• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyama ile ilgili sorularınızı yanıtlayabilirim

Merhabaa :1:

Ben iki şey sormak istiyorum :D Saçım şu an Tarçın- Bakır (dün boyadım) bu rengi nasıl koruyabilirim? Altta 5 ay önceden röflem ve üzerine Toffe var (:

Ayrıca annemin beyazı çok ve 8 numarayla boyuyor; fakat yeşilimsi bir tonu var ayrıca beyaz tenliyiz bu nedenden dolayı biraz soluk gösteriyor. Şimdi röfle yaptıracak ama yaptırmadan fonunu değiştirmek istiyor, daha 'sıcak' bir renk arıyoruz.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ayrıca kuaförlere inat kursa gitmenizi çok takdir ettim gerçekten. Zaten bu forumdaki çoğumuz kuaför karşıtı olduk diyebilirim.
Kolay gelsinnn

canım güzel sözlerin için teşekkür ederim.önce senden başlayalım.saçların altında röfle olduğu için mutlak suretle akacaktır.eğer tarçın bakırı birebir kullanıyosan (yani o derece turuncu :) korumak çok kolay.konunun başında pigmentasyon adı altında yazdığım işlemi uygula.bu normalde pigmentini kaybetmiş saçlara uygulanır.senin gibi röfleden sıcak tonlara geçiştede renk kazandırmak için uygulananır.pigmentasyonu tarçın bakır boyayla uygula ve yine tarçın bakır boya ile tüm boyanı yap.görüceksin çok daha kalıcı olucak.eğer hala alttan sarılar çıkıyosa anlaki saçlar röfleden çok yıpranmış boya tutmuyo.ama sen inatla devam et.

annene gelince 8 boya uygulamaktansa,8.3 numaralı boyayı kullansın.yansıma rengi dore olan bu renk istediği sıcak ışıltıyı verecektir.beyaz kapatmak içinde konunun başında yine bi yöntem verdim onu uygulayın.beyaz tenli olduğunuz için röfleden kaçının bence.çünkü yüzünüzü soluk gösterecektir.beyaz tenlerde her zaman dore-bakır tonlar idealdir.öptüm

canım koyuyorum resmi.Umarım istediğim renk olur ben böleEki Görüntüle 337224 Eki Görüntüle 337225 içinde sarı ışıltılar olsun diyorum,doğal bir sarı açık kumral istiyorum.bana yardımcı olursan çook sevinirim.

canım saçların çok fazla kızıl pigment içerdiği için,yıpratmamak adına yavaş yavaş istediğin kumrala dönelim.ama bu aşamalarda yine kullanılabilir renkler elde edelim.şimdi saçlarına yetecek bollukta neva color super açıcıyı alıyosun ve açıcıyı saçının her yerine bol bol uyguladığına emin oluyosun.benim önerim neva color super açıcı 11.10 bunu alırken 30 volume oksidan iste.uygulamaya çok dikkat et ama.mümkünse boya yapabilen birinden yardım al.bekleme süresine dikkat et.en fazla 45 dk olsun ama sen yinede ara-ara kontrol et ve sana bi teknik söylicem bu yıkama süresini en iyi anlayacağın yöntemdir.bekleme süresi 20 yada 30 dk olduğunda 15-20 tel saçını iki işaret parmağına bi kez dola ve esnet.eğer hafif bi esneme varsa biraz daha bekleyebilir,eğer normal bi esneme varsa yıka ama ciddi bi esneme varsa koşarak yıka :) sonra saçların tuhaf açık turuncu gibi bi renk aldığında(unutma yoğun turuncumsu bi renk olucak sarı diil) 7 ve 7.1 numaralı boyaları eşit oranda hazırla 20 volume oksidanla,uygula.boyanın miktarı saçlarına rahat rahat yetecek kadar olsun.hep söylüyorum az boya kötü sonuç verir.tam istediğin renk olmasa bile çok yakın olacaktır.bu uygulamalar eğer aksilik olmazsa istediğin tona çok yaklaştırır.ama eğer açıcı yıkama testin,renk istediğimiz kadar açılmadan sana yıka derse,3-4 ay beklemeni tavsiye ederim yeniden açmak için.boyayı yinede uygula ama.hee bu arada saçların sağlıklı göründüğü için açıcı oksidanını 30 volume al dedim.eğer bi yıpranma varsa saçında 20 volume al ok.uygulama sonrası mutlaka haber ver.öptüm

