• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sac bakımıyla ilgili bilgilerinizden yararlanmak istiyorum kızlar bakar mısınız?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Bende hergün duşa giriyorum saçlarım Yağlanmayı unuttu artık kuaforum bile beklet yıkama yaglansn diyo ama kokuo gibi hissediyorum takıntı oldu saçlarına doğal zeytinyağı sürmeni tavsiye ederm

Kokuyor gibi geliyorsa mutlaka tuzla yıka saçını.
Tipleri ov veya tuzlu su sık saç diplerine.
Kokuya iyi geliyor birde sirke dök sonunda ohh misssss :)

bende takıntı haline getirdim galiba çoğu yazılanı okudum mayalı sütü uygulamaya çalıştım 4 gün falan içebildim gerçekten cildimde bi güselleşme oluştu ancak devam edemedim midemi rahatsız etti kızlar yao_O ama şampuana katıldığını bilmiyordum ilk kez duydummm nasıl bi paketi şampuana mı katıyorsunuz?? bi fayda sağladımı acabaaa

Tamamını cekemedim IMG_20150917_194631.JPG
IMG_20150917_194631.JPG

bende takıntı haline getirdim galiba çoğu yazılanı okudum mayalı sütü uygulamaya çalıştım 4 gün falan içebildim gerçekten cildimde bi güselleşme oluştu ancak devam edemedim midemi rahatsız etti kızlar yao_O ama şampuana katıldığını bilmiyordum ilk kez duydummm nasıl bi paketi şampuana mı katıyorsunuz?? bi fayda sağladımı acabaaa
cilt tipiniz nasıldı yani yan etkisi olmadımı

Benim sampuanım yarımdi.
Ona 1paketi bosalttim.
Ama sanırım maya zamanla bozulup dökülme yapabiliyormuş.

kendisine mesaj attım ama geri donus yapmadı :KK43:
Her an forumda online olup, her konuya yetişemem ki ama, ben de insanım benim de bir özel hayatım var :KK48:

Canım benim, şimdi sen bu zaman kadar kendince bir şeyler yapmaya çalışmışsın ama sorun sadece kullandığın ürünlerde değil. Saç kalitenin kötüye gitmesine sebep olan bir takın etkenler var. Saçlarını her gün yıkayacak kadar yağlanıyorsa büyük ihtimalle, ya alerji, ya dermatit sorunu yaşıyorsun ama farkında değilsin veya vucudunda bir takım vitaminler eksik, folik asit-b12-demir-çinko gibi. Özellikle çinko eksikliği saçların ince, kırılgan olmasına sebep oluyor ve kafa dersinin normalden fazla sebum üretmesinde de çinko eksikliğinin olabileceğini düşündürtüyor bana.

O halde ilk olarak yapman gereken bir doktora görünüp, vitamin-hormon değerlerini de içeren tam kapsamlı bir kan tahlili yaptırmak olacak.Sebebini öğrenelim, ondan sonrasnda doğru bakım ürünleri ile takviye yapalım ki hem sen mutlu ol, hem saçların mutlu olsun.:KK200:

Benim sampuanım yarımdi.
Ona 1paketi bosalttim.
Ama sanırım maya zamanla bozulup dökülme yapabiliyormuş.

cvp için teşekkürler canım dökülme riskini göze alamam açıkçası ben şu aralar şampuanıma çam terebentin ve biberiye yağı kattım onu deniyorum bakalım bi faydası olursa yazarımmmm:KK25:

cvp için teşekkürler canım dökülme riskini göze alamam açıkçası ben şu aralar şampuanıma çam terebentin ve biberiye yağı kattım onu deniyorum bakalım bi faydası olursa yazarımmmm:KK25:

Bende dökülme normale döndü.
Tamam canım bekliyorum :)

Kızlar, ortalama bi ay çam terebentinli şampuan kullandım saçlarım çok güzel oldu. Ardından ara vermek istedim mayalı şampuana başladım, ilk hafta çok iyiydi ama şimdi 3.haftam ve saçlarım felaket dökülüyor. Elimi arasına attığımda avucumda falan köklü saçlarım...

