Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç bakım rutinimiz

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Homer Simpson

D'oh!
Pro Üye
29 Temmuz 2021
3.686
25.041
Herkese merhaba
C Calcifer ın açtığı cilt bakım topiği hepimizin cilt bakımı konusunda bilgilenmemize, bilgilerimizi paylaşmamıza ve doğru bildiğimiz yanlışları fark etmemizi sağlıyor. Bu topikten bu kadar yararlanırken bunun bir uzantısı olarak saç bakımı için de bu topiği oluşturalım istedim.
Hayırlı olsun ❤️

Ben kendi saç bakım rutinimden bahsedeyim biraz. İnce 1c - 2a tipinde ince telli saçlara sahibim. Saç tipim low priority, yani düşük gözenekli. Yağlı kuru veya kepekli değil, normal ama yazları hızlı yağlanmaya meyilli oluyor.Bu yüzden proteinli bakımları tercih etmiyorum. Saçlarımı üç günde bir yıkıyorum. İnecto Argan şampuan kullanıyorum. Sülfatsız değil ama içeriği piyasadaki birçok şampuana göre temiz. Fiyatı da aynı segmentteki şampuanlara göre uygun. Tek çeşit sülfat içeriyor ve çok kurutan içerikleri yok. Düşük gözenekli saç yapımdan dolayı iki haftada bir ağırlaşan saçlarımı sülfatlı bir şampuanla yıkamam gerekiryordu, artık onu yapmıyorum. Urban Care Tea tree & keratin durulanan saç kremini kullanıyorum. Banyodan sonra nemli saçlarıma dax mixup magic butter uyguluyorum. Benim de saç bakım rutinimde değiştirmem ve oturtmam gereken ama hep ertelediğim bazı şeyler var. Bu topik buna vesile olur umarım. Saçlarımın güncel durumu bu şekilde
IMG_20210901_223538.jpg

Son düzenleme:
Ben kendi saç bakım rutinimden bahsedeyim biraz. İnce 1c - 2a tipinde ince telli saçlara sahibim. Saç tipim low priority, yani düşük gözenekli. Yağlı kuru veya kepekli değil, normal ama yazları hızlı yağlanmaya meyilli oluyor.Eki Görüntüle 2909685 Bu yüzden proteinli bakımları tercih etmiyorum. Saçlarımı üç günde bir yıkıyorum. İnecto Argan şampuan kullanıyorum. Sülfatsız değil ama içeriği piyasadaki birçok şampuana göre temiz. Fiyatı da aynı segmentteki şampuanlara göre uygun. Tek çeşit sülfat içeriyor ve çok kurutan içerikleri yok. Düşük gözenekli saç yapımdan dolayı iki haftada bir ağırlaşan saçlarımı sülfatlı bir şampuanla yıkamam gerekiryordu, artık onu yapmıyorum. Urban Care Tea tree & keratin durulanan saç kremini kullanıyorum. Banyodan sonra nemli saçlarıma dax mixup magic butter uyguluyorum. Benim de saç bakım rutinimde değiştirmem ve oturtmam gereken ama hep ertelediğim bazı şeyler var. Bu topik buna vesile olur umarım. Saçlarımın güncel durumu bu şekilde
Benim ki de low ve asla hiçbir şekilde nemlendirme yeterli olmuyor banyo yaptığım gün saçlar güzel ancak 2. gün kuru duruyor 3. gün yağlanıyor zaten…

Eskiden ne uğraşırdım yağ bakımı şu bakımı bu bakımı 🤭 iyi hoş da
gerek kalıntı gerek hacimsizlik illaki oluyordu
Tüm olay doğru ürünleri bulmakta olduğunu deneyimledim sonra
Saçım ince telli ama kuaförün dediğine göre ince telli bir saçın olabildiği en sağlıklı durumda
Uçları diplere göre daha kuru yapıda
Boya yok
Kullandığım şampuan içerik olarak temiz değil ama saçıma en iyi gelen şampuan 2 yıldır değiştirmedim diyebilirim (1 aylık bir gliss maceram oldu)
Rutinim artik şöyle

Yves rocher saç peelingi aşırı tavsiye ediyorum şimdilik (yeni kullamaya başladım)