merhaba zeynep.saçımı yeni boyamıştım 1 hafta oldu olmadı. koleston 7.77 Işıltılı kahve + koleston 6.55 maunu karıştırıp demiştim. koleston magduru ;)))sonuç siyaha yakın kızılımsı kahvelik oda ışıkta.ışıksız siyah gibi .9 numara korkutuyor . sorum şudur zeynep; boya üstüne boya tutarmı( yeni boyadımya ) acaba?.cevabını bekliyorum

canım benim,dediğim gibi saçın istediğin renk numarasına yakınsa bunları yap demiştim ama seninki bildiğin koleston mağduru siyah çıktı :) şu aşamada açıcıdan başka alternatif yok.ben saçım kızıl dediğin için yansıma kazandırmak adına bu tarifi vermiştim.yani bu kadar koyu bi rengi boyayla açman mümkün diil.o nedenle açıcı uygulamak zorundasın.neva color super açıcı ile aç saçlarını.bakır gibi bi renk elde ediceksin.sonrasında yine neva color 7.7 kapuçino yada daha yoğun çikolata rengi istiyosan 6.7 numaralı boyayı uygula.ancak bu şekilde olur.bi dahada koleston kullanma.bende kurstan önce denemiştim koyu kestane almıştım saçım siyah olmuştu :47: uygulama sonrası mutlaka haber ver.öptüm

hee unutmadan açıcıda boyada saçına bol bol yetecek kadar olsun.az boya yada açıcı asla istenen sonucu vermez.

benimde aynen dediğin gibi saçlarım yandı bundan 3 sene önce saçımı siyaha boyadım sonra açtırmak istedim aynı gün arka arkaya 3 kere açma uyguladı kendine kuaför diyen şahsiyet ve sonuç yosun gibi saçlar ben çektim onlar uzayark kopuyodu. sonra bn koyu boyadım o aktı hep bi türlü tam rengimi bulamadım. 1 sene önceye kadar saçlarım tarçın bakır renklerindeydi kendini iyice toparlasın diye koyu kumral boyadım ama şimdi tekrar açmak istiyorum kuaföre gitmekte istemiyorum ama evde yapabilirmiyim sence??. koyu sarı renk istiyorum ama hala uçlarım tam toparlanmadı..

canım öncelikle geçmiş olsun.benim önerim saçlarının uçlarını kestirip,açıcı faciası olan kısmından kurtulman.şu an saçların kumral ise evet evde her hangi iyi bi markanın açıcısı ile kumraldan sarı tonlara çok kolay dönersin.ama saçların hala zayıfsa,yıpranmanın etkisinden kurtulmadıysa bekle.tekrar bi açıcı faciası yaşama.ben göremediğim için varsayımlar üzerine yaparsın diyorum ama saçını en iyi sen bilirsin.saçın iyi durumdaysa,açıcıyı kaldırabilecekse neva color 10.00 açıcı ile açtıktan sonra 9 ve 9.1 numaralı boyaları eşit oranda ve saçına rahat rahat yetecek miktarda karıştır uygula.şu an saçlarında kumralın altında bakır ton olduğu için saçın turuncumsu açılacaktır.ben o nedenle 9.1 numaralı boyayı önerdim.eğer saçların turuncu izler olmadan açılırsa sadece 9 numara uygulaman yeterli olacaktır.uygulama sonrası mutlaka haber ver.öptüm

dipler koyu kestane gibi cok az kısmındada yine renk farkı var uçlara doğru acık ama önmli olan diplerle fark olmaması sacım koyu sarı gibi acıldı bal köpüğü sıcak renk istıyorum .tamam daha önce lilafix kuaförler kullanıo bu kes sana güveniyorum bu kadar bahsettiğine göre nevacolor kullancam ama renk uyumunu nasıl kapatcam koyu olan yerlerı acıpta mı boyasam nasıl boyucagımı bilmıorum yardımcı olur musun zey:(

