

canım ben her zaman ten rengi ve saçın kontrast yapılmasından yanayım.yani açık tenler koyu ton saç rengini,koyu tenlerde orta renkleri kullanmasından yanayım.yani patlıcan moru açık tende çok güzel olur diye düşünüyorum.öptüm

Zeyn bizi unuttu :2:

unutmadım tatlım,elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum.bu sıra yoğunum biraz kardeşim bacağını kırdı malesef.bende dayanamadım tüm aileyi toplayıp kendi evime getirdim :) çünkü böylesi daha içime sindi ve daha iyi yardımcı olurum diye düşündüm.o yüzden çok sık zaman ayıramıyorum malesef.beni biraz idare edim olurmu? hepinizi öptüm.

Back