Bonacure Q10 micellar şampuan 💖

Bonacure frenk inciri özlü maske

İnsight markası bi ilgimi çekmiyor değil içeriğinden dolayı bu ara ama bakalım
Bir gün buna da dalıcam 😁

Birde sac kesimim hep ay takvimine göre olur oyle kafama göre kestirmem ve saçı beslemek gerekiyorsa içten desteklenmesi daha önemli bence

Son düzenleme:
Saçım ince telli ama kuaförün dediğine göre ince telli bir saçın olabildiği en sağlıklı durumda
Boya yok
Kullandığım şampuan içerik olarak temiz değil ama saçıma en iyi gelen şampuan 2 yıldır değiştirmedim diyebilirim (1 aylık bir gliss maceram oldu)
Rutinim artik şöyle

Yves rocher saç peelingi aşırı tavsiye ediyorum şimdilik (yeni kullamaya başladım)

Bonacure Q10 şampuan 💖

Birde sac kesimim hep ay takvimine göre olur oyle kafama göre kestirmem ve saçı beslemek gerekiyorsa içten desteklenmesi daha önemli bence
Ay takvimi nedir aydınlatır mısınız lütfen 🤩

Boya yok
Rutinim artik şöyle

Bonacure Q10 şampuan 💖

Ne güzel oturtmuşsunuz rutininizi🌺
Yağ bakımlarını ben de mantıklı bulmuyorum. Yağı nem tutmak için kullanmak mantıklı geliyor. Peki ay takvimine göre saç kesiminin faydasını gördünüz mü?

Ben kendi saç bakım rutinimden bahsedeyim biraz. İnce 1c - 2a tipinde ince telli saçlara sahibim. Saç tipim low priority, yani düşük gözenekli. Yağlı kuru veya kepekli değil, normal ama yazları hızlı yağlanmaya meyilli oluyor.Bu yüzden proteinli bakımları tercih etmiyorum. Saçlarımı üç günde bir yıkıyorum. İnecto Argan şampuan kullanıyorum. Sülfatsız değil ama içeriği piyasadaki birçok şampuana göre temiz. Fiyatı da aynı segmentteki şampuanlara göre uygun. Tek çeşit sülfat içeriyor ve çok kurutan içerikleri yok. Düşük gözenekli saç yapımdan dolayı iki haftada bir ağırlaşan saçlarımı sülfatlı bir şampuanla yıkamam gerekiryordu, artık onu yapmıyorum. Urban Care Tea tree & keratin durulanan saç kremini kullanıyorum. Banyodan sonra nemli saçlarıma dax mixup magic butter uyguluyorum. Benim de saç bakım rutinimde değiştirmem ve oturtmam gereken ama hep ertelediğim bazı şeyler var. Bu topik buna vesile olur umarım. Saçlarımın güncel durumu bu şekildeEki Görüntüle 2909690
senin kadar detayli anlatamayacagim🙈
şöyle söyleyeyim bir gün yikamayi geciktirsem kepek oluyor. sac diplerim ve kendisi cok kuru ve aşiri bir dökulme var 😏 sac kremi kullandim aksama tekrar kepek oldu ve kasindiriyor. normalde yagli bir sac tipim var ama yikadiktan sonra enteresan bir kuruma mevcut 🙄

Ne güzel oturtmuşsunuz rutininizi🌺
Yağ bakımlarını ben de mantıklı bulmuyorum. Yağı nem tutmak için kullanmak mantıklı geliyor. Peki ay takvimine göre saç kesiminin faydasını gördünüz mü?
Evet yararını gormek için ust üste 3 kesim gerekiyor en azından ama ben onu uygulamiyorum zaten saç uzun
Sadece kesim tarihine önem veriyorum o kadar
Ve sadece uzunluk değil olay saça bir guzellik geliyor

senin kadar detayli anlatamayacagim🙈
şöyle söyleyeyim bir gün yikamayi geciktirsem kepek oluyor. sac diplerim ve kendisi cok kuru ve aşiri bir dökulme var 😏 sac kremi kullandim aksama tekrar kepek oldu ve kasindiriyor. normalde yagli bir sac tipim var ama yikadiktan sonra enteresan bir kuruma mevcut 🙄
Saç kuruluğu da kepeğe neden oluyor. Hangi şampuanı kullanıyorsun?

X