canım şöyle yap.boyayı hazırladıktan sonra,önce koyu olan yerlere sür 15 beklet.sonra sürdüğün yerlerde dahil tamamına uygula 40 dk beklet yıka.bu aşamada boyayı bol bol uygula ki boyanın sürülmediği,yada az değdiği yerler kalmasın.renk olarakta neva color 8.32 bal köpüğü idealdir.syoss altın karamelde işini görür.bu renk bal köpüğüne tekabül ediyo syossta.ben kullanmadım hiç ama syoss kullanıp verim alan arkadaşlar var.karar senin.bekleme sürelerine ve uygulamya dikkat et.bu uygulama rengi eşitlemeye yardımcıdır.eğer hala eşitlenmezse anlaki sarı olan yerler boya almıyo.eğer öyle olursa yine haber ver.uygulama sonrası mutlaka haberini bekliyorum.öptüm

Son düzenleme:
canım amacın zaten kumral yada sarı tonlar olduğu için hiç kızıl renge girme çünkü siyah kadar zordur kızıldan açık renklere dönmek.eğer yapabilirsen saçını eşit şekilde aç.bi kez daha açıcı kullan sorun olmaz.saçlarım yıpranmadı diyosun çünkü.çikolata kahve yaptıktan sonra 2-3 ay bekle yine açıcı uygulayarak koyu kumral tonlarına çık.dediğim gibi yavaş yavaş yapki saçın yıpranmasın ok.öptüm

peki hangi acıcıyı önerirsin canım? actıktn sonra sadece cikolata kahvemi olur;?tatlım öptüm

canım öncelikle geçmiş olsun.benim önerim saçlarının uçlarını kestirip,açıcı faciası olan kısmından kurtulman.şu an saçların kumral ise evet evde her hangi iyi bi markanın açıcısı ile kumraldan sarı tonlara çok kolay dönersin.ama saçların hala zayıfsa,yıpranmanın etkisinden kurtulmadıysa bekle.tekrar bi açıcı faciası yaşama.ben göremediğim için varsayımlar üzerine yaparsın diyorum ama saçını en iyi sen bilirsin.saçın iyi durumdaysa,açıcıyı kaldırabilecekse neva color 10.00 açıcı ile açtıktan sonra 9 ve 9.1 numaralı boyaları eşit oranda ve saçına rahat rahat yetecek miktarda karıştır uygula.şu an saçlarında kumralın altında bakır ton olduğu için saçın turuncumsu açılacaktır.ben o nedenle 9.1 numaralı boyayı önerdim.eğer saçların turuncu izler olmadan açılırsa sadece 9 numara uygulaman yeterli olacaktır.uygulama sonrası mutlaka haber ver.öptüm

yok canım neyseki o zayıflığı gitti. saçlarm kalın telli gür normalde sadece uçlarda fönden boyalardan oluşan kuruluk var çatal çatal yani. ama kestirmek istemiyorum 2 ay oldu zaten kestireli. dediğin gibi ışıkta çıkıyo kızıllıklar büyük ihtimal turncu açılcak sağol tavsiyelerin için inş kazasz belasız halledicem =)

canım tabiki olur.bu arada saçların çok güzel maaşallah çok sağlıklı görünüyo.saçların zaten resimde görüldüğü kadar çok açık bi renk diil o nedenle bronz kahveyi doğrudan boyarsan olur.ama bu konuda markaya dikkat et.ben genelde neva color öneriyorum ama yansımalı kahvelerde bronz kahve gibi renklerde paletteyide önerebilirim.öptüm