Kızlar, ortalama bi ay çam terebentinli şampuan kullandım saçlarım çok güzel oldu. Ardından ara vermek istedim mayalı şampuana başladım, ilk hafta çok iyiydi ama şimdi 3.haftam ve saçlarım felaket dökülüyor. Elimi arasına attığımda avucumda falan köklü saçlarım...
cam terebentinin faydası ne sac icin

Canım ya çam terebentin şampuanına devam etseydınız keşke. ısırgan şampuan sarımsaklı şampuan da bence güzel ama önemlı olan devamlı olmasıdır. Ama şampuana bakım yağı destek olmalı. Ben katkısız keratin bakım yağı aldım, şampuanın etkisi 5 ise bunun 5-10 kat daha fazlaoldu. Dolayısıyla bende haftada bir iki mutlaka katkısız keratin dip bakım yağı kullanıyorum. Hindistan cevizi ve arganla da takviye yapıyorum. Ama bu dip bakımın içinde zaten bunlar var.

Sağlıklı güzel saçlar belkide her kadının hayalidir. Ama her güzelliğin bir zorluğu vardır. İnce telli saçlarınız varsa ve sürekli boyayla yıpranıyorsa hazırladığım karışımı kesinlikle kullanabilirsiniz. Ben bugün nasıl sağlıklı saçlara nasıl sahip olabiliriz bunu anlatacağım. İlk olarak şampuan seçimi çok önemli. Ben syoos'un keratin destekli şampuanını kullanıyorum.

Şampuanın içine karıştırdığım malzemeleri yazıyorum:
1- Bir yemek kaşığı Çam Terebentin Yağı
2- Bir yemek kaşığı Tatlı Badem Yağı
3- Kendi kapağı ile bir kapak Hint Yağı
4- Bemiks Ampul 2 adet
5- Evin Ampul 2 adet

Benim saçlarımda boya olduğu için ben kullandığım boyanın içinden çıkan boya koruyucu kremi de şampuanın içine ekledim. Eğer saçınızda boya yoksa karıştırmayabilirsiniz. Tamamen size kalmış.

Haftada 3 kere bu şampuan ile saçlarımı yıkıyorum. Bu şekilde kullanmaya yeni başladım diyebilirim aslında. Ve gerçekten saçlarımı yumuşacık yaptı. Taranması çok kolay. Kremlemediğim zamanlarda oldu ona rağmen kopmalar yaşamadım. Ancak ilk hafta saçlarınız dökülebilir. Çünkü ölü saçları atıyor bu karışım. Saçlarım dökülüyor eyvah! diye kendinizi yemeyin ben o hatayı yaptım ama sandığım gibi değilmiş. :) Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamayın. Ve haftada bir banyoda saç maskesi uygulayın.

Kızlar merhaba.Saçlarım onceki gibi deil artık belkide cok fazla urun denememden kaynaklandı bilmiyorum:KK43: saclarım ince telli ve cabuk yıpranan bir sac tipim var saclarıma masa düzlestirici asla kullanmam kullansam sanıyorum sac diye bir sey ortada kalmaz ve yaglanma sorunumda var biraz.Her gün yıkıyorum saclarımı yani duramıyorum yıkamadan sanki yaglanacakmis gibi hissediyorum. Gecen gün kuaforden saclarım nemsiz oldugu icin kabarıyor diye sac nemlendirici serum aldım bir sure onu kullandım ilk baslarda iyiydi kabarmıyordu fakat sonra saclarım bir kotu hal aldı sac uc kırıklarınıda düzenli kestiriyorum ama saclarım bakımsız gorunuyor artık usandım. Gecenlerde burda bır konu gordum sacları sabunla yıkamak ve sirke kullanmak bunun hakkında bilgisi olan varmı yani saclarımı nasıl saglıklı guzel gosterebilirim hangi sabunu kullanmalıyım hangi sirkeyi surmelıyım yorumlarınızı bekliyorum kızlar..Simdiden tesekkür ederim:KK200::nazar::KK15:
Sabun ve sirke konusunda bi sey bilmiyorum hic denemedim ama ince telliysen çam terebentin yagi ile bakim yapabilirsin cok ise yariyo

Back