çook teşekkür ederim :39:artık gönül rahatlığıyla bugün boyamı alıp boyuyabilirim :21:

canım saçların çok fazla kızıl pigment içerdiği için,yıpratmamak adına yavaş yavaş istediğin kumrala dönelim.ama bu aşamalarda yine kullanılabilir renkler elde edelim.şimdi saçlarına yetecek bollukta neva color super açıcıyı alıyosun ve açıcıyı saçının her yerine bol bol uyguladığına emin oluyosun.benim önerim neva color super açıcı 11.10 bunu alırken 30 volume oksidan iste.uygulamaya çok dikkat et ama.mümkünse boya yapabilen birinden yardım al.bekleme süresine dikkat et.en fazla 45 dk olsun ama sen yinede ara-ara kontrol et ve sana bi teknik söylicem bu yıkama süresini en iyi anlayacağın yöntemdir.bekleme süresi 20 yada 30 dk olduğunda 15-20 tel saçını iki işaret parmağına bi kez dola ve esnet.eğer hafif bi esneme varsa biraz daha bekleyebilir,eğer normal bi esneme varsa yıka ama ciddi bi esneme varsa koşarak yıka :) sonra saçların tuhaf açık turuncu gibi bi renk aldığında(unutma yoğun turuncumsu bi renk olucak sarı diil) 7 ve 7.1 numaralı boyaları eşit oranda hazırla 20 volume oksidanla,uygula.boyanın miktarı saçlarına rahat rahat yetecek kadar olsun.hep söylüyorum az boya kötü sonuç verir.tam istediğin renk olmasa bile çok yakın olacaktır.bu uygulamalar eğer aksilik olmazsa istediğin tona çok yaklaştırır.ama eğer açıcı yıkama testin,renk istediğimiz kadar açılmadan sana yıka derse,3-4 ay beklemeni tavsiye ederim yeniden açmak için.boyayı yinede uygula ama.hee bu arada saçların sağlıklı göründüğü için açıcı oksidanını 30 volume al dedim.eğer bi yıpranma varsa saçında 20 volume al ok.uygulama sonrası mutlaka haber ver.öptüm

canımm çok teşekkür ederim.umraım açımı yakmadan açabilirim:)) korktum şimdi. saç uçlarım yaıpranmış durumda,her banyo sonrası büyük bi savaş veriyorum düğümlenmiş süpürge gibi saçlarımı açmakviçin o yüzden 20 volume oksidan alayım ben dimi?ayy inş yapabilirim ya heyecan yaptım,tek başıma yapmam mümkün değil annemden destek alıcam bakalım yapınca sonucu bildiririm.çook teşekkürler:46:

canım benim,her oriel saçta bekleme süresine göre saçı sarı yapar zaten.he şu var daha çok tona kadar açan orieller var.ama ben igora toz orielden şaşmam.çok çok memnunum.tüm açma-boyama işlemindeki sarılar için tek geçerim.öptüm

cnm igora toz oryal dediğin siyahı açarkende kızıl yapıp bırakan oryallerden değil dimi saçın heryerini aynı şekilde açan sarı yapan oryal?

cnm ben de neva colour alıyorum genelde.. ama bişi sorcm cnm ben karamel yapmak istyorum saçlarımı... şu an da karşk bi renk karamele benzio zaten ama her yeri aynı değil..bugüne kadar saçmdan çok boyalar geldi geçti:9: biraz yıprank hergün taramayınaca çok kötü oluyo dolaşıo:2: cnm karamel yapmak için neva da renk göremedmdii sanki ben acaba renkleri karştrp mı yapıoruz??? karştrıosak hanngi renkleri krştrnca karemel oluo o 2 rengi alayım cnm.. bide saçm birz yıprank ya bişi olur mu boyasam nerdeyse 1 yılı geçk saçıma boya değdrmiyorum.. ama gerçek saçım koyu kahve dipler geldkçe wella nın lila rengi açıcısı varya perokst onla açıyorum saçımn dipleri geldkçe.. onunda bi zararı var mı ayrıca cnm %9 luk olanını kullanıodum:44:

canım güzel sözlerin için teşekkür ederim.önce senden başlayalım.saçların altında röfle olduğu için mutlak suretle akacaktır.eğer tarçın bakırı birebir kullanıyosan (yani o derece turuncu :) korumak çok kolay.konunun başında pigmentasyon adı altında yazdığım işlemi uygula.bu normalde pigmentini kaybetmiş saçlara uygulanır.senin gibi röfleden sıcak tonlara geçiştede renk kazandırmak için uygulananır.pigmentasyonu tarçın bakır boyayla uygula ve yine tarçın bakır boya ile tüm boyanı yap.görüceksin çok daha kalıcı olucak.eğer hala alttan sarılar çıkıyosa anlaki saçlar röfleden çok yıpranmış boya tutmuyo.ama sen inatla devam et.

annene gelince 8 boya uygulamaktansa,8.3 numaralı boyayı kullansın.yansıma rengi dore olan bu renk istediği sıcak ışıltıyı verecektir.beyaz kapatmak içinde konunun başında yine bi yöntem verdim onu uygulayın.beyaz tenli olduğunuz için röfleden kaçının bence.çünkü yüzünüzü soluk gösterecektir.beyaz tenlerde her zaman dore-bakır tonlar idealdir.öptüm

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz. Ben tarçın- bakırı bir dahakine yarım tüp bakırla karıştırmayı düşünüyorum :D Sizce şampuanların gerçekten boya korum vs gibi etkileri oluyor mu ?

canım koyu olan yerlere uygulasan daha iyi olur çünkü zaten akıtmak istediğin yer saçının alt kısmı.yalnız dikkat et çok fazla kurutabiliyo sabun.saç kremi mutlaka kullan.bide haftada bir bakım yağıda uygula.hem saçını besler,hemde akma işlemini hızlandırır.öptüm

ZeyN tekrar mrblar :) Canım ben 3 4 gün tavsiyeni uyguladım.Bugün dayanamadım bu saç rengi farklılıgıyla ortada gezmek istemiyorum artık diyerek kozmetikciye gidip calısan kıza durumumu anlattım acıcı kullanmadan saçlarımı kahve tonuna nasıl getirebilirim diye sordum oda 'loreal excellence 7.1 kumral küllü' tavsiye etti 2 kutu aldım sonra aklıma sen geldin danışmadan almıs bulundum ama sence iyi mi yaptım diplerimdeki hafif turunculuk ve uçlardaki siyahlıgı kapatırmı?Yardım ve tavsiyene ihtiyacım var:44:

canım benim ben olabilecek yöntemi anlattım sana ama saçların zarar görmesin diye temkinli davranıyorum.yinede en güvenli şekliyle anlatayım o zaman.orieli igora toz al.oksidanı ise 20 volume.en azından 20 volume le hazırlanırsa açılma süresi gecikir ve zarar görmez saçın.bide dipler istediğin tona kadar açıldıktan sonra saçında kalan orieli tarayarak aşağıya çeksin.bi 10-15 dk kadarda kontrol ederek öyle bekletsinki arada çizgi gibi bi renk tonu olmasın.bittikten sonra ise çok açık küllü sarı bi boya ile cila yapsın.cilayı mutlaka yaptır.hem ton olarak tatlı bi ışıltı kazanır,hemde sadece orielle kalırsa çok daha sert olur saçın.tüm işlem böyle olucak.inş istediğin gibi olur.uygulama sonrası mutlaka haber ver bana.öptüm

tamam melegim :16:
en azindan bilince adama mudahale edebilirim..
20 volume aliyorum..
lorealin luocolor diye bir boyasi var imis..kendi sitesinde tanitmis..
$img_1.jpg

bak bitanem, platinium ve luo dan bir ton kullanmis bunda...ve transparent bir boya imis...
acicinin oksidanini 20 alicam ok...
$1.jpg
ins.yukaridakine benzer olur.. sac rengini braz daha platine kaydirdim..

iyi ki varsin...
insallah bebecigini hayirlisiyla kucagina almayi nasip eder Allah...:49:

merhaba, bir soru sormak istiyorum temmuzda viyole üstüne(açılmadan koyu kestane zemin üstüne boyandığından sadece güneşte mor-kızıl yansımalı siyahımsı bir renk oldu) kırmızı balyajlar attırdım. ondan öncede yine 2011 martta saçlarımı çok koyu bir kızıldan (4 tonlarındaydı) baya yüksek volümle saçlarım orielle açılmıştı hayatım boyunca tüm saçımı sadece 1 kere açtırmış bulundum yani balyajları saymazsak önceden yazmıştım aynı şeylerin benzerini ama bu sefer sorum farklı :( ben bu balyajlı saçıma çok kötü bir bakır sarıya döndüğünden eylül ayında 3 tonlarında palette kızıl kestaneye boyadım ondan sonra hiç boyamadım ve yaklaşık 1 hafta önce yani 4,5 ay sonra palette 6.888 sonbahar kızılına boyadım içinde %9 luk oksidan vardı balyajlar açık kızıl oldu taban rengi ise yine koyu bir kızıl oldu 4 tonlarında yani... sonuca geleyim ben bu saçı bakır kızıl yapmak istiyorum saçlarım kalın telli ama yanarmı diye korkuyorum açıkcası..

boya silicinin orielden ne farkı vardır?
ya da bu kopkoyu siyaha yakın kızıldan bakır kızıla dönerken zorluk yaşarmıyım? yani çok mu kötü yaptım boyamakla?

aynen bu rengi istiyorum;

$1f1af264804ec2e110f26cef4404771f_thumb.jpg

benim saçlarım ise hemen hemen bu tonlarda uçları gibi

$71C690F87C77F9DF35ABEBC463E9.jpg

iyi ki varsin...
bir de bakim icin;
badem,sussam yağı, E ve B vitamini ile

keratin
protein bakimi yapan urunlerden alicam...

meshur unlulerin kuaforu vardi bir sitede tavsiye etmisti..

iste boyle insallah yukaridaki tonu elde eder kuafor ve diplerindeki turunculuk da gider...:emir_bebek:
Actirinca haber verecegim zeynocum...:nazar:

iyiki varsin..:nazar:

cnm ben de neva colour alıyorum genelde.. ama bişi sorcm cnm ben karamel yapmak istyorum saçlarımı... şu an da karşk bi renk karamele benzio zaten ama her yeri aynı değil..bugüne kadar saçmdan çok boyalar geldi geçti:9: biraz yıprank hergün taramayınaca çok kötü oluyo dolaşıo:2: cnm karamel yapmak için neva da renk göremedmdii sanki ben acaba renkleri karştrp mı yapıoruz??? karştrıosak hanngi renkleri krştrnca karemel oluo o 2 rengi alayım cnm.. bide saçm birz yıprank ya bişi olur mu boyasam nerdeyse 1 yılı geçk saçıma boya değdrmiyorum.. ama gerçek saçım koyu kahve dipler geldkçe wella nın lila rengi açıcısı varya perokst onla açıyorum saçımn dipleri geldkçe.. onunda bi zararı var mı ayrıca cnm %9 luk olanını kullanıodum:44:

_zeyn_ cimmmm:ssz: beni unutma tatlım:nazar::nazar::nazar:

canım şöyle yap.boyayı hazırladıktan sonra,önce koyu olan yerlere sür 15 beklet.sonra sürdüğün yerlerde dahil tamamına uygula 40 dk beklet yıka.bu aşamada boyayı bol bol uygula ki boyanın sürülmediği,yada az değdiği yerler kalmasın.renk olarakta neva color 8.32 bal köpüğü idealdir.syoss altın karamelde işini görür.bu renk bal köpüğüne tekabül ediyo syossta.ben kullanmadım hiç ama syoss kullanıp verim alan arkadaşlar var.karar senin.bekleme sürelerine ve uygulamya dikkat et.bu uygulama rengi eşitlemeye yardımcıdır.eğer hala eşitlenmezse anlaki sarı olan yerler boya almıyo.eğer öyle olursa yine haber ver.uygulama sonrası mutlaka haberini bekliyorum.öptüm

tamam canım cok cok tesekür ederım ilgin için boyayınca yazcam öpt kib